BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Adriana в ср, 20 окт 2004, 13:32Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 20 окт 2004, 13:32
Е вече не знам какво да правя-Мецанка е качила за 1 седмица само 70 гр  :cry: Иначе кърма има и тя си яде нормално, даже вечер повечко си поспива. Няма колики и пълни памперсите редовно, но 70 гр... Бяхме на преглед и сега пак ще ходим,че тази жена която ни трябваше я нямаше още /тъпа работа,не ми се обяснява сега/. Та това НОРМАЛНО ЛИ Е или ще трябва да й давам някакви изкуствени боклуци? Помагайте, моляяяяяяяяяяя


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Iva_D в ср, 20 окт 2004, 13:44
Kолко често се харните на ден и колко спи?


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: kopche в ср, 20 окт 2004, 13:47
Ами аз като съм била бебе съм наддала само 20 гр. за цял месец.
Както майка ми често повтаря, колкото един биберон.
Нормално е, защото първо бебето има да възстанови загубата на тегло от болницата и отделно да качва върху теглото си от раждането. Малко объркано се изразих, но не се отказвай така бързо. Кърми си бебчето и ще видиш, че ще има резултати. Пък и това е само 1 седмица, т.е. не е толкова показателно. :wink:


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: kiki29 в ср, 20 окт 2004, 13:48
При нас се случи почти същото. След изписването за 10 дни беше качил 30-тина грама. Бях готова да се откажа от кърменето, но педиатърката не ми позволи. Оказа се, че детето няма сили да суче по много и все си спи, пък и тежичка жълтеница имаше. Започнах да му додавам изцедена кърма след всяко хранене и всичко се оправи. От 2-рия месец започна сам да си изсуква необходимото и до сега се кърмим успешно :D


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: givka в ср, 20 окт 2004, 14:33
Още сте много малки и е нормално да сте наддали 70гр.Ще видиш след две -три седмици какво ще стане.Не се отказвай от кърменето и не давай добавка,че после трудно се отказва.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: 3ори в ср, 20 окт 2004, 15:06
И ако се храните на някакъв режим,зарежи го.Когато я кърмиш,намирай начин да я държиш будна,за да може да хапва добре.И Ева първите две седмици само като захапеше гърдата и заспиваше,но с малко "тренировки" успявах да я държа будна по-дълго време.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Бу в ср, 20 окт 2004, 15:44
Прочети повече за кърмене с компресия на гърдата и събуждане на сънливото бебе в Библиотеката - те са точно за вас, в тази възраст това е често срещано. Честото кърмене ще ти помогне да се правиш.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: summer в ср, 20 окт 2004, 16:16
Биберона задоволява нуждите от сукане и може да е причина бебето да наддава по-малко. Може при вас не това да е причината, но го споменавам информативно. На тая възраст това, че сте наддали е вече добре.
И аз да попитам, по колко пъти на ден се кърмите и по колко пъти пиша и ака детенце.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 20 окт 2004, 16:26
Ами нямаме никакъв режим-храним се на повикване,въпреки додяванията на майка ми. Ето и преди малко като се върнахме от преглед: "Ако я храниш на режим ще си наддава нормално детето..." :evil: Иначе не е сънлива, като е гладна реве с цяло гърло. Просто не знам какво става


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Iva_D в ср, 20 окт 2004, 16:37
Все пак колко често горе долу на ден? Кърмите ли се през нощта? А режима просто няма начинда ти осигури по-добро наддаване.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 20 окт 2004, 19:10
През деня се храним средно на около 2 часа и половина или по нарядко,но през ноща понякога през повече от 4 часа. Ака си нормално-сменям по 6-7 памперса на ден.
Иначе се роди /на 2-ри октомври/ 3.274кг, после спадна на 3.100, а сега е 3.470.
Но от миналата седмица са само тези 70 гр, та това ме побърка


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 20 окт 2004, 19:14
Опа 3.420 е сега, а не 3.470кг /а как ми се ще :oops: /


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Raya в ср, 20 окт 2004, 19:36
Честото мерене само ще те изнервя.

Мога да те посъветвам три неща:
1. Махни си часовника - не ти трябва.
2. Мери не по-често от две седмици.
3. Вземи бебето да спи в твоето легло и спи с него винаги щом можеш.


Предполагам, че кърмиш от двете гърди на всяко ядене.


