BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: Лекси в пт, 24 фев 2006, 13:55Титла: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Лекси в пт, 24 фев 2006, 13:55
Много искам да заведа дъщеря ми на кино :D. Всъщност вече съм го правила - когато беше на 2 - 3 г., но определено подраних т.к. детето ревна юнашки още на рекламата. Явно високият звук и тъмнината го стреснаха, та се наложи да напуснем още преди филмът да е започнал. Ентусиазамът ми да я заведа на кино беше попарен за дълго ....
От известно време съм си навила да повторя опита - следя детските филми по кината, но те са малко и честно казано не ми вдъхват доверие. Единствено Нарния ме грабна и много искам да го гледам. Но дали Цвети ще издържи - със субтитри е, звукът е на макс, дълъг е... И дали все още не е малка newsm78
Вие водили ли сте дечковците на кино? От каква възраст? Хареса ли им? Кои филми ще препоръчате? А за Хрониките на Нарния как смятате - стават ли за 5 г.?


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Етиа в пт, 24 фев 2006, 14:11
 Аз я водих моята щерка като беше на 5 г.за пръв път. Бяхме с една приятелка с момиченцето й което е наборче на Креми. Отидохме, настанихме ги, предупредихме разпоредителите(така ли се казваха), че ги оставяме сами и отидохме да ги вземем 5 мин. преди да свърши филма. Докато децата гледаха филма, ние пихме кафенце и клюкарствахме. А забравих да кажа - гледаха Гарфийлд .
  Сега пак мислихме да ги водим, но нещо не ни грабва филм. Трябва Креми да е заинтригувана иначе няма да стои толкова време.
 
  Малко се съмнявам обаче, че ще издържите дълъг филм като Нарния, а и със субтитри newsm78


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: kopche в пт, 24 фев 2006, 14:33
Малък е още. 6г.
За какво кино може да става дума? ;-)
Такова, в което аз му чета надписите и шушукам в салона?
Няма начин. :naughty:
Има време.
Виж театъра е друго нещо. Там съм абсолютно ЗА! :peace:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: stella в пт, 24 фев 2006, 14:37
За съжаление, откакто пиратствам из нета, все по-рядко стигаме до киното :roll:
За първи път я заведох на кино някъде около 4 годишна
Звукът и тъмнината никога не са били проблем за нея.
Напротив, гледането на филма на голям екран не може да се сравни изобщо с киното в домашна обстановка.
Но, докато не можеше да чете сама субтитрите, избягвах да я водя на подобни филми.
Всъщност, само два пъти сглупих /и то единия път беше за Прасчо, кой да предполага, че ще е със субтитри :bad-words:/ - едно, че ти пресъхва гърлото от четене :crazy:, ами е и едно шептене из цялото кино :crazy: - аз чета, тя къде чула, къде не, къде разбрала, къде пак не, постоянно задава въпроси. И тази картинка е навсякъде около теб :lol: :lol: Единия път я оставих посредата на филма да слуша чичкото от задния ред :hahaha: - толкова високо и добре обясняваше човека на неговото си дете, че и моето намаза :hug:
За препоръки - незнам каква е в момента програмата на кината newsm78
Иначе, тук във Варна, обикновено по време на ученическите ваканции, в едно от кината, правят програма с детски филми.
Следя кога на Макдоналдс детските менюта вървят с играчка от някой филм /най-често съм информирана, че тече подобна реклама по телевизията :35:/ - оттам също се ориентирам
Сега се сещам нещо - наскоро наш приятел водеше всяка събота сина си на филми с Чарли Чаплин. Детето е на 6г. и страшно се забавлявал. Аз така и не се наканих на заведа моята дъщеря :oops: и те май вече спряха да ги прожектират
За Хрониките на Нарния не мога да те посъветвам - бях чела, че в някои страни е забранен за деца до 12 г.
А щом се е стреснала веднъж Цвети, да не вземе пак да се уплаши от някой ефект :roll:
Най-добре май да опиташ първо с анимация.
Въпреки че,ей сега се допитах до мъжа ми - той го гледа с щерката и твърди, че нямало нищо страшно в него :roll:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Тук съм в пт, 24 фев 2006, 14:39
Водила съм, чела съм, на детски филми обикновено всички родители четат на глас. Вярно пресъхва ти гърлото, но може да имаш късмета някой родител да чете на по-висок глас :lol:. Не забравяй минералната вода ;-)
Много често преди даваха филми от поредицата за Мечо Пух - Тигър, Прасчо... 101 далматинци сме го гледали сигурно 10 пъти. Спайдърмен първо на голям екран го гледахме, Хари Потър също.
Мисля, че ви е време да посетите някой киносалон :)


