BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: палмира в пн, 19 сеп 2011, 19:49Титла: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: палмира в пн, 19 сеп 2011, 19:49
рових из едни документи преди няколко дни и намерих едно старо, истинско писмо. стана ми някак мило и приятно. хартията беше пожълтяла, ръбовете попрегънати, но съдържанието беше устояло на над 20 годишната забрава. изведнъж си дадох сметка, че от много години истинско писмо в плик не съм получавала. като изключим тази пролет една картичка. обаче писмо,  в шумолящ хартиен плик и написано на ръка, а не някоя сметка  :mrgreen:, адресирано лично за мен, не ми се е случило. скоро имам рожден ден и изведнъж си помислих - колко прекрасно би било да получа поне едно истинско писмо :flutter:.

кога получихте вашето последно писмо, в хартиен плик? лично за вас , и/или романтично такова. отваряте ли го да го препрочитате? пазите ли такива спомени изобщо? или електронният свят ни поглъща бавно, но настъпателно и безусловно. място за емоциите не остава сякаш.... имаме по  един куп телефони, налага ни се да помним  пин кодове, пароли и номера на сметки, а съвсем скоро открих , че пиша ужасяващо грозно на ръка  :roll:. а писмо на ръка не съм писала от цяла вечност  :roll:
Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Mr. ПикНик в пн, 19 сеп 2011, 21:37
Хубава тема, но какво общо има със семейните отношения.  :lol: Пазя доста и ги пазя в тайна.  :lol:
Напиши адрес и може някой от форума да установи, че има красив почерк... ;-)


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Azzy в пн, 19 сеп 2011, 21:50
Имам кутия със съкровища в дома на родителите ми.
Там има писма.
Освен писмата има и други неща, примерно билетче за градския транспорт с цена 6 стотинки, с едно "Обичам те" на гърба.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Ментова в пн, 19 сеп 2011, 21:54
Последното? Преди около 20-ет години. Пазя си доста, разбира се, а и си ги препрочитам. А някъде има и мои ... Лелееее, колко писахме някога, дебели писма с много страници.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: beep_one в пн, 19 сеп 2011, 21:57
Едно време си пишех с две момичета, с които споделяхме еднакви музикални предпочитания. Имам голям куп от техните писма, които пазя при родителите ми. По някое време им загубих координатите, но скоро ги намерих във FB (много готини реакции имаше  :mrgreen:). Любовни май нямам, но пазя картички с писани стихотворения от мъжа ми. :love:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: pasinet в пн, 19 сеп 2011, 21:58
или електронният свят ни поглъща бавно, но настъпателно и безусловно. място за емоциите не остава сякаш....
Електронния свят ни най малко не е превзел мястото за емоциите ми. Те не се влияят от носителя на посланията докосващи сърцето ми.Едно писмо за мен е истинско, когато казва истински неща, а не хартията го прави такова.

Но ако ти искаш да получиш поздрав за рождения си ден по пощата, прати ми адрес и ще те поздравя така.  :)


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: nefertity в пн, 19 сеп 2011, 22:12
 Като се замисля и аз преди 20-тина години съм получила последното си "истинско" писмо в плик. Пазя всичките си писма и картички. Надявам се някъде да се пазят и тези които аз съм написала.
Иначе в къщи имаме няколко кутии от обувки пълни с писма и картички. Мои, на сестра ми, а майка ми има такава колекция... баща ми беше моряк, бил е моряк още преди с мама да се оженят ... в къщи има толкова много писма. Но пък заради страста на родителите ми да си пишат сега знам кога съм се усмихнала за първи път, кога съм казала първата си думичка и ей такива разни малки нещица....


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: desitoo в пн, 19 сеп 2011, 22:34
Последното хартиено писмо в плик ми е от мъжа, единственото което ми е писал някога  :) Когато се запознахме преди 5 г (беше февруари) решихме да си купим мартенички и да си ги разменим, но последното го забравихме преди да го изпратя на влака :blush: Разменихме ги по пощата с дълги писма, този спомен ми е още скъп  :love:
Иначе имам някъде в дома на баща ми една кутия с писма. Навремето бях писала на няколко момичета от обяви за приятелство от едно вестниче а и аз бях пробвала с такава обява. Няколко години поддържахме редовна кореспонденция с 4 девойки, но в един момент си загубихме следите след като ми разбиха пощата и намирах само разкъсани пликове адресирани до мен  :x А майка ми пазеше всичките си писма и картички писани и от баща ми, докато е работел зад граница. Преди няколко години ги прочетохме със сестра ми, преди баща ми да ги сметне за отлична подпалка за камината  :bad-words:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: magarence в пн, 19 сеп 2011, 22:49
Последно - май преди 10-на г..
По това време и аз написах последното си - до вече бившия си съпруг..Наскоро го намерих в една кутия със спомени и си дадох сметка колко малка и наивна съм била..


