BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: hey_ya в сб, 14 яну 2006, 18:58Титла: Искате ли...
Публикувано от: hey_ya в сб, 14 яну 2006, 18:58
...да напишем писмо до социалният министър, а защо не и до здравния такъв, в което да разкажем за ежедневните битки на хората и на родителите на деца с увреждания, за безхаберието на страната ни спрямо тези хора и най-вече подигравката с живота им. В писмото можем да дадем за пример невъзможността да станеш ЛА на собственото си дете, темата на Кремена Орешарска за таксата в детския стационар, за отпадналата добавка за лекарства и диетично хранене и каквото още се сещате. Писмото може да е отворено писмо и да се публикува в някоя медия. Не може да не правим нищо, нека направим поне това!


Титла: Re: Искате ли...
Публикувано от: nattty в сб, 14 яну 2006, 21:02
 Не е ло6а идеята,но като знам в България как стоят не6ата не знам да ли 6е има ефект.Ако се вклю4ат и медите може да е по-голям ефекта.
Но определено не6о трябва да се направи от държавата за деца и родителите им.В тези трудни времена борбата на сем. с деца с увреждания е направо жестока,а държавата не само не помага,а и пре4и.
Трябва да има промени и в здравната с-ма.Да се набляга на профилактиката пове4е.Да има организация и единство по клини4ните патеки специално за де4ицата с увреждания.
Освен надеждата и 4акането за промяна може би наистина трябва и ние да  направим не6о!


Титла: Re: Искате ли...
Публикувано от: hey_ya в сб, 14 яну 2006, 22:09
Ами да, за това нека се събереме повечко хора в тази тема и да обсъдим нещата. Може и да има ефект, по-голяма е вероятността да няма, НО това не значи, че трябва да седим със скръстени ръце и да чакаме някой да се сети и за хората с увреждания!!! :xarms:


Титла: Re: Искате ли...
Публикувано от: Кремена Орешарска в пн, 16 яну 2006, 20:37
Момичета, според мен идеята не е никак лоша. Но ми се иска първо да доведем едно нещо до успешен край и след това да продължим напред...с борбата! Като спечелим (дай Боже да спечелим) една битка, това не означава, че трябва да спрем до тук, нали? :)


Титла: Re: Искате ли...
Публикувано от: hey_ya в вт, 17 яну 2006, 10:37
Аз съм съгласна!!! :D


Титла: Re: Искате ли...
Публикувано от: nattty в вт, 17 яну 2006, 15:13
Стъпка по стъпка... newsm10


Титла: Re: Искате ли...
Публикувано от: Кремена Орешарска в пн, 06 фев 2006, 00:06
Момичета, какво ще кажете да започнем обмислянето на тази идея...едно такова начинание ще отнеме време, а и смятам, че няма да е зле да си направим нашата подписка, която да приложим към писмото си. Битката за "Света София" отива към своя край...който все още е неизвестен, но пък стъпка по стъпка и до него ще се стигне...


1