BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 11:05Титла: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 11:05
Здравейте! ПРЕДУПРЕЖДАВАМ: Който не иска, нека не чете това. Има много подробности и може да е тежко за някого. Ако ви предстои или ви се налага, надявам се това да ви даде представа какво представлява методът. Моля, не съдете...
Решението за подобно нещо е много трудно и тежко и се наложи, заради много фактори. Нямам предишни аборти, не съм глупав човек, на 27 съм...което само подвърждава, че се случва на всеки :shock:

Аз направих медикаментозен аборт и реших да пиша, тъй като в България по тази тема е тотално затъмнение. Считам се за информиран човек, от лекарско семейство, а когато ми казаха за подобна опция, гледах като теле. Описаното долу може да ви изглежда като лек научен труд, но това се получава като изчетеш интернет.

Законно е от около година тук (в чужбина се ползва от 25 години!), на мен ми бе приложено под лекарски контрол, след необходимите кръвни изследвания и ехографски прегледи. Ако някой го интересува къде може да се обърне, да ми пише на лично. Не знам къде другаде го има като опция. Успешно е в 97% от случаите, като за неуспех се счита ако трябва да те доизчистят с аспирация след това. Безвредно е, предизвиква процес, който тялото изпълнява, отпада рискът от повреди при некадърен кюртаж.

За кого е подходящ?

Освен изискването да е до 49-я ден от началото последната редовна менструация, според мен този метод е подходящ за психически стабилна жена. Аз не се представих особено добре с тази част и доста истерясвах по време на прецeдурата.

Колко прегледа?

Прегледаха ме до тук 3 пъти. 1 преди първото лекарство, 1 преглед- ден след второто лекарство и 1 преглед- 2 седмици по-късно. Като 4-я, който трябва да посетя е малко преди следващата ми редовна менструация.

Колко струва?

Знам, че ако се купи от аптека е към 300лв., но цената в клиника е по-голяма, защото ви правят задължителен пакет лекарство + прегледи. Все пак това е процедура и трябва да се следи. Знам, че в клиниките оперативния е по-евтин, от този, моят сумарно излезе към 600 лв. (кръвни изследвания, прегледи с ехограф, обезболяващи, превръзки, т.н.)

И така...

Разбрах много рано, 3 дни закъсение, 3 положителни теста. Първият ехограф не показа нищо и ме помолиха да ида за втори след седмица. На него се видя сак и вече можеше да се действа.


Методът:

Медикаментозният аборт представлява комбинация от 4 хапчета- законният и изпитан такъв! Наблягам на броя!. Тъй като е най-подходящо този метод да се приложи до 49-я ден, аз приех първите 3 хапчета на 46-я ден. Или иначе казано, 6 г.с. + 4 дни. Лекарството предизвиква отлепяне на сака, омекване на стените на матката и прекъсване на бремеността. Тук е момента да спомена, че се дава и на жени, които все пак решават да минат през хирургическата намеса, с оглед на това да я направят по-лека. Този метод се използва и при спряло развитие на плода, вместо оперативен метод.

От 36 до 48 часа по-късно (при мен се падна 48-ми ден, 6 г.с. + 6 дни), се приема вторият медикамент, който предизвиква леки контракции на матката и изхвърляне на съдържанието.

Преди процедурата, особено преди 2-то лекарство, аз бях в тотален шок. Тъй като знам английски, изчетох целия интернет и ужасяващи истории за болка, припадъци и какво ли още не. Но тъй като изчетох около 100 форума, ще ви обясня откъде идват ужасяващите истории и ще ви кажа какво да очаквате:

Има различни протоколи и лекарства. В US и на много други места се прилага много малко количество от първото, около 200 mg и ударна доза от второто, 800 mg. Реално второто предизвиква болките, за които пише по техните форуми. В Европа и по-точно в България, по-често се използва друг протокол. Аз приех голяма доза (ако не се лъжа 600 mg) от първото и 400mg от второто. Защо се ползва друг, по-болезнен метод? Защото е по-евтин.

Самото преживаване

След първото лекарство може да има леко кървене. При мен ембрионът излезе след него- изглеждаше като сиво-жълто зрънце. Беше на 30-я час някъде, но това става само в 3-4% от случаите. Няма болка, спазми, и като цяло освен лекото кървене, което може и да липсва, друго не се случи при мен. И доколкото разбирам при повечето жени.

Второто, което изпих в 7:00 сутринта, 46 часа след 1-то, в началото ми предизвика леко треперене. Към 9:40 започна да ме свива коремът. Аз се бях психирала тотално и си бях купила най-различни обезболяващи. При първите свивания изпих един Аулин. Изтичах в тоалетната, защото изпитвах усещане все едно ми се пишка. Започна много обилно кървене - не се плашете, повече от менструация е, с което излезе един голям съсирек, объл, с розово-червен цвят (сакът) + малки съсиреци (червени), като при по-обилен цикъл.

Към 11:30 си сложих една свещичка Profenid, обезболяващо. Искам да подчертая, че аз болка така и не изпитах. Имала съм цикъл, при който съм се търкаляла по земята и съм плакала. Без да преувеличавам, тук мога да го нарека свиване, отколкото болка. Просто използвайте обезболяващо превантивно, дори и за спокойствие.

До следобед кървенето беше намаляло до обилен цикъл, апетитът ми се върна. Не бях спала почти никак двете седмици преди това, така че задрямах.

1-7 дни след

По-обилно кървене, и то в моя случай си беше съвсем нормално като количество, продължи до 3-я ден. На 2-я много намаля и аз вечерта си казах "майната му" и пих 1 ракия, след което се засили. Имайте предвид, че от алкохол се засилва. Не трябва да пиете сок от грейпфрут и жълт кантарион, беше ми странно, но мой роднина лекар каза, че грейпрфрутът е противопоказен с доста лекарства.

На 3-я ден, след 2-то лекарство, изкарах един огромен, твърд като дроб съсирек, лилав на цвят. Според докторката ми, вероятно е бил съсирена кръв. След това кървенето намаля, все едно е край на цикъл. И така още седмица и нещо.

Може при вас да си продължи като умерено кървене, при мен явно излезе наведнъж. Следете за температура над 38, за повече от 3-4 часа. Това при мен липсваше. Също следете дали пълните повече от 2 нощни превръзки на час за повече от 2-3 часа. Това би показало някакво усложнение. При мен също това не се случи.

Бях си постлала кърпи навсякъде, където сядах + дори найлон на леглото. Оказаха се ненужни.

Гърдите ми бяха чувствителни около 6 дни след второто все още, а около седмица след процедурата спаднаха.

Снощи бях на прегледа си, който се прави около 14 дни след второто лекарство. Всичко беше наред, имаше малко кръв, която след прегледа като по нареждане взе да излиза. По-късното кръвотечение е с тъмен, кафяво-черен цвят- все пак отва е кръв, която е седяла по-дълго. Стига да не мирише силно и лошо и да няма болка, е очаквано и може да прокапва до 3 седмици след процедурата.

Та...Потвърдиха ми. Успешно е! Най-накрая си отдъхнах.

Изводи?

1) Най-добре пийте противозачатъчни, аз ще започна такива още с първата си менструация, по предписание на лекар. За да не се стига до това.
2) Не вярвайте на безумните истории.
3) Не търсете евтиното, това е здравето ви.
4) Този метод ти дава пълен контрол, в съзнание си, не е нищо, с което не можете да се справите.
5) Имате усещане за закъсняла менструация и психическия стрес е по-лек.

Не мога да кажа "препоръчвам" на това ужасно нещо "аборт". Но ако се налага по една или друга причина и ме пита някой: кой метод? Аз пак бих казала този, който описвам. Недостатъкът му е, че това е процес, а не 15 минутна процедура. Предимствата са много, въпрос на избор е.  

Знам какво ви е, имате нужда от подкрепа, така че питайте ако има нещо. [/b]


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в пн, 19 окт 2015, 11:34
Правих медицински (медикаментозен), тук в Англия, ноември, миналата година. Причините, бита ММР ваксина, без да знам че съм бременна. Съответно, висок риск бебето да е увредено, много трудно решение, но мисля, че постъпихме правилно. Всичко протече за 2 дни, минах преглед и ехограф, дадоха ми първото хапче, което дефакто умъртвява плода и помага за по-лесно изхвърляне, нямаше болка. На другия ден, 4 хапчета, по 2 отстрани долу до венеца, до пълното им разграждане. Болките започнаха след 30 мин. Едвам се добрах до нас. Всичко продължи 5-6 часа, и...болеше, много болеше. Кървища, съсиреци, чудеса...пиех Ибупрофен, по 3-4 хапчета през няколко часа. Кървих след това още 20 дни. Избрах медицински аборт, стори ми се по-щадящ...но честно казано, съжалих. Имам и хирургичен преди много години, е, предпочитам го. До два дни си влизаш в нормалния ритъм.
Процедурата ми беше без пари, имах направление от джипито си, извършена беше в частна болница.
Ясно ми е, че всеки организъм е различен, но аз не препоръчвам медицински аборт, може би защото видях и ембриона, когато изпадна... :cry:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Herz в пн, 19 окт 2015, 11:38
Съжалям, че ще го кажа, но това е прекалено. Да се регистрираш, за да описваш надълго и нашироко лични преживявания, е абсурд. Рекламата на медикаментозен аборт, която се прави тук е проява на лош вкус, вмешателство в личния избор и за тези които са писали не мога да кажа нито една добра дума.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: мама_голяма в пн, 19 окт 2015, 11:50
Съжалям, че ще го кажа, но това е прекалено. Да се регистрираш, за да описваш надълго и нашироко лични преживявания, е абсурд. Рекламата на медикаментозен аборт, която се прави тук е проява на лош вкус, вмешателство в личния избор и за тези които са писали не мога да кажа нито една добра дума.


Мхм и аз съм за рекламата  :peace:
Медикаментозният аборт не е нещо ново,всички знаем,че го има.Но това да си правиш регистрация ,за да опишеш подробно въпросната процедура,във въпросната болница и то със стила на  рекламен агент ,малко в повече ни идва  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 11:54
Така, не рекламирам нищо  :cry:

Вие нямате идея колко съм плакала и съм страдала и как най-големият ужас беше, че нямаше никой във никой форум, който да беше написал какво да очаквам...а търсих с дни.

Освен това, явно не сте наясно, но при жени с плод, който не се развива, се налага да се правят подобни неща. За тях този метод трябва да е достъпен също.

Колкото то това, което сте преживели в Англия- точно това е другия протокол...с 4-те хапчета вагинално или през устата и за него четох ужасните неща.

Пак казвам, не рекламирам нищо, не го пожелавам на никого. Написах го, защото смятам, че в този момент някъде има едно момиче, уплашено както бях уплашена аз.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: AnnNikol в пн, 19 окт 2015, 11:58
Съжалям, че ще го кажа, но това е прекалено. Да се регистрираш, за да описваш надълго и нашироко лични преживявания, е абсурд. Рекламата на медикаментозен аборт, която се прави тук е проява на лош вкус, вмешателство в личния избор и за тези които са писали не мога да кажа нито една добра дума.
В повече ми дойде,разстроих се....,дори не довърших до края статията...  :shock:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Herz в пн, 19 окт 2015, 12:02
Така, не рекламирам нищо  :cry:

Вие нямате идея колко съм плакала и съм страдала и как най-големият ужас беше, че нямаше никой във никой форум, който да беше написал какво да очаквам...а търсих с дни.

Освен това, явно не сте наясно, но при жени с плод, който не се развива, се налага да се правят подобни неща. За тях този метод трябва да е достъпен също.

Колкото то това, което сте преживели в Англия- точно това е другия протокол...с 4-те хапчета вагинално или през устата и за него четох ужасните неща.

Пак казвам, не рекламирам нищо, не го пожелавам на никого. Написах го, защото смятам, че в този момент някъде има едно момиче, уплашено както бях уплашена аз.
Така! Като не рекламираш нищо просто се спри!

Кой въобще ти е задал въпросът какво си преживяла (съжалявам за което), та се регистрира да го опишеш до най-малка подробност? Това е някакъв евтин и отчаян рекламен трик, и това не е, но не искам да обиждам.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 12:03
Последното, което ще кажа, тъй като е безумно да се спори.
Вмешателство в личен избор е да напиша нещо такова?

Личният избор на всяка жена е дали да задържи или не една бременност. Никой от нас няма право да съди. Нито вие мен, нито аз вас.  :stop:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Iris04 в пн, 19 окт 2015, 12:04
  Но защо така, това е форум за взаимопомощ, и вероятността някой да търси точно такава подробна и лична информация не е малка. Модераторита биха могли да преценят дали нарушава правилата и дали става въпрос за рекламиране на нещо.

   Макар че май само някой мазохист би счел описанието за реклама. Жената си описала всичко доста умерено.. Тук има немалко теми с  още по-реалистични описания на здравни процедури. Колкото и да сме против абортите, постоянно има  по някой из темите, на когото се налага,  нека хората да знаят опциите. Не за всички е толкова лесно да издирят и отсеят медицинска информация и не е погрешно човек да сподели, нали точно тук се прави постоянно.

  Ако е нарочна реклама на какво би била всъщност newsm78


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в пн, 19 окт 2015, 12:27
Публичен форум, хората могат да си публикуват всичко каквото пожелаят, при положение че не обиждат никого. Как точно написаното е вмешателство в личния избор? Някой ви е опрял пистолета до главата че да изберете точно този начин на прекъсване на бременност (независимо желана или не)?
Хайде по-кротко, вечно се напада, все темите са пързалки и не знам какво си...то аман от параноясали женици.... :ooooh: :tired:
Хубаво е да се знае и за този избор и за тази възможност, в България масово се прави само хирургичен.
Авторката може да премахне името на клиниката и цените, който се интересува, да я пита на лични, така наистина прилича на реклама, волно или неволно.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Edеn в пн, 19 окт 2015, 12:32
И аз не разбрах как точно е намеса в личния избор.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 12:32
Премахнах имената, които може да изглеждат като реклама. Оставих само цена, защото това е нещо, което вероятно ще интересува някого.

Още веднъж, извинявам се, ако съм засегнала някого.  


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Herz в пн, 19 окт 2015, 12:35
Личен избор е кога, как и къде да се информираш за начините за прекъсване на бременност в случай, че се интересуваш. Вмешателство в същия този личнен избор е, когато непоискано биваш информирана по неособено етичен начин. И хайде не се правете на толерантни, задавайки глупави въпроси! И тъй като тук се споменават имена на лекарства, дали пък някоя уплашена ученичка няма да реши да си пробва късмета и не под лекарско наблюдение? Отново иде реч за личния избор. Няма проблем, насърчавайте авторката да споделя подробности около медикаментите и процедурата!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в пн, 19 окт 2015, 12:38
Личен избор е кога, как и къде да се информираш за начините за прекъсване на бременност в случай, че се интересуваш. Вмешателство в същия този личнен избор е, когато непоискано биваш информирана по неособено етичен начин. И хайде не се правете на толерантни, задавайки глупави въпроси!

Пусната е темата, личен избор е да влезеш да я четеш, нищо друго. И по-полека с удивителните, възрастни хора сме, няма нужда от начукване на канчето. Толерантността е хубаво качество, жалко че доста от потребителите тук не го притежават. Да, те хапчета от този тип и клас са пуснати в супермаркета, на принципа на свободната търговия, хайде не се излагайте...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 12:42
Който й го продаде на тази ученичка е за затвора. А да, защо да не иде при някой касапин за 100 лева да я осакатят за цял живот? Или защо да не си купи наркотици?...
Какво ми четете морал? Написах го това точно, за да не скачат хората да правят безумни неща, а да се информират и да идат при специалист.
И продължавам да не разбирам защо влизаш да четеш нещо, което не ти се чете, дразни те, разтройва те. Това е за хора, които искат да знаят или им се налага да знаят.
Престанете да обиждате и да ми размахвате пръст.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Skeeter в пн, 19 окт 2015, 12:42
Вмешателство в същия този личнен избор е, когато непоискано биваш информирана по неособено етичен начин.

Някой те накара на сила да прочетеш темата? Или беше твой избор да го направиш...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: milenaka в пн, 19 окт 2015, 12:54
Е, хайде сега, тук хората се пращат на изследвания, назначава им се лечение... Как пък точно тази тема е вмешателство в личния избор? Много преувеличено. :stop:

ПП Само, мисля че е в погрешен раздел, но модераторите могат да я преместят, ако е така.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Edеn в пн, 19 окт 2015, 13:05
Вмешателство в същия този личнен избор е, когато непоискано биваш информирана по неособено етичен начин.
Добре де, някой те върза и те накара да я четеш ли? Май ти преувеличаваш твърде много.
Освен това една ученичка като чуе 500 лева, дали няма да отиде при някой за оперативна намеса? Или и това да не го споменаваме сега, че току виж дадем идея на някоя девойка, пълнолетна или не.