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: r0ksi в пн, 19 сеп 2011, 23:10
Аз съм от дигиталното поколение, нищо, че същността ми е аналогова.
Най докосващите сърцето ми писани послания пазя на диск. Не, не ги чета, защото ме е страх, че годините и всичко, което са натрупали около тогавашното ми аз, ще развалят магията  :? Понякога обаче си спомням за написаното.

Ъъъъ...и аз бих ти пратила писмо за роденния ден  :blush:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Мон... в пн, 19 сеп 2011, 23:18
Отдавна не съм писала и получавала истинско писмо, написано на ръка и в хартиен плик ... Много ми липсва този вид общуване. Пазя няколко, много ценни за мен, такива писма.

Че електронният свят ни поглъща - няма спор. Колко тъжно и гадно е това - също.

п.п. Все още обаче, имам много красив и четлив почерк ...  8)  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Nawra в пн, 19 сеп 2011, 23:28
Последното - преди около 15 години. Пазя го някъде при родителите ми, заедно с още няколко подобни. Всичките от различни приятелки, пръснати по света и у нас. Страхотно беше чувството да чакаш, да надникваш всеки ден в пощенската кутия... 
Сега изпращам само картички, по празници и повод, на близки хора и роднини.
Романтичните излияния, обаче, са всичките на диск и не са чак толкова стари... Някои от тях, които са шеговити понякога чета, когато съм в момент на емоционална криза. Други - не смея да погледна, защото дори само като се сещам за тях, ми се иска да зарежа всичко и да отида там, където е изпращача им...  :mrgreen:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: палмира в пн, 19 сеп 2011, 23:34
моята майка е много педантична жена и пази в отделни кутии стари снимки, писма, всичко.
цели връзки с писма , пристегнати с ластик...от времето, когато сме били извън Бг. как  чаках да получа писмо тогава , не е истина. вълнувах се страшно какво ли ми пишат :crazy:.

така се вълнувах когато го открих  това писмо, че птиченца зачуруликаха около мен. изведнъж ми се стори, че някак дежурно и суховато  стана това - да получиш един мейл.... не че не може и той да бъде романтичен  :flutter: :crazy:

рокси, пасинет  :hug:Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Мон... в пн, 19 сеп 2011, 23:44
Oтделен въпрос е колко истинско и идващо от сърцето е написаното ... Едно "истинско, хартиено" писмо може да е в пъти по-фалшиво от един  докосващ душата мейл ... примерно  :mrgreen: Така че, изтъркано е, но е факт - като много други неща в живота - и това е много относително ... и безкрайно субективно - зависи какво си писал и какво си получавал  :mrgreen: :peace:...както и с какви очи и душа си "писал и четеш" написаното до теб  :peace:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Christis в вт, 20 сеп 2011, 01:22
Хм...последното писмо, което получих беше преди точно 13 г. Помня, защото го свързвам с омъжването на най-близката ми приятелка, в една загубена ориенталска страна. Това писмо си го пазя и днес и...оттогава май нито съм писала нито съм получавала. Много е странно как се променя човек, сега ми се струва почти непосилно да ходя да купувам маркове, пликове, листи, да пиша, пък да отида да го пусна после...Най-страшното за мен е, че вече трудно чета вестници, даже книги...Хем обичам да чета, хем ми става едно такова тегаво...


