BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: Зарче в пн, 13 фев 2006, 14:36Титла: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Зарче в пн, 13 фев 2006, 14:36
Сина ми ще ме умори вече и незнам какво да правя.
В ръцете ми е ПОСТОЯННО. Не желае да лежи в леглото, трабва непременно да бъде носен в една определена поза, и задължително да обикалям стаята или да го друсам. Не желае да бъде носен от никой друг освен мен. Не се успокоява ако го носи баща му. Реве пронизително, ако го оставя дори за секунда. Заспива у мен. Веднага щом го оставя в леглото, независимо нашето или неговото настава див рев и после много трудно го успокоявам. Ако се опитам да го гушна и да спим заедно моментално се събужда и пак рев.
Трябва и да пея. Иначе пак рев. Опитах да го оставям да пореве - резултата е едно истерично бебе, което реве, кашля, посинява от рев, захласва се и ....абе ясно ви е. Не спира да реве, не спира и това си е.
Та въпросът ми е следния- какво да правя вече. Мъничък ли е да го оставям да реве, за да се научи, че не мога по цял ден да го нося - независимо дали спи или е буден. Какво да правя?


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: cveteslava в пн, 13 фев 2006, 14:39
Същата картинка и при нас,вече посвече от 2 месеца сме на ръце...навсякъде   :tired:


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Мейвис в пн, 13 фев 2006, 15:04
Да не го мъчат колики? Ако е така е разбираемо, че иска на ръце. Явно във въпросната поза му олеква, а пеенето го разсейва. Възможно е татито да не го хваща както трябва (в смисъл по абсолютно същия начин) и затова да иска само в теб. Ако причината за плача са колики ще стискаш зъби и ще чакаш да отминат  :peace: Понеже и ние бяхме така, а бях останала без ръце вече да разнасям, слагах го в количката в стаята и клатех. Беше по добрия вариант от носенето и разхождането. Пробвай, може да мине номера.


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: ivap в пн, 13 фев 2006, 15:19
Имаше из форумите тук тема за носенето,но за съжаление не се сещам нито какво й е заглавието,нито къде да я търся.В общи линии идеята е следната:да се носи бебето колкото се може повече.Така ставало по-спокойно,по-уравновесено като порастне,дори имунитета му се увеличавал.И за да не го носиш на ръце и да не можеш да свършиш никаква работа препоръчват кенгуру/но твоето бебе е още малко за него/ или слинг.Според мен има основания тази идея.Не се притеснявай,че ще се разглези.Бебчето е още малко и силно има нужда от твоята близост,постепенно ще свикне и само да стои.


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: valval в пн, 13 фев 2006, 15:21
Предложението за количката в стаята е много добро. При нас действаше /но на малко по-голама възраст/ Друг удобен уред е бебешкият шезлонг, който може да сложиш до теб на леглото, дивана или пък на земята и да го поклащаш с крак. Мисля, че вече можете да го използвате.
Ако нищо друго не помага пробвай с кенгуро за малко бебче /с мека подложка, която обхваща и придържа главичката/ - поне ръцете ти ще са свободни.

Опитай постепенно да промениш физическия контакт. Слагай го да легне и го гушкай и милвай без да е у теб. Пей му песнички, докато лежи в собстеното си легло, а ти му милваш ръчичката или главичката.Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: ritka в пн, 13 фев 2006, 15:26
Приличат ми на колики  :thinking: Моята дъщеричка беше с колики до 4 месеца и половина, като първите два месеца спеше и въобще живееше единствено легнала по коремче върху коремчето ми или на ръце  :whistle:

На нас кенгурото много ни помогна. Купихме кенгуро на Чико с 3 положения, включително легнало. Слагах я в него на легналото положение и я люшках обикаляйки из стаята и така заспиваше. Сега бих казала че нямаме проблеми с носенето на ръце  :hug:

Успех и цунки на бебото  :love:


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Несса в пн, 13 фев 2006, 15:29
Не мисля ,че е необходимо да оставяш детето да плаче  :naughty: Търпение    newsm03ще отмине този период и при нас беше почти аналогичния случай , но всичко си дойде по местата без да се усетя кога стана даже това  :D


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Чиби в пн, 13 фев 2006, 15:33
Не го оставяй да плаче.Периодът ще мине.Нека се чувства обичано и разбрано.Целувки на бебчо и от нас!!!


