BG-Mamma

Родителски групи => Родители, преживели загуба => Темата е започната от: gushterche в чт, 23 мар 2006, 15:36Титла: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: gushterche в чт, 23 мар 2006, 15:36
Във вторник бях при гинеколожката си. Не я бях виждала откакто ми даде направлението за хоспитализация и отидох да и кажа, че съм направила спонтанен аборт и да и покажа епикризата...Тя ми изказа съчуствия, каза да се пазя 1/2 година и ме прати по живо- по здраво. Очаквах да ме прегледа! Отидох при нея с направление и чаках 1 час за да вляза. Вас преглеждаха ли ви? И за да не отварям друга тема - подозирам, че от болницата не са пратили материал за изследване, защото беше събота вечер, а съседката ми по легло там, на която и се беше случило същото, но в петък, ми каза, че са дали веднага проба на мъжа й който е трябвало спешно да я занесе в майчин дом :thinking:Лекарката ми преведе резултата от хистологичното изследване като "неразвила се бременност", нещо, което е очеизваждащо! Може ли аз да чакам 1 месец прословутата епикриза, а там 2 реда...и кой знае откъде преписани...Момичета, опитах, немога да се примиря! Не разбирам защо стана всичко...


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: ellynor в чт, 23 мар 2006, 16:04
Как няма да ти направи преглед? :shock: След кюртажа личния ми гинеколог ми направи преглед (ехографски и нормален). Оказа се, че не само имам страхотни разкъсвания от раждането и не са ме зашили, но и остатъци, които трябва да изхвърля. Според мен трябва да отидеш при друг лекар да те прегледа. Дано всичко е наред.
За хистологичното изследване нищо не мога да кажа, аз чаках аутопсионния протокол.


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: The sorceress в чт, 23 мар 2006, 16:20
Аз също мися, че трябваше задължително да те прегледа! Ами как ще разбера иначе как се възстановяваш. Дали се прибира матката! Как е канала! Дали въпреки антиботиците няма инфекция? Дали са те изчистили хубаво! Тази гинеколожка, при която ходя сега даже ми взе секрет за изследване и ми каза дори като мине първия цикъл, че трябва и цитонамазка - не разбрах точно защо. Но каза, че трябва всичко да е ясно! Миличка, настоявай за преглед!


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: Vesela- az в чт, 23 мар 2006, 18:12
Безспорно трябва преглед - отиди час по-скоро. А за хистологията - моя лекар ми обясни, че това изследване е всъщност на взет материал от плацентата след аборта и че в повече от 90% резултата е един и същи и  показва състоянието й. А за причината за аборта каза, че може да бъде установена само ако бременността е прекъсната след 20г.с. - тогава се правела аутопсия на плода, а преди това няма как да се установи. Надявам се с нещо да съм ти била полезна. Стискам палци всичко да е наред при теб. :)


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: gushterche в чт, 23 мар 2006, 19:13
Ясно, ще си сменям лекарката. Благодаря ви!  :bouquet:


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: mimi4 в пт, 24 мар 2006, 10:56
и мен не ме прегледаха.
А в епикризата пишеше че ще има контролен преглед.
Който лекарката не го извърши.
Трябваше да и вадя думите от устата.
Отидох на частно със Финети при нейната лекарка.
И и казах, че не ми е направен контролен преглед.
И тя ме прегледа, отговори ми на въпросите които и зададох
май като се плаща не се налага да и вадя думите с ченгел


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: rit@_zit@ в пт, 24 мар 2006, 13:37
mimi4 ,много си права.Като ходиш на частен лекар,определено не се налага да им вадим думите с ченгел  :lol: ,даже напротив.На мен един преглед ми излиза наи малко 50 лв.А ако реши да ме прати и до лабораторията за нещо ... и там се плаща,както си трябва,но поне съм доволна от моита.Много е подробна в обясненията си,и всичко ти става ясно.

gushterche , задължително е да се мине на контролен преглед,при всяко положение.Най-малкото е за твое успокоение.Направи го възможно най-скоро,и ако трябва наистина сменяй лекарката. Цунки и гунки на всички.


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: Vesela- az в сб, 25 мар 2006, 21:25
Момичета, прави сте за плащането ама и не сте - и аз плащах, а се оказа, че последния път когато бях на частен преглед бебенцето ми вече не е било живо, а тая идиотка /лекарката/ дори ме убеди, че мърда. После пак тя, но на държавен преглед установи какво и кога се е случило и 3 пъти смени момента, в който е спряло да се развива. Също така няколко пъти ме пита на прегледа в частния си кабинет дали ми е написала някъде какво е видяла. Пребледня "миличката" докато не разбра, че го няма документирано. Даже в епикризата ми е смъкнала още две седмици от растежа на бебето от мерки за сигурност. Ха опитайте се да си представите как мъртъв плод си стои в мен 5 седмици и на мен не само, че ми няма нищо ами се чувствам много добре даже. Та идеята ми е, че човек ако попадне на калпав доктор и торби с пари да му даде той по-кадърен няма да стане. Иначе - да -  по-вероятно е като си плащаш да ти обърнат някакво внимание, но за съжаление това, че си плащаш не е критерий, че ще се случи. Целувки и дано попадаме на лекари, които знаят какво правят. :2thumbsup:


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: stella_dimi в нд, 02 апр 2006, 15:38
Здравей gushterche! Моя кюретаж го направиха  след като изхвърлих плода сама. Въпреки, че  минах на ехограф, те решиха да ме кюртират. Както и да е, веднага след това си тръгнах от болницата и на следващия ден  отидох при лекарката която ме наблюдаваше. Това стана по мое желание, за да съм спокойна,че всичко е минало благополучно. Не, че искам да се връщам на този момент, но даже и антибиотици не ми изписаха от болницата.  :bad-words: така, че не можех да им се доверя. Хубаво е да настояваш за преглед, самата ти да си спокойна.


Титла: Re: Прегледаха ли ви след кюртажа?
Публикувано от: alma в нд, 02 апр 2006, 16:04
Не са ме преглеждали след кюртаж, причината за която беше мисед нам си какво, там някъде в първите месеци..
За по-сигурно нищо не пречи да се отиде на контрола, обаче след такова нещо никой не можеше да ме убеди да стигна до дофторски кабинет.  :sick:
Пожелавам здраве!


1