BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Vjara в пт, 06 яну 2006, 17:02Титла: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: Vjara в пт, 06 яну 2006, 17:02
Искам да ви попитам дали в края на бремеността сте имали болки в ставите на пръстите на ръцете. Като си свия ръката в юмрук изпитвам болка, която сутрин е по-силна, а през деня леко намалява. Освен това ръцете ми изглеждат леко подпухнали и не мога да си сложа халката, явно пръстите ми са се подули. Ходилата ми и краката в областта на глезените също са се разширили и влизам само в един чифт обувки, но съм чела че това е нормално. Случвали ли са ви се такива неща? Краката и ръцете ви върнаха ли се към нормалните си размери след раждането?


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: tintin35 в пт, 06 яну 2006, 17:34
Мисля, че всичко, което описваш е нормално. Мен също ме боляха пръстите на ръцете последните 2 месеца. А халката бих те посъветвала да свалиш и други пръстени също, и да ги сложиш отново след раждането, когато ръцете се нормализират. Аз изпуснах момента да сваля един пръстен и сега 4 месеца след раждането все още не мога.
Желая ти леко раждане!


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: Цвете от Луната в пт, 06 яну 2006, 17:36
При предишната ми бременост имах болки в ставите на всички пръсти - точно като теб. Нормално е, не се безпокой, така бебето си теглело калций. Сега имам болки във всички стави, даже и в повечето кости. Пръстите ми се подуха леко, но достатъчно да махна халката. Не съм съвсем сигурна кога след раждането се върнаха към обичайното си състояние, тъй като така и не сложих халката повече, че през цялото време ръцете ми бяха я във вода, я в сапун, я в крем и т.н. и това се насляваше под пръстена, та предпочетох без него.


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: PolarFox в пт, 06 яну 2006, 18:29
да, имах болки по ставите при свиване, особено при ставане сутрин. Поговоре с гинеколога си за евентуални скрити отоци. И нощем много гадно ми мравучкаха ръцате :tired:


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: Lady Marmalade в пт, 06 яну 2006, 19:04
Ооо и аз имах болки в ставите на пръстите в третия триместър. Особено сутрин беше ужас. :tired: Бяха ми трудно подвижни и ми трябваше време, докато си раздвижа пръстите. И пукаха при раздвижване. Много ми беше неприятно това. :ooooh:
А пръстените изобщо не ги слагай, защото пръстите отичат. Аз така си съсипах годежния пръстен като бях бременна. [smilie=smile3537.gif]


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: alana miles в сб, 07 яну 2006, 10:28
И аз бях така. След раждането мина неусетно...


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: Lara в сб, 07 яну 2006, 10:33
О, да. Всичко ме болеше. Сутрин като стана бях, като от Матрицата - една бавна и всяко движение плавно... Това е  нормално и неизбежно, тъй като настъпват големи промени в организма ти към края на бременността. Бебето започва да изсмуква твоя калций и това влияе на ставите и костите. Ще мине, като родиш! Успех!


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: bini_og в сб, 07 яну 2006, 10:55
И мен много ме боляха пръстите на ръцете,бяха подути и едва ги свивах.
Интересно,как за един ден всичко това изчезна,след като родих обаче.


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: radost24 в сб, 07 яну 2006, 13:26
И мен ме боляха пръстите,особено сутрин не можех да си свивам дясната ръка в юмрук,а пък с нея работя.След раздвижване ми минаваше.След раждането всичко се нормализира.Даже след раждането носех 1 номер по-големи обувки,но постепенно  всичко си се върна на мястото и пак си нося старите.


Титла: Re: Болки в ръцете по време на бременост
Публикувано от: myvida в сб, 07 яну 2006, 15:19
изтръпваха ми ръцете в последните 2-3 месеца, но после всичко си идва на мястото.


1