BG-Mamma

Свободно време => Клюкарник => Темата е започната от: nakich в сб, 19 ное 2011, 18:12Титла: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: nakich в сб, 19 ное 2011, 18:12
Ако някой се занимава с Интернет сайтове и маркетиране в Интернет, може да се заинтересува от безплатен курс в областта. Безплатния курс по "SEO - оптимизация за търсещи машини и Интернет маркетинг" (http://soecourse.telerik.com) се провежда в София от 21 ноември 2011 г.

Има вариант за присъствено и онлайн участие (дистанционно обучение).

Курсът е безплатен, без обвързване, предлага се и сертификация за най-добрите участници. Лекторите са SEO практици от индустрията. Всички учебни материали са безплатни: лекции, видеозаписи на учебните занятия, проекти, домашни и т.н.

Учебна програма

SEO – въведение
Въведение в курса (лектори, продължителност, изисквания), Search Engine Marketing (SEM), Search Engine Optimization (SEO), как работят търсещите машини, защо SEO оптимизацията е важна, най-популярните търсачки

Създаване и оптимизация на уеб сайт
Избор на домейн, уеб архитектура, уеб дизайн, потребителски интерфейс и ползваемост, вътрешни линкове. Системи за управление на съдръжание и изграждане на SEO-friendly сайтове. Работа с WordPress. Изграждане на SEO-friendly уеб сайт с WordPress.

Копирайтинг
Какво е копирайтинг, търсене и подбор на ключови думи, видове копирайтинг за уеб, генериране на съдържание, форматиране и оптимизация, полезни съвети.

Link Building
Какво е линк, link authority, релевантност на линка, видове линкове, видове link building, предложения и идеи за изграждане на качествени линкове.

SEO в социалните мрежи
Защо да поддържаме блог, видове блогове, целите на SEO, писане на добри текстове, създаване на вътрешни линкове, създаване на приятелски кръгове, ролята на социалните мрежи, как да бъдеш “харесван”, calls to action.

Управление на онлайн репутацията
Какво представлява онлайн репутацията, как да се справим с негативните резултати в търсачките, колко струва онлайн репутацията, как да поддържаме добре онлайн репутация по блогове, сайтове, форуми и социални мрежи, online reputation management (ORM).

SEO инструменти
Инструменти в помощ на SEO специалистите: Google Analytics, Google Webmaster Tools, rank checkers, мониторинг и анализ на резултатите, keyword analyses, content checkers, link analyzers и други.

Консултация по практическите проекти
Участниците в курса ще получат безплатна консултация по своите SEO проекти и съвети как да решат проблемите, с които са се сблъскали по време на работата по своите сайтове.

Защита на практическия проект
Курсистите защитават своите практически SEO проекти на живо пред преподавателите от курса. Работата по прокетите трябва да бъде описана в предварително зададен формат, който описва всичко свършено по проекта. Ще се оценяват две страни на проекта – какво е направено (правилно ли е, достатъчно ли е и т.н.) и какъв е резултатът (класират ли се добре сайтовете на курсиста в Google).

Безплатният SEO курс (http://www.nakov.com/blog/2011/11/04/free-seo-course-bezplaten-kurs-optimizacia-za-tarsachki/) се организира от най-голямата организация за алтернативно обучение в ИТ сферата в България - Академията на Телерик за софтуерни инженери, в която към настоящия момент учат безплатно над 2 000 души.

Учебните занятия се провеждат в учебната зала на Телерик в Младост-1 (до метрото), всеки понеделник от 18 часа. Адресът е бул. Ал Малинов 31, етаж 2 (в сватбения мол).


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: Free Agent в сб, 19 ное 2011, 18:25
  :bouquet:


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: Linn в сб, 19 ное 2011, 21:13
Супер!

Имам само едно бързо въпросче. Ако изберем онлайн формата, как защитаваме финалния си проект? Отново на живо или?

Адмирации за курса!   :bouquet:


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: petti в сб, 19 ное 2011, 21:52
Чудесна идея. Да се надяваме само, че ще кажат наистина нещо полезно ректорите, а не предимно неща, за които можем да прочетем из нета. :)


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: ylitha в нд, 20 ное 2011, 14:10
Сайта не се отваря, дали трябва предварително записване? И някой знае ли колко време ще продължи?


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: Надя* в нд, 20 ное 2011, 16:44
http://academy.telerik.com/student-courses/seo-course ето от тук, ама за дистанционното не разбрах... Иначе е страхотна инициатива :hug:


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: betka` в нд, 20 ное 2011, 17:30
Здравейте, момичета, и аз се записах за дистанционното обучение. Ще обсъждаме разултатите и уроците :)
Успех!


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: минзухар в нд, 20 ное 2011, 18:24
М..ка му. Баш в понеделник съм заета до 22 ч. 
Какъв е варианта за хора като мен?  Не, че очаквам отговор, но добре би било да получа някакъв.  Споменава се Телерик, все пак, пък било то и само залата им.


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: betka` в нд, 20 ное 2011, 18:55
Минзухар, аз до колкото разбрах за дистанционната форма (да си гледаш видео-уроците вкъщи) не пречи, че в понеделник си заета. И аз в понеделник съм заета до към 22 и затова се записах дистанционно.


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: A m b e r в нд, 20 ное 2011, 18:59
  И аз тук. Ще опитам да следя онлайн курса.


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: zara13 в вт, 22 ное 2011, 01:17
Някой посети ли вече първата лекция? Споделете впечатления :)


Титла: Re: безплатен курс по SEO и интернет маркетинг
Публикувано от: Marci в ср, 04 яну 2012, 16:34
Момичета, не сте се отказали от курса нали? Хайде да си помогнем с външните линкове към сайтовете.


1