До авторката, на мен ми беше интересно да прочета. Не ми се е налагало, не съм се интересувала в подробности, но друго е да бъде споделено от личен опит. Аз също съм разказвала за мои здравословни проблеми, също в подробности, също какви препарати са ми били изписани, не виждам нищо лошо в това.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Emi Daniel в пн, 19 окт 2015, 13:19
За мене няма нищо лошо в темата, в описанието на процедурата.
Авторката е предупредила, че не е много приятно за четене.
Ако се зачетете в темите за диети - там постоянно си споделят коя колко е запечена или разстроена от храните, кога чака МЦ и подобни телесни неволи.
Ами и това не на всеки е приятно.
Само се надявам да не го прочете слабо образована жена и да реши на своя глава да пие хапчетата в домашни условия, за да спести някой лев.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the Дорис в пн, 19 окт 2015, 13:24
Много благодаря на авторката, че сподели този свой болезнен опит  :hug:
Убедена съм, че ще помогнеш на много момичета, които се чудят какво да правят в трудната ситуация.  :bouquet:

Успех с възстановяването  :peace:

П.П. Истерията и упреците на някой са ми непонятни. Браво на авторката, че е хвърлила светлина. В момента за всеки аборт лекарите предлагат каквото са правили преди 20 години - аборт с кюртаж и при извън маточна - махане на тръбата с лапаро. Информация за медикаментозен аборт и метотраксат при извънматона няма почти никъде.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: desive78 в пн, 19 окт 2015, 13:31
Нищо чак толкова стряскащо не видях в разказа,  newsm78. Смея да кажа, че е добре да се знае и за този вариант, който не е нечуван, но е общо взето непознат в България. При моите два аборта по нежелание колко съм искала просто да ми дойде , все едно нищо не е било- точно както казва авторката- "5) Имате усещане за закъсняла менструация и психическия стрес е по-лек. "
Хапчета и сега си раздават в някои болници преди самия кюретаж. Една доцентка ми го даде при първия аборт с уговорката, че й е от Турция и е последното останало. 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: milenaka в пн, 19 окт 2015, 13:38
Разказът е редактиран. В началото бяха написани имената на клиниката, имената на лекарствата, и цената на процедурата, ако не бъркам. Но дори и при това положение, според мен информацията е полезна. Можеше и да нанесе вреда, като всяка информация, особено в Здравния подфорум.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 19 окт 2015, 16:00
Разказът е пипан от модератор, но не съм сигурна, че това е съвсем добре. Важно е да е реномирана клиника, спрете се на специализирана в областта. Важно е да е официалния протокол, а не роизводни за по-малко пари. Да, има такива и да, може да ви ги предложат, за да спестите пари.

Важно е какво е лекарството! Не се прави с Цитотек. Той се ползва за язви и е много болезнен. Камо ли, без да се пие първото.

Плюс това са изтрили медицинските названия, а реално те са много важни, тъй като това са протоколи, а не реклама на име лекарство.

Тук може да видите за първото, данни за самия препарат. От него пих 400 или 600 мг (бъркам се, но са 3 хапчета), без болки след това: https://en.wikipedia.org/wiki/Mifepristone

А второто се дава дори при предизвикване на контракции за раждане и има различни названия. От него пих 400 мг. То по принцип предизвиква болки и дизкомфорт.

Надявам се помагам. Също вижте това интервю с професор, няма рекалми и имена там, просто информация за метода. Игнорирайте дразнещата водеща: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdraveto-abortat-v-21-vek-hirurgicheski-ili-medikamentozen.html.

Отидете в добра клиника и не правете това сами на своя глава!Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ники28 в чт, 22 окт 2015, 14:05
Предстой ми аборт по медицински причини,в клиниката ми предложиха този вариант защото съм в доста ранна седмица.Много се колебая и събирам всякаква информация.Благодаря на авторката за информацията поне за мен беше изключително полезна:))


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в чт, 12 ное 2015, 19:21
Разказът е пипан от модератор, но не съм сигурна, че това е съвсем добре. Важно е да е реномирана клиника, спрете се на специализирана в областта. Важно е да е официалния протокол, а не роизводни за по-малко пари. Да, има такива и да, може да ви ги предложат, за да спестите пари.

Важно е какво е лекарството! Не се прави с Цитотек. Той се ползва за язви и е много болезнен. Камо ли, без да се пие първото.

Плюс това са изтрили медицинските названия, а реално те са много важни, тъй като това са протоколи, а не реклама на име лекарство.

Тук може да видите за първото, данни за самия препарат. От него пих 400 или 600 мг (бъркам се, но са 3 хапчета), без болки след това: https://en.wikipedia.org/wiki/Mifepristone

А второто се дава дори при предизвикване на контракции за раждане и има различни названия. От него пих 400 мг. То по принцип предизвиква болки и дизкомфорт.

Надявам се помагам. Също вижте това интервю с професор, няма рекалми и имена там, просто информация за метода. Игнорирайте дразнещата водеща: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdraveto-abortat-v-21-vek-hirurgicheski-ili-medikamentozen.html.

Отидете в добра клиника и не правете това сами на своя глава!Съжалявам за това, което ти се е случило!

Преживяването, което си споделила, би било много полезно за други жени в подобно положение.

За съжаление не зная нещата колко важат за България. :)
И аз преживях аборт преди месец, но беше с Цитотек, това ми дадоха. И беше наистина много болезнено.
Вярно е, че аз бях в 14 г.с., а ти вероятно много ранна седмица, което е от значение.

Важното е, че всичко мина благополучно.

Желая ти бързо възстановяване!
 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: milenaka в чт, 12 ное 2015, 19:24
Мисля, че авторката говори за България.


Законно е от около година тук (в чужбина се ползва от 25 години!),...Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в чт, 12 ное 2015, 21:20
В България, в София го правих. Обаче лоша новина: Проучих след това и разбрах, че в много болници дори и тук докторите не искат да го прилагат въобще.Предложено им е, не желаят да опитат. Разбирам защо- нещо, за което не знаеш много, да си залагш името и все пак. В моя роден град не знам кога ще може, а моя близка, в същата седмица беше адски разстроена, когато разбра, че е имало подобна опция, а не са й казали и не е знаела.

Вижте, това е кофти преживяване. Седя сега и чакам цикъл вече 5 седмици и нещо. Кървях 3. Поне не боля. Обаче трябва ли жените да са "чували" за този вариант, а нищо в подробности? И тоя Цитотек... Вярно, че другото е скъпо, ама това не е шега работа. То че цялото тяло ти се прецаква от тия хормони факт, но пък и да се мъчиш за капак- кому е нужно?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в нд, 15 ное 2015, 00:47
и на мен темата ми беше много полезна... аз също преди дни направих медикаментозен аборт в момента се изчиствам плода беше в 3-та седмица при мен няма много кръвотечение няма болки ходих доста пъти на преглед доктора каза, че е много доволен ...още не са минали две седмици, за да видя дали напълно съм се изчистила ... много ми е притеснено и самото кръвотечение се случва най-вече, когато отида до тоалетна сякаш, иначе спирам притока му и имам много малко ... не знам това нормално ли е ?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в нд, 15 ное 2015, 16:14
Да, на мен след 3-я ден така ми намаля, почти нямаше, когато ходех до тоалетна. След една седмица спря и се притесних, имах няколко дни пауза и после потече по-силно пак и така отвреме, навреме около 3 седмици почти. Всеки е различен. Слушай доктора си.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в нд, 15 ное 2015, 17:24
благодаря ти, дано всичко мине успешно и при мен... но в момента ми е доста притеснено докато приключи всичко и докато ми дойде цикъла не знам какво се случва с организма ми...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 16 ное 2015, 12:30
Бъди силна, на мен днес ми дойде първи цикъл, 5 седмици и 5 дни по-късно. На последния ми преглед преди две седмици и нещо ми каза доктора, че предстои овулация. А това ми беше 3 седмици след медикамента. Тоест овулацията може да се състои, да не се състои и прочее. И оттам цикъл след примерно 4 седмици недей да чакаш. Леко и по една стъпка напред.

Приеми едно много важно правило: В момента всичко е "нормално". Странните неща също, тялото се настройва. И един съвет от мен, не прави секс или ако правиш вземи много мерки. Защото после ще се уплашиш и филма няма да ти обяснвавам какъв е и как се спи. 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в пн, 16 ное 2015, 15:00
Бъди силна, на мен днес ми дойде първи цикъл, 5 седмици и 5 дни по-късно. На последния ми преглед преди две седмици и нещо ми каза доктора, че предстои овулация. А това ми беше 3 седмици след медикамента. Тоест овулацията може да се състои, да не се състои и прочее. И оттам цикъл след примерно 4 седмици недей да чакаш. Леко и по една стъпка напред.

Приеми едно много важно правило: В момента всичко е "нормално". Странните неща също, тялото се настройва. И един съвет от мен, не прави секс или ако правиш вземи много мерки. Защото после ще се уплашиш и филма няма да ти обяснвавам какъв е и как се спи. 

За какъв филм става въпрос - относно забременяване или инфекция, или двете?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в пн, 16 ное 2015, 15:58
въздържам се от секс не знам дали ще мога скоро време да се отпусна за това след преживяното пих и антибиотици, които лекаря ми предписа в момента се чувствам доста подута много искам вече всичко да свърши и след 30 дни да ми дойде цикъла да си влезна пак в норма доколкото е възможно а иначе при мен мина всичко доста леко и аз се бях настроила за адски болки запасих се с обезболяващи, но не ми се наложи да ги използвам, болката се търпеше в момента ми е 6-ти ден от вземане на вторите хапчета, а относно контрацепция знаете ли ефективни начини освен хапчета и как успяваш да се справяш емоционално...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в пн, 16 ное 2015, 17:50
Доколкото съм наясно, до първия цикъл е хубаво да се пазим от секс без кондом, защото шийката на матката е отворена и вероятността от инфекция е много голяма.
Относно психическото състояние трябва време...
При мен минаха от аборта 35 дни и бих казала, че се чувствам вече доста по-добре.

Бързо възстановяване!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в пн, 16 ное 2015, 22:54
Егати и медикаментозния аборт.
Такъв имам през 2009г в България,  София, легално и това в 12 гс. Кухо яйце.Плодния сак го изхвърлих още същия ден след като изпих първото хапче.  И въобще като цяло няма общо с описаното на страница първа.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 16 ное 2015, 23:00
Така, медикаментозен и абразио нямат общо. След медикаментозен не се пие антибиотик, защото няма интервенция. Шийката на матката не е разширена, а отпусната, заради медикамента и да- безумно е да правиш секс преди поне 2-3 седмици да са минали, заради инфекции.

А след 2-3 седмици. Филмът е емоционален. Повярвайте ми, веднъж забременяла жена, когато не е бил моментът, по необясним начин...вече си внушаваш безмумни неща. Изведнъж се превръщаш в тинейджърка, която си мисли, че се забременява от всичко. Има вина, има всичко. Не съм спала като хората от два месеца- откакто разбрах, до днес, когато ми доде първия цикъл след.
В момента, в който го видях сутринта днес, въпреки физическия дизкомфорт, аз легнах и заспах. Тежко е. Няма да се лъжем. За мен само много глупава жена няма да го изживее тежко.
П.П. С човекът се разделихме. И това е много възможно...дпсещате се защо.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 16 ное 2015, 23:04
Егати и медикаментозния аборт.
Такъв имам през 2009г в България,  София, легално и това в 12 гс. Кухо яйце.Плодния сак го изхвърлих още същия ден след като изпих първото хапче.  И въобще като цяло няма общо с описаното на страница първа.


И като няма общо какво? Важно е, да спрат да раздават на жени Цитотек и подобни, който се ползват за язви и те да умират от болки. А ето други момичета пили 3 хапчета М***ин с 1 Т***ин и споделят лек процес. Важно е поне в този тежък момент да не страдаш и физически. Медицината напредва, има по-добри препарати просто.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в пн, 16 ное 2015, 23:11
Нещо не ти хареса мнението ми ли?
Написаното от теб няма да спре лекарите да дават цитотек.  А някоя на зор да не мислиш, че ще тръгне да спори с лекарите какво хапче да й дадат.... И ако е цитотек какво- да ляга под кюретата или да си го оставя да го ражда.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 16 ное 2015, 23:21
Да спори не, обаче да порърси второ мнение, да. На зор е силно казано. Ако си го хванеш на 3-4 дни закъснение, все ще имаш за 3 седмици мислене време да решиш как да постъпиш. Къде, с какво и т.н. Има лекари, които не го предлагат. Редно е пациентът да реши, да си прецени риска. Както е редно за всякакво други здравни процедури, с които има варианти.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 16 ное 2015, 23:27
въздържам се от секс не знам дали ще мога скоро време да се отпусна за това след преживяното пих и антибиотици, които лекаря ми предписа в момента се чувствам доста подута много искам вече всичко да свърши и след 30 дни да ми дойде цикъла да си влезна пак в норма доколкото е възможно а иначе при мен мина всичко доста леко и аз се бях настроила за адски болки запасих се с обезболяващи, но не ми се наложи да ги използвам, болката се търпеше в момента ми е 6-ти ден от вземане на вторите хапчета, а относно контрацепция знаете ли ефективни начини освен хапчета и как успяваш да се справяш емоционално...

От днес съм на противозачатъчни, да регулирам цикъла. Честно аз вече на презервативи вяра нямам, освен за болести. Явно има "Дейвид Копърфилд". Направо ми е неудобно пред жени, които чакат за детенце години. А твоето се измагьосало някак си... Не съм безсърдечна и искам да имам деца един ден. Сега просто ще се пазя повече и честно казано...отлагам сексът за сега. Разбираемо защо.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в пн, 16 ное 2015, 23:37
Ако се хване на 3 дни закъснение.  Ако. А ако е на зор какво. Ще тръгне да обикаля по лекари ..само си представи каква маса пари за прегледи ще даде. Не върви да почукаш на АГ кабинет и да питаш:  вие тука медикаментозен аборт правите ли? А с какви хапчета? И така докато стигнеш до някой, които няма да даде цитотек.
Мисълта ми е- трябва да имаме доверие в лекаря.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в вт, 17 ное 2015, 11:31
Ако се хване на 3 дни закъснение.  Ако. А ако е на зор какво. Ще тръгне да обикаля по лекари ..само си представи каква маса пари за прегледи ще даде. Не върви да почукаш на АГ кабинет и да питаш:  вие тука медикаментозен аборт правите ли? А с какви хапчета? И така докато стигнеш до някой, които няма да даде цитотек.
Мисълта ми е- трябва да имаме доверие в лекаря.

Така е, напълно подкрепям. С цитотек или не, важното е да имаме доверие в лекаря и финалът да е добър.  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в вт, 17 ное 2015, 12:30
аз дори нямах закъснение когато разбрах беше точно 28 ден на другия ден отидох на лекар прегледа ме и ми каза да изчакам, за да е сигурен че няма извънматочна бременност след 3 дни отидох всичко беше наред и вече пих първото хапче след това отново отидох след 40 часа и пих вторите хапчета и мисля че бях именно от тези цитотек след вторите хапчета ходих два пъти пак да ме прегледа дали всичко е нормално но мн малко ми течеше и пак ми даде още хапчета звънеше ми да ме пита как съм мисля че и той се притесняваше замислих се дали всичко е наред но когато отидох пак каза че е мн доволен и има още малко са изчистване и не ми е звънял да ме пита как съм предполагам и той се е успокоил, но притеснението си остава все още имам малко кръвотечение и някои знае ли дали тези хапчета имат някакви странични ефекти, които в последствие да се появят, макар че по време на взимането им физически при мен нямаше нещо фрапантно което се случваше нямах нито толкова болки каквито сам чела че мн жени са имали и в момента хем уж всичко е наред, хем ми е пълна мъгла докато изчакам да видя дали съм се изчистила и е било ефективно ... искам да благодаря на момичета които отговарят на въпросите без злоба, търпеливи са и отговарят с разбиране на мен темата лично ми е много полезна както и вашите коментари, с които до някаква степен ми става по леко ...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в вт, 17 ное 2015, 12:48
аз дори нямах закъснение когато разбрах беше точно 28 ден на другия ден отидох на лекар прегледа ме и ми каза да изчакам, за да е сигурен че няма извънматочна бременност след 3 дни отидох всичко беше наред и вече пих първото хапче след това отново отидох след 40 часа и пих вторите хапчета и мисля че бях именно от тези цитотек след вторите хапчета ходих два пъти пак да ме прегледа дали всичко е нормално но мн малко ми течеше и пак ми даде още хапчета звънеше ми да ме пита как съм мисля че и той се притесняваше замислих се дали всичко е наред но когато отидох пак каза че е мн доволен и има още малко са изчистване и не ми е звънял да ме пита как съм предполагам и той се е успокоил, но притеснението си остава все още имам малко кръвотечение и някои знае ли дали тези хапчета имат някакви странични ефекти, които в последствие да се появят, макар че по време на взимането им физически при мен нямаше нещо фрапантно което се случваше нямах нито толкова болки каквито сам чела че мн жени са имали и в момента хем уж всичко е наред, хем ми е пълна мъгла докато изчакам да видя дали съм се изчистила и е било ефективно ... искам да благодаря на момичета които отговарят на въпросите без злоба, търпеливи са и отговарят с разбиране на мен темата лично ми е много полезна както и вашите коментари, с които до някаква степен ми става по леко ...

