BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: TonyD в нд, 26 фев 2006, 22:33Титла: Ваксини при деца, приемащи антибиотици за профилактика
Публикувано от: TonyD в нд, 26 фев 2006, 22:33
Синът ми е на 3 месеца и преди 2 седмици направи остър пиелонефрит и все още е на антибиотици. Тъй като казаха, че има рефлукс (ВУР), имате ли информация дали е противопоказно да се слагат ваксини докато е на антибиотик ( предполагам, че ще е на профилактична доза доста дълго време). Също така, ако евентуално се наложи операция, колко дълго след това не можем да слагаме ваксини. Изобщо, ако някой е минал вече по този път, ще съм благодарна на всякакви мнения и съвети за гледане на дете с вродена аномалия на горните пикочни пътища.


Титла: Re: Ваксини при деца, приемащи антибиотици за профилактика
Публикувано от: Birdie в нд, 26 фев 2006, 22:38
Състоянието Ви няма връзка с ваксинациите, и не се отразява на схемата на ваксиниране. Ако детето си взема профилактичната доза АБ и е извън остра уроинфекция се ваксинира както всички останали деца.
Купете си качествени ваксини.


Титла: Re: Ваксини при деца, приемащи антибиотици за профилактика
Публикувано от: aja в пн, 27 фев 2006, 10:30
Моят съвет е да изчакате с ваксините тъй като детето в момента е в нестабилно състояние и всяко допълнително външно вмешателство може да усложни проблемите ви. Освен това приена на атибиотик допълнително е нарушил нормалната вътрешна среда в организма.


Титла: Re: Ваксини при деца, приемащи антибиотици за профилактика
Публикувано от: otkazal se в ср, 01 мар 2006, 11:24
www.thinktwice.com


Титла: Re: Ваксини при деца, приемащи антибиотици за профилактика
Публикувано от: Ne/Da в ср, 01 мар 2006, 11:41
Не, няма противопоказания за извършване на редовните имунизации. Ако се наложи операция, лекуващият лекар ще ви посъветва как да постъпите. По принцип заболяванията на отделителната система не са включени към списъка с контраиндикации за ваксиниране, освен при ваксина срещу коремен тиф, но тя не е от редовния имунизационен календар. Изключение правят ОСТРИТЕ инфекции, но там също лекуващият лекар ще си каже мнението.
Желая ви успешно лечение и по-малко притеснения за в бъдеще!


1