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Tufi в пн, 13 фев 2006, 15:33
И синът ми е така...вече е на 10 м. Добре е, все пак, че приема да го гушкат и други хора, а не само аз...но определено се борим със спането в своето си легло, със заспиването и прочие.
Зарче, твоето детенце е мъничко още, може би са колики, или някакъв друг вид дискомфорт. Дано да се успокои! Не ти дадох съвет, защото както виждаш, съм в същото положение....Но поне да знаеш, че има и други като теб. :D


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Пипинс в пн, 13 фев 2006, 15:36
Като гледам лентичката ти, единственото, което бих могла да те посъветвам е, да се успокоиш, да си гушкаш детенцето, да забравиш всякакви методи на оставяне да се нареве, защото горкото е твъърде малко, за да разбира от такива наказателни мерки.
Ние също минахме през този период, малкият имаше силни колики близо 2 месеца. След това нещата се нормализираха, сега дори пищи, като искам да го гушна ;-)


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: vesi1 в пн, 13 фев 2006, 15:41
За твое облекчение ползвай кенгуру или слинг.
Мен почти година ме боляха китките на ръцете.


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: emem в пн, 13 фев 2006, 15:45
А кърмиш ли детето? Дали си дояжда, или е гладно? Бих те посъветвала да кърмиш на поискване - много деца се успокояват така (впрочем, това е нормалното им състояние, в контраст с нашите очаквания за 3-часови режими). Иначе и моят съвет е да носиш детето в слинк, да го оставяш да спи на корема ти, да му даваш максимален контакт (може и кожа-до-кожа). Някои деца са по-лесно възбудими и имат нужда от мама непрестанно.


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: zuki в пн, 13 фев 2006, 16:10
И според мен това са колики, защото и ние бяхме така. Бях се видяла в чудо, но детето просто трябва да израсте този период и мисля, че отведнъж ще започне да спи в креватчето си. Моя син имаше доста силни колики, които успокоявах само с носене, така и го приспивах, но после го слагах в креватчето. Когато отшумяха коликите, започна да стои навсякъде, където го сложех - шезлонг, количка, креватче, на нашето легло. Мисля, че трябва да си търпелива, колкото и банално да звучи.


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Nixi в пн, 13 фев 2006, 16:14
И на мен ми прилича на колики.
Гого също много го разнасяхме на ръце първия месец, сега не държи толкова, предпочита да си играем :crazy:


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Зарче в пн, 13 фев 2006, 17:43
Благодаря ви, момичета, за отговорите!
За коликите - мисля, че вече се научих кога плаче, защото го боли коремчето. Тогава го гушкам и му е по-леко. Ама той иска винаги да е на ръце. Когато е легнал реве сърцераздирателно, щом го взема се кротва на секундата, почва да оглежда наоколо и понякога да се усмихва  :lol:
Номера с количката при нас не минава. :(
Номера със спането по корем на моя корем не минава - изобщо не мога да го накарам да стои кротък. Мърда, дупи се, пъшка и накрая пак рев.
За кърменето - ами кърмим се. На поискване и през нощта, вода и залъгалки не давам. Залъгалка всъщност пробвах да му дам ама не я иска и я плюе.
Номера аз да съм до него и само да го милвам и да му пея - не минава.
Та това е - може пък детенцето просто да има нужда да се гушка. Ами ще се гушкаме :hug:. Няма къде да ходим.
Благодаря ви още веднъж. Както каза хубаво е да знаеш, че има и други като теб. :D


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: T o n i в пн, 13 фев 2006, 17:49
зарче, мъничък е още, голяма рядкост е едно бебе да има по-различно поведение от описаното от теб :)
знам, че ти е трудно сигурно и не можеш да си починеш и да се наспиш, но...
и за да те успокоя - ще отмине със сигурност, не се притеснявай :) когато свършат коликите най-вероятно (пожелавам това да е скоро)
мъничък е за да се разглези, това също да не те тревожи
таня се държеше така до към началото на третия месец


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: bibe в пн, 13 фев 2006, 18:24
Все едно за моя син говориш - същата история....А е на 3 месеца и половина :?Така че се въоръжи с търпение.Момчетата явно наистина по - трудно се гледат :mrgreen:


Титла: Re: За носенето на ръце - помощ!
Публикувано от: Рамада в пн, 13 фев 2006, 20:28
Това е напьлно нормално!Много ти е малко бебенцето,още не знае по кои свят ходи...Гушкаи си го,всичко ще си доиде на мястото.Сигурна сьм,че ще отмине,и при нас беше така.
Само да кажа,че в 90% от случаите,когато плачеше и аз мислех,че са колики,си беше всьщност ГЛАД! Кьрменето на поискване оправи проблема ;-) Успех! :D


1