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Няма смисъл в вт, 20 сеп 2011, 08:39
Последните писма /не знам кое от двете е последното/ ги получих преди 6 години може би.
Едното от една приятелка, а другото от родителите ми. По случайност пазя и двете и понякога си ги препрочитам.
Наистина в днешно време все повече се използва електрониката за писма, книги, снимки и т.н.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Labrador в вт, 20 сеп 2011, 09:24
Последното е от преди 14 г някъде ....
Стои сред едно тесте хубави спомени.
Сега не бих писал, краснописа липсва.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: ani27 в вт, 20 сеп 2011, 09:35
Имам доста кутии с писма, обичах да пиша и получявам. Първите ми месеци, като студентка, денят ми не беше смислен/щастлив, не бях ли получила писмо :mrgreen:Освен писмата , си пазя и разни други мили спомени, обичам понякога да ги разглеждам.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Ева на третия етаж в вт, 20 сеп 2011, 09:43
 Последното си писмо получих преди  около 10 год.  :crazy:
Много обичах да пиша и получавам писма, чувството от това да видиш почерка си или този на скъп човек, вида и миризмата на хартията е страхотно, но вече само спомен ....


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: doni972 в вт, 20 сеп 2011, 09:48
Аз редовно кореспондирам с близки и приятели  , И по Хартиен път!
Не само по празници -тогава си изпращаме картички , мартенички ...... :love:

Запалих и детето  , той още не може да пише добре  ,  но си разменя писма ( разбирай картички , рисунки и малко смешен текст - все пак е на 5 години)  с две приятелчета от съседен град( те пък са на по 7 и 8 години) ... :peace:

 


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: милинка в вт, 20 сеп 2011, 09:58
Последно съм писала писма преди 13-14 години. Нямам никакъв спомен кога последно съм получавала, защото не ги пазя, не съм особено сантиментална личност.
Нямам против и съвременния начин на комуникация, тъй като мога в реално време да кажа всичко, което ме вълнува, без да завися от работата на пощите.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Трещерица в вт, 20 сеп 2011, 10:14
Не си спомням кога за последно съм писала изобщо, не писмо.  И когато ми се наложи, установявам, че съм позабравила.  Освен да си слагам подписа, друго май не правя.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: viliko в вт, 20 сеп 2011, 10:17
рових из едни документи преди няколко дни и намерих едно старо, истинско писмо. стана ми някак мило и приятно. хартията беше пожълтяла, ръбовете попрегънати, но съдържанието беше устояло на над 20 годишната забрава. изведнъж си дадох сметка, че от много години истинско писмо в плик не съм получавала. като изключим тази пролет една картичка. обаче писмо,  в шумолящ хартиен плик и написано на ръка, а не някоя сметка  :mrgreen:, адресирано лично за мен, не ми се е случило. скоро имам рожден ден и изведнъж си помислих - колко прекрасно би било да получа поне едно истинско писмо :flutter:.

кога получихте вашето последно писмо, в хартиен плик? лично за вас , и/или романтично такова. отваряте ли го да го препрочитате? пазите ли такива спомени изобщо? или електронният свят ни поглъща бавно, но настъпателно и безусловно. място за емоциите не остава сякаш.... имаме по  един куп телефони, налага ни се да помним  пин кодове, пароли и номера на сметки, а съвсем скоро открих , че пиша ужасяващо грозно на ръка  :roll:. а писмо на ръка не съм писала от цяла вечност  :roll:Има голяма романтика в това. Поне за мен.
Получих последно преди 2 години. Не можах да го за пазя, защото беше пълно с чувства. Плюс няколко картички за празници.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: BirdsFlu в вт, 20 сеп 2011, 10:32
Обичам да пиша на на ръка. Самия начин на обмисляне на думите е по-различен, когато няма Backspace и Delete, организацията на мисълта е съвсем друга.

Пиша писма, пиша си впечатления, пиша какво ли не... Писането ме успокоява. Особено КРАСИВОТО писане. Понякога взимам тетрадка с тесни и широки редове, и просто ПИША - не толкова заради текста, колкото заради самото изписване на буквите и свързването им в думи...

Обожавам тетрадки, тефтери, химикалки... Бях на 13, когато ми подариха първата ЛИЧНА пишеща машина, но въпреки нея, въпреки навлизането на компютрите после, РАЖДАНЕТО на един текст върху хартия за мен е магия, която не мога и не искам да заменя...

Уважаема авторке, аз на твое място бих наела една пощенска кутия - виж колко съфорумки с удоволствие ще те поздравят по случай рождения ти ден  :love:
От мен гарантирано имаш едно, само кажи къде.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Estellia в вт, 20 сеп 2011, 10:34
Не разбрах ся знае ли се адреса на бъдещата рожденичка и има ли съфорумски план по въпроса?

