BG-Mamma

Свободно време => Клюкарник => Темата е започната от: Kumalizka в пн, 14 ное 2011, 19:46Титла: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Kumalizka в пн, 14 ное 2011, 19:46
Това е на път да се случи и с България, четете внимателно:

 Шистовият газ е природен газ, който се добива от шистите на дълбочина между 2,5 до 5км. За целта под голямо налягане се впръскват чрез сонди над 600 свръхтоксични химикали. При разкъсването на земните пластове често се причиняват силни земетресения и се отделят радиоактивни изотопи в голям периметър.

 Корпорацията Шеврон, чиято концесия за проучване и добив бе подписана от кабинетът ни на 16.06.2011г. е прогонена от Еквадор и осъдена за 8.6 милиарда долара поради нанесени екологични щети и човешки жервти. Над 300 000 души са се разболели или починали от заболявания, свързани със замърсяванията. В САЩ цели щати с територията на България приличат на лунен пейзаж и хората там изнемогват с влошино здраве.

 Добивът на шистов газ е забранен със закон в много европейски страни под натиск на граждански общества поради оценките направени във връзка с тежките последици за околната среда. Във Великобритания по време на проучванията са се появили множество силни земетресения, което е спомогнало за налагането на забраната. Великобритания е една от най-неземетръсните зони. България и в частност София са едни от най-земетръсните зони в Европа.

 Икономически предимства от добивът на шистов газ за България няма да има или ако има такива ще бъдат минимални и засенчени от екологичната катастрофа, която ще се развихри. Като фирма концесионер, Шеврон ще продава суровината на международните пазари и България няма да получи отстъпки от цената. Работни места почти няма да се създават, защото работата ще бъде извършвана от румънци подизпълнители.

 Когато прегазим през блатото на технически термини, словоблудствия и недомлъвки от страна на някои ПРОДАЖНИ "експерти" стигаме до заключението, че ако вместо да ни убеждават бяха изредили имената на всичките 700 свръх-токсични и радиоактивни химикали, използвани при фракинга, биха приказвали два пъти повече приказки. Емпиричният, а не теоретичният метод на анализ винаги се явява по-надежден (т.е. опитах, видях, успях/неуспях > там пише така или той ми каза това). И точно горчивият опит на много страни и стотиците хиляди, а дори и милиони пострадали и протестиращи срещу добива на шистов газ по света, делата срещу корпорацията Шеврон за милиарди и забраната на добив в други Европейски страни са достатъчни, за да ни покажат истината.

 ВЗЕМЕТЕ ОТНОШЕНИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ И ИНФОРМИРАЙТЕ, БЪДЕТЕ АКТИВНИ! ДА СПАСИМ СТРАНАТА, ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА СИ!

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРИ ЗА ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ
 Тази сряда, 8.30, Дондуков 1. Ще присъстват над 400-500 човека, крайно важно е да ги подкрепите, направете го заради себе си!!!   

 http://www.facebook.com/event.php?eid=313138922046000&ref=ts

 http://www.facebook.com/groups​/ecobg/
 http://www.shalegas-bg.eu/gasl​and


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: милинка в пн, 14 ное 2011, 20:01
Темата за шистов газ. (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587337.0)


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Pipi_Dalgoto_Chorapche в пн, 14 ное 2011, 20:06
Много филми гледаш! :ooooh:


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: jenata dnes в пн, 14 ное 2011, 20:22
Изобщо не са много филмите, а е самата истина, която може да ни споходи, ако не си отворим съзнанието за това което се гласят да вършат. Заради непукисти и неверници в лицето на гражданите, нагли личности проиграват чистотата на вода, почва, храна и т.н. Просто им се дава възможност, никой не ги спира, само шепа '' някакви си там природозащитници''. Не бива да се допуска, от всякъде искат да ни унищожат- газ, ГМО, складиране на ядрени отпадъци, уранови мини, които не са обезопзсени и още, и още... Горката България, собствените й деца я убиват. Едни с наглост, други с безразличие.


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Pipi_Dalgoto_Chorapche в пн, 14 ное 2011, 20:27
При условие, че вече има тема за шистовия газ и имайки предвид предната тема на авторката - мда, много са и филмите! :crazy:


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Тайна в пн, 14 ное 2011, 21:03
       Кумализка не чете, щото иначе щеше да види,че и по двете теми има писано...и то много!


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Kumalizka в пн, 14 ное 2011, 21:29
 Ами това писано ли е?

"ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРИ ЗА ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ
 Тази сряда, 8.30, Дондуков 1. Ще присъстват над 400-500 човека, крайно важно е да ги подкрепите, направете го заради себе си!!!"

 Вместо да отварям тема специално за протеста в сряда, аз добавям и стари, но недочути неща. Мошениците, манипулаторите и другита там мутри в парламента се хранят с безразличието ви. Докато не гледате по-напред от маникюра си ще тънем в мизерия и несправедливост.


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Kumalizka в пн, 14 ное 2011, 23:26
telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/ecuador/6574580/ Ecuadors-Amazonians-sue-Chevron-over-poison-waterways.html

 "Tens of thousands of Ecuadoreans living in the Amazon rainforest are suing Chevron, the US oil company, for poisoning their waterways in what is billed as ONE OF THE BIGGEST ENVIRONMENTAL LAWSUITS IN HISTORY."

 Това е същата корпорация, която ше оперира на наша територия.


Титла: Re: Шистовият газ не е за нас!!!
Публикувано от: Mamma в пн, 14 ное 2011, 23:36
Темата за шистов газ. (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587337.0)


1