Няма странични ефекти от Цитотек, просто трябва време да се изчисти матката. Но, ако те притесняваш, по-добре е да посетиш лекаря да те погледне отново.
И да подчертая, болките след приема на Цитотек са от контракции, не от самото лекарство.
А контракциите ще присъстват и при едно нормално раждане, без прием на медикаменти. Пак казвам, има голямо значение, дали абортът е в 6-та или 17 г.с. например. Колкото по-рано, толкова по-леко.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в вт, 17 ное 2015, 15:50
Най-лесно се разбира за странични ефекти ако имаш температура, виене на свтя и някакви болки извън нормален дизкомфорт.

Иначе не се преитеснявай без причина.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в вт, 17 ное 2015, 18:27
Благодаря ви момичета... нямам никакви от тези симптоми може би, защото бях в 3-та седмица и затова минава толкова леко ...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: iavnka.ab.iavnova в чт, 19 ное 2015, 11:23
Ако някой се интересува от достоверна информация, без реклама, по темата:

http://prekasvanenabremennostta.bg/

Не е приятно, но понякога ти се налага. Човек просто трябва да е запознат с всички алтернативи. Идеални няма. Всички имат предимства и недостатъци...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в чт, 26 ное 2015, 16:39
здравейте пиша ви понеже днес ми потвърдиха, че всичко е минало успешно при мен пак казвам мина доста леко кървях 7 дни нямах болки и никакви странични ефекти, сега си чакам само цикъла и искам да попитам момичетата, които  преди време са минали такъв аборт след това имаха ли някакви аномалии в цикъла доктора ми каза че след първата менструация всичко би трябвало да е ок, сега едното мина и започна друго да ме притеснява дали всичко ще е нормално с мен...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ophidianxx в пт, 27 ное 2015, 09:02
Здравейте, и на мен ми се наложи да направя аборт чрез медикаменти. Кървенето ми продължи около 7 дни, въпросът ми е висок ли е шанса от забременяване, докато все още има леко кървене?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пт, 27 ное 2015, 21:48
Здравейте, и на мен ми се наложи да направя аборт чрез медикаменти. Кървенето ми продължи около 7 дни, въпросът ми е висок ли е шанса от забременяване, докато все още има леко кървене?

Има да, взимайте предпазни мерки.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в ср, 02 дек 2015, 13:26
Момичета, за да ви дам малко история пост-фактум:

След като ми дойде първия цикъл след адски многооооо време, когато започнах да пия и противозачатъчни, започнах много да боледувам и развих хипохондрия. Ходя и на психолог. Та, мисълта ми е: това преживяване е травмиращо и за тялото и за психиката. Може да боледувате и да страдате след това. Просто ви желая да приемете нещата по-спокойно то мен и при вас да не удари така.

А, и не забравяйте, че хормоните като се разбъзикат, тялото полудява- болежки, задух, сън, парене на очите...каквото ви хрумне. Дръжте се и желая следващата бременност на всички да е желана, успешна и щастие за двама ви  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ophidianxx в чт, 03 дек 2015, 09:10
А някоя от вас имала ли е болки в кръста и яйчниците след спиране на .. кървенето? Дали може да е заради овулация ,или все още е рано, 2 седмици след аборта?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в чт, 03 дек 2015, 14:17
Аз имах изгаряща болка в кръста някъде 3-4 седмици след това. Предполагам е нещо свързано с хормони. А и между другото, нещо интересно: когато си много стресиран, развиваш проблеми във врата и гърба, а чувстваш болка в кръста. Също вариант.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в ср, 09 дек 2015, 17:01
Здравейте момичета,днес е 30-тия ден от приема на първото хапче, а цикъла не ми идва много се притеснявам не знам какво да правя да се обадя ли на лекаря си, защото след седмица заминавам за чужбина и не знам какво да направя може ли да се предизвика по някакъв начин дайте съвет моля ви ...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в ср, 09 дек 2015, 17:20
При мен дойде след почти 6 седмици.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в ср, 09 дек 2015, 17:46
Аз ще се побърквам така, но май няма какво да направя и дали има възможност нещо да е останало в мен, макар че след контролния преглед всичко е наред ще се побъркам дано ми дойде по - бързо уж гърдите ми се подуха преди 2 3 дни, а още нямам цикъл


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в ср, 09 дек 2015, 17:48
Спокойно, вярвай на лекарите. Аз така от толкова притеснения си докарах хипохондрия и да не ти казвам това колко е тежко. Дишай и имай предвид, че е нормалнод а закъснее.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в чт, 10 дек 2015, 00:32
Споко. 40-50 дни след аборт е нормално да дойде цикъла.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в чт, 10 дек 2015, 12:31
На мен ми дойде след 50 дни.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в чт, 10 дек 2015, 20:46
притеснявам се, защото съм чела по форуми и статии, че ако няма цикъл до 40 дни значи има някакъв проблем, а специално за медикаментозния не знам какъв може да е проблема... предполагам задавам прекалено много въпроси и може би тъпи, но наистина съм много притеснена


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ЦуциМ в пт, 08 яну 2016, 08:05
Здравейте,
Октомври'15г. се наложи медикаментозен аборт поради missed. Цикълът ми имам усещането,че обърка от тогава. 11дни ми закъснява, но не съм бременна. При вас след колко време се нормализира?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 08:15
Момичета здравейте и при мен се наложи медикам аборт.снощи изпих второто хапче,но все още нищо освен лек дискомфорт в корема.Нито контр нито ме боли,нито имам кръвотечение!Да се притеснявам ли?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в нд, 17 яну 2016, 13:00
Момичета здравейте и при мен се наложи медикам аборт.снощи изпих второто хапче,но все още нищо освен лек дискомфорт в корема.Нито контр нито ме боли,нито имам кръвотечение!Да се притеснявам ли?

Здравей, според мен трябва да се свържеш с лекаря си, ако и днес не е започнало кръвотечение. Много рядко, но хапчето може да не ти подейства. При мен започна повръщане и кървене на 30тата минута след приема, едвам успях да се добера до нас... :tired:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 14:54
Ами говорих с ллекарката си и тя каза че може до 72 час да стане това и понеже е в мн ранна седмица кървенето можже да е мн леко.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в нд, 17 яну 2016, 15:06
Моят беше в 6г.с, но хич не беше леко кървенето, нали всичко трябва да изпадне, да се изчисти матката, не виждам как ще е "леко". newsm78 Изчакай още малко и ако нищо не се случва, звънни и пак...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 16:07
Аз съм в 3 седм.Ок ще изчакам до утре и ще видим


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в нд, 17 яну 2016, 20:42
Аз съм в 3 седм.Ок ще изчакам до утре и ще видим

Как е установена бременността в 3-та седмица?  newsm78 :crazyeyes:Ако е така, течението може би ще е наистина леко  в сравнение с аборт след закъснение или поне като цикъл.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 20:52
Ами  трябваше да ми дойде на 1 Януари след закъснение от 6 дни аз вече знаех,че най-вероятно съм,направих си кръвен тест и той беше  + отидох на генеколог и с вагинален ехограф потвърди.Аз дори знам кога е станало,защото мъжът ми беше почти целия  Декември командировка.И точно толкова 3 седмици.Понеже се налагаше да го махна и говорихме с лекарката тя ми каза заа този метод.От 1-2 часа имам някакви болежки в корема пък да видим през нощта какво ще става.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: denizara в нд, 17 яну 2016, 20:57
Аха, шом е трябвало да ти дойде на 01.01 и ИМАШ 3 седмици закъснение, значи си в 7 г.с. - брои се от началото на предния менструален цикъл - например 01.12.

Успех и дано мине с по-малко болки!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 20:59
Ем те така го смятат да ,но аз първия път в който правих секс Декември беше преди Бъдни вечер :))))) а й съм с късна овулация абее лудда работа единств от двете ми раждание ми се регулира цикъла и ми е като по чсовник нищо  друго. :lol: :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 21:01
Както и да е искам да свърши по бързо,защото така съм под напррежение кога,къде,как ще ме хване не  смея да излезна от нас да не стане беля на вънка да се срамя по улиците. :blush:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в нд, 17 яну 2016, 22:54
здравей всеки организъм е различен може и при теб да е леко аз дори нямах закъснение на цикъла, но се наложи да изчакам 4 дни, за да е сигурно, че има жълта наличност в околоплодния сак не знам как се казва даже и след 4 дни от закъснението пих първото хапче при мен беше също досто леко нямах никакви големи болки течеше ми 7 дни и след 32 дни ми дойде цикъла и сега ми дойде за втори и път не се притеснявай не е задължително всичко да е много драматично...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 17 яну 2016, 22:58
ОООО аз не съм от тези,които изпадат в депресии,филми и прочие.Аз съм подготвена и за по тежко и за по леко преминаване  през това с две тежки раждания нищо не може да ме уплаши вече.Въпроса е,че  все още нямам кървене нито капка.А  имам напрежение в корема  на моменти.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в нд, 17 яну 2016, 23:51
Каква беля повече да стане. Нали ходиш с превръзка. Най- много сакчето с бебето да падне в нея.
А аз лично, ако съм в очакване да започне аборт не бих ходила никъде докато не свърши процеса. Добре е и лекар да го проследи .


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в пн, 18 яну 2016, 07:54
Момичета преди 30 мин започна процеса.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в пн, 18 яну 2016, 21:45
Имам една молба- моля четете темата, споделих всичко това, за да знаете какво е. Но към момента наистина не бих желала да получавам повече ЛС по този въпрос.
Не съм лекар и не мога да ви помогна. Организмът ми още боледува от всичко това и нямам капацитет да бъда нечия подкрепа. Благодаря за разбирането.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the_girl в вт, 19 яну 2016, 23:01
момичета, кога за пръв път се отпуснахте да правите секс след случилото се беше ли ви страх, защото мен ме е и пия противозачатъчни, но пак ми е много притеснено


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilqna1010 в чт, 04 фев 2016, 22:59
Здравейте , и аз се включвам с малко опит :) в сряда вечерта пих 1вото хапче , след което спах леко неспокойно (но мисля , че е на психическа основа) ,през деня днес се чувствах добре ,на моменти замаяна... Преди малко започна процеса , прокървях. Утре сутрин трябва да пия второто хапче ( топогин). За момента се чувствам физически добре , така че момичета , препоръчвам ви този метод , тъй като съм правила и класически аборт , в момента се чувствам много по-естествено , не се стресирам ( понеже имам проблем с упойките) :) тези дни ще се включа пак да споделя още от моето преживяване..


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Nnnnnnno в пт, 05 фев 2016, 15:19
Споко,момичета,протича като 'закъснял' цикъл,това е,аз кървях седмица и до там,относно контакта.. и аз не зная още кога може.. за жалост и лекаря ми не е в България и ще чакам да се прибере и тогава... не се стресираите и аз бях голяма паника,но смятам,че това е начина,нямам други аборти,но този протича,както всеки месец при цикъл..


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в сб, 06 фев 2016, 07:55
Зависи в коя седмица си. Аз в 12 хич не беше като закъснял цикъл.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Nnnnnnno в сб, 06 фев 2016, 19:00
Ох,да,забравих да спомена 6-та седмица бях..


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в нд, 07 фев 2016, 21:15
Момичета нямах време да пиша.Всичко мина много добре не го усетих.Вече не кървя,добре съм нямам никакви проблеми.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilqna1010 в пн, 08 фев 2016, 08:59
При мен в оетък беше второто , с леки болки бях петък и събота... иначе всичко е ок...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilqna1010 в ср, 10 фев 2016, 10:18
Момичета , колко време ви прпдължи кървенето?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Gabs90 в чт, 11 фев 2016, 14:12
Около 7 дни след второто хапче.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в чт, 11 фев 2016, 23:35
Момичета , колко време ви прпдължи кървенето?
Над 20 дни


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: lineto в чт, 24 мар 2016, 18:26
Момичета,  току що изпих първата доза от трите хапчета, в събота сутрин ми предстои втория прием. Дано всичко е наред... Вие какви усещания имахте в първите часове след приема на таблетките, какво да очаквам?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: linapo в вт, 31 май 2016, 13:06
 

"Тук може да видите за първото, данни за самия препарат. От него пих 400 или 600 мг (бъркам се, но са 3 хапчета), без болки след това: https://en.wikipedia.org/wiki/Mifepristone

А второто се дава дори при предизвикване на контракции за раждане и има различни названия. От него пих 400 мг. То по принцип предизвиква болки и дизкомфорт. "

Привет, Алина!
Задължително ли е приема на първия медикамент/600 mg mifepristone (3 таблетки от 200 mg)/ да е от 400-600мг.? Моята докторка ми предписа едва 200мг прием? Да се притеснявам ли?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilqna1010 в чт, 02 юни 2016, 09:27


"Тук може да видите за първото, данни за самия препарат. От него пих 400 или 600 мг (бъркам се, но са 3 хапчета), без болки след това: https://en.wikipedia.org/wiki/Mifepristone

А второто се дава дори при предизвикване на контракции за раждане и има различни названия. От него пих 400 мг. То по принцип предизвиква болки и дизкомфорт. "

Привет, Алина!
Задължително ли е приема на първия медикамент/600 mg mifepristone (3 таблетки от 200 mg)/ да е от 400-600мг.? Моята докторка ми предписа едва 200мг прием? Да се притеснявам ли?


Дозата зависи от това в коя седмица си. Аз бях в 3та начало на 4та и пих също 200


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilqna1010 в чт, 02 юни 2016, 09:28
И въпрос към всички момичета... Вече искам бебе... та колко трябва да чакамм за да се изчистя от хапчетата?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: angelski_prax в ср, 08 юни 2016, 10:09
Здравейте, не мога да намеря топогин :( вие от къде го закупихте?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: iavnka.ab.iavnova в чт, 09 юни 2016, 09:16
Здравейте, не мога да намеря топогин :( вие от къде го закупихте?

Здравей,
Топогин могат да ти дадат докторите! На мен ми го даде моят лекар. Пиши ми на лични, ако не можеш да намериш...
Успех :-)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilyana31 в пн, 08 авг 2016, 10:24
Здравейте мили момичета! От Пловдив съм,предстои ми аборт , мисля да го направя при д-р Васил Даскалов, някой правил ли е аборт при него ,какво ви е мнението за доктора. Най сърдечно ви моля за съвет.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: iavnka.ab.iavnova в вт, 09 авг 2016, 08:32
Здравейте, не мога да намеря топогин :( вие от къде го закупихте?

Здравей!
Пиши на лично съобщение и ще ти кажа от къде.
Не искам да правя реклама.
Търси директно от доктора или в аптеки около големите АГ болници.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Iveto_sr в вт, 09 авг 2016, 21:41
Опитах се да направя медикаментозен аборт поради липса на сърдечен пулс на зардоша. Желанието ми беше да не се стига до кюретаж. Първите две хапчета предизвикаха болка и леко кървене. При преглед с ехограф се оказа, че имам леееекичко отлепяне. Последваха още 2 хапчета. Само няколко часа по-късно болките започнаха. 2 часа адски болки, не пих нищо за обезболяване, но нямах и много кървене. За съжаление така и не се прочистих и се наложи абразио, но благодарение на отлепянето само с вакуум без кюрета. Въпреки болката пак бих опитала по този начин, ако има шанс да си спестя оперативната намеса. Това се случи може би в 8гс или началото на 9гс. А липсата на пулс се установи в края на 6гс, потвърди се в 7-ма
Първата ми лекарка каза, че медикаментозен аборт в България не се практикува. Смятам, че би следвало да има и да имаме право на избор. Както в днешно време жените избират секцио или вагинално раждане, защо да не могат да избират и как да абортират при положение, че това касае здравето им.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Angela61 в вт, 09 авг 2016, 22:29
Аз съм за информацията. важно е да се знае и всякакви нападки към автрорката ми се струват преувеличени.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: NoIdentity в ср, 21 сеп 2016, 10:44
Здравейте,

Искам да направя едно предупреждение относно етичността на нашите лекари, макар че едва ли някой ще се учуди..