 :lol:

И аз си пазя 2-3 писма от преди 10 години. Понякога си ги препрочитам.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Katerin* в вт, 20 сеп 2011, 10:36
Последно получих такова писмо преди....около 10-на години.От приятелка.
ЛИпсват ми.Обичам да получавам такива писма,но ...уви.   ;-)
Аз също обичам да пиша на ръка.В момента имам ....4 бележника,за различни предназначения.   :lol:
Постоянно правя списъци,планове....имам си и дневник.   :D

слънчева* ,ако дадеш местополучаване,с най-голямо удоволствие бих ти изпратила ръчно написано писмо.Много ме бива!  
 :peace:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Тонка* в вт, 20 сеп 2011, 11:05
Последно писах писмо на моята приятелка и съквартирантка от общежитието, когато бях във втори курс студентка.
Като ученичка в гимназията водех много усилена кореспонденция  :D То бяха японци, сърби, немци, българи, но най-любима ми беше една финландка, с която си пишехме в продължение на 4 години и си пращахме редовно подаръци. А един японец бая време го мислех за момиче, понеже имената им едни такива - не мож резбереш мъж ли е, жена ли е... Та тя/той ми прати колетче с подарък, в който си беше сложил и снимката, а отзад пишеше - I`m a boy  :mrgreen:
Пазех си всички писма в един голям кашон, докато майка ми един ден просто решила да ги изхвърли  :x До ден днешен й се сърдя за "усърдието" да ми разчисти стаята, барабар с един мой дневник-шедьовър от 7-ми клас.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Yulichka в вт, 20 сеп 2011, 11:13
Съвсем скоро получих такова писмо. От чужбина, от човек, който беше влюбен в мен преди десет години.  :love:
Много е хубаво усещането, не може да се опише. Същото е като когато съвсем случайно пеперуда кацне на ръкава или рамото ти - вълнуващо.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Nesiha в вт, 20 сеп 2011, 13:19
Отпечатвам си мейлите, които харесвам и така остават като писма. Иначе последно получих преди около година и две около рождения ден, имат си предимство гел-химикалите в искрящо розово с брокат пред простия черен шрифт... :lol:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Kalinka в вт, 20 сеп 2011, 13:27
Изпращам истински писма на роднините си. Гледам да е по-често. Сестра ми отговаря с картички. За съжаление, другите рядко ми пишат.

Имах една много дълга връзка в България и когато въпросното момче отиде в казармата, му изпращах по едно писмо всеки ден, в продължение на половин година. Пред останалата 1, през 2-3 дена. Той пази тези писма и съм го питала дали ще ми ги даде, защото не искам други да ги четат (твърде тъжни моменти съм описвала там). Не иска да ги даде.  8)Не съм, обаче, сигурна, че искам всичко да препрочета.

Мама ми чете това лято писмо от дядо ми от времето, когато сестричките й са били живи (на по 4-5 годинки). Все едно се докоснах до дядо ми и тях (а не ги познавам) ....

Хубаво нещо са писмата....


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Ая в вт, 20 сеп 2011, 15:36
Последното писмо,което получих беше съвсем скоро - преди няколко месеца. Не беше хич романтично, защото е от .......бившия хазаин на дъщеря ми  :? Останали някакви сметки за доплащане, и човечецът понеже не ми знае тел. - написал ми писъмце  :bowuu:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Joanna87 в вт, 20 сеп 2011, 18:40
Наскоро изрових цяла кутия с писма от преди 10 години. Писани са от най-добрата ми приятелка, която почина преди доста години съвсем неочаквано. Стана ми много мило. Тези писма и няколко снимки са ми единствените материални неща останали от нея.
Не , че ако бяха емейли нямаше да ги пазя в конкретния случай, но силата на думите с почерк на скъп човек е много въздействащо и много по-истинско.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Titina в вт, 20 сеп 2011, 18:59
Последното... може би много отдажна
Но си пазя чат кореспонденцията с мъжа ми. И картичките от коледните инициативи на бг-мамма

А иначе в семейния архив имаме интересно писмо. Написано е от дядото на съпруга ми до баба му. Носи дататта 1917, от фронта.

