BG-Mamma

Родителски групи => Живеещи в чужбина => Темата е започната от: tara 1 в нд, 12 мар 2006, 17:50Титла: niakoi isprastal li e mebeli ot germania do bg
Публикувано от: tara 1 в нд, 12 мар 2006, 17:50
iskam da si ispratia starite mebeli v bg,no nesnaia kak.
niakoi snae li nesto?
plasta li se mito sa stari mebeli?


Титла: Re: niakoi isprastal li e mebeli ot germania do bg
Публикувано от: tara 1 в нд, 12 мар 2006, 18:18
е наи-после ресих да про4ета как се исполсва кредитор.
сатова осте веднаж-искам да си испратиа мебелите от  германиа в балгариа.
ниакои снае  ли несто как да си органисирам транспорт,пласта ли се мито и т.н.


Титла: Re: niakoi isprastal li e mebeli ot germania do bg
Публикувано от: *Biba* в нд, 12 мар 2006, 18:58
Неzнам zа какво количество мебели става въпрос и на каква стойност са, но по принцип пренасянето на мебели на такива раzстояния не си струва_много е скъпо. Моят съвет е да ги продадеШ тук и със спестените пари от транспорта да купите в БГ други.
Има един сайт www.umzugsauktion.de (http://www.umzugsauktion.de) можеШ да се регистрираШ там и да видиШ какви оферти Ще получиШ zа транспорта, така Ще можеШ долу_горе да си направиШ сметката.


Титла: Re: niakoi isprastal li e mebeli ot germania do bg
Публикувано от: Tatjana в нд, 12 мар 2006, 19:05
Не zнам zа актуалните zакони, със сигурност Ще ти каже само БГ митницата, но преди имаШе право веднъж на Х години да се преместиШ в БГ и да внасяШ мебели и други ли4ни веЩи беz мито.
За органиzирането на транспорт, ние на времето (това беШе преz 80те години  :crazy: ) наехме един камион на Булгарплод, който е идвал пълен със zелен4уци до Германия и ЩеШе да се прибере праzен в БГ, та с тях. Сега бих питала при Willi Betz.


Титла: Re: niakoi isprastal li e mebeli ot germania do bg
Публикувано от: Elixia в нд, 12 мар 2006, 19:13
Пращахме декември с една българска транспортна фирма, защото много малко от немските пътуват до България или пък цените им са :ooooh:.
Мито се плаща на обявената цена, най-добре е да си направиш договор, че си ги купила на старо от някой, плюс транспортните разходи. Това последното можеш да го договориш с българската фирма да ти издадат фактура на минимална стойност.
Ако ти трябва повече информация пиши ми на лични.


1