Преминах през медикаментозен аборт миналия месец в Медицински център "Димитров". Избрах тази клиника, защото на сайта й имаше подробна информация, лекарят беше давал интервюта и прецених, че мога да им се доверя. Всичко беше наред, докато не попитах какъв е вторият медикамент, който се използва, тъй като бях чела, че не е добре да се прави с Цитотек. Д-р Димитров потвърди, че Цитотек е нелегален за използване при медикаментозни аборти, затова в клиниката работят само с френско хапче, одобрено за такава употреба. Беше много убедителен, почти възмутен, че му задавам такъв въпрос, дори каза, че в други клиники се използва, защото е по-евтин. След като ми го постави обаче не изхвърли веднага блистера и аз все пак реших да се приближа и да го погледна. Оказа се Цитотек. Много се разочаровах от наглата лъжа, въпреки че накрая всичко мина добре (доколкото аборт може да мине добре..). 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: DS_2686 в пн, 26 сеп 2016, 12:58
Здравейте,  
На мен ми се налага да направя аборт,  потвърдена "куха бременност".  Гинеколога, при който ходя ме преращата точно в тази клиника на аг център Домитров за консултация за медикаментозен аборт.  Това ми е първа бременност, и казват че този вид би бил по щадящ.  Аз съм в 8 г.с.  Не съм сигурна,  кой вариант би бил по-добър.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Aeria в чт, 27 окт 2016, 11:56
Привет на всички. Темата ми е много полезна, но я открих леко късно. И аз вчера няпраеих медикаментозен аборт с цитотек по схема от моя гинеколог. Ако бях намерила темата по-рано, вероятно щях да обсъдя избора ка лекарство с него, макар че му имам доверие. Честно казано процедурата при мен мина много бързо - само за един ден. В началото на 9 седмица установихме, че сърдечната дейност на плода е спряла в 8-ма. Изхвърлих плодния сак след третото хапче, след това имаше още 2 съсирека и кървене. Имах и болки като при цикъл, но бяха търпими, аз съм им свикнала ит цикъла, който по принцип ми е болезнен. На следващата сутрин ме прегледаха и се установи, че съм се изчистила идеално и не се налагат повече манипулации. Затова според мен този метод е за предпочитане , още повече в случаи като моя- с двурога матка със септум и след секцио. Именно затова моят ги еколог искаше да избегне всякакви инвазивни методи - за да се избегнат рисковете от увреждане на маточните стени, което може да доведе до проблеми с бъдещите ми опити за забременяване. Бих искала да питам някой от вас знае ли дали след такъв неинвазивен метод миже да се започне с опити за забремеяване по-бързо? Съветват ме да изчакам 3 месеца, но все пак.... :)))


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в чт, 27 окт 2016, 12:12
Подновихме опитите след месец, беба се получи на третия месец. 
Тук ( Англия) ми казаха да изчакам един цикъл, в Бг препоръчват от 3-6м. Ако е в ранна седмица и всичко е минало добре, не виждам защо да се чака 6м. Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: magnet_for_happiness в чт, 27 окт 2016, 21:02
Ами аз понеже бързах и нямаше кюретаж си сътворих 3 поредни аборта. Особено ако са пити медикаменти трябва време да се изчисти тялото...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: millad в нд, 19 фев 2017, 12:05
Здравейте, вероятно ми предстои същото, което вече сте преживели. Може ли някой да ме ориентира за цена на процедурата и да ме насочи към подходящ специалист в Русе. На 36 години съм, чувала съм, че абортите след 35 са безплатни, но дали важи и за този вид? newsm78


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в пт, 24 фев 2017, 23:00
Здравейте!Скоро ми се наложи да направя този вид аборт в 7 г.с.Преживяването беше много тежко.Пиша този пост, с идея да помогна на някого и да добие представа какво представлява медикаментозният аборт в по-късна седмица..На мен ми бяха дадени 2 медикамента,Мифепристон и Мизопростол.Като цена,която вероятно ви вълнува,ми струваха 160 лв.След приема на второто лекарство,започна много обилно кървене,придружено със съсиреци,с големина на грейпфрут.Обилното кървене продължи около 7 часа,а в съсиреците се изхвърли самият ембрион.Имах позиви на гадене,ниско кръвно налягане,треска и отпадналост.На другият ден нещата се нормализираха.Кървенето намаля,като при нормална менструация (1-2 ден),съсиреците бяха с големина на малък лимон и всички признаци на гадене,треска и умора изчезнаха.Не съм имала никакви болки,спазми или подобни на контракции.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: iavnka.ab.iavnova в вт, 28 фев 2017, 12:53
Здравейте!Скоро ми се наложи да направя този вид аборт в 7 г.с.Преживяването беше много тежко.Пиша този пост, с идея да помогна на някого и да добие представа какво представлява медикаментозният аборт в по-късна седмица..На мен ми бяха дадени 2 медикамента,Мифепристон и Мизопростол.Като цена,която вероятно ви вълнува,ми струваха 160 лв.След приема на второто лекарство,започна много обилно кървене,придружено със съсиреци,с големина на грейпфрут.Обилното кървене продължи около 7 часа,а в съсиреците се изхвърли самият ембрион.Имах позиви на гадене,ниско кръвно налягане,треска и отпадналост.На другият ден нещата се нормализираха.Кървенето намаля,като при нормална менструация (1-2 ден),съсиреците бяха с големина на малък лимон и всички признаци на гадене,треска и умора изчезнаха.Не съм имала никакви болки,спазми или подобни на контракции.
Здравейте,
Претърпяла съм Медикаментозен аборт. Нямаше никакви грейпфрути и лимони. Не знам в коя седмица сте били, но това което описвате е практически невъзможно. Може да имате позиви за гадене и повръщане, това са страничните ефекти на второто лекарство (misoprostol), но не са толкова силно изразени. Зависи от дозировката на misoprostol.
Ако се използва схемата с 3 таблетки mifepristone, а след 48 часа 1 таблетка misoprostol през устата(т.е. ниска доза на второто лекарство), нещата минават гладко, сравними са с по-обилен цикъл. Но цената е по-висока, защото първото хапче е по-скъпо.
Ако се изполва схемата с 1 таблетка mifepristone,  а след 48 часа 2 до 4 таблетки misoprostol локално (т.е. във вагината), може да има малко по-силни болки и кървене, но отново кръвозагубата е съизмерима с обилен цикъл. Този протокол за дозиране е по-евтин като цена.
НЕ БИВА ДА СЕ ПОЛЗВА от жени с проблемно кръвосъсирване или хипертония.
Просто се консултирайте с лекар! Нищо не правете сами....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в ср, 01 мар 2017, 15:22

Абортът ми беше назначен от лекар в 7 седмица и 4 дни.Съсиреците и кръвозагубата бяха огромни при мен.Първо пих Мифепристон и след 36 часа другите две накуп.Хемоглобинът ми беше паднал на 80,еритроцитите на 2,че се наложи да отида на кръвопреливане....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в нд, 12 мар 2017, 18:52
При мен също имаше огромни съсиреци и беше много по-различно от обилен цикъл. След три часа такова кървене отидох в болницата и ми поставиха две инжекции. При всеки организъм протича различно. Сега се притеснявам, защото втори месец се опитва да ми дойде, но получавам само мъничко кафеникаво зацапване и нищо. Ходих на лекар, овулация имаше, но М отново не дойде нормално. Има ли някой с подобен опит?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в чт, 16 мар 2017, 08:32
При мен също имаше огромни съсиреци и беше много по-различно от обилен цикъл. След три часа такова кървене отидох в болницата и ми поставиха две инжекции. При всеки организъм протича различно. Сега се притеснявам, защото втори месец се опитва да ми дойде, но получавам само мъничко кафеникаво зацапване и нищо. Ходих на лекар, овулация имаше, но М отново не дойде нормално. Има ли някой с подобен опит?

Не,но попитай гинеколога си да започнеш противозачатъчни.На мен ми беше казал,че се получават тези проблеми да не идва М по 1 2 месеца.Затова ми ги даде то1но месец след аборта и М веднага дойде.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: BudMaster в ср, 22 мар 2017, 18:42
Здравейте.. На 19години съм, при един контакт с приятеля ми се скъсаха презерватив. Реших че няма да зачена защото заради киста в яйчника докторката ми беше казала че зачеването ще стане трудно....Но уви божа работа!! Закъсня ми с 20ина дни отидох на лекар и... Бременност в 4та седмица. Докторката беше възрастна и 1вото нещо което ми каза е кюртаж с анестезия...Стори ми се малоумно и си записах час при добър специалист (без имена да не кажат, че правя реклама), отидох прегледа ме и ми каза за медикаментозния аборт, цена 250лв. Даде ми една таблетка (с надпис MF мисля че беше) докато бях още в кабинета към 11 часа. Във 12 часа вече беше почнало силно кръвотечение със съсиреци... Даде ми три таблетки цитотек, каза ми да изпия две на другия ден в 7 вечерта и още една в 8. Сега съм си вкъщи и чакам да стане време за вторите таблетки и ме е страх за болките.. Но дано да е както ти казваш и да няма особени болки.... Сега в 6 и половина употребих предписаната ми обезболяваща свещичка и сега ще видим какво ще стане...Много съм се наплашила за болките...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в ср, 22 мар 2017, 23:43
Здравейте.. На 19години съм, при един контакт с приятеля ми се скъсаха презерватив. Реших че няма да зачена защото заради киста в яйчника докторката ми беше казала че зачеването ще стане трудно....Но уви божа работа!! Закъсня ми с 20ина дни отидох на лекар и... Бременност в 4та седмица. Докторката беше възрастна и 1вото нещо което ми каза е кюртаж с анестезия...Стори ми се малоумно и си записах час при добър специалист (без имена да не кажат, че правя реклама), отидох прегледа ме и ми каза за медикаментозния аборт, цена 250лв. Даде ми една таблетка (с надпис MF мисля че беше) докато бях още в кабинета към 11 часа. Във 12 часа вече беше почнало силно кръвотечение със съсиреци... Даде ми три таблетки цитотек, каза ми да изпия две на другия ден в 7 вечерта и още една в 8. Сега съм си вкъщи и чакам да стане време за вторите таблетки и ме е страх за болките.. Но дано да е както ти казваш и да няма особени болки.... Сега в 6 и половина употребих предписаната ми обезболяваща свещичка и сега ще видим какво ще стане...Много съм се наплашила за болките...
Не се плаши, вземи си обезболяващи да имаш вкъщи, ако много те боли.Аз си бях взела аулин, но така и не го ползвах. Мен почти не ме боля, съвсем леко ме присвиваше корема. Но при всеки е различно, така че няма как да знаеш предварително. Дано да мине по-леко!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в чт, 23 мар 2017, 13:21
При мен също нямаше кой знае какви болки, при положение че имам адски болезнен цикъл. Бях се заредила със сумати обезболяващи, които в крайна сметка така и не използвах. За сметка на това след като изпих вторите две хапчета започна някакво адски силно и направо плашещо кръвотечение, придружено с огромни съсиреци, което продължи 4-5 часа. Само че аз бях в 12г.с. с два плодни сака, отговарящи на 7с. И двата за съжаление бяха кухо яйце.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в чт, 23 мар 2017, 20:02
При мен също нямаше кой знае какви болки, при положение че имам адски болезнен цикъл. Бях се заредила със сумати обезболяващи, които в крайна сметка така и не използвах. За сметка на това след като изпих вторите две хапчета започна някакво адски силно и направо плашещо кръвотечение, придружено с огромни съсиреци, което продължи 4-5 часа. Само че аз бях в 12г.с. с два плодни сака, отговарящи на 7с. И двата за съжаление бяха кухо яйце.

Божеее,разбирам те какво си преживяла!И при мен кръвотечението беше много плашещо и така и се оказа.Получих кръвоизлив и наистина сериозна кръвозагуба.Дори в момента съм с анемия следствие кръвозагубата.Ходих на хематолог и 3 дни ме остави в болница,за да ми налива желязо .Наляха ми 5  ампули за 3 дни,и от 80 ХБ се вдигна на 120,а сега се чувствам много по- зле отколкото когато ми беше 80.Имам чувството че имам някакъв недостиг на кислород в мозъка  :cry: :(.Освен,че се чувствам  постоянно изморена,като 70 годишен човек,ами и ми е много трудно да се концентрирам,да мисля.Моля някой,ако има подобен опит да ми пише.Вече мина месец от кръвозагубата и не чувствам никакво подобрение...........


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в чт, 23 мар 2017, 21:21
При мен също нямаше кой знае какви болки, при положение че имам адски болезнен цикъл. Бях се заредила със сумати обезболяващи, които в крайна сметка така и не използвах. За сметка на това след като изпих вторите две хапчета започна някакво адски силно и направо плашещо кръвотечение, придружено с огромни съсиреци, което продължи 4-5 часа. Само че аз бях в 12г.с. с два плодни сака, отговарящи на 7с. И двата за съжаление бяха кухо яйце.

Божеее,разбирам те какво си преживяла!И при мен кръвотечението беше много плашещо и така и се оказа.Получих кръвоизлив и наистина сериозна кръвозагуба.Дори в момента съм с анемия следствие кръвозагубата.Ходих на хематолог и 3 дни ме остави в болница,за да ми налива желязо .Наляха ми 5  ампули за 3 дни,и от 80 ХБ се вдигна на 120,а сега се чувствам много по- зле отколкото когато ми беше 80.Имам чувството че имам някакъв недостиг на кислород в мозъка  :cry: :(.Освен,че се чувствам  постоянно изморена,като 70 годишен човек,ами и ми е много трудно да се концентрирам,да мисля.Моля някой,ако има подобен опит да ми пише.Вече мина месец от кръвозагубата и не чувствам никакво подобрение...........
АЗ вторите две хапчета ги изпих този понеделник, съответно тогава получих и силното кървене. От вторник насам е доста по-оскъдно и от при цикъл. Даже днес вече е някакво кафяво и предполагам, че вече ще спира. Лекарката ми ме предупреди, че мога да кървя 15-20 дни.... а при мен са доста по-малко. Ти колко време кървя, дойде ли ти вече и МЦ? Доколкото състоянието ми от вторник насам съм адски отпаднала, нямам сили за нищо, вечер някак си добивам повече енергия, а на сутринта отново съм парцал.... не искам да се чувствам така. Като прочетох твоята история мисля и аз да пусна една ПК да видим какво ще излезне. Пожелавам ти бързо да се оправяш и да влезнеш в нормалния си ритъм  :hug: :pray:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в чт, 23 мар 2017, 22:08
При мен също нямаше кой знае какви болки, при положение че имам адски болезнен цикъл. Бях се заредила със сумати обезболяващи, които в крайна сметка така и не използвах. За сметка на това след като изпих вторите две хапчета започна някакво адски силно и направо плашещо кръвотечение, придружено с огромни съсиреци, което продължи 4-5 часа. Само че аз бях в 12г.с. с два плодни сака, отговарящи на 7с. И двата за съжаление бяха кухо яйце.

Божеее,разбирам те какво си преживяла!И при мен кръвотечението беше много плашещо и така и се оказа.Получих кръвоизлив и наистина сериозна кръвозагуба.Дори в момента съм с анемия следствие кръвозагубата.Ходих на хематолог и 3 дни ме остави в болница,за да ми налива желязо .Наляха ми 5  ампули за 3 дни,и от 80 ХБ се вдигна на 120,а сега се чувствам много по- зле отколкото когато ми беше 80.Имам чувството че имам някакъв недостиг на кислород в мозъка  :cry: :(.Освен,че се чувствам  постоянно изморена,като 70 годишен човек,ами и ми е много трудно да се концентрирам,да мисля.Моля някой,ако има подобен опит да ми пише.Вече мина месец от кръвозагубата и не чувствам никакво подобрение...........
АЗ вторите две хапчета ги изпих този понеделник, съответно тогава получих и силното кървене. От вторник насам е доста по-оскъдно и от при цикъл. Даже днес вече е някакво кафяво и предполагам, че вече ще спира. Лекарката ми ме предупреди, че мога да кървя 15-20 дни.... а при мен са доста по-малко. Ти колко време кървя, дойде ли ти вече и МЦ? Доколкото състоянието ми от вторник насам съм адски отпаднала, нямам сили за нищо, вечер някак си добивам повече енергия, а на сутринта отново съм парцал.... не искам да се чувствам така. Като прочетох твоята история мисля и аз да пусна една ПК да видим какво ще излезне. Пожелавам ти бързо да се оправяш и да влезнеш в нормалния си ритъм  :hug: :pray:

Пусни си задължително ПКК.Аз кръвоизлива го получих първия ден за няколко часа.След това кръвотечението се нормализира,като цикъл ,да кажем 1-ви ден.Общо кървях 14 дни,но последните 6 дни, кървенето беше много много оскъдно(по-скоро,като зацапване).Цикълът ми не е дошъл.Трябва да дойде до края на месеца.Задължително си пусни ПКК да видиш колко е кръвозагубата,не изпускай нещата,като мен.Ако е над 100 Хемоглобина,нямаш място за притеснение  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в чт, 23 мар 2017, 23:42
Утре съм при Аг-то  за да видим дали всичко е ОК и ще се консултирам с нея относно изследванията и евентуално дали трябва да взимам някакви лекарства.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в пт, 24 мар 2017, 16:01
Забравих днес да попитам лекарката ми колко време след медикаментозен аборт може да подновим опитите за бебче. Някой знае ли?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в пт, 24 мар 2017, 16:04
Изчакай да мине един цикъл, нашата беба се случи на третия месец след аборта, но започнахме опитите месец след него.  Ако се чувстваш добре, няма проблем.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в пт, 24 мар 2017, 16:10
Изчакай да мине един цикъл, нашата беба се случи на третия месец след аборта, но започнахме опитите месец след него.  Ако се чувстваш добре, няма проблем.
Да, и аз така мислех да изчакам един цикъл и да започваме с опитите. Дали има някакъв проблем че сега ще приемам антибиотици 7дни?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ٠•● Veggie ●•٠ в пт, 24 мар 2017, 16:26
Проблем би било ако приемаш лекарства докато опитвате, сега не виждам защо да е проблем. Фолиева киселина, здравословно хранене и това е, дано скоро ви се получи  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в пт, 24 мар 2017, 16:31
Проблем би било ако приемаш лекарства докато опитвате, сега не виждам защо да е проблем. Фолиева киселина, здравословно хранене и това е, дано скоро ви се получи  :peace:
Благодаря, дано, но този път нека всичко да бъде наред. Защото сега се получи от 1ви път, даже 2 плодни сака, но за съжаление и двата бяха кухо яйце......