На допълнителен лист към писмото има и литературна разработка на Хамлет  :mrgreen: А самото писмо е написано като стихотворение с уникално красив почерк


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: LemonDesi в вт, 20 сеп 2011, 21:31
Последното, което получих е от преди четири години, от една мила възрастна жена, с която се запознахме на морето. Аз също й отговорих с хартиено писмо, докато го пишех ръката ми сама напираше да пише  : )  накрая на изреченията  :)
Иначе и аз имам кутия със спомени, тригодишна кореспонденция с гадже, с което ни деляха 200 км и много други мили писма...


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: 'Кафе с мед' в вт, 20 сеп 2011, 22:10
примерно билетче за градския транспорт с цена 6 стотинки, с едно "Обичам те" на гърба.

Боже, колко сладко  :love:!!!
Наскоро намерих една много стара бележка от преди 20тина години - молба за последен шанс  :D... Май други ръкописни писма си нямам.
Иначе обожавам да пиша на ръка. Дори чуваствам, че ми липсва писането и усещането за красиво изписани страници. В училище и в университета имах огромен мазол на пръста от писане.
А наскоро говорих с една позната, която посещава лекции за допълнителна квалификация тук в един университет и тя разказваше как отишла с бележник и химикалки на първата си лекция и с изумление установила, че била единствена с тези пособия - всички били със слушалки и записващи устройства :? :roll:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Nansen в ср, 21 сеп 2011, 09:50
Преди 5 години. С приятелка в Германия, и дете имахме проблеми с интернет-а тогава, и двете с бебета, и решихме да си пишем класически. Страхотно беше, аз с бебе в количка, по градинките, и си пиша писмата от различни места, като отбелязвам часа и мястото на писанието.

По време на следването ми пък бях на специализация в Хамбург, тогава интернет се ползваше само от клуб и с всичките си приятели си пишехме писма.

И аз имам папка със спомени, вътре са писмата!

Препрочитам си ги!


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Pupitka в ср, 21 сеп 2011, 16:26
Изобщо не си спомням кога за последно съм получавала писмо(и дали изобщо съм).От както се помня има интернет и го карам на мейли.  :oops:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Дидитка в чт, 22 сеп 2011, 03:33
За последните десет години съм получила точно едно писмо, миналата година. Беше доста разочароващо, и ми припомни защо вече нито пиша, нито получавам. Беше от майка ми, която от носталгия към хартиените писма решила да ми напише нещо. Та, звучеше нещо от рода на "иска ми се да ти напиша нещо, но не знам какво, тъй като вчера говорихме по телефона и понеже се чуваме и си пишем мейли често, нямам нищо ново за казване, пък и докато получиш това писмо сигурно ще се чуем още еди колко си пъти"... Затова според мен хартиените писма са по-удачни за хора които не общуват често, и помежду писма могат да насъберат материал, така да се каже.

Също така, не съм съгласна че електронният свят ни е отнел емоциите или приятелствата. Който го е грижа за теб и иска да ти напише нещо, ще го направи независимо дали е на хартия или на екрана. Важно е посланието. Най-скъпата ми кореспонденция е точно по имейл - когато бях в гимназията и чуждестранните ни учители си заминаха по съответните им страни, но запазихме контакт и си пишехме дълги имейли. С нетърпение чаках да си проверя пощата, сърцето ми се ускоряваше само като видех съобщението "Имате поща!" - като в онзи филм. Усещането беше не по-малко вълнуващо отколкото очакването и отварянето на хартиено писмо. И досега си пишем дълги и качествени имейли с тези хора, макар и още по-рядко, но все още се вълнувам. Който го мързи да пише, нека се оправдава с дигиталната ера, но за мен е само това - оправдание.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Naddya в чт, 22 сеп 2011, 14:26
Много отдавна не съм получавала писмо на хартия. Летят имейли налява и надясно и това си е - по-бързо, по-удобно. Колкото да романтиката - когато човек иска и един имейл може да изглежда романтично и да си го пазиш дълго, пък може и да си го принтираш. Е няма да е с почерка, но смисълът и чувствата са същите.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Niki1 в чт, 22 сеп 2011, 18:44
По пощата преди 10 г., с магнит на хладилника преди 3 г.
И аз бих ти изпратила писмо по поща за р. ден, Коледа, ей така. Ако решиш пиши адреса на лични.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: em2 в чт, 22 сеп 2011, 18:50
Никога не съм получавала истинско писмо.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: SanDan в чт, 22 сеп 2011, 19:31
Аз доста често получавам писма и от приятели и от интитуции с които работя. Тук е прието да се ишат и пращат писма и пощенските услуги да на добро ниво.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Защо ме търсиш? в чт, 22 сеп 2011, 20:50
Не помня кога съм получила последното си писмо. Трябва да е било преди повече от 20 години.

