BG-Mamma

Бременност и раждане => Проблемно забременяване => Темата е започната от: svetlaa в пн, 01 ное 2004, 13:11Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: svetlaa в пн, 01 ное 2004, 13:11
Момичета , май месец имах спонтанен аборт , аз съм резус отрицателна,  но не ми сложиха инжекция Д Гамаглобулин.
Никой не ме попита за резус фактора а и аз не се сетих да им кажа.Сега като прочетох мнението на Ренци от съседната подобна тема изтръпнах, а точно сега ни е момента да бебеправим. Посъветвайте ме.
Затова реших да е в отделна тема, да я видят повече момичета.
Благодаря предварително.


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: Deq в пн, 01 ное 2004, 13:15
Аз съм също със спонтанен през август,ама никой не ми е бил такава инжекция,предписаха ми Дуфастон и Далацин C.А трябвало ли е да ми бият такава инжекция?


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: svetlaa в пн, 01 ное 2004, 13:22
ами ако резус отрицателна е трябвало.
Сега говорих с генеколожкота и тя ми каза че е 50 на 50 вероятността бъдещия плод да наследи моята кръвна група с отрицателен резус фактор и тогава няма да има проблеми .Иначе ще правят изследвания за наличие на антитела срещу бъдещия плод и дай боже да не се случва това за което си мисля.


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: novalexa в пн, 01 ное 2004, 13:35
и аз съм с отрицателна и ме питаха само каква кръвна група е бащата, абортът беше "по желание"...


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: svetlaa в пн, 01 ное 2004, 14:07
новалекса сигурно и мъжа ти е с отрицателен защото  резуса се предава по наследство. В този случай бъдещите ви деца ще са с отрицателен резус фактор и не е имало нужда от анти д гамаглобулин.
Когато майката е с отрицателен резус фактор а плода с положителен, организма на майката изработва антитела срещу плода и по този начин го уврежда, затова след раждане или аборт на майката се бие такава инжекция за да не изработва организма антитела срещу последваща бременност.
А при първа бременност се смята че организма не е имал време да изработи необходимите антитела срещу плода, въпреки всичко те изследват  за антитела.


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: Fun в пн, 01 ное 2004, 15:14
Светле,аз имах 2000 година спонтанен аборт и след това не ми сложиха гамаглоулина(казаха че в цялата страна нямало!!!).След това при втората бременност правихме по-чести изследвания за антитела и всичко беше о.к.Малкия се роди с положителенрезус и тогава вече ми сложиха ваксината!


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: novalexa в пн, 01 ное 2004, 15:47
сегашният ми приятел наистина е А2 Rh-,  а аз съм А1 Rh-, така че сигурно /надявам се/ няма да има проблеми.
но за тогавашния не знаех каква е, дори сестра ми се обажда да го пита за това...
ходех тогава при д-р Батоев от Пета градска, много внимателен човек и специалист.
ще трябва и онзи глупак да е бил с отрицателен резус-фактор щом не са ми били инжекцията... предполагам..


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: svetlaa в пн, 01 ное 2004, 16:39
благодаря Фън, като раждах в Шейново имаше една мама на 3 деца с отрицателен резус фактор и след третото не и бяха сложили инжекция т.като предполагали че няма да забременява повече, но тя си роди 4-то живо и здраво и без инжекция .
Надявам се и при нас всичко да е наред, но днес като научих и много се изплаших.


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: renci в пн, 01 ное 2004, 22:51
Светле,не е казано че адължително ще има проблем при следващата бременност,но е задължително да ти бият такава инжекция до 72 часа след аборта или раждането,за да се избегнат всички рискове.Друг е въпроса,че някои доктори просто не си вършат работата.Сега варианта да разбереш дали има проблем преди да забременееш е да си направиш изследване за антитела.Мисля,че бяхя антифосфолипидните.
Според мен така е най-правилно.Но проблем има само ако мъжът ти е с положителен резус фактор,а ти с отрицателен.При нас е така и затова ми сложиха инжекцията.
Не се шашкай.Направи изследването и поне ще се успокоиш.Ако има наличие на антитела се прилага една имунотерапия и нещата се решават.
Дано съм била полезна и да си се успокоила малко.


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: svetlaa в вт, 02 ное 2004, 10:14
да Ренци благодаря ти.


Титла: рн отрицателен резус.ПОМОЩ
Публикувано от: мими в сб, 06 ное 2004, 18:40
Аз също съм с RH- и след раждането ми сложиха такава инжекция. Ако и на теб са ти сложили след първото раждане проблем няма. Току що четох една статия в списание ЕВА където подробно обясняват за този отрицателния резус фактор.


1