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: black mamba в нд, 26 мар 2017, 16:28
Здравейте, искам да благодаря на авторката за темата - помогна ми много, когато бях бременна и много объркана. Аз също направих медикаментозен аборт преди 2 седмици - всичко мина по план, плодният сак падна още от първото хапче (гинеколожката ми каза, че се случва често), но за всеки случай изпих и другите две.

Болки имаше, но не бяха непоносими. Като цяло се радвам, че всичко приключи и се надявам да не се случва никога повече, заради психическата травма. Ако някой има нужда от контакти на гинеколог, може да ми пише на лично.

Знам че след такава процедура се забременява много лесно и изобщо не искам и да си помислям за секс в момента. Знаете ли колко дни след аборта има риск за лесно забременяване и защо? Мерси предварително


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в нд, 26 мар 2017, 17:24
След аборта е хубаво да се пазите поне 20дни, не заради друго, ами за да не направите някоя инфекция, а след този период препоръчват ползването на кондом при полов акт. А иначе относно забременяването, то се случва по време на овулация!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в пн, 27 мар 2017, 18:33
Дойде ми цикъла точно 31 дни след аборта.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: gerryy3 в нд, 16 апр 2017, 20:46
Правих медикаментозен аборт, на 15март изпих хапчетата, които провокират кървенето. Днес е 16, а цикъл още няма, ако пак съм забременяла ще се гръмна, след няколко дни ще взема да направя един тест  :crazyeyes:

Иначе мина доста леко, нито ме е боляло повече от цикъл, само дето кървях на съсиреци, но в рамките на нормалното.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в нд, 16 апр 2017, 21:30
По принцип трябва време, за да се наместят хормоните. Нормално е да ти закъснее. Хубаво е да се пазите, ако не искаш да забременяваш.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: gerryy3 в пн, 17 апр 2017, 07:21
По принцип трябва време, за да се наместят хормоните. Нормално е да ти закъснее. Хубаво е да се пазите, ако не искаш да забременяваш.

Ами правим секс с презарватив, само един път се случи без и не свърши в мен разбира се. Ама като се има предвид, че едното ми дете и аборта са пак "без да свърши" в мен. Моля се да не съм забременяла  :pray: ако не ще си нося последствията от глупостта ни, който кавото си направи, никой друг не може да му направи  :(
Решила съм да пия противозачатъчни, ама нали чакам да ми дойде...
 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в пн, 17 апр 2017, 09:44
Аз правих аборта на 18.03, тоест тогава изпих първото хапче. Днес цикълът ми дойде 😊


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: annabel_lee в пт, 28 апр 2017, 13:36
Здравейте!

Искам и аз да споделя моя опит с медикаментозния аборт, понеже, както писа някой по-горе, редно е да сме запознати с възможностите, които съвременната медицина предлага и да имаме право на избор. Още повече, че съм преживяла и два кюретажа (поради неразвиващи се бременности) и мога да направя сравнение между двата метода.

Първо да направя уточнението, че всичко ми е предписано от специалист – в десета седмица, фетус отговарящ на шеста, без сърдечна дейност. Направих го в домашни условия. Лекарствата, които използвах бяха Мифегин (мифепристон , 1 таблетка) и Топогин (мизопростол , 2 таблетки – първата 24 часа след мифепристона, втората – 2-3 часа по-късно). По принцип ги продават на много малко места, но ако сте намерили лекар, който е наясно и практикува метода, той би трябвало да ви насочи откъде да си ги купите или да ви ги даде директно. Към 80лв излиза всичко. С всяка таблетка Топогин взех и Ибупрофен 600 като обезболяващо (пак предписан от гинеколога).

Болката започна малко след първата таблетка Топогин, кръвотечението – около 2- 3 часа по-късно. Обилността му много зависи от това в коя седмица сте, така че, освен ако бременността не е наистина много ранна, не очаквайте ‚малко по-обилен цикъл‘. Кръвотечението е сериозно и очаквано, преживяването не е никак приятно. При мен продължи около 12 часа. Със сигурност изгубих доста кръв и на другия ден цял ден лежах, нямах никакви сили. Така че е хубаво така да си организирате нещата, че да сте си у дома и по възможност да не сте сами. Не само за да сте по-спокойни, но и, ако се наложи да потърсите лекар, да има кой да ви помогне. Както писах, паралелно с всяко хапче вземах и обезболяващо, но болка все пак имаше, това със сигурност е много индивидуално, но задължително си пригответе и нещо такова (редно и самият доктор да ви насочи). След седмица бях на контролен, бременността беше прекъсната успешно, но зацапването продължи още около 3 седмици.

Често казано, дори да се беше наложил допълнителен кюретаж, пак нямаше да съжалявам, че съм избрала този метод. Може да се намери доста информация за предимствата му, но за мен най-важни са следните: възможно най-близо е до естествения процес; няма остъргване на матката и съответния повишен риск от инфекции (имам опит с такава след кюретаж); няма ги възможните усложнения, които са налични при другия метод; не е нужно да се чака от 3 до 6 месеца за нови опити, може да се пробва веднага след първия цикъл (за хора, при които бременността е желана, но нещата стават трудно, това е много важно). Единствено не съм сигурна, че психологически е по-лекият вариант. При кюретажа влизаш в болница, приспиват те, като се събудиш, всичко е приключило. При медикаментозния си преживяваш всичко. Но все пак говорим за планирана процедура, знаеш долу-горе какво да очакваш, ако човек се настрои и се стегне, нещата могат да минат нормално. За мен абсолютно си заслужава евентуалния по-сериозен психологически дискомфорт. Защото няма какво да се заблуждаваме, него го има и при кюретажа. Особено ако се прави в държавна болница (поне там, където аз съм била), атмосферата е доста потискаща.

Дано на никого да не му се налага да минава през подобно изпитание, но ако все пак се наложи, надявам се да съм била поне малко полезна...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 29 май 2017, 15:00
Здравейте, и аз да се включа...
въпреки многото ми приказки "аз никога няма да направя аборт", поради ред причини и на мен ми се наложи..
След много четене и търсене в Интернет си харесах МЦ Д-р Димитров - в гр. София, ж.к. Младост, там ме прие доктор Т. Димитров, беше изключително любезен и внимателен, обясни ми всички, какво и как се случва, попита ме, дали съм сигурна, защото няма връщане назад... прегледа ме с ехограф, и ми даде да изпия едно хапче - това петък, извика ме в понеделник, вече имах прокървяване , ПРЕГЛЕД с ехограф и ми сложи втората таблетка вагинално... каза да си взема аулин, ако имам болки....към края на деня вече имах доста обилен цикъл с много силни болки, ден / два - болките преминаха, цикъла се по успокои и продължи 5 дни, на 6тя ден бях чиста , на 14 ти ден от второто хапче, пак бях на преглед - всички изчистено с овулация на път... на 28ми ден от второто хапче ми дойде и поредния цикъл....
много коректно и мило отношение в клиниката, само ми ставаше тъжно като влизах в чакалнята на мед.център, имаше толкова много двойки, които правеха какво ли не, за да имат дете, а аз ....
но.... , както и да е животът продължава.... :hug:
Момичета, не се поддавайте на разни мнения и приказки, че медикаментозния аборт не бил сигурен, стига да е направен на време, това е най - добрият вариант, поне за мен   :hug:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Анонимен в вт, 30 май 2017, 16:41
Само в София ли се практикува този вид аборт.
Някой да е правил във Варна, и при кой лекар.
Благодаря.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 30 май 2017, 22:05
Само в София ли се практикува този вид аборт.
Някой да е правил във Варна, и при кой лекар.
Благодаря.
Разрови се в Интернет и побързай, колкото по -рано, толкова по -лесно


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Анонимен в вт, 30 май 2017, 22:07
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 30 май 2017, 22:19
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
При нормалния аборт остъргват от вътре матката и има опасност да наранят нещо, да се получи срастване, дори са не можеш повече да забременееш....с медикаментозния се стимулира спонтанен аборт, с хормони, няма нищо страшно, кърви повече и боли,  но което изтича никак не е малко, нормално е да кърви, но кърви по-силно 2 дни, не може да получиш анемия, това не е спускане артерия, изтичат всички неща от матката....не се страхувай!!! Много по щадящо е за жената....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Анонимен в вт, 30 май 2017, 22:27
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
При нормалния аборт остъргват от вътре матката и има опасност да наранят нещо, да се получи срастване, дори са не можеш повече да забременееш....с медикаментозния се стимулира спонтанен аборт, с хормони, няма нищо страшно, кърви повече и боли,  но което изтича никак не е малко, нормално е да кърви, но кърви по-силно 2 дни, не може да получиш анемия, това не е спускане артерия, изтичат всички неща от матката....не се страхувай!!! Много по щадящо е за жената....
До коя седмица най късно, може медикаментозен?
Не знам какво да правя. Благодаря за отговорите Ви.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 30 май 2017, 22:36
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
При нормалния аборт остъргват от вътре матката и има опасност да наранят нещо, да се получи срастване, дори са не можеш повече да забременееш....с медикаментозния се стимулира спонтанен аборт, с хормони, няма нищо страшно, кърви повече и боли,  но което изтича никак не е малко, нормално е да кърви, но кърви по-силно 2 дни, не може да получиш анемия, това не е спускане артерия, изтичат всички неща от матката....не се страхувай!!! Много по щадящо е за жената....
До коя седмица най късно, може медикаментозен?
Не знам какво да правя. Благодаря за отговорите Ви.
http://josephdimitrov.com/temi/122-medikamentozen-abort
Тук има достатъчно информация, не се съгласявай на друг аборт, ако не е късно, ако трябва ела до София, ако не звънни в тази клиника и ги помоли да ти кажат, къде да отидеш във Варна, те би трябвало да знаят.
Стискам ти палци, не се притеснявай, ако има нещо питай :) :hug:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Анонимен в вт, 30 май 2017, 22:51
Благодаря!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 30 май 2017, 23:03
Моля, сподели какво се е случило и как си след това  :hug: :hug: :hug:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в вт, 30 май 2017, 23:57
Аз го направих в 12 седмица при двуплодна бременност, само че саковете отговаряха на 7г.с., защото бяха "кухо яйце". Имах много обилно кървене, направо стряскащо, което продължи 5часа. Бях готова да тръгва към спешното, много се бях уплашила, но се чух с лекарката ми и тя ме успокои каза че това е нормално и матката трябва да се изчисти и на другия ден кървенето ще се нормализира, така и стана. Нямах никакви болки, при положение че попринцип съм с адски болезнен цикъл. Аборта правих на 20 март, на 6 април пуснах ПКК и хемоглобина ми беше 133. Не съжалявам, че избрах този метод, цикъла ми дойде след месец, а преди седмица ми дойде и за 2път, всичко ми се нормализира. Пожелавам успех и на теб, каквото и да избереш!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: iavnka.ab.iavnova в чт, 01 юни 2017, 11:57
Тук има доста информация по въпроса:
www.prakasvanenabremennostta.bg


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в пн, 05 юни 2017, 02:11
Здравейте може ли да кажете колко време продължава кървенето


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: gerryy3 в вт, 06 юни 2017, 17:30
Здравейте може ли да кажете колко време продължава кървенето

Моето продължи 6 дни, но знам, че при всеки е индивидулано.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: gerryy3 в вт, 06 юни 2017, 17:31
Някой получил ли е някакви странични ефекти от тези медикаменти?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 06 юни 2017, 17:41
Аз имах нормална овулация още същия месец... Три месеца по - късно не са се появили проблеми.... Просто един по -обилен цикъл


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: gerryy3 в вт, 06 юни 2017, 18:04
Някой получил ли е някакви странични ефекти от тези медикаменти?
Не
Това е хормон, който се отделя при спонтанен аборт...

Ами това, че е хормон, не значи, че не може да има странични ефекти.

То човек ако има проблеми с щитовидната жлеза, само хормон, ама такива бели може да докара на организма..
Благодаря, за отговора просто питах ;)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 06 юни 2017, 18:08
Някой получил ли е някакви странични ефекти от тези медикаменти?
Не
Това е хормон, който се отделя при спонтанен аборт...

Ами това, че е хормон, не значи, че не може да има странични ефекти.

То човек ако има проблеми с щитовидната жлеза, само хормон, ама такива бели може да докара на организма..
Благодаря, за отговора просто питах ;)
Имаш ли проблем с щитовидната жлеза?  Може би трябва да го обсъдиш с лекар


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: gerryy3 в ср, 07 юни 2017, 07:39
Някой получил ли е някакви странични ефекти от тези медикаменти?
Не
Това е хормон, който се отделя при спонтанен аборт...

Ами това, че е хормон, не значи, че не може да има странични ефекти.

То човек ако има проблеми с щитовидната жлеза, само хормон, ама такива бели може да докара на организма..
Благодаря, за отговора просто питах ;)
Имаш ли проблем с щитовидната жлеза?  Може би трябва да го обсъдиш с лекар

Имах докато бях бременна, сега мисля, че са наред нещата, следя се.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в пт, 09 юни 2017, 17:55
Здравейте преди 3 дни бях на лекар , наложи ми се да направя мед.аборт .докторката ми даде  да изпия едно хапче и ме извика след 48 ч. Постави ми едно във влагалището и ми даде още едно да изпия , като каза че до 2-3 ч.ще получа силно кървене , но до вечерта нямаше нищо . чухсе с нея и се разбрхме да отида за още две хапчета , който да изпия. Та така прибрах се вкъщи изпих си хапчетата и зачаках.. Болки.. Съсиреци и много кръв.. Мина нощта, на сутринта нямах болки и кървенето беше мн.намаляло , бях на преглед и се оказа , че сакчето е паднло , но имам още много да се чистя и ще кървя дълго време , но аз силно кървене нямам, даже е само когато ходя до тоалетната.Някой може ли да ми каже нормално ли е това, имам ли повод да се притесняявам , забравих да кажа че в момента съм на антибиотик за всеки случай..


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пт, 09 юни 2017, 18:01
На мен второто хапче ми го сложиха във влагалището... Силно е само първите 2 дни... Ще изтече, не се притеснявай


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в пт, 09 юни 2017, 19:07
На мен второто хапче ми го сложиха във влагалището... Силно е само първите 2 дни... Ще изтече, не се притеснявай
И при мен второто го поставиха , но след него се наложи да изпия още две ... В понеделник съм на преглед дано всичко се е наред и това изчистване да се случи ...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пт, 09 юни 2017, 19:49
На мен второто хапче ми го сложиха във влагалището... Силно е само първите 2 дни... Ще изтече, не се притеснявай


И при мен второто го поставиха , но след него се наложи да изпия още две ... В понеделник съм на преглед дано всичко се е наред и това изчистване да се случи ...
Ще се случи :)  :hug:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в нд, 11 юни 2017, 16:00
Все още имам кървене и болка, утре ще ходя на преглед , дали всичко е наред
забравих да кажа , че и гърдите ми са все още надути и болезнени


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в нд, 11 юни 2017, 17:00
Все още имам кървене и болка, утре ще ходя на преглед , дали всичко е наред
забравих да кажа , че и гърдите ми са все още надути и болезнени
Щом има кървене и болка, би трябвало да е добре. . Гърдите ще минат по -късно... Още малко търпение :)
Пиши след прегледа
Стискам палци  :hug:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в чт, 15 юни 2017, 00:21
Да споделя как съм , 6-ти ден все още имам кървене и слаба болка предимно вечер , гърдите ми не болят вече , но имам страшно главоболие ... От понеделник , след прегледа и прием на още едно хапче , за предизвикване на контракции


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в чт, 15 юни 2017, 00:28
Да споделя как съм , 6-ти ден все още имам кървене и слаба болка предимно вечер , гърдите ми не болят вече , но имам страшно главоболие ... От понеделник , след прегледа и прием на още едно хапче , за предизвикване на контракции
Защо още едно хапче?  Много ли има да се чисти?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в чт, 15 юни 2017, 00:32
Така каза , че има какво още .. в петък пак преглед ...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в чт, 15 юни 2017, 00:43
Така каза , че има какво още .. в петък пак преглед ...
Ужассссс
Аз се разминах само с две таблетки, явно при всеки е различно


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в ср, 21 юни 2017, 12:19
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
Това са глупости

Кое са глупости?От моя нормален хемоглобин около 130,за няколко часа стана 80.Това се води наистина маисвен и опасен кръвоизлив.Да не говорим за шока,който преживя целия ми организъм и последиците от острата ми следкръвоизливна анемия.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 21 юни 2017, 12:24
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
Това са глупости