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Янита в пт, 24 фев 2006, 14:58
и двете са зарибени с продуктите на киноиндустрията от около двегодишни. първият филм на вики беше 101 далматинци (игрален), а на габа - немо (анимация). виктория е гледала и мъже в черно на кино - била е на малко повече от 2 годинки (събрахме се компания за кино, а пък бебето нямаше кой да го гледа).
интересно им е, обичат да ходят на кино, подбираме подходящи филми: за габа предимно анимация, защото най-често е дублирана; виктория гледа доста повече филми, някои от тях - с приятели, ако не са подходящи за сестра й.

никога не ги оставяме сами в киносалона - гледаме филмите заедно с тях, забавляваме се, после коментираме.... не чета на глас субтитрите. ако се налага, накратко обяснявам за какво става дума.

последният филм, който гледахме, беше "походът на императорите". и двете го харесаха, габа се смя с глас на някои моменти и после цяла седмица само за пингвините говореше.

трудно ни е с театъра, защото детските представления обикновено са сутрин в почивните дни, а тогава хич не ми е време за такива мероприятия.

моята голяма чуденка беше за балет - е, снощи ги заведох в операта и както вече писах в една тема, останаха очаровани.

кога ли ще ги заведа на опера?

лекси, смело отивайте на кино. пълнометражните анимации напоследък са доста добри и за родители.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Лекси в пт, 24 фев 2006, 15:07
Мерси на всички за споделеното :hug: Започвам да дебна за подходящ филм, за да я "грабна" от първия път. Тази седмица май няма нищо подходящо:
http://www.deteto.info/pages/HIDDENFRAMES.HTML
Нарнията ще си я гледам с татко й. Като за първи път ще е по-добре да започнем с нещо анимационно и дублирано.
Яни, ако знаеш от кога се каня да я заведа на балет... Значи "Андерсеновите приказки" имаха успех :D Започвам да дебна и операта.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Trislon в пт, 24 фев 2006, 15:12
Последно ходихме на "Хрониките на Нарния".За съжаление филмът е със субтитри.Обаче аз така се развихрих с превода,че после дъщеря ми разказваше,че е сигурна,че филмът е бил на български.
За дъщеря ми това,че отиваме някъде да гледаме ,независимо филм,театър,балет,е нещо специално,важно.Това я кара да се чувства голяма и значима.Затова го правим често.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: viara_st в пт, 24 фев 2006, 15:13
С големия много ходехме на кино  :35: от 3 год. та до преди да родя  :hahaha: последно бях някъде в 7-мия месец и след като излизах N...  на брой пъти да "пикая" се отказах от това удоволствие  ;-)
Като беше по-малък ходехме на всички детски - игрални и анимационни - филмчета  :roll: четях свита на две в ухото му  :D та пушек се вдигаше  :hahaha: После като порасна и започна да смогва със субтитрите - просто се забавлявахме и двамата с който филм той избереше  :2thumbsup:
Дори скоро се беше сетил да оставим бебчо на тати и да ходим на кино да се позабавляваме  :35: ама таткото не беше въодушевен нещо  :hahaha:
Смятам и малкия да водя като се поочовечи  :2yes2: а и батко му се е заканил да го води, за да ми върнел "услугата" както един път се изрази  newsm78


