BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 7 до 18 години => Темата е започната от: georgi__kolev в пн, 17 окт 2011, 19:26Титла: Стоматологични прегледи за деца (безплатни)
Публикувано от: georgi__kolev в пн, 17 окт 2011, 19:26
Профилактиката на денталните заболявания е неизменна част от постигането на качествено и здраво съзъбие. При деца встъпителните етапи от развитието на хигиенните навици са от огромно значение , но често остават на заден план. Знанието за вредните фактори , ограничаването им , и спазването на основни орално-хигиенни навици могат многократно да понижат рискът от кариес и други заболявания в устната кухина. Нещо повече, ранното осъзнаване от самите деца за важноста на профилактичните мерки доказано водят до положителни ефекти и върху постоянните зъби.
Профилактичните прегледи се извършват в Медицински Университет (София) - Стоматологичен факултет (намира се до сградата на ВМА) , от студент в присъствие на специалист. Ако проявявате интерес, моле обадете се на посоченият номер.Прегледа се състои от снемане на статус на зъбите , оценка на риск от кариес , съвети за профилактика на зъбният кариес към родителите и децата т.е процедурата абсолютно безобидна и нестресираща за децата.Ще обсъдим с вас също така важноста на устната хигиена , правилните начини за почистване на зъбите,тъй като е установено че много голям процент от кариесите при деца се дължи на занемарена и некачествена хигиена.Прегледите се извършват сутрин , за отсъствия от училищни занятия издаваме извинителни бележки.  Прегледът се извършва в присъствие на родител или придружител!!! Ползата от тези прегледи е за вашите деца и съветите който ще получат те могат да се окажат много полезни. Сами ще се убедите че полза от профилактика има и тя дава резултат в бъдеще. Прегледа е безплатен.
 Телефон за връзка : 0885 046 745.


Титла: Re: Стоматологични прегледи за деца (безплатни)
Публикувано от: Захарно цвекло в пн, 17 окт 2011, 22:09
Профилактичните прегледи и изброените от вас действия по принцип са си безплатни за децата. Ще има по-голям ефект от превантивни действия, предпазващи децата от кариеси, различни от обикновен преглед и съвети. Имам предвид процедури като силанире (не знам дали това е точният израз, но като стоматолог предполагам знаете за какво говоря)  се включат в безплатните процедури за деца. Не всеки има финансова възможност да плати по около 25 лв. на зъбче и периодично да ги подновяват. Отделно не всички стоматолози са запознати с тези процедури. Скоро четох, че някъде се правят безплатни такива, но не се задълбочих много, тъй като и на двете ми деца вече сме се погрижили за момента и подновяване скоро не се налага.


Титла: Re: Стоматологични прегледи за деца (безплатни)
Публикувано от: georgi__kolev в вт, 18 окт 2011, 19:15
Да , така е ,но в тези прегледи изследваме плаката по повърхностите , състав на слюнката и ред други индекси който в нормалното посещение при стоматолог не се правят. Относно манипулацийте свързани с кариес и превенцията му (силанизиране на фисури) също набираме пациенти . Цените са символични - (от порядъка на 2-3 лева за зъб при силанизиране например) дори понякога и самите ние (студентите) покриваме разходите.


Титла: Re: Стоматологични прегледи за деца (безплатни)
Публикувано от: Захарно цвекло в ср, 19 окт 2011, 08:37
Ще го имам предвид, когато се наложи да се подновят на моите деца след една две години. Успех в обучението, знам колко е трудно, имам близък завършил тази година.


1