BG-Mamma

Свободно време => На път в чужбина => Темата е започната от: oranda в пн, 16 яну 2006, 17:27Титла: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: oranda в пн, 16 яну 2006, 17:27
Дайте идеи с какво да го занимавам малкият бяс по врреме на полета - общо 20 4аса  :ooooh:
Има ли някакви леки , да ги нарека , успокоителни , коооито мога да му давам , защото той не седи на едно място и 20 сек , да не говорим 20 4аса  :naughty:


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Mama Bubu в вт, 17 яну 2006, 01:27
Аз пътувах с дъщеря ми когато беше на 5месеца и бях с прехвърляне.На отиване спеше,но на връщане беше на 8 месеца ме побърка.Едва се прибрах до Бг.и сменях 3 летища.Беше кошмар.Когато видях мъжа ми на Соф.летище бях най-щастливия човек,защото едва се движех от умора.Вземи играчки,лакомства и всичко,което обича детето ти,за да се забавлява.И незабравяй комплект дрехи,защото мойта хубостница на излитане повърна.Успех и лек път  :hug:


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Casey в вт, 17 яну 2006, 01:30
Когато ние летяхме, имаше и едно детенце горе долу на вашата възраст. Майка му беше приготвила цяла раница с играчки. При полета от 9 часа, то милото не се спря и щъкаше постоянно  :crazy: Известно време дори стюардите го забавляваха.

Успех  :D
Не ми се мисли след време и нас какво ни чака  :crazy:


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: neznakomka в вт, 17 яну 2006, 03:47
Летели сме с такова на 10-часов полет. Играчки, бисквитки, разходки из самолета - това е положението  ;-). За дневен полет говоря, нощният е ОК.


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: didalex в чт, 19 яну 2006, 19:04
  Лятото си ходихме , тогава ПАми беше на 1.4 мес. За 3 часа  само полет ( имахме и прехвърляхме и престой , та станаха много повече) , трябва да ти кажа , че ни побърка и мен и баща му. Носих любими играчки, нови играчки и в самолета му подариха ,  бисквити и каквото още се сетиш , за да се залъгва,  нищо не помогна :mrgreen:.
   Не искам да те отчайвам , но се зареди с много търпение и спокойствие . :hug:
   Аз давам съвети ,но ме очаква 26 часа път до Австралия и направо вече ме тресе треската, като знам какво е. :ooooh:


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: unik в ср, 25 яну 2006, 12:25
И ние пътувахме на тази възраст, вярно беше полет само 2ч и 40 мин. И аз се бях приготвила с дисагите ръчен /храна,бодичка и сокове, играчки, пампесри и прочие/ и добре, че имаше милостив служител да ми разрешат да го взема със себе си... Е, нито повръщаха, нито църкаха - беше им интересно, а и повечето време спяха /добре, че взехме вечерния полет/. При вас полета е доста и нещата може да не са толкова спокойни, но най-важното е ти да си - децата "попиват" твоето притеснение и нервност. Познавам много, които непрекъснато летят от Израел до ЮАР, Щатите с по- малко деца и казват, че намат проблем. Братовчедка ми от Лондон до Сингапур лети всеки 3-4 мес. с децата от едномесечни - казва също се справя без главоболия. Големият е на 4 год. вече.
Лек път :)


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Ely-st в чт, 02 фев 2006, 12:58
а как организирате храненето, сменянето на памперсите, количката къде я слагате в самолета?

На нас по всяка вероятност ще ни се наложи другия месец да прелитаме океана и то двете сами и съм в шок от сега кое как ще бъде...


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Casey в чт, 02 фев 2006, 20:33
Количката ти я прибират стюардесите в багажно помешение.
Памперсите се сменят в тоалетната. Има плот, който се смъква, но си е тесничко.
За храненето не знам, но е добре да се запасиш с пюрета, бисквитки, солети и подобни.


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Влад в чт, 02 фев 2006, 22:34
 Ora ,Вземи си лекарство за болка на детенце.Преди излитане и кацане да пие сок,вода или нещо друго,за да не го заболят ушите.
 


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Ely-st в пт, 03 фев 2006, 14:37
Благодаря ви!

а на софийското летище количката по стълбите ли се качва за да се даде на стюардесите?


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: 6o6i в пт, 03 фев 2006, 14:41
Преди чек-ина ли питаш, дали се качва по стълбите?Да, и количка, и куфари влачиш, освен ако не минеш по заобиколния път за колите  ;-)
А що се касае за качването на самолета, като слезеш от автобуса демек, са ми прибирали количката в багажното, а аз с детето се качваме пеша по стълбичката на самолета.
А за забавленията-торба с играчки, храна и здрави нерви. Последнията път Диана още не ходеше и я пуснах да си лази по пътечката на самолета. Част от пътниците гледаха с потрес, но по-голямата част й се радваха  :D


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Ely-st в пн, 06 фев 2006, 14:58
до чекинга ще имам помощ, но след това стълбите на самолета с ръчен багаж, дете и количка ми се виждаха непреодолими. Добре е че преди това прибират количката. А за нашата възраст важи ли да сме най-отпред или вече сме големи?


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: 6o6i в пн, 06 фев 2006, 15:13
Ами мисля, че не е толкова въпрос на възраст, а на организация на авиокомпанията и на самия чек-ин. Досега като се замисля никога не сме седяли отпред :roll:


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Casey в пн, 06 фев 2006, 17:19
Ора, наистина зависи от компанията. Ние бяхме с шезлонг и го прибраха чак вътре в самолета. Имаше и две семейства с колички и при тях стана по същия начин. Все ще намериш някой, който да ти помогне  ;-)
Иначе при презокеанския полет, нашите места бяха най-отпред.


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Ely-st в пн, 06 фев 2006, 23:28
Мисля да ползвам холандските авиолинии - някой летял ли е с тях?


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: Ivelina Mineva в вт, 07 фев 2006, 01:33
Да, летяхме с КЛМ, Дамян беше на 1.4 месеца. Стюардесите бяха много мили, през цялото време носеха пюренца...моливчета и др. джвъчки. И през двата полета бяхме на предните седалки..от КЛМ даже помолиха един господин да се премести по този повод. Ние сме доволни много от КЛМ.


Титла: Re: В самолет с дете 1,4г
Публикувано от: macoball в вт, 07 фев 2006, 20:00
За да спестите време,нерви и пари най-добре предварително звъннете в авиокомпанията с която сте избрали да пътувате и питайте какви улеснения предлагат за пътуване на малки деца(защо да мъкнете пюрета и млека ако има осигурени в самолета,както и моливи и книжки за по-големите).Много компании предлагат предварителна резервация  на места на първия ред ext. Но не чакайте в последния момент, за да не са вече резервирани от други майки.А ако имате избор на повече от 1 авиокомпания просто проверете условиата за деца на всички и изберете най-удобната ви!


1