BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: ivelinka в чт, 02 мар 2006, 13:28Титла: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: ivelinka в чт, 02 мар 2006, 13:28
На моя син му се появи тази бебешка кал( коричките по главата) когато беше на две месеца.Педиатърката каза- спокойно ще изчезне постепенно...Да ама не- там си е още и вече в чудо се видяхме  :shock:
 Изчетох каквото открих по този въпрос, навсякъде пишете че се маже със зехтин преди баня и после се реше... и т.н. Е това го правя вече 5 месеца и тези корички постоянно се появяват, а той е вече на 7 месеца.
  А мъника явно го сърби и се чеше нощем по главата и шапки не помагат даже-  цялата му глава става една такава влажна, сякаш сълзи. Той и косичка няма никаква,че да го предпазва поне малко от това дране.
  Моля ви помагайте- кажете как се преборихте за постоянно с този проблем  :(


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: Slunce в чт, 02 мар 2006, 14:02
Има кремчета на Клоран, Мустела и други марки за тези бебешки корички.


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: Dona в чт, 02 мар 2006, 14:11
Ами и аз така до осмия месец мазах с олио преди баня, ресах... с никакъв ефект, той е и с доста коса, което затруднява допълнително. Но някъде из форума прочетох вариант косата да се разресва след къпане (преди това си я мажеш пак с бебешко олио да поседи). Пробвах така и след 2 процедури изчезна.

Но сега виждам, че си писала, че го сърби и му е влажна кожата... да не е нещо друго пък, а не крусти? Някакъв себореен дерматит, знам ли newsm78


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: juju_1 в чт, 02 мар 2006, 14:33
при нас също доста време го имаше този проблем, просто мажех с мас и с гребенче внимателно махах коричките.


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: raika в чт, 02 мар 2006, 14:46
Аз съм малко гнуслива и с мас и зехтин не съм мазала децата - мирише ми лошо. Може и да помагат.
Лично на мен обаче ми помогна кремчето на Клоран. И аз от форума научих за него. Ползвах го около седмица и изглеждаше сякаш няма промяна, докато изведнъж люспите не започнаха да падат и само за един час с гребенче ги изчистих. Дъщеричката ми тогава беше на 3-4 месеца, повече не е имала такива проблеми.


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: AnMary в чт, 02 мар 2006, 14:55
Има кремчета. На Дияна келта беше доста упорита. Имаше си и след 2годишна възраст. По съвет на едната фризьорка от блока даже купих някакво маз от аптеката, но трябва да я питам каква беше, защото отдавна я изхвърлих.
Иначе като бебе само с преварено олио я мажех и решех преди баня.


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: kiki77 в чт, 02 мар 2006, 15:25
и ние бяхме с такъв проблем 3 м. и аз мазах със зехтин и ресах но нищо, после педито ми каза на памук се слага зехтин и отгоре се поръсва със сода, но така паднаха само малките корички а отгоре имаше корички станали като дебела кора и не помръднаха, а през цялото време майка ми ми казваше да я намажа с боров вазелин, но аз и казах сега слушам педито твойте работи са остарели, но накрая намазах с боров вазелин без да реша и паднаха сами от третото мазане и сега няма никакви корички


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: ivelinka в чт, 02 мар 2006, 15:50
Благодаря ви за бързите отговори   :bouquet:
Още утре ще търся да купя такова кремче на Клоран- дано и на нас помогне.
kiki77 А този боров вазелин и него ще потърся, но някаква конкретна марка ли е, за деца ли е конкрекно или да търся просто боров вазелин.
Като прочетох,че Дияна на AnMary е имала доста дълго време, се успокоих, че явно си е индивидуално кога ще изчезнат.Аз ще направя каквото мога сега, пък дано мине това чудо  :(


Титла: Re: Помощ-бебешка кал вече 5-ти месец?!?
Публикувано от: Блю в чт, 02 мар 2006, 19:17
яяяяя още една такава темичка :mrgreen:
и ние имаме още :crazyeyes:...намаляха чувствително, но ги има. Мажех със зехтин 1 час преди да измия главичката...и сресвах...


1