BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: M_I_A в вт, 27 дек 2005, 17:40Титла: Пъпчици по бузките на 1 година
Публикувано от: M_I_A в вт, 27 дек 2005, 17:40
Дъщеря ми е почти на годинка, а от около месец по бузките и избиват червени пъпчици. Не е алергична на някакви храни, пък и аз не и давам нещо ненормално за дете на нейната възраст. Тя дори е злояда и яде толкова малко неща. Често докато се храни изневиделица си врътва главата и лъжицата олучва бузката, а когато храна попадне там, кожата се зачервява още повече. Старателно мия и бърша бузите след всяко хранене. На последната консултация преди 10 дни, педиатърката смънка нещо като я попитах, от типа: "не се тревожи не е сериозно", но какво е?


Титла: Re: Пъпчици по бузките на 1 година
Публикувано от: Цвете от Луната в пт, 30 дек 2005, 11:15
За нас ще бъде трудно да поставим диагноза. Моят съвет да отидете пак при педиатърката и да настояваш за отговор ли, за изследвания ли - ти ще си прецениш, а ако пак те отсвири, идете на друг лекар. Очевидно детето дава реакция на нещо, но какво? Аз поне не бих оставила нещата така, щом повече от месец не изчезват от само себе си.


Титла: Re: Пъпчици по бузките на 1 година
Публикувано от: T o n i в пт, 30 дек 2005, 11:24
мамма миа, а снемяла ли си прах за пране, омекотители ако ползваш, за вашите или нейните дрешки, чаршафките.... ? някакви нови играчки плюшени ?
може и да е от студа също така
опитай, ако искаш, да мажеш бузките с балсама на д-р тайс вечер например
няма да навреди
не знам дали използваш мокри кърпички за бузките, аз не бих  :?


Титла: Re: Пъпчици по бузките на 1 година
Публикувано от: iza в пт, 30 дек 2005, 11:36
Не е задължително раздразнението по кожата да е свързано с алергия, при която (ако е на хранителна основа) обикновено има и други симптоми, като повръщане, диария и т.н. Може д е чисто кожна реакция на студа или както други мами предполагат, на смянан на прах за пране, нови играчки или дрехи и т.н.
Измивай леко с хладка вода и мажи с нещо за много суха кожа - балсама на д-р Тайс е доста добро решение, или просто преварен зехтин. Не се притеснявай толкова и ако симптомите не отшумят потърси дерматолог - много често имат по-добра преценка от педиатрите или алерголозите, ако има съмнение за алергия.
Успех и весели празници.


1