BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: 5097 в нд, 04 сеп 2011, 17:22Титла: полови органи - проблем
Публикувано от: 5097 в нд, 04 сеп 2011, 17:22
Когато се роди сънът ми всички се радвахме какво хубаво и здраво бебе имаме. Никой не обърна сериозно внимание на размера на половия орган. Беше с нормално развити тестиси и много малък пенис. Тогава си мислех, че бебето е малко и когато порасне всичко ще бъде както трябва. На 4 годишна възраст направихме консултация със специалист и отидохме в детска урология. Там ни направиха консултация и ни успокоиха, че проблема не е сериозен.
Сега синът ми е на 10 години и с болка пиша в този форум с въпроси към вас. Виждам, че до сега нещата не са се променили и това става все по-голям проблем. В интернет има много написано.Ужасявам се от факта, че това може да повлияе на развитието му като човек.
Моля, ако има майки, с подобен проблем - да споделят какво са предприели , при какъв специалист, на каква възраст и какъв е резултата от проведено лечение.


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: 5097 в пн, 05 сеп 2011, 20:14
Да се говори на тази тема никак не е лесно, но все пак моля Ви , ако има някой който знае нещо по въпроса  - да пише...


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: Nori_ta в вт, 06 сеп 2011, 08:13
Здравейте! Малък е относително понятие. Защо ви се струва такъв? Реално пенисът на 10 годишно дете не би трябвало да има кой знае какви размери. Ако толкова ви притеснява, спокойно можете да заведете сина си на уролог, който да прецени дали има някакъв проблем :) (голям съвет дадох, сигурно никой нямаше да се сети за него  :D)

Между другото нормален за възрастта размер е 6-8 сантиметра и то в ерекция, така че силно се надявам да нямате реален проблем.
Само за сравнение при деца в пубертет, тоест 12-17 годишна възраст размерът на пениса в нееректирало състояние е от 5 до 10 см.

Лек и успешен ден ви желая !


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: 5097 в вт, 06 сеп 2011, 08:54
Това , което се посочва за нормални размери за възрастта , за съжаление е много далеч от реалното. Проблем определено имаме. Не бих се занимавала с това , ако не беше видимо. При посещението ни ,когато беше на 4 , уролога не направи никакви изследвания или преглед с апаратура, за да установи състоянието на детето. Все пак това е в детска урология. Отново ще отидем при уролог, но вече може би не детски профил. Иначе всичко се развива нормално и няма никакви изоставания в растежа - дори напротив. В сравнение с връстниците си е едро дете.
Прочетох , че трябва да го види ендокринолог и евентуално да назначи хормони. Това до какви последствия и странични ефекти може да доведе?


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: Igi_ в вт, 06 сеп 2011, 20:00
Съжалявам за тревогите ви. Но на въпросите за хормоните и какво биха причинили  е най-добре да ви отговори специалист. Надявам се да ви пишат хора, със същите проблеми.
Ние тук можем да ви подкрепим и да дадем съвет, най-вероятно някой минал преди вас по пътя би бил по-полезен, но не губете време и действайте. След това можете да опишете какво са открили и как сте си помогнали, за да бъдете и вие полезни на следващия след вас.


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: Алина в ср, 07 сеп 2011, 11:22
Здравей, дано притесненията ти са неоснователни, все пак  :peace:
Аз бих те посъветвала да направите консултация с генетик - д-р Тинчева например.
Аз съм била с дъщеря ми в Генетиката и съм видяла подобни случаи.


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: 5097 в ср, 07 сеп 2011, 12:25
Моля се наистина да са напразни тревоги, но докато не видя, че всичко е наред - няма как де се успокоя.
Днес записах часове при уролог и ендокринолог. Сега се чувствам доста объркана и не мога да преценя колко от истината мога да приема. Ще потърся и генетик, но може би след като чуя мненията на първите двама специалисти.
Благодаря Ви за съветите и подкрепата.


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: 5097 в пт, 09 сеп 2011, 06:38
Не мога да изразя радостта си - всичко е нормално!!
Прегледа при уролога мина и той е категоричен, че всичко си е на мястото и както трябва да бъде. Проблема е в килограмите и затова се получава така.
За да съм абсолютно убедена ще направим и хормоналните изследвания.


Титла: Re: полови органи - проблем
Публикувано от: Kuchencesushichki в вт, 28 авг 2018, 21:49
https://youtu.be/ielNgF6-DCg Това е линк към Ютюб музика, която кара тялото да се променя https://youtu.be/dccOwDKFRYk Също и този линк и наистина вярвам, че работят, когато ги слуша човек тялото му се променя. Много лесно ще се ориентирате, когато някой, който разбира английски език Ви преведе написаното на клиповете. :green_heart::green_heart:


1