BG-Mamma

Деца => Детски ясли и градини => Темата е започната от: steffmant в пн, 07 ное 2011, 17:15Титла: Сборни групи - кога може?
Публикувано от: steffmant в пн, 07 ное 2011, 17:15
Здравейте,

В детската градина на детето ми много често ги събират в сборни групи, тъй като нямало достатъчно деца за цяла група. Никой не ни уведомява предварително, намираш детето си в стая, където не си ги оставил сутринта и последния път дори не им бяха качили чантите и малката цял ден студувала (неможела да си всеме елека, а госпожата преценила, че няма нужда от него) Когато я прибрахме трепереше от студ и на следващия ден беше болна. Искам да ви попитам следното: Независимо от правилника на детската градина имали някакъв общ правилник за дейноста на детските градини ( от министерството и/или общината) с който те трябва да се съобразяват? Аз ще говоря с директорката и ще и поискам обяснение, тя какви икономии прави от това да са сборни групи, но искам и да съм подготвена, защото тя винаги намира обяснения на делата си и ако подам оплакване към общината ли трябва да го отправя тъй като градината е общинска.


Титла: Re: Сборни групи - кога може?
Публикувано от: Дзвер в пн, 07 ное 2011, 17:17
пусни си въпроса в отдел образование на общината - от там може и да ти отговорят, може и да не ти отговорят, но със сигурност ще предупредят директорката и тя ще се поспре - не много, но ще се поспре :peace:


Титла: Re: Сборни групи - кога може?
Публикувано от: Deni-meni в пн, 07 ное 2011, 18:55

Приеми сътета на Дзвер.
Иначе в нашата детска градина, ако групата падне под 15 деца, се разформирова и децата заедно с багажа си отиват в другите групи. Учителките излизат в принудителен отпуск. Пише го в правилника на градината. Питала съм и други мои познати от други детски градини в нашия район и при тях е така. Това се случва доста рядко при нас. Обикновено зимата. Иначе правят сборни групи в дните, когато се отработват празници и между Коледа и нова година.


1