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Анда в пт, 24 фев 2006, 15:17
Ходим, макар и не често.
Гледала е на кино "Шрек" и "Слонбалон". Проверявай първо дали са с БГ аудио, ако искаш да си спестиш четенето на глас  ;-)
Другото, което си струва да провериш, е дали има стряскащи моменти; най-добре е позната история, вариациите на Мечо Пух са подходящи.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Кифлата в пт, 24 фев 2006, 16:32
 Ходим на кино и от нета им свалям, но друго си е да седнеш в кино салон.
 Димана я замъкнах за първи път, когато беше на 2 г. и 9м. , супер се забавлява.
 В киното не искат да им чета , аз нямам нищо против, тях явно ги разсейва, така че ако е със субтитри, правя кратки разяснения :lol:.

 


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Merry в сб, 25 фев 2006, 00:04
Ако е със субтитри не е много подходящо  :roll: Моят го заведох на кино за първи път като беше на около 4 год. на Тигър, филм4е с Ме4о Пух. За съжаление беше със субтитри, за моя изненада и на син4ето му доску4а, тогава още не рабираше английски. Мисля, 4е ако преводът беше друг щеше да му допадне. Следващият път беше на около 5 год и ужасно му хареса. По4ти всяка събота бяхме на някоя прожекция ;) Наистина с театърът може да се запо4не по-отрано, но трябва да избереш подходяща постановка.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: neznakomka в сб, 25 фев 2006, 03:45
Баща им е много старателен в това отношение: поведе баткото на кино от 1 1/2-2-годишен, малкият също от тази възраст. Общо-взето не пропускат нова продукция. Ако не знаеха английски, можеше и да не ни е толкова положителен опитът, не знам...  newsm78


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Шани в сб, 25 фев 2006, 10:15
Лекси - избери "по-детско" филмче и да е без субтитри. По възможност около 40мин. до час. Ако й хареса си направете традиция. Аз като малка не пропусках Детско кино в събота и неделя сутрин, но винаги ми се допи*кваше  :blush: на най-интересната част и брат ми адски се нервеше...  :bad-words:

На кино не си спомням да съм ги водила. Но на детско представление - да. Хареса й. И 2-3 пъти на цирк съм я водила. Първия път си бе чист кошмар. Понеже сина е съвсем по-друг нрав, хич и няма в скоро време да рискувам да го водя на кино, театър или цирк. Да стане поне на 5г. и тогава пак ще мисля  :thinking:

П.П: имаме над 25 VHS касетки и около 60 CD-та с детски филмчета. Остава само пуканки да купя ;)


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: iveta в сб, 25 фев 2006, 10:35
И аз водя голямата на кино. За първи път на 2 и 10м. , та до сега не сме пропускали интересен филм. Всичко зависи много от детето - моите и двете са големи киноманки. Единствения проблем е бил пишкането по средата на дълъг филм  (като Кинг-Конг  :mrgreen: )


Малко off  КОГА във Варна ще направят едно свястно кино!!! Може ли такова безобразие! Последния път на детски филм температирата беше сигурно  -2 !  :bad-words:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: wily в сб, 25 фев 2006, 11:32
преди да се появи малката сме ходили 2-3 пъти и то на анимации, а сега вече ходи с баща си че няма кой да гледа сестричката , за да я водя аз...нека и таткото допринесе с нещо в отглеждането на децата, не само с правенето да се изчерпи....а иначе предимно разчитаме на видео касети, ДВД и от интернета напоследък...че е по - изгодно :roll: :roll: :roll:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: AnMary в сб, 25 фев 2006, 11:51
За съжаление и аз не съм водила Дияна на кино. Водила съм я по театри, но на кино не. Пусто нали имаме не знам си колко на брой ПЦта у нас.
А си спомням едно време как не излизах от кино "Култура". Мама забравяше, че има деца.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Шани в сб, 25 фев 2006, 16:37
ОФФ  :blush:

...А си спомням едно време как не излизах от кино "Култура". Мама забравяше, че има деца.