Титла: Re: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Миоки в ср, 20 окт 2004, 19:55
Цитат на: Adriana
Е вече не знам какво да правя-Мецанка е качила за 1 седмица само 70 гр  :cry: Иначе кърма има и тя си яде нормално, даже вечер повечко си поспива. Няма колики и пълни памперсите редовно, но 70 гр... Бяхме на преглед и сега пак ще ходим,че тази жена която ни трябваше я нямаше още /тъпа работа,не ми се обяснява сега/. Та това НОРМАЛНО ЛИ Е или ще трябва да й давам някакви изкуствени боклуци? Помагайте, моляяяяяяяяяяя

Борис имаше един месец, в който беше натдал 40г. Изчакай следващото мерене, ако пак е така, тогава ще имаш повод за притеснение. На височина колко е дръпнала? Бо беше порастнал за онзи месец с цели 2 см.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 20 окт 2004, 21:49
Храня я само от едната гърда на хранене-изцежда я цялата :? Тук бебетата ги мерят всяка седмица, довечера ще я премеря на дължина. Мале много се наплаших, иначе е такова добро бебе, само днес и един ден преди 10 дни рева повечко като млечните канали не ми се бяха отпушили


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Raya в ср, 20 окт 2004, 22:18
Храни и от двете гърди. Като изяде едната, вдигаш за уригване (ако е необходимо) и предлагаш другата. То бебето няма да суче, ако не иска повече. Така и за теб ще е по-добре - по-лесно ще се установи лактацията, гърдите няма да се препълват, бебето винаги ще е нахранено.

Дръж я до тебе кожа-до-кожа. Много успокоява бебоците. Уший си слинг - елементарно е и ще можеш да се разнасяш из къщата с бебето.

Най-важното е да не се притесняваш и да не изпадаш в паника. Вярвай в себе си и в бебето. След две седмици ще ни се хвалиш с резултати - сигурна съм. Тоест след седмица.

И да кажеш как е височината.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Honda в ср, 20 окт 2004, 23:03
Цитат на: Raya
..3. Вземи бебето да спи в твоето легло и спи с него винаги щом можеш.
.

Абе с това не съм твърде съгласна. Крие си своите рискове. Поне аз съм против това, а и цяла тема имаше по темата :wink:  :)


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Iva_D в чт, 21 окт 2004, 10:05
Рая ти е дала добри съвети. А за нощното хранене - в първите седмици бебето на кърма не трябва да се остава да прави паузи през по-голями от 4-часа, т.е не я оставяй да не яде повече от 4 часа. И не се притеснявай, понякога бебетата не наддават равномерно, т.е. тази седмица може да е наддала 70, ама другата да наддаде 300;).
Успех!


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в чт, 21 окт 2004, 11:32
Още по-голям ужас-КАКВИ ДВЕ ГЪРДИ КАТО НЯМА НИЩООООООО, АБСОЛЮТНО ПРАЗНО-ЕДНИ ТАКИВА ГАДНИ И ВИСЯЩИ :evil: Мразя се толкова много...Идва ми не знам какво да направя...
От снощи дохранвам Стела със Сма /това тук е адаптираното мляко, има и едно друго Коу анд Гейт и това е, избора е приключен/ След първото дохранване повърна доста, а и явно не й хареса, не знае да суче от биберон. Сега чакам да ми се обадят Health Visitor-ите, да видим кво ще правим


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Бу в чт, 21 окт 2004, 11:39
Нормално е да чувстваш гърдите празни - нали бебето те изсуква!
Все пак, Health Visitor-ите ще ти помогнат - само бъди сигурна да им кажеш, че искаш да кърмиш, да ти дадат съвети в тази насока.
Ако дохранваш (особено на тази възраст) ще нарушиш механизма на лактацията и може действително да ти намалее млякото.
Пиши какво е станало и какво са ти казали.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Iva_D в чт, 21 окт 2004, 11:43
Успокой се, моля те, как така ще се мразиш?! Ти са най-добрата майка за бебчето си!!! Това, че гърдите изглеждат празни, не значи, че нямаш мляко! И защо си дохранвала? Бебето неспокойно ли е след хранене? Най-вероятно е повърнала, защото е нямала нужда от дохранване!
Прочети статиите в библиотеката:
Как да увеличим кърмата си (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485url)
Как да увеличим количеството кърма? (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7162url)
Лактационни кризи (кризи на кърменето)  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186url)
И пак да кажа, успойкой се!


