BG-Mamma

Бременност и раждане => Проблемно забременяване => Темата е започната от: djulia в пн, 27 фев 2006, 10:19Титла: въпрос за инсеминация
Публикувано от: djulia в пн, 27 фев 2006, 10:19
Здравейте,
Моят проблем е следният: Направиха ми цветна снимка на тръбите и ми откриха запушване,казаха че за да забременея трябва да опитам с ин-витро или пластика на тръбите.Четох тук за инсеминацията и ако може бихте ли ми казали аз с моя проблем дали има смисъл да пробвам инсеминация,като спермограмата на мъжа ми е доста добра,проблема ми са моите запушени тръби.


Титла: Re: въпрос за инсеминация
Публикувано от: pkoprinkova в пн, 27 фев 2006, 10:38
Djulia, съжалявам за запушените ти тръби.
За съжаление инсеминацията не е решение в твоя случай, тъй като именно запушването не позволява на плувците да стигнат до яйцеклетката ти. Може би след пластика за отпушване на тръбите има смисъл от инсеминация, но не и преди това.


Титла: Re: въпрос за инсеминация
Публикувано от: djulia в пн, 27 фев 2006, 10:44
Много Ви благодаря за бързият отговор :) пластиката все пак е доста по-евтина от ин-витрото казаха ми че мога да я направя за 800 лв.


Титла: Re: въпрос за инсеминация
Публикувано от: Лекси в пн, 27 фев 2006, 10:48
От това, което съм чела тук и в Зачатие, пластиката не винаги има успех. Много момичета предпочитат да преминат направо към инвитро.


Титла: Re: въпрос за инсеминация
Публикувано от: Lali в пн, 27 фев 2006, 16:26
Цветната снимака не е абсолютно сигурен метод за определяне проходимостта на тръбите.
При вкарването на контрастното вещество е възможно тръбите да направят спазъм и да се отчете запушване, което реално да не съществува.
Затова се прави или повторен тест /може и хидротубация/ или лапароскопия.


Титла: Re: въпрос за инсеминация
Публикувано от: Дара в вт, 28 фев 2006, 21:12
За да те убедим да не се отчайваш -- още един глас в подкрепа на Лали.
Добрите специалисти обикновено първо правят цветна снимка, после лапаро/освен, че се вижда добре в много случаи тази операция е полезна и води до забременяване след това/, и чак след тези две неща се мисли за инвитро, т.е, когато това е единствената възможност. Помисли си как ще действаш. Съветвам те да направиш лапароскопия, от приятелки знам, че не било толкова страшно.


1