BG-Mamma

Деца => С Ла Лече Лига (кърмене и захранване) => Темата е започната от: pupinka9111 в сб, 24 мар 2012, 20:21Титла: Спиране на кармата помогнете!
Публикувано от: pupinka9111 в сб, 24 мар 2012, 20:21
Здравейте мами!От начало моя бебок рещи че не иска да суче и се наложи да се изцеждам с помпа и да му давам от шише защото много исках да е на карма.Но дойде един момент в който той яде яде и пак не се засищаше и преминах ме на Ам.Продължих да се изцеждам по малко за да ми олекват до когато не отидах на преглед при генеколожката ми.Тя ми видя гардите които не бяха много напрегнати защото сутринта ги изцеждах малко и каза да спра да се цедя и да почвам противозачатчни Линдинет.От днеска сложих и сутиен,свалих го вечерта,и леко ми тежаха иначе са меки и вече минаха 10 15 мин и ми олекна но едната леко прокапа!А преди да почна да ги пия хапчетата се изцеждах само веднаж на ден защото тогава изпитвах нужда!Страха ми е да не направя някоя беля с таз карма,тя е малко но да не стане нещо от рода на запушени канали,мастит ... и прочее!Ако можете да ми дадете съвет моля пишете!Благодаря!


Титла: Re: Спиране на кармата помогнете!
Публикувано от: deni_k в сб, 24 мар 2012, 20:41
Здравей,
От поста ти размбирам,че си притеснена.
Би било добре да продължиш да изцеждаш гърдите си, когато усетиш напрежение, като изцеждането да е толкова, че да отстрани напрежението. В такъв случай, постепенно ще се намали дразнението на гърдите и производството на мляко от тях. За облекчение, би могла да използваш и компреси от от изстудени зелеви листа. Зелев лист от хладилника се набучва лико с вилица или се намачква с точилка и се слага между сутиена и гърдата, без да покрива ареолата. Когато повехне се маха. Добре е да се има предвид, че зелевите компреси имат леко намаляващ кърмата ефект, ако се ползват продължително време.


1