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в чт, 21 окт 2004, 17:37
що ли съм я дохранвала? Щот съм тъпа, затова и слушам не себе си и бебето, и щото аз всичко да свърша-абе вместо да използвам, аз се правя на герой...Ей затова съм тъпа :evil: Прочетох каквото има и сега за мое наказание ще го прочета още веднъж та да ми дойде акъла в главата...И така докато не запомня да не й давам изкуственяци и залъгалки. Утре ще я водя на консултация да видим какво ще правим. А Бу права си-доста е сънлива, та сега я ръчкам да не спи,но е ужасно трудно


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: agneshka в чт, 21 окт 2004, 17:54
на първо време се успокой! не се обвинявай и не се ядосвай...разхвърляй задачите на бабите/доколкото разбрах имате поне една на разположение/ и на таткото! ако трябва, поплачи си и после се наспи. :wink: другите неща си ги прочела, няма да ги повтарям...
и пиши как вървят нещата! стискам палци!


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: MardiGras в чт, 21 окт 2004, 19:39
Ей, няма да се шашкаш само. Спокойно. Всичко ще се оправи - ние тук толкова ви стискаме палци - как няма да се оправи??!!! Това, че усещаш гърдите си празни абсолютно нищо не означава. Пак чети статиите, че в тези моменти много се забравя! Аз всичко бях забравила в първия месец. Голям шаш - нормално е обаче! Така че сега просто следвай сърцето си, гушкай бебчо и бъди сигурна в себе си и в това, че си най-добрата мама!


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Raya в чт, 21 окт 2004, 22:46
Карай по-спокойно. Сега е трудното - докато повярваш в себе си. Ще се справиш. Убедена съм.

Пиши какви са резултатите.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Pela в пт, 22 окт 2004, 00:49
Ето ти и моите съвети:
1. Не се прави на герой, няма кой да го оцени и да ти даде медал.
2. Хапвай повечко, пий поне 2 л. вода и 1-4 ч. мляко и сок.
3. Гледай тя като спи и ти да спиш.
4. Повтаряй си всяка секунда: " Аз имам достатъчно мляко, гърдите ми произвеждат много мляко."
5. Събуждая я на всеки 2 часа.
6. Кърми я и от двете гърди.
7. Ако задряма вдигни, уригни и предложи другата, докато се изреди всяка по 2 пъти.
8. Не давай вода.
9. Не давай биберон.
10. Ако не става нощно време навивай си часовника и я буди.
11. Прави и само 1 пауза от 4 часа, после на всеки 2 храни.
12. Не се паникосвай 70 гр. са пак нещо, тук и нищо да не наддаде първите 2 седмици не е проблем.
КЪСМЕТ и никакво дохранване. Не я тъпчи от сега с боклуци.
Убедена съм, че ще се справиш. Стискам ти палци. :wink:


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Taneto в пт, 22 окт 2004, 15:10
така както бях най-убедената майка на света, че ще кърмя, защото това е най-доброто за едно бебе, така както се провалих с гръм и трясък, така сега гледам по-реално на нещата и в момента думи като

Не я тъпчи от сега с боклуци

ме ядосват. не ми се ще да развалям темата, ама айде по-спокойно и умерено с думите, моля.

Adriana, слушай майките, които кърмят годинка, че и повече, съветите им са невероятно ценни и полезни. дано при теб схемата проработи. желя ти само спокойствие, другото ще се нареди. и наистина намери някоя баба, в началото наличието й е от ужасна необходимост!


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в сб, 23 окт 2004, 14:51
Здравейте пак :-P Мога да сложа усмивка вече /дано да е така наистина/ Правя каквото ме посъветвахте-будя Стела ако се успива, предлагам и двете гърди и държа по-дълго да се уригне хубаво няколко пъти. Засега /едва втори ден/ е по-добре макар че сутрин и привечер доста си поплаква,но четох че това било нормално. Стискайте палци и благодаря. Ще пиша как сме с килограмите другата седмица :wink:


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в нд, 24 окт 2004, 19:07
Тъпото сега е,че спиииииииии, спииииииииииииииии Та я ръчкам да се събужда. Ей на преди малко сука добре, но в просъница за 15 мин и продължи да спи :evil: Какво да я правя, не знам :shock:


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Raya в нд, 24 окт 2004, 21:42
Няма да се притесняваш, ако бебето яде на сън. Боби по-скоро се събужда, когато се пусне от гърдата. Та активно сучене от 15 мин. си е много добре.

Не си си изхвърлила часовника виждам....

Кога ще се мерите?