Но наскоро разглеждах стари снимки. Освен обичайните на хора от семейството, загледах една снимка на моя съученичка. Тогава се наричахме една друга с гръмкото "най-добра приятелка". Трябва да сме били около 6 клас.  По-интересното беше, че като обърнах отзад, на гърба имаше посвещение "За тогава когато сега ще бъде някога".

По онова време сигурно е било някакво клиширано лексиконско лафче. Прочитайки го след толкова години обаче се замислих как човек абсолютно автоматично може да напише нещо, на което времето да придаде дълбочина каквато дори той самият едва ли е вложил. Така е то – прахта и слънцето - обичайни неща, но се наслоят върху парче хартия и ето ти магията четвърто измерение.

От снимката ме гледаше съученичка във възраст пубер и с типичната пуберска безумна прическа. Зяпах поне 10 минути. Отначало с носталгия. После с уплаха. Сигурно от тежестта на времето. Не можах да се справя с внезапната си емоционалност, поздравих се с късмета, че поне съм доживяла въпросното „тогава” и прибрах снимката.

Внезапните изблици на емоции, свързани с живота като такъв, не зная как да ги овладявам. А често ме спохождат. Има хора дето живеят само в настоящето – закуската, работата, семейството, отпуската… Мислят теоретично за времето и живота само ако са обект на  последния касов филм, гледан в мола. И то само докато трае прожекцията.
Искам и аз да съм така.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: 30god в чт, 22 сеп 2011, 22:08
Обичам да пиша на на ръка. Самия начин на обмисляне на думите е по-различен, когато няма Backspace и Delete, организацията на мисълта е съвсем друга.

Обожавам тетрадки, тефтери, химикалки... ,РАЖДАНЕТО на един текст върху хартия за мен е магия, която не мога и не искам да заменя...
+1 :peace:
Пазя си писма и картички от приятели и ми ства мило като ги намеря, подреждайки някое чекмедже....
П.С.
Все още пращам и получавам хартиени картички, но писмо скоро не съм писала/получавала :blush:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: a.l.e.n.a в чт, 22 сеп 2011, 23:44
пазя ги, разбира се ;))) още от 3 клас със съветски другарчета ...... през пубертета - разни любови преди интернет ;)))) та ..до скоро  :mrgreen:

ех .... не ги препрочитам ... но с част от господата се понамерихме след години във фейса и там ... посписваме чат-пат  :peace:

последно такова - от 2009г .... когато бях отказала с един господин да комукирам по всякаквите електронни начини .....


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Naddya в пт, 23 сеп 2011, 08:01
Писмата със съветски другарчета ми навяват хубави стари спомени. После имаше период, в който си пишехме с другарчета от Източна Германия. А и от лагерите - поръчението на родителите ни преди заминаване беше: "Пишеш още на първия ден!". И то беше писане, писане ..... Е имаше и телефони на пощата, но ставаше опашка и някой път пропускахме. А имаше и лексикони и там пишехме ... А сега по форуми .....

Ех .... хубави спомени с тези писма!


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: a.l.e.n.a в пт, 23 сеп 2011, 08:54
о, да ;))) лексикони ;)))) ти си роза, ти си крем ...  :love: любовта е кат' копейка ...и офейка  :mrgreen:


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: Azzy в пт, 23 сеп 2011, 10:30
Verba volant, scripta manent.


Титла: Re: да получиш истинско писмо....
Публикувано от: a.l.e.n.a в пт, 23 сеп 2011, 10:52
така е  :peace: от детските нищо не пазя, но преди време открих един стуентски архив  :mrgreen: бележник, в който докато се поопознавахме всеки бе драснал по нещо ;)))) (без картинки, лиготии и глупости) ... еееее ... развеселих се и пооткрих доста хора, с които си бяхме позагубили дирите  :hug:

 newsm78 най-вече аз .... защото доста пътувах .... и доста места смених след това, а те се оказа, че са си пак там ;))) където са си били и преди  :hug:


1