аз от "Млада гвардия", "Димитър Благоев" и "Москва". От 10:00ч., от 12:00ч., от 14:00ч. и от 16:00ч.  :crazy: докато веднъж не заспах в киносалона  :lol:. После преминахме на по-лек режим - само по 2 филма на ден + компютри + колоездене в Южния парк  :party: [/size]


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: миз в сб, 25 фев 2006, 19:50
заведохме даниел, 3г.3м., на кино за пръв път миналата неделя. гледахме нарния. това, че е дълъг всъщност се оказа положително - погледа, подремна и остана време да погледа още малко :). много му хареса и накрая не искаше да си тръгва и настояваше да му пусна филма още веднъж :). ама то всичко, което обича имаше в него - влак, самолети, коне, как да не му хареса? момичетата също ги водя на кино от тригодишни, силвия всъщност първия път нямаше и три. никога не се е налагало да си излизаме от филма.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Летисия в нд, 26 фев 2006, 00:13
Ние заведохме Бети на кино като беше на 4 и нещо. Първият и допир с киното беше Таласъми ООД  :D
Беше голяма радост и неистов смях по време на прожекцията. Мислих си, че хората ще ни изгонят от залата ама те само и се радваха  :hahaha:

След това почна познанството и с доста по тежки филми, ама като няма на кого да я оставяме нямаше начин.
С баща и обичаме киното и поради тази причина тя изгледа де що касоразбивачи има :lol:  Матрици, Властелини , X - менове, Междузвездни и още много и много. Поне в месеца по един филм сме я водили с нас да гледа. За радост никога не е искала да излиза по време на прожекцията или пък да и чета субтитрите. Каквото може сама е прочитала, каквото разбере от познанията си по английски е донагаждала и малко от малко посхващала за какво става дума. А и доста от филмите стават ясни и без голямо четене  :mrgreen:

За наша радост не се е и стряскала от филмите, които за нейната възраст наистина са на моменти плашещи. Особенно придружени с оглушителния шум. Само май на "Войната на световете" малко се постресна.

Лекси, мисля че Нарния ще и хареса на твоята щерка. Много красиво е направен.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: AnMary в нд, 26 фев 2006, 02:24
Ние гледахме Нарния, Дияна много го хареса. Е, гледахме го у дома на футьойла. Ще се пробвам да я заведа на кино, но знам какво ще последва по някое време "мамоооо пиша ми се", "мамоооо ака ми се". Това са коронни номера където й да отидем.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: biliana_k в вт, 28 фев 2006, 19:37
Опитайте първо с детски театър- по кратко е, не е толкова тъмно, звукът е добър, а и ще свикне с многото хора в залата, а след това и на кино.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Василиса Умница в вт, 28 фев 2006, 20:55
Самуил ходи на кино от двегодишен. Много му харесва. Първите два пъти се поразходи из залата, но сега си стои до края. Гледали сме всички детски филми - последно "Чикен Литъл" и "Уолъс и Громит". А, и "Нарния" гледахме. Не си правя труда да превеждам, разбира къде някои думи, къде по интонацията, къде покрай действието.  ;-)
Като гледа любимия си "Декстър", да не би да му превеждам?  :mrgreen:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Tari Tasartir в вт, 28 фев 2006, 22:02
В неделя и беше сефтето на моята дъщеря. Заведох я на "Походът на императорите"- документален, разкошен филм, направен много майсторски с озвучаване. Избрах го, защото е сравнително къс - 85мин. Четях през цялото време - субтитри, но понеже е силен звука, пък и нямаше много хора, не пречехме на никого. Всичко дотук добре, но като започнаха сцените, в които неизбежно някое пингвинче умираше...такъв рев му дръпна това дете, не мога да я успокоя 5 мин. след края на филма...Издържа целия филм, имаше и други деца като нея, но накрая каза: Хубав, но много тъжен...
Сега чакам да пуснат Ледена епоха 2, ще бъде дублиран, поне няма да чета, пък и е гарантирано "весел". :lol:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Янита в вт, 28 фев 2006, 22:40
Mira, а и други майки на подрастващи киноманчета, това със сълзите понякога е неизбежно, но изобщо не означава, че детето ще запази лош спомен от преживяването си в киното. аз още помня един филм от моето детство "обичта на майката" - за малкото слонче, което падна в яма-капан и как майка му се опитваше да го спаси. леле, колко сълзи пролях в киното! майка ми се видя в чудо! дори не помня колко съм била голяма, със сигурност е било преди да тръгна на училище, защото после вече ходех на кино с брат ми. та онези сълзи изобщо не са ми попречили да обичам киното.