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в нд, 24 окт 2004, 22:00
Вярно това за часовника го бях забравила :( Мерси Раиа
Ами да я будя ли нощем, че като откара по някога и 4 часа-спи ли спииииииииии
А да ще се мерим в сряда


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: anan в пн, 25 окт 2004, 02:07
На мен х в ми бяха казали до края на 1-вия месец да не оставям детето повече от 4 часа нехранено. А, сега виждам, че нямате много до края на 1-вия мес. И все пак докато я претеглиш и се успокоиш, ако можеш да я храниш както си спи без да я будиш.
Айде да растете големи вече :D


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в пн, 25 окт 2004, 12:10
Като че ли дърпам дявола за опашката-сега пък не ще да заспи с часове /поне 3/. Зяпа насам натам, иска баща й да я люшка в столчето за колата, да й показвам разни играчки...абе щура работа :lol: Но обезателно в сляда ще питам за часовете и спането


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: anan в пн, 25 окт 2004, 19:12
Хе хе сега се започва веселото при вас :D .


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: monika_v в вт, 26 окт 2004, 16:02
Anan, прави ми впечатление че даваш страхотни съвети на сестра ми. То нашето като не чува какво му говориш и все тя да пипне...  :wink: Но това си е семейна черта. Кака и преди години се подреди по същия начин с кърменето и се наложи да ползваме изкувствени млека. За второто дете пък съвсем не дойде. Направо чудесия. Но тогава го нямаше този сайт и с кого да обсъдиш - разчитахме само на "умните" глави и на бабите. Сега вече друг акъл, но късно. А че става весело си личи ....


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в вт, 26 окт 2004, 22:06
Ха-ха, СТАВА ОЩЕ ПО-ВЕСЕЛО ОТКАКТО СЕСТРА МИ Е ВЪВ ФОРУМА :-P Не че се оплаквам


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: anan в вт, 26 окт 2004, 23:54
monika_v, здравей :D . Твойта сестричка с общи усилия ще я усмирим :D  :wink: .
Ади да кажеш утре какво става с бебочката след като се видите с х в. Ако имаш време де.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 27 окт 2004, 17:30
Мили мами-КАКВИ ТИ 70 ГР  :lol: Вече ще гледам тегло на месец а не на седмица -та Мецанка е качила от изписването й /3.100кг/ до днес ,вече 25 дена, 580гр, а няма и месец :-P Та кво се шашкам. Иначе МЕРСИ на всички за подкрепата, без вас надали щях да се освестя. Сега сме на вълна защо повръща /като фонтан/? Четох за това във форума но този път ще се успокоя и ще изчакам мнението на Джи пи-то


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Honda в ср, 27 окт 2004, 17:55
Цитат на: Adriana
Ха-ха, СТАВА ОЩЕ ПО-ВЕСЕЛО ОТКАКТО СЕСТРА МИ Е ВЪВ ФОРУМА :-P Не че се оплаквам

Хихи :lol: , че те и "порти" вече :wink:
Здравей Моника :wavey:


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в ср, 27 окт 2004, 20:45
А Хонда, то и лелята на Стела като се намеси купона ще е пълен, нали много си я обичам :-P Синът й /на Мончето де/ е невероятен  :lamp: , а племенницата ми е с една такава подкупваща усмивка :sigh: Трябва да изровя снимки някъде


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Honda в чт, 28 окт 2004, 16:13
Цитат на: Adriana
А Хонда, то и лелята на Стела като се намеси купона ще е пълен, нали много си я обичам :-P Синът й /на Мончето де/ е невероятен  :lamp: , а племенницата ми е с една такава подкупваща усмивка :sigh: Трябва да изровя снимки някъде

Чакааааам  :photo:
Аз съм снимколюбител

Сори, че отклоних темата ти :2blush2:

Иначе поздравления за грамчетата. Абе всичко ще си дойде то на мястото :2thumbsup:


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Adriana в чт, 28 окт 2004, 20:38
Във вторник Стела става на 1 месец и тогава ще си направя равносметка


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Raya в чт, 28 окт 2004, 22:33
Браво на мама Адриана и бебе Стела.

Радвам се, че си спокойна вече. Дано нямате проблеми с фонтанчетата.

Целувки за принцесата.


Титла: Ужас...само 70гр
Публикувано от: Pela в пт, 29 окт 2004, 00:13
Браво   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:   :applauseuu:
на мама и бебе СТЕЛА и честито за грамчетата. Това е днес първата новина, която чета тук.
Ние с АЛИ също минахме по този път. Направо се бях побъркала-качва ли, колко, добре ли хапва... Вообще вечните притеснения и преживявания на всяка нова кърмеща мама.
Продължавайте в същия дух само напред в месеците и нагоре с гпамчетата и килограмчетата. :wink:


1