BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: mooon в сб, 21 яну 2012, 00:26Титла: проблеми със съня
Публикувано от: mooon в сб, 21 яну 2012, 00:26
Добър вечер мамита   :bouquet:
от 3 седими насам всичко се преобърна, имам близначета и двечките като ги сложим да си легнат към 8 си спинкаха непробудно, е с мънички промрънкавия за бибката та чак до сутринта до 7!а сега от известно време момиченчето ми хапва, заспива спокойно към 8 и точно като по часовник между 23 и 23.30 се събужда и не иска да заспи ако не хапне?възможно ли е наистина да е гладна или и стана като навик?а момченцето ми даже си спеше преди непробудно, а сега така както си спи изведнъж изревава много силно и изтерично и най-интересното е че изревава спейки и не се буди, буди се много рядко, но спи неспокоен и тези изревавания ги прави по 10тина пъти през ноща!на какво може да се дължи това?дали е просто период в растежа им или да се замислям за проблем?на 9 навършени месеца сме!!!също преди заспиваха много лесно или самички още докато хапват или за по 2минутки гушнати в мама, а сега е някакъв ад, девойката горе долу е по-добре и лесно, но той направо е малък ад!опитвам се да го приспя и той заспива, но постоянно бушува и се мята, рита с крачета извива се, сякаш неможе да се отпусне да заспи!адски мъки са и изведнъж явно като се поизмори вече се успокоява и наистина заспива!
моля ви споделете ако някоя е имала подобен проблем!!!


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: savina_33 в сб, 21 яну 2012, 10:11
Какво вечерят? Горе-долу на тази възраст започва да не им стига само мляко за вечеря и вече имат нужда от истинска вечеря. В смисъл на по-калорична и по-бавно смилаема храна, която ще ги засити за по-дълго време. Опитай вечер да им даваш супа със сухар. Напълно възможно е да огладняват през нощта, ако не вечерят достатъчно.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: mooon в сб, 21 яну 2012, 14:37
Ами все още си вечеряме само мляко и наистина е възможно и да огладняват защото когато се събудят през ноща, не искат да заспят без да хапнат дори и малко!проблема обаче е че моите малчовци не са от най-ящните и като цяло не ядат по много!вечер им приготвям солидна порция мляко, но все не си изпиват всичко, а винаги оставят по-малко!явно за момента се наяждат, но после огладняват!!!


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: savina_33 в сб, 21 яну 2012, 14:42
Ами точно за това вечер ги храни с нещо по-бавно смилаемо като супа със сухар.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: deskatta в сб, 21 яну 2012, 19:00
moon, и ние минахме през този период съвсем на скоро. Това, което описваш ми е напълно познато. Според мен са просто емоции, а не глад.

Аз след 18 часа твърда храна рядко давам, но това не е повлияло на съня. Не съм забелязала да има връзка събуждането с вечерята. На кърма е, която уж не засища като АМ.
Има нощи, в които въобще не се събужда. Друг път е достатъчно да дам само биба, вода, а понякога си иска и мляко. Аз не бих давала за сега за вечеря нещо различно от мляко.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: Светлица в нд, 22 яну 2012, 08:58
Може да е от зъби. Давай им да хапват по малко мляко, нищо страшно.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: Little Evil в нд, 22 яну 2012, 19:07
Откакто моят злоядко прояде каша за вечеря, сънят му е по цяла нощ.  Мляко не иска.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: Ivelina Mineva в вт, 24 яну 2012, 16:26
Това с изплакването насън и при нас се случва често, в началото подскачахmе и дваmата с mъжа mи, но се свиква, явно е някаква фаза. И mойта девойка отскоро се буди но6теm, къm 5ч., даваm mалко вода и обикновено заспива. Иначе и аз приспиваm с mляко, но къm 6-6ч30 даваm и ка6а. Сестрата от консултацията mе посъветва като се буди но6теm да не даваm mляко, за да не свикне да се буди с очакване за храна.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: Flip в вт, 24 яну 2012, 17:35
Според Робърт Нийдълман това е напълно предсказуемо поведение, характерно за почти всички бебета към 8-9 месец. Фаза е и преминава.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: evitota в ср, 25 яну 2012, 17:08
А може да не им се спи.колкото повече порастват , толкова по-интересно им става.моята също се буди , но за да я взимам при нас , от както се научи всяка вечер , е така.иначе започна и по-малко да спи на обед , но аз си мисля че е период и ще отмине.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: Pupitka в чт, 26 яну 2012, 22:33
Дъщеря ми е на периоди-махна нощното хранене към 3-тия месец,после започна пак да се буди,след това пак го махна,пак го върна и така.Сега сме в период на махнато нощно хранене,но се буди към 3ч. за вода. ;-)


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: sarrahh в пт, 27 яну 2012, 16:45
Моето дете също имаше подобни периоди. Аз го отдадох на зъбите, когато започна да се буди на близка до тази възраст.


Титла: Re: проблеми със съня
Публикувано от: darenceto в чт, 29 мар 2012, 17:50
Ако са глагни ще ядат, ако искат да си изкарат енергията ще полудуват, така са децата, моя син такива ги върши, тъко свикна по един начин и той ми покаже нещо ново :35:, щом са здарви няма от какво да се притесняваш


1