Кое са глупости?От моя нормален хемоглобин около 130,за няколко часа стана 80.Това се води наистина маисвен и опасен кръвоизлив.Да не говорим за шока,който преживя целия ми организъм и последиците от острата ми следкръвоизливна анемия.
Teчението, след медикаментозен аборт няма нищо общо с кръвоизлив... няма кой - знае каква кръвозагуба... изтича съдържанието на матката - жълто тяло, сакче и т.н. кръвта е малка част... това което изтича, го махат и при стандартния аборт с кюртаж  newsm78 newsm78 newsm78
За съжаление, масово гинеколозите, отказват да приемат новите неща.... лично за мен няма нищо страшно, преживях го... кървенето не беше много по - силно от обикновеното... чела съм, че при цикъл се загубва по - малко от кафена чашка кръв....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в ср, 21 юни 2017, 12:31
:
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
Това са глупости

Кое са глупости?От моя нормален хемоглобин около 130,за няколко часа стана 80.Това се води наистина маисвен и опасен кръвоизлив.Да не говорим за шока,който преживя целия ми организъм и последиците от острата ми следкръвоизливна анемия.
Teчението, след медикаментозен аборт няма нищо общо с кръвоизлив... няма кой - знае каква кръвозагуба... изтича съдържанието на матката - жълто тяло, сакче и т.н. кръвта е малка част... това което изтича, го махат и при стандартния аборт с кюртаж  newsm78 newsm78 newsm78
За съжаление, масово гинеколозите, отказват да приемат новите неща.... лично за мен няма нищо страшно, преживях го... кървенето не беше много по - силно от обикновеното... чела съм, че при цикъл се загубва по - малко от кафена чашка кръв....
Всеки организъм е различен.При мен не се е получило отпадъчно кървене и точно там бъркаш.Говорим за  някой кръвоносен съд,който не е тромбозирал и затова се е получил кръвоизлив.Нормалната загуба на кръв от отпадъчно кървене не може да е 30- 40 % загуба на кръв,както беше при мен.Тук вече говорим за остра кръвозагуба.За това и бях приета по спешност.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 21 юни 2017, 12:33
:
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
Това са глупости

Кое са глупости?От моя нормален хемоглобин около 130,за няколко часа стана 80.Това се води наистина маисвен и опасен кръвоизлив.Да не говорим за шока,който преживя целия ми организъм и последиците от острата ми следкръвоизливна анемия.
Teчението, след медикаментозен аборт няма нищо общо с кръвоизлив... няма кой - знае каква кръвозагуба... изтича съдържанието на матката - жълто тяло, сакче и т.н. кръвта е малка част... това което изтича, го махат и при стандартния аборт с кюртаж  newsm78 newsm78 newsm78
За съжаление, масово гинеколозите, отказват да приемат новите неща.... лично за мен няма нищо страшно, преживях го... кървенето не беше много по - силно от обикновеното... чела съм, че при цикъл се загубва по - малко от кафена чашка кръв....
Всеки организъм е различен.При мен не се е получило отпадъчно кървене и точно там бъркаш.Говорим за  някой кръвоносен съд,който не е тромбозирал и затова се е получил кръвоизлив.Нормалната загуба на кръв от отпадъчно кървене не може да е 30- 40 % загуба на кръв,както беше при мен.Тук вече говорим за остра кръвозагуба.За това и бях приета по спешност.
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
съжалявам  :oops:Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в ср, 21 юни 2017, 12:37
:
Прочетох за момичето направило сериозен кръвоизлив и анемия, уплаших се защото аз съм си малокръвна по принцип, с нисък хемоглобин.
Това са глупости

Кое са глупости?От моя нормален хемоглобин около 130,за няколко часа стана 80.Това се води наистина маисвен и опасен кръвоизлив.Да не говорим за шока,който преживя целия ми организъм и последиците от острата ми следкръвоизливна анемия.
Teчението, след медикаментозен аборт няма нищо общо с кръвоизлив... няма кой - знае каква кръвозагуба... изтича съдържанието на матката - жълто тяло, сакче и т.н. кръвта е малка част... това което изтича, го махат и при стандартния аборт с кюртаж  newsm78 newsm78 newsm78
За съжаление, масово гинеколозите, отказват да приемат новите неща.... лично за мен няма нищо страшно, преживях го... кървенето не беше много по - силно от обикновеното... чела съм, че при цикъл се загубва по - малко от кафена чашка кръв....
Всеки организъм е различен.При мен не се е получило отпадъчно кървене и точно там бъркаш.Говорим за  някой кръвоносен съд,който не е тромбозирал и затова се е получил кръвоизлив.Нормалната загуба на кръв от отпадъчно кървене не може да е 30- 40 % загуба на кръв,както беше при мен.Тук вече говорим за остра кръвозагуба.За това и бях приета по спешност.
Това беше обяснението на доктора.Каза ми,че в 50 % от случаите Топогин предизвиква кръвоизливи.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в ср, 21 юни 2017, 12:56
Явно при всеки организъм протича различно. Може би има и значение в коя седмица се прави. Моят беше в 12г.с с два сака, които по думите на лекарката отговарят на 7г.с. Значи при мен кървенето първите 5-6 часа след вторите хапчета беше наистина ужасно ама ужасно много, направо стряскащо. Даже мислех да ида в спешното, помислих че ще умра от кръвозагуба... Чух се обаче с лекарката и тя каза, че било нормално, матката трябвало да се изчисти, да седя вкъщи и да почивам. Е на следващия ден кървенето беше по-оскъдно и от при цикъл. Пусках ПКК 10тина дни след аборта и хемоглобина беше 133


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 21 юни 2017, 13:26
Явно при всеки организъм протича различно. Може би има и значение в коя седмица се прави. Моят беше в 12г.с с два сака, които по думите на лекарката отговарят на 7г.с. Значи при мен кървенето първите 5-6 часа след вторите хапчета беше наистина ужасно ама ужасно много, направо стряскащо. Даже мислех да ида в спешното, помислих че ще умра от кръвозагуба... Чух се обаче с лекарката и тя каза, че било нормално, матката трябвало да се изчисти, да седя вкъщи и да почивам. Е на следващия ден кървенето беше по-оскъдно и от при цикъл. Пусках ПКК 10тина дни след аборта и хемоглобина беше 133
да може би зависи, колко е напреднала... а и всеки организъм е различен...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в чт, 22 юни 2017, 11:04
Явно при всеки организъм протича различно. Може би има и значение в коя седмица се прави. Моят беше в 12г.с с два сака, които по думите на лекарката отговарят на 7г.с. Значи при мен кървенето първите 5-6 часа след вторите хапчета беше наистина ужасно ама ужасно много, направо стряскащо. Даже мислех да ида в спешното, помислих че ще умра от кръвозагуба... Чух се обаче с лекарката и тя каза, че било нормално, матката трябвало да се изчисти, да седя вкъщи и да почивам. Е на следващия ден кървенето беше по-оскъдно и от при цикъл. Пусках ПКК 10тина дни след аборта и хемоглобина беше 133

 :shock: Божее!И при мен беше така.Сякаш бях заклала човек в банята.По някое време кървенето се изливаше на такива струи все едно съм пуснала чешмата. :( И моят беше в 7 г.с.,но пък отговаряше на 6.След 5 седмици разбрах,че аборта не е успешен и има задържани части и се наложи абразио.Дори не можах да повярвам,че при такива мощни кръвоизливи нещо е останало.Миналият месец изобщо не ми дойде цикъл,заради задържан фоликул.Изобщо ми се обърка целия организъм  :cry: :cry: :cry:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в чт, 22 юни 2017, 11:09
Явно при всеки организъм протича различно. Може би има и значение в коя седмица се прави. Моят беше в 12г.с с два сака, които по думите на лекарката отговарят на 7г.с. Значи при мен кървенето първите 5-6 часа след вторите хапчета беше наистина ужасно ама ужасно много, направо стряскащо. Даже мислех да ида в спешното, помислих че ще умра от кръвозагуба... Чух се обаче с лекарката и тя каза, че било нормално, матката трябвало да се изчисти, да седя вкъщи и да почивам. Е на следващия ден кървенето беше по-оскъдно и от при цикъл. Пусках ПКК 10тина дни след аборта и хемоглобина беше 133

 :shock: Божее!И при мен беше така.Сякаш бях заклала човек в банята.По някое време кървенето се изливаше на такива струи все едно съм пуснала чешмата. :( И моят беше в 7 г.с.,но пък отговаряше на 6.След 5 седмици разбрах,че аборта не е успешен и има задържани части и се наложи абразио.Дори не можах да повярвам,че при такива мощни кръвоизливи нещо е останало.Миналият месец изобщо не ми дойде цикъл,заради задържан фоликул.Изобщо ми се обърка целия организъм  :cry: :cry: :cry:
Ужассссс, явно при всеки е различно..
А дали използват различни медикаменти.. При мен всичко се изчисти за 5 дни,същия месец имах нормална овулация... Може би зависи от организма


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в чт, 22 юни 2017, 12:41
Ужас Sandra, как чак след 5 седмици разбра че има останало още нещо вътре?! Не ти ли правиха преглед 10-14 дни след аборта?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Adash в пн, 26 юни 2017, 19:26
Здравейте, предстои ми (за съжаление) да правя аборт поради мисед. Ориентирала съм се към медикаментозния. Бихте ли споделили при кой сте правили такъв аборт. Виждам, че д-р Йосиф Димитров е споменат, но и с добро и с лошо и ми е малко трудно да се ориентирам към кого да се обърна.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 26 юни 2017, 19:40
Здравейте, предстои ми (за съжаление) да правя аборт поради мисед. Ориентирала съм се към медикаментозния. Бихте ли споделили при кой сте правили такъв аборт. Виждам, че д-р Йосиф Димитров е споменат, но и с добро и с лошо и ми е малко трудно да се ориентирам към кого да се обърна.
Аз съм доволна от клиниката на Д-р Димитров, бях при Тодор Димитров, мисля, че беше Тодор, много внимателен, нямах никакви проблеми


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Adash в пн, 26 юни 2017, 20:11
Здравейте, предстои ми (за съжаление) да правя аборт поради мисед. Ориентирала съм се към медикаментозния. Бихте ли споделили при кой сте правили такъв аборт. Виждам, че д-р Йосиф Димитров е споменат, но и с добро и с лошо и ми е малко трудно да се ориентирам към кого да се обърна.
Аз съм доволна от клиниката на Д-р Димитров, бях при Тодор Димитров, мисля, че беше Тодор, много внимателен, нямах никакви проблеми

много мерси


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 26 юни 2017, 20:11
Здравейте, предстои ми (за съжаление) да правя аборт поради мисед. Ориентирала съм се към медикаментозния. Бихте ли споделили при кой сте правили такъв аборт. Виждам, че д-р Йосиф Димитров е споменат, но и с добро и с лошо и ми е малко трудно да се ориентирам към кого да се обърна.
Аз съм доволна от клиниката на Д-р Димитров, бях при Тодор Димитров, мисля, че беше Тодор, много внимателен, нямах никакви проблеми

много мерси
Дано всичко да е наред


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в вт, 27 юни 2017, 01:36
Да се включа и аз с информация как съм .. ден 18 все още със слабо зацапване и болки в корема и кръста от време на време ,като при менструация .. след прегледа миналата седмица докторката каза , че всичко е наред и ще се видим след месец ... Обаче мен ме притеснява тази болка - нормално ли е ? И настроението ми е ужасно


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 27 юни 2017, 10:24
Поли, ти прие доста хормони. Може от това да е....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Adash в вт, 27 юни 2017, 22:35
Здравейте отново. Исках да попитам има ли дами, на които са слагали анти-Д (rh) имуноглобулин(за Rh-) след медикаментозен аборт и в какъв момент е било това.
Благодаря предварително.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Dilqna1010 в ср, 28 юни 2017, 14:41
Аз от страх и ужас, че няма да се справя, направих 3ти аборт... Първия нормален, другите два с медикаменти. Сега втория път мина много бързо една седмица кървене и вече нищо ми няма дори! Освен депресия... Но и тя ще мине!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 28 юни 2017, 14:46
Аз от страх и ужас, че няма да се справя, направих 3ти аборт... Първия нормален, другите два с медикаменти. Сега втория път мина много бързо една седмица кървене и вече нищо ми няма дори! Освен депресия... Но и тя ще мине!
страх и ужас, че няма да се справиш с какво ? :hug:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID936420126411114 в чт, 29 юни 2017, 16:29
Ужас Sandra, как чак след 5 седмици разбра че има останало още нещо вътре?! Не ти ли правиха преглед 10-14 дни след аборта?

Да!Първият път ме гледа,7 дни след аборта,нищо не се видя.После на 14 ден,после след 20 дена.И така до 4-тата седмица не се видя нищо.Явно при свиването на матката някаде след месец от аборта,се видя 1 петънце точно в средата,което прилича на плоден сак без ембрион в него.Доктора ми каза да пия Дуфастон,че това било събрана кръв на хормонална основа,но отидох за второ мнение и се оказа,че наистина има остатъци от бременност.Хистографията също ги отрази.Не бяха полипи,не беше и кръв. :(.В крайна сметка се оказа,че не са успели да го видят тъй като свиването на матката е било по-бавно и след месец частиците са се сабрали.Някакво такова обяснение ми даде доктора.А абразиото ми беше точно за минута с местна упойка и нищо не усетих.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в чт, 29 юни 2017, 16:33
Ужас Sandra, как чак след 5 седмици разбра че има останало още нещо вътре?! Не ти ли правиха преглед 10-14 дни след аборта?

Да!Първият път ме гледа,7 дни след аборта,нищо не се видя.После на 14 ден,после след 20 дена.И така до 4-тата седмица не се видя нищо.Явно при свиването на матката някаде след месец от аборта,се видя 1 петънце точно в средата,което прилича на плоден сак без ембрион в него.Доктора ми каза да пия Дуфастон,че това било събрана кръв на хормонална основа,но отидох за второ мнение и се оказа,че наистина има остатъци от бременност.Хистографията също ги отрази.Не бяха полипи,не беше и кръв. :(.В крайна сметка се оказа,че не са успели да го видят тъй като свиването на матката е било по-бавно и след месец частиците са се сабрали.Някакво такова обяснение ми даде доктора.А абразиото ми беше точно за минута с местна упойка и нищо не усетих.
явно не си уцелила на лекар....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: elenavan в сб, 09 сеп 2017, 00:54
Благодаря за споделената информация. Дано не ми се наложи да правя аборт, но все пак поне за мен е полезно да се запозная с различните алтернативи.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 09 сеп 2017, 12:54
Благодаря за споделената информация. Дано не ми се наложи да правя аборт, но все пак поне за мен е полезно да се запозная с различните алтернативи.
Дано, да не ти се налага  .. .


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: m1ndfulness в сб, 16 сеп 2017, 19:09
Съжалям, че ще го кажа, но това е прекалено. Да се регистрираш, за да описваш надълго и нашироко лични преживявания, е абсурд. Рекламата на медикаментозен аборт, която се прави тук е проява на лош вкус, вмешателство в личния избор и за тези които са писали не мога да кажа нито една добра дума.

Здравейте!

Пиша, защото смятам че коментарът Ви е неуместен. Както и Вие казвате, абортът е личен избор, но нека не забравяме, че има много жени и мъже по света, които се интересуват от това какво се случва/се е случило на други, преминали през аборт (ето и къде идва целта на bg-mamma в случая). Също така, забелязвам тенденция в българските сайтове на теми, доскоро необсъждани надълго и нашироко в България, каквато е и "аборт", която е силно тревожна. Хората в българските сайтове сякаш не искат и не могат да погледнат каква информация се намира по темите "когато се прави аборт", на места извън България. Погледнах в много сайтове на английски език и мога да Ви уверя, че там хората много по-нашироко и активно обсъждат и споделят подобни теми.  Колкото до естеството на оригиналния пост, че мислите целта му за рекламна, жената която го е написала явно е счела за редно да спомене имена и не бива да я осъждаме за това, а да подскажем, че не е уместно да се посочват имена на болници и тн. Всеки има мнение и има правото да го изказва свободно, но по цивилизован начин.

