BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Presi в ср, 11 яну 2006, 19:56Титла: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: Presi в ср, 11 яну 2006, 19:56
Не че съм се засилила да замествам кърмене, но да се ориентирам. Ние се захранихме след Коледа, давам по няколко лъжички след обедното кърмене. Мисля до годинка първо да предлагам цица и после колкото му е вкусно. Но понеже от две-три места се опитват да ме убедят колко е важно детето ми по най-бързият начин да почне да папка твърда храна, а кърменето м/у другото за десерт. Та за това ви питам как беше при вас.


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: Бу в ср, 11 яну 2006, 21:52
След година - не мога да кажа точно кога, но до годината първо давах да суче, а после колкото твърда храна изяде, след това обратно - първо храната, после сученето (освен ако не беше кисела, сънена или твърде гладна, за да яде друго освен кърма, тогава пак по старата схема хранех). Категорично замених дневните хранения да са изцяло с твърда храна и без сукане като тръгна на ясла :) Иначе, въпреки, че си ядеше нормално през деня, посукваше преди, след и помежду.


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: 3ори в ср, 11 яну 2006, 22:45
Ами да ти кажа, че Ева все още суче след всички основни хранения, та незнам дали са заместени въобще  :lol:. Може би само след следобедната закуска прави пауза около час преди да ми се лепне :lol:. но ако питаш за количеството храна на едно хранене, то тя започва да изяжда една цяла порция с грамажа за възрастта и (според книгите и педиатъра) някъде около 10-11 месец. Тя винаги е сукала слад твърдата храна, защото след хранене обикновено заспиваше, а това ставаше само на гърда.


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: dalala в ср, 11 яну 2006, 23:07
Ами, ние все още нямаме заместено хранене. Никога не се пропуска кърмата :lol:. Ама Вики и досега не яде пълни порции, а полвинчати, та незнам....  Всяко дете си е различно.


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: mama na Lora в ср, 11 яну 2006, 23:29
Най-предпочитаното от предлаганото меню си остават циците на мама. Все още няма окончатерно заместено хранене. Опитвам се да предлагам първо твърда храна, но тя е категорична....взима аператива от мама и след това се храним с манджата. Общо взето, повече се ръководя от това да има закуска, обед и вечеря в едни и същи часове, а кърма си получава когато пожелае.


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: pepelyashka в чт, 12 яну 2006, 00:57
На 7 месеца, обедното е само пюре, защото не смогвам да търча до яслата да кърмя  :tired:


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: Sneji в чт, 12 яну 2006, 05:59
В момента имам почти 2 заместени хранения - почти, защото изяжда по около 120гр. Иначе се храним така:
5:30-6:00 - кърма
9:30 - кърма, но по-малко количество, явно не за да се нахрани, а за да си утоли жаждата
12:00 - зеленчуково пюре без никаква кърма
14:00 - кърма
17:00 - плодово-млечна каша (забърквам 1:1 млечна каша и плодово пюре, защото по отделно не ги иска, а така си ги хапва
20:00 - кърма
12:00 - кърма
Ще ми се до месец да почна да комбинирам някое от кърменията с твърда храна, но още не съм решила кое. Целта на задачката е, на година - година и два месеца да останат само сутрешно и вечерно кърмене.


Титла: Re: Кога заместихте кърмене с немлечна храна?
Публикувано от: vedrra в чт, 12 яну 2006, 11:53
Само обедната ни манджа е безмлечна, значи някъде от 13 мес. възраст.
Всичко друго е или млечно само по себе си, или има цици след него или в промеждутъка, както дойде.


1