аз мисля, че и сълзите по филм/книга обогатяват емоционално децата и ги учат да реагират адекватно в реалните житейски ситуации.Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: bosska в вт, 28 фев 2006, 22:55
Аз съм доволна от киносалона на София Ленд там прожекциите са обикновенно следобяд и можеш да оставиш детето и да пиеш кафе/хубаво е да му оставиш телефон ако му се доходи до тоалетна/Дъщеря ми гледа всичко без значение дали има субтитри и обикновенно гледа сама или с друго дете


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: bubanka в вт, 28 фев 2006, 23:14
за съжаление само един път, сега беба не иска да стой с бабите и няма как
водих я миналата година на "слон-балон" - голяма излагация, беше със субтитри и целият салон беше пълен с шепнещи родители, но много и хареса и иска пак
язък, че живеем до Арена, няма кой да я заведе!


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Gercho в ср, 01 мар 2006, 10:00
Не съм я водила още. Не съм сигурна, че ще издържи, въпреки че в къщи пред видиото може да стои с часове. Но може би е време да пробваме newsm78.
Нарния обаче не ми се вижда подходящ филм за толкова малко дете - той е дълъг и няма дублаж. Ще се измъчиш и ти и детето.


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Noirette в ср, 01 мар 2006, 11:45
От 3-годишен го водим редовно, много обича. Изгледал е всички анимации, минали на голям екран (и ние покрай него, понякога сме на смени - ту аз, ту тати се жертва), не сме имали проблеми, никога не е искал да излиза и не се е разхождал напред-назад из салона.
Е, преди току изцепваше нещо на много висок глас и то точно когато е най-тихо :oops:, но и това май премина.
От миналата година го влачим с нас и на други филми (които на нас ни се гледат :)), само от безобидната категория В обаче. За щастие никога не е искал да му четем (дори на анимационните, които не са дублирани), седи и си зяпа картинки, случвало се е да попита какво точно става, но във всеки случай нямаме ангажимент непрекъснато да му четем или обясняваме, така че киното за нас не е травмиращо изживяване :lol:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Amidala в ср, 01 мар 2006, 15:46
Ние гледахме Нарния, Дияна много го хареса. Е, гледахме го у дома на футьойла. Ще се пробвам да я заведа на кино, но знам какво ще последва по някое време "мамоооо пиша ми се", "мамоооо ака ми се". Това са коронни номера където й да отидем.

Това е задължително  :hahaha:  но въпреки това си заслужава.
Моята дъщеря я заведох някъде на около 5 годинки, не помня какво гледахме, но беше със субтитри филмчето, аз естествено започнах за чета, обаче тя ми заяви, че си разбира  :shock: и не иска да й чета  :D
Оттогава е голяма кинолюбителка, не че няма на кой да се метне  ;-)
Имаме си ритуал двете, че таткото не обича детски и приказни филми, отиваме в Арена, купуваме си пуканки, кеф голям  :lol:


Титла: Re: Водите ли ги на кино
Публикувано от: Лекси в ср, 01 мар 2006, 16:04
Имаме си ритуал двете, че таткото не обича детски и приказни филми, отиваме в Арена, купуваме си пуканки, кеф голям  :lol:
Точно това искам и аз. Иначе, ако е само за филма рано или късно ще го намеря на DVD. Сега дебна следващия хубав детски филм по кината, по възможност дублиран. Ако някой чуе нещо да  :whistle:


1