Поздрави! :v:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Евелина в сб, 30 сеп 2017, 16:26
Здравейте,
Наложи ми се да използвам точно този метод през изминалата седмица. Очаквах да имам силни болки от контракции при изхвърлянето на маточното съдържимо, но съм изключително благодарна, че нямаше болка. В понеделник сутрин изпих първото хапче, а в сряда ми поставиха второ вагинално. В петък се видя, че сакчето го няма и се очаква още седмица да кървя. След две седмици съм на контролен преглед и се надявам, както до сега всичко да е наред. Благодарна съм на всички, които са споделили своя опит, много ми помогнахте момичета 🍀🍀🍀


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Alina12 в вт, 03 окт 2017, 01:09
От 2 години не съм влизала в темата, защото много трудно преживях и все още преживявам случилото се. Сега влизам само, за да ви кажа, че колкото и да не искам да говоря на тази тема, се наложи да споделя за този метод на мои познати, които по свой избор или заради “кухо яйце”, се е наложило да преминат през аборт. На тях им стана болно, че никой не им е казал, че има подобен неинвазивен метод. Да, той не е на 100% безопасен и разбърква организма хормонално. Психически също е много по-тежък. Но за една жена, която иска да има деца вбъдеще със своя партньор или с правилния такъв, е важно като за начало да запази детеродните си органи. А работата с психиката е друг въпрос. Преди 2 години в други градове в България го нямаше този метод, а в София го имаше на 2-3 места. Ползвали са се по-лоши препарати преди това, с не особено добър резултат и е имало много пострадали от болка или последствия- това ми го сподели тогава главния вносител на лекарствата, защото от страх и притеснение, бях го издирила чак с него да говоря. Той ме успокои и ми даде статистически данни от майчин дом, които тук не съм оповестявала, няма и да го направя. Ако аз бях в тази ситуация сега и бях видяла тази тема, колкото и болезнено да е, щях да се интересувам и от мястото, и от медикамента и от метода. В крайна сметка пак казвам, 2 години по-късно аз още имам стрес от преживяното и тогава се отдръпнах от темата и форума, заради факта, че се опитах да направя нещо добро (да информирам), въпреки болката в стрцето ми, а бях нападната. Всеки си решава за себе си, но и сега и сега навсякъде се казва “абортът поврежда”. Това е така- сами решавате дали и какво, обаче, искате да рискувате.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в чт, 12 окт 2017, 13:43
Здравейте,предстои ми медикаментозрн ааборт,защото сакчето ее много ниско в матката,почти към шийката.АГ каза,че няма да мога да го износя нормално и за това ми препоръча медикаментозния аборт,като по-щадящо средство.Предстои ми утре сутрин в 7 да изпия Мифепристона,а след 36 часа трябва да отида при нея.Чета много из форумите,навсякъде вече минсли през това пишат за страшно обилно кървене и адски болки...много ме е страх,дори мислих да се откажа и да предприема аборт с вакуум...моля за съвет и малко кураж,ако може...Все пак имам дете а, 1г.3м. И трябва да се грижа и за него през тези часове след хапчетата,притеснявам се дали ще съм способна дори това да правя.Вие как се чувствахте след хапчетата?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в чт, 12 окт 2017, 13:49
Здравей ,потърси ли второ мнение преди да предприемеш такава крачка? Правих преди около 6 месеца , медикаментозен аборт в 9г.с. След приема на първото хапче , през нощта изхвърлих сама плода. Болки имаше , на моменти доста силно , но търпими , пих само Но Шпа, не пих силни обезболяващи. Кървенето не беше обилно, като при менструация. Надявам се никога да не ми се случи пак такова нещо, но пак бих го избрала, като метод.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в чт, 12 окт 2017, 14:00
Да първо ходих при друг лекар,който направо ми каза че бременността била в шийката на матката (цервикална) и без Чхг ме насочи направо при други лекари за предприемане на абразио.Обаче после реших да си се доверя на моята АГ при която съм раждала и ми.е.следяла бременноста .Тя ми назначи 3 пъти ЧХГ,което се удвояваше,даже последния път за 72 часа беше х4.в 5г.с. съм с това потвърди,че е вътре в матката,но много ниско и,че ще го изхвърля в напреднала бременност,което ее много по-зле.Само се моля да нямам някакво страшно течение и силни болки,защото както казах сама се грижа за дъщеря си.Четох за съсиреци колкото греипфрут и лимон-направо ШОК И УЖАС...Лекарката твърди,че всичко ще е ок,но психически много съм се наплашила дори не знам утре сутрин как ще изпия хапчето


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в чт, 12 окт 2017, 14:17
Щом сте в 5г.с. надали ще бъде обилно кървенето, не се притеснявайте най вероятно ще наподобява цикъл. Когато аз го правих бях в 12г.с. с два плодни сака (и двата празни) и наистина първите няколко часа кървенето ми беше много обилно и със съсиреци , но грам болка не съм усетила. А на втория ден вече беше по-слабо и от цикъл. А относно вашата ситуация, явно имплантирането е ниско, но с напредване на бременността не се ли повдига? От кой град сте?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в чт, 12 окт 2017, 14:21
От Пловдив съм,би трябвсли да се повдигне,но за сега не е!Но имам и страхове за здравето на бебето,защото приех ескапел 7 часа след ”бебеправенето” и колкото да гарантират,че при бременност след ескапел няма последствия,аз имам някакви вътрешни страхове.Дано да е така както кзвате и всичко да мине нормално


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в чт, 12 окт 2017, 23:40
След Мифегина нищо не усетих до приема на Топогин на 48-ия час. Горещи вълни, потене, остра диария - веднага след първото хапче. За 40-50 минути премина и съм заспала. Не ставах 4 часа, след което ембриона веднага излезе... :( Второ хапче Топогин без същите реакции... цял ден спах, беше ми адски отпаднало. Болките бяха поносими след първия час, като при тежка менструация. На следващия ден бях на работа. Пак бих го избрала, не дай Боже, ако се наложи.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в пт, 13 окт 2017, 15:05
Здравейте днес сутринта в 07:00 изпих първото хапче,за сега имам лек дискомфорт в корема,но нищо по-различно...не знам дали да се притеснявам!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в пт, 13 окт 2017, 15:51
Доколкото ми обясниха , целта на първото хапче е да свали прогестерона до нула, който всъщност задържа плода. А второто хапче , предизвиква най-общо казано спонтанен аборт - отделяне на плода и прочистване на матката. При мен се случи така, защото имах няколко дневно кървене , тоновете на плода постепенно изчезнаха , и явно самият организъм е се е самоизчиствал. Даже ми дадоха по ниска доза от второто хапче и останах за 1-2 часа в клиниката , иначе трябваше да стоя под наблюдение целия ден. Не се притеснявай всичко ще мине , пий обезболяващи ако те боли, ако имаш силно кръвотечение ,веднага на лекар.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в сб, 14 окт 2017, 19:03
Току що изпих 2 таблетки,сега лежа и чакам....стискайте палци


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в нд, 15 окт 2017, 23:25
Момичета снощи прокървих 3 часа след вторите хапчета,приети орално!Кървях обилно с големи съсиреци и болки като при болезнена М,близо 8 часа,след което ми е ,като един слаб цикъл и леки болки в корема и кръста!След 5 дни съм на контролен,дано всичко е минало ок и нужното се е изхвърлило,защото този медикаментозен метод ме срина тоталлно психически!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: eva005 в ср, 18 окт 2017, 15:51
Здравейте! Бременна съм в 5 г.с и мисля да направя медикаментозен аборт.Интересуваме тези лекарства които се пият за аборта се закупуват с рецепта от лекаря или ти се дават от самия лекар?Налага ли се престой в болница и горе-долу на каква цена излиза самата процедура.
Благодаря


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в ср, 18 окт 2017, 16:04
Здравейте! Бременна съм в 5 г.с и мисля да направя медикаментозен аборт.Интересуваме тези лекарства които се пият за аборта се закупуват с рецепта от лекаря или ти се дават от самия лекар?Налага ли се престой в болница и горе-долу на каква цена излиза самата процедура.
Благодаря
Аз ги взех от лекарката ми. Аборта струваше 200лв, които включват и 2 прегледа след това 😊


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: eva005 в ср, 18 окт 2017, 18:52
Да благодаря


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в ср, 18 окт 2017, 19:01
Първото го взех с рецепта от лекарката струваше  50 лв,вторите 2 ми ги даде тя,като отидох при нея ий платих 100 лв,които включват прегледите след това...изпиваш.първото хапче вкъщи и до 36 часа се връщаш в болницата фа ти дадат другите и ще изчакат д а прокървиш след което те пускат в къщи и се връщаш отново след 10 дни на контролен..при мен лично болките бяха първите 5,6 часа като при болезнена менструация.нищо по-сериозно


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в пн, 23 окт 2017, 15:08
Здравейте момичета при мен се получи кървенето,днес 9 ден от вторите хапчета се оказа че и сака и плода си седят и дори се развиват...както споменах е ниско в матката и лекарите предполагат,че това е причината да не се изчистя.днес ще ходя да ми сложат вагинално да видим дали ще се получи,вече дори и да искам не мога да го оставя след всички тези хапчета,ако така не стане ще ходя в сряда за абразио.не знам дали съм някакъв извънреден случай,след прием на ескапел на 6 час,след всички тези хапчета още съм брмеенна и на всичко отгоре се развива с пълна пара.стряскащо нали?вече не знам къде се намирам от притеснение


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: eva005 в пт, 27 окт 2017, 11:21
Здравейте момичета при мен се получи кървенето,днес 9 ден от вторите хапчета се оказа че и сака и плода си седят и дори се развиват...както споменах е ниско в матката и лекарите предполагат,че това е причината да не се изчистя.днес ще ходя да ми сложат вагинално да видим дали ще се получи,вече дори и да искам не мога да го оставя след всички тези хапчета,ако така не стане ще ходя в сряда за абразио.не знам дали съм някакъв извънреден случай,след прием на ескапел на 6 час,след всички тези хапчета още съм брмеенна и на всичко отгоре се развива с пълна пара.стряскащо нали?вече не знам къде се намирам от притеснение
Хм,наистина след толкова изпити лекарства за медикаментозен аборт а бременноста си седи? Направи аборт по стандартния начин с вакум,аз също исках с хапчета но лекаря ми ми каза за вакума.Процедурата траела 10 минути после съм щяла да полежа малко и да се прибера.Щяло да има леко кървене само същия ден.Аборта ще го направим в понеделник с пълна упойка напълно безболезнено било! Доверявам му се!!!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myckata в сб, 04 ное 2017, 00:22
Здравейте момичета при мен се получи кървенето,днес 9 ден от вторите хапчета се оказа че и сака и плода си седят и дори се развиват...както споменах е ниско в матката и лекарите предполагат,че това е причината да не се изчистя.днес ще ходя да ми сложат вагинално да видим дали ще се получи,вече дори и да искам не мога да го оставя след всички тези хапчета,ако така не стане ще ходя в сряда за абразио.не знам дали съм някакъв извънреден случай,след прием на ескапел на 6 час,след всички тези хапчета още съм брмеенна и на всичко отгоре се развива с пълна пара.стряскащо нали?вече не знам къде се намирам от притеснение
Хм,наистина след толкова изпити лекарства за медикаментозен аборт а бременноста си седи? Направи аборт по стандартния начин с вакум,аз също исках с хапчета но лекаря ми ми каза за вакума.Процедурата траела 10 минути после съм щяла да полежа малко и да се прибера.Щяло да има леко кървене само същия ден.Аборта ще го направим в понеделник с пълна упойка напълно безболезнено било! Доверявам му се!!!
здравей как минаха нещата,на мен ми правеха абразио на 25.10 все още прокървявам,но вече съм добре.предстои ми контролен преглед.доста ме остъргаха дано няма последствия и със вакуум и със кюрета като са използвали и ехографа едновременно за да го махнат защото е било на много лошо място.после 2 дни не можех да седна влагалището и то ми беше като остъргано....лоша е работа,дано не се налага на никого повече


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: eva005 в ср, 08 ное 2017, 12:17
здравей как минаха нещата,на мен ми правеха абразио на 25.10 все още прокървявам,но вече съм добре.предстои ми контролен преглед.доста ме остъргаха дано няма последствия и със вакуум и със кюрета като са използвали и ехографа едновременно за да го махнат защото е било на много лошо място.после 2 дни не можех да седна влагалището и то ми беше като остъргано....лоша е работа,дано не се налага на никого повече
Дано Дано не се случи  пак.Направих аборта със вакуум по настояване на гинеколог ми иначе исках със медикаменти.Аборта го направих на 01.11 със пълна упойка бях после подлежах около час и си тръгнах.Същия ден имах много слабо кървене и леки болки ниско долу.Във следващите 2-3 дни всичко се стабилизира.На контролен съм след седмица.Казаха ми да не вдигам тежко никакви сексуални контакти две седмици и очаквана менструация 30 дни от датата на аборта!
Успех!!:)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Nani123 в вт, 19 дек 2017, 09:55
Здравейте! ПРЕДУПРЕЖДАВАМ: Който не иска, нека не чете това. Има много подробности и може да е тежко за някого. Ако ви предстои или ви се налага, надявам се това да ви даде представа какво представлява методът. Моля, не съдете...
Решението за подобно нещо е много трудно и тежко и се наложи, заради много фактори. Нямам предишни аборти, не съм глупав човек, на 27 съм...което само подвърждава, че се случва на всеки :shock:

Аз направих медикаментозен аборт и реших да пиша, тъй като в България по тази тема е тотално затъмнение. Считам се за информиран човек, от лекарско семейство, а когато ми казаха за подобна опция, гледах като теле. Описаното долу може да ви изглежда като лек научен труд, но това се получава като изчетеш интернет.

Законно е от около година тук (в чужбина се ползва от 25 години!), на мен ми бе приложено под лекарски контрол, след необходимите кръвни изследвания и ехографски прегледи. Ако някой го интересува къде може да се обърне, да ми пише на лично. Не знам къде другаде го има като опция. Успешно е в 97% от случаите, като за неуспех се счита ако трябва да те доизчистят с аспирация след това. Безвредно е, предизвиква процес, който тялото изпълнява, отпада рискът от повреди при некадърен кюртаж.

За кого е подходящ?

Освен изискването да е до 49-я ден от началото последната редовна менструация, според мен този метод е подходящ за психически стабилна жена. Аз не се представих особено добре с тази част и доста истерясвах по време на прецeдурата.

Колко прегледа?

Прегледаха ме до тук 3 пъти. 1 преди първото лекарство, 1 преглед- ден след второто лекарство и 1 преглед- 2 седмици по-късно. Като 4-я, който трябва да посетя е малко преди следващата ми редовна менструация.

Колко струва?

Знам, че ако се купи от аптека е към 300лв., но цената в клиника е по-голяма, защото ви правят задължителен пакет лекарство + прегледи. Все пак това е процедура и трябва да се следи. Знам, че в клиниките оперативния е по-евтин, от този, моят сумарно излезе към 600 лв. (кръвни изследвания, прегледи с ехограф, обезболяващи, превръзки, т.н.)

И така...

Разбрах много рано, 3 дни закъсение, 3 положителни теста. Първият ехограф не показа нищо и ме помолиха да ида за втори след седмица. На него се видя сак и вече можеше да се действа.


Методът:

Медикаментозният аборт представлява комбинация от 4 хапчета- законният и изпитан такъв! Наблягам на броя!. Тъй като е най-подходящо този метод да се приложи до 49-я ден, аз приех първите 3 хапчета на 46-я ден. Или иначе казано, 6 г.с. + 4 дни. Лекарството предизвиква отлепяне на сака, омекване на стените на матката и прекъсване на бремеността. Тук е момента да спомена, че се дава и на жени, които все пак решават да минат през хирургическата намеса, с оглед на това да я направят по-лека. Този метод се използва и при спряло развитие на плода, вместо оперативен метод.

От 36 до 48 часа по-късно (при мен се падна 48-ми ден, 6 г.с. + 6 дни), се приема вторият медикамент, който предизвиква леки контракции на матката и изхвърляне на съдържанието.

Преди процедурата, особено преди 2-то лекарство, аз бях в тотален шок. Тъй като знам английски, изчетох целия интернет и ужасяващи истории за болка, припадъци и какво ли още не. Но тъй като изчетох около 100 форума, ще ви обясня откъде идват ужасяващите истории и ще ви кажа какво да очаквате:

Има различни протоколи и лекарства. В US и на много други места се прилага много малко количество от първото, около 200 mg и ударна доза от второто, 800 mg. Реално второто предизвиква болките, за които пише по техните форуми. В Европа и по-точно в България, по-често се използва друг протокол. Аз приех голяма доза (ако не се лъжа 600 mg) от първото и 400mg от второто. Защо се ползва друг, по-болезнен метод? Защото е по-евтин.

Самото преживаване

След първото лекарство може да има леко кървене. При мен ембрионът излезе след него- изглеждаше като сиво-жълто зрънце. Беше на 30-я час някъде, но това става само в 3-4% от случаите. Няма болка, спазми, и като цяло освен лекото кървене, което може и да липсва, друго не се случи при мен. И доколкото разбирам при повечето жени.

Второто, което изпих в 7:00 сутринта, 46 часа след 1-то, в началото ми предизвика леко треперене. Към 9:40 започна да ме свива коремът. Аз се бях психирала тотално и си бях купила най-различни обезболяващи. При първите свивания изпих един Аулин. Изтичах в тоалетната, защото изпитвах усещане все едно ми се пишка. Започна много обилно кървене - не се плашете, повече от менструация е, с което излезе един голям съсирек, объл, с розово-червен цвят (сакът) + малки съсиреци (червени), като при по-обилен цикъл.

Към 11:30 си сложих една свещичка Profenid, обезболяващо. Искам да подчертая, че аз болка така и не изпитах. Имала съм цикъл, при който съм се търкаляла по земята и съм плакала. Без да преувеличавам, тук мога да го нарека свиване, отколкото болка. Просто използвайте обезболяващо превантивно, дори и за спокойствие.

До следобед кървенето беше намаляло до обилен цикъл, апетитът ми се върна. Не бях спала почти никак двете седмици преди това, така че задрямах.

1-7 дни след

По-обилно кървене, и то в моя случай си беше съвсем нормално като количество, продължи до 3-я ден. На 2-я много намаля и аз вечерта си казах "майната му" и пих 1 ракия, след което се засили. Имайте предвид, че от алкохол се засилва. Не трябва да пиете сок от грейпфрут и жълт кантарион, беше ми странно, но мой роднина лекар каза, че грейпрфрутът е противопоказен с доста лекарства.

