BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: VIRANY в пн, 20 мар 2006, 05:40Титла: лишеи - все повече стават...
Публикувано от: VIRANY в пн, 20 мар 2006, 05:40
Момичета, посъветвайте ме с какво да мажа лишеи - Димо е на 4 месеца и скоро му се появиха няколко лишеи, може и да не са точно лишеи - те са места с много суха и груба кожа и е на петна, но с цветз на кожата, най-много по гръбчето... лишеи ли са? Аз съм в Щатите в момента, но искам да му донесат козметика от България, една приятелка идва след десетина дни, така че кажете, моля, какво да ми донесе? А да го къпя ли всеки ден или да разредя през ден къпанията? Мерси предварително, лек и приятен ден  :bouquet:


Титла: Re: лишеи - все повече стават...
Публикувано от: eli_c в пн, 20 мар 2006, 05:57
Заведи го на лекар, нима мислиш че по интернет ще ти кажат точния лек, безобидно ли ти се вижда, според мен си заслужава да се разходите  :roll: ...


Титла: Re: лишеи - все повече стават...
Публикувано от: misholina в пн, 20 мар 2006, 06:34
Заведи детето на лекар; нищо повече не мога да ти кажа. Дано имате застраховка.

Проблем с американски лекарства и козметика не съм имала; не разбирам предубеждението ти.Титла: Re: лишеи - все повече стават...
Публикувано от: VIRANY в пн, 20 мар 2006, 07:20
Обадих се още сутринта на педиатърката на Димо и имам визита за вторник, но като 2-месечен като имаше колики тя му направи режим на хранене под час + Mulicon капки и горе-долу деистваше; след като му пратиха капки от България забравихме за коликите... А скоро идва една приятелка и ми се иска да донесе нещо българско да пробваме. Мисля си, че тук лекарствата са съобразени с многото алергии на американците и са с по-слабо действие и по-малко активно вещество, а също ще е хубаво, ако някой може да препоръча по-натурален лек: зехтин? запарки за мазане? или основни масла? Днес не го къпах, утре обаче няма как... а той обожава вечерни бани, не ми се ще да му ги намалявам.


Титла: Re: лишеи - все повече стават...
Публикувано от: villi в пн, 20 мар 2006, 08:15
Ние се мажехме лишеите с маслен разтвор на вит. А., препоръча ни го педито.  За няколко дни ни минаха. След което на мястото където са били използвахме по-мазничък бебешки крем или бебешко олио.


1