На 3-я ден, след 2-то лекарство, изкарах един огромен, твърд като дроб съсирек, лилав на цвят. Според докторката ми, вероятно е бил съсирена кръв. След това кървенето намаля, все едно е край на цикъл. И така още седмица и нещо.

Може при вас да си продължи като умерено кървене, при мен явно излезе наведнъж. Следете за температура над 38, за повече от 3-4 часа. Това при мен липсваше. Също следете дали пълните повече от 2 нощни превръзки на час за повече от 2-3 часа. Това би показало някакво усложнение. При мен също това не се случи.

Бях си постлала кърпи навсякъде, където сядах + дори найлон на леглото. Оказаха се ненужни.

Гърдите ми бяха чувствителни около 6 дни след второто все още, а около седмица след процедурата спаднаха.

Снощи бях на прегледа си, който се прави около 14 дни след второто лекарство. Всичко беше наред, имаше малко кръв, която след прегледа като по нареждане взе да излиза. По-късното кръвотечение е с тъмен, кафяво-черен цвят- все пак отва е кръв, която е седяла по-дълго. Стига да не мирише силно и лошо и да няма болка, е очаквано и може да прокапва до 3 седмици след процедурата.

Та...Потвърдиха ми. Успешно е! Най-накрая си отдъхнах.

Изводи?

1) Най-добре пийте противозачатъчни, аз ще започна такива още с първата си менструация, по предписание на лекар. За да не се стига до това.
2) Не вярвайте на безумните истории.
3) Не търсете евтиното, това е здравето ви.
4) Този метод ти дава пълен контрол, в съзнание си, не е нищо, с което не можете да се справите.
5) Имате усещане за закъсняла менструация и психическия стрес е по-лек.

Не мога да кажа "препоръчвам" на това ужасно нещо "аборт". Но ако се налага по една или друга причина и ме пита някой: кой метод? Аз пак бих казала този, който описвам. Недостатъкът му е, че това е процес, а не 15 минутна процедура. Предимствата са много, въпрос на избор е.  

Знам какво ви е, имате нужда от подкрепа, така че питайте ако има нещо. [/b]

Здравей аз съм в такава ситуация в момента много ми е притеснено имаше ли някакви странични ефекти след това


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Полина Лазарова в вт, 19 дек 2017, 19:54
При мен имаше ... Кисти на единия яйчник и депресия , да не споменавам и хормоните , че се разбъркват


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в вт, 19 дек 2017, 21:08
При мен нямаше нищо необичайно, освен продължителност на следващите два цикъла -  33 и 37 дни при нормални 24-25.
Кисти се появяват регулярно при много жени, едва ли има нещо общо с медикаментите. Аз лично съм доволна, че избегнах абразио. За хормоните не знам - изследвах за контрола само тсх и пролактин след аборта поради предишни оплаквания.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в ср, 20 дек 2017, 10:05
При мен , единственият проблем ,че имаше много леки изменения в цъкъла, при нормален 29 дни , но за около 6 месеца се нормализира.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 26 дек 2017, 14:14
Депресия може да се появи след всеки аборт, това е много тежко за жена, която иска да има бебе :( но пък има доста по -малко рискове от обикновения аборт.... И е доста по -щадящ


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в сб, 06 яну 2018, 12:43
Здравейте момичета,
За жалост и на мен ми се наложи да направя медикаментозен аборт преди няколко дни- сърдечната дейност беше спряла в 7 г.с.:disappointed: ...
Много ми е трудно, първа бременност и бях много щастлива, но в крайна сметка Божа работа, щом така е станало... Изчетох доста по темата и се реших на този вариант, защото ми се струва много по- щадяш. Бих искала да Ви попитам- дали някоя от вас е изпитвала тъпа болка ниско в ляво , при мен нещата се случиха в рамките на 3 дни, вчера ме изписаха от болницата след като ме прегледаха на ехограф, установиха, че съм се изчистила, има все още съсиреци, но те щели да се изчистят постепенно, тъй като при този начин нещата се случват по-бавно- смятам след около 2 седмици да си отида на преглед при моята гинеколожка, за да съм сигурна, че всичко е наред.
Но за всеки случай реших да пиша дали някой може да сподели , ако е е изпитвал такава подобна тъпа болка в ляво около 2 дни след процедурата, не е постоянна от време на време....

Желая на всички бързо възстановяване- както физически, така и емоционално!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 06 яну 2018, 13:34
Фани, много боли, не се притеснявай, ще мине, ще изтече, ако не можеш да търпиш болката, може да пиеш аулин. След 14 дни от първото хапче, иди на преглед, според мен там където си правила аборта, те са специалисти, да видят дали се е изчистило всичко и дали си в овулация.
Съжалявам за бебчето,  но организмът изхвърля плода, който не е качествен :( колкото и грубо да звучи...
Пожелавам ти едно с здртаво бебче, следващия път :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в сб, 06 яну 2018, 14:15
Фани, много боли, не се притеснявай, ще мине, ще изтече, ако не можеш да търпиш болката, може да пиеш аулин. След 14 дни от първото хапче, иди на преглед, според мен там където си правила аборта, те са специалисти, да видят дали се е изчистило всичко и дали си в овулация.
Съжалявам за бебчето,  но организмът изхвърля плода, който не е качествен :( колкото и грубо да звучи...
Пожелавам ти едно с здртаво бебче, следващия път :)

Надежда,много ти благодаря за успокоението. :hugs:За щастие днес на 4-ти ден болките са много слаби, по-скоро си усещам  цялото тяло напрегнато, но това го намирам за нормално, много голям стрес се изживява..
А за болницата и специалистите-не ми се говори, пълен ужас просто, избрах процедурата да бъде извършене в държавна болница,защото там ми беше наблюдаващото АГ- просто нямаш представа за какво крайно неразбиране от страна на "специалистите" по отношения на медикаментозния аборт, колко съм се борила, че искам да приема два вида лекарства в комбинация mfepristone и misoprostol, защото достатъчно добре се бях информирала за ефективността на тази комбинация- то не бяха крясъци, лекции за недоверието към лекарите...както и да е- мисълта ми беше, че ако на някой му се налага такава процедура, много добре да проучи и мястото, където да го направи, за да може стресът да е по-малък....
Както каза и ти, природата си знае работата и всеки път , когато ми стане много тъжно си го повтарям и дано следващия път имаме поводи за усмивка и истинско щастие!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в нд, 07 яну 2018, 00:17
На мен лекар специалист ми даде рецепта и вкъщи изпих и двете хапчета, без наблюдение. На преглед бях след десетина дни, доколкото помня. Болките бяха в деня на последното хапче (взето двукратно през 4 часа), на следващия ден бях на работа.
Ако имате проблем с неразбиране от лекарите, вече има такива, които срещу заплащане изписват медикаментите и следят процеса - 250-300 лв. струва и отделно хапчетата, които са около 60 лв.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в вт, 09 яну 2018, 20:41
Медикаментозния аборт е абсолютно легален.Той би трябвало да се препоръчва и представя подробна информация , когато се стигне въобще до аборт..
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdraveto-abortat-v-21-vek-hirurgicheski-ili-medikamentozen.html


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 09 яну 2018, 21:13
Медикаментозния аборт е абсолютно легален.Той би трябвало да се препоръчва и представя подробна информация , когато се стигне въобще до аборт..
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdraveto-abortat-v-21-vek-hirurgicheski-ili-medikamentozen.html
Аз направих аборт точно в неговата клиника, много съм доволна


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 11:26
Момичета,претърпява медикаментозен аборт в момента.Преди два дни изпих хапчето и днес се върнах в клиниката и ми поставиха вагинална таблетка.В момента съм под наблюдение.Това ми го извършва доцента,който въобще е вкарал като легални хапчетата за извършване на този аборт.На мен ми се наложи в осма седмица,поради missed...
Вече минаха два часа и нищо не тече..А с таблетката изтече.После каза да започна противозачатъчни, за да се регулира цикъла и да се възстанови лигавицата на матката... Поне три месеца.Това как ви звучи..
Мене ме притеснява.Това са си хормони, все пак.
Искаме дете и смятам да правя изследвания след първия цикъл.Няма ли да повлияе?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в ср, 10 яну 2018, 13:28
Съжалявам за това , което преживяваш в момента , много, много е гадно. Преживях го същото преди няколко месеца. Бях на профилактичен преглед , след като ми дойде първо кървене след аборта, всичко беше наред и тогава пуснах изследвания. Не съм пила противозачатъчни, имах леки аномалии в рамките на няколко дни , но се нормализираха нещата. Гледай смело напред , не се отдавай на депресия и мъка. Мисли позитивно , всяко зло , за добро.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 13:37
Съжалявам за това , което преживяваш в момента , много, много е гадно. Преживях го същото преди няколко месеца. Бях на профилактичен преглед , след като ми дойде първо кървене след аборта, всичко беше наред и тогава пуснах изследвания. Не съм пила противозачатъчни, имах леки аномалии в рамките на няколко дни , но се нормализираха нещата. Гледай смело напред , не се отдавай на депресия и мъка. Мисли позитивно , всяко зло , за добро.
Alayne, благодаря за подкрепата.
Вярвам и знам че всяко зло-за добро.
Ти, след колко време се изчисти от медикаментозния аборт?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 13:42
Не разбирам, защо трябва да пиеш противозачатъчни? Самият медикаментозен аборт не ги изисква?
Да не би да имаш проблеми с хормоните?  Лекарят най -добре си знае, но ако може да не ги пиеш, по -добре недей


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в ср, 10 яну 2018, 14:07
Съжалявам за това , което преживяваш в момента , много, много е гадно. Преживях го същото преди няколко месеца. Бях на профилактичен преглед , след като ми дойде първо кървене след аборта, всичко беше наред и тогава пуснах изследвания. Не съм пила противозачатъчни, имах леки аномалии в рамките на няколко дни , но се нормализираха нещата. Гледай смело напред , не се отдавай на депресия и мъка. Мисли позитивно , всяко зло , за добро.
Alayne, благодаря за подкрепата.
Вярвам и знам че всяко зло-за добро.
Ти, след колко време се изчисти от медикаментозния аборт?
Кървенето след аборта продължи 10 дни. Самото изхвърляне на плода беше след приема на първото хапче , не след второто, при мен, което се случва по-рядко. След около 30 дни ми дойде и нормална менструация.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 14:09
А интересно, как ще се възстанови лигавицата на матката с противозачатъчните? Луда работа


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 14:14
А интересно, как ще се възстанови лигавицата на матката с противозачатъчните? Луда работа
Точно по тази тема търсих и информацията,но не намерих.Затова питам и вас.Аз също не намирам логиката.А и този вид аборт е най -близо до естественото помятане.Няма да пия, разбира се.Той може би се страхува да не забременея.А е доцент...Нямам думи.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 14:19
Момичета,в момента смуча и първо хапче топогин,след вече повече от пет часа от слагането му вагинално.В болницата съм и сака си стои.Да се притеснявам ли,не искам да се подлагам на кюретаж.Не мога :weary:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в ср, 10 яну 2018, 14:20
Аз не пих противозачатъчни. Единствено ми каза доктора , да изчакам да ми дойде след аборта. Дойде ми, отидох на преглед ,каза всичко е наред , действайте. За няколко месеца цикълът ми се нормализира , като аномалиите бяха закъснение или подраняване няколко дни. Не смятам ,че ако няма някаква медицинска причина , трябва да се пият хапчета. Защо не го питаш ,каква е причината ?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 14:21
Не разбирам, защо трябва да пиеш противозачатъчни? Самият медикаментозен аборт не ги изисква?
Да не би да имаш проблеми с хормоните?  Лекарят най -добре си знае, но ако може да не ги пиеш, по -добре недей
Нямам проблеми с хормоните


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 14:25
Аз не пих противозачатъчни. Единствено ми каза доктора , да изчакам да ми дойде след аборта. Дойде ми, отидох на преглед ,каза всичко е наред , действайте. За няколко месеца цикълът ми се нормализира , като аномалиите бяха закъснение или подраняване няколко дни. Не смятам ,че ако няма някаква медицинска причина , трябва да се пият хапчета. Защо не го питаш ,каква е причината ?
Разбира се че го попитах."За регулиране на цикъла и бързо възстановяване на лигавицата на матката" :frowning1:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в ср, 10 яну 2018, 14:31
Във форума има няколко гинеколога специалисти ,които водят теми. Защо не попиташ някой от тях? Или не потърсиш второ мнение? Ако си от София , отиди в болница Надежда.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 14:55
Момичета,в момента смуча и първо хапче топогин,след вече повече от пет часа от слагането му вагинално.В болницата съм и сака си стои.Да се притеснявам ли,не искам да се подлагам на кюретаж.Не мога :weary:
На мен ми сложиха втората таблетка сутринта и прокървих обилно чак следобед...в коя болница си? 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: m1ndfulness в ср, 10 яну 2018, 15:20
Съжалявам за това , което преживяваш в момента , много, много е гадно. Преживях го същото преди няколко месеца. Бях на профилактичен преглед , след като ми дойде първо кървене след аборта, всичко беше наред и тогава пуснах изследвания. Не съм пила противозачатъчни, имах леки аномалии в рамките на няколко дни , но се нормализираха нещата. Гледай смело напред , не се отдавай на депресия и мъка. Мисли позитивно , всяко зло , за добро.
Alayne, благодаря за подкрепата.
Вярвам и знам че всяко зло-за добро.
Ти, след колко време се изчисти от медикаментозния аборт?

Съжалявам, че е трябвало да се поставиш през това изпитание. Нека всичко мине без усложнения!

Момичета, моят медикаментозен беше Септември. В деня след аборта започнах да взимам противозачатъчни, тъй като в момента не можем да си позволим да имаме дете. 😟 Декември месец започна едно течение в продължение на седмица и след това имах много тъмно кафява течност (близо черна с неприятен мирис, но не силен) , която излизаше от мен в продължение на още 3-4 дни. След това спря.
Преди 8 дни започна цикълът ми за пръв път откакто пропуснах през Август и открих, че съм бременна.
През първите дни на този цикъл течението беше нормално, на 4-я и 5-я ден беше ужасно много! И сега все още се изчиствам. Започнах да взимам таблетки с чист прополис, както и да пия чист Алое Вера гел (можете да се свържете с мен, за да ви помогна са си го купите).
Моля ви, имайте търпение, поддържайте психиката си здрава с позитивно мислене и всичко ще бъде наред!
Надявам се информацията, която ви давам да бъде полезна.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 15:24
Момичета,в момента смуча и първо хапче топогин,след вече повече от пет часа от слагането му вагинално.В болницата съм и сака си стои.Да се притеснявам ли,не искам да се подлагам на кюретаж.Не мога :weary:
На мен ми сложиха втората таблетка сутринта и прокървих обилно чак следобед...в коя болница си?  
Каква беше схемата ти за хапчета.???
Значи,аз приех орално МИФЕПРИСТОН и си тръгнах.След два дни, днес се върнах и сутринта в 10 ми сложиха вагинално топогин, кървя още от първия път,но сака стои.Пет часа след вагиналната,сака стоеше и сега на всеки час смуча топогин под езика.
В търновската болница съм.. Много се притеснявам вече.Нямс да се подложа на абразио.Да не би да не са достатъчни тези лекарства...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 15:33
Момичета,в момента смуча и първо хапче топогин,след вече повече от пет часа от слагането му вагинално.В болницата съм и сака си стои.Да се притеснявам ли,не искам да се подлагам на кюретаж.Не мога :weary:
На мен ми сложиха втората таблетка сутринта и прокървих обилно чак следобед...в коя болница си?  
Каква беше схемата ти за хапчета.???
Значи,аз приех орално МИФЕПРИСТОН и си тръгнах.След два дни, днес се върнах и сутринта в 10 ми сложиха вагинално топогин, кървя още от първия път,но сака стои.Пет часа след вагиналната,сака стоеше и сега на всеки час смуча топогин под езика.
В търновската болница съм.. Много се притеснявам вече.Нямс да се подложа на абразио.Да не би да не са достатъчни тези лекарства...
Мен не ме наблюдаваха постоянно, сложиха ми втората таблетка и си тръгнах.... После започнаха следобед силни болки и кървене, няколко дни... Мисля, че трябва време да се отлепи Сакчето, не мисля, че ще стане толкова бързо...ходих на преглед няколко дни след втората таблетка....
Имаше кървене и след първото хапче, което изпих.... Но слабо
Опитай се да се движиш повече


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в ср, 10 яну 2018, 15:53
Момичета,в момента смуча и първо хапче топогин,след вече повече от пет часа от слагането му вагинално.В болницата съм и сака си стои.Да се притеснявам ли,не искам да се подлагам на кюретаж.Не мога :weary:
На мен ми сложиха втората таблетка сутринта и прокървих обилно чак следобед...в коя болница си?  
Каква беше схемата ти за хапчета.???
Значи,аз приех орално МИФЕПРИСТОН и си тръгнах.След два дни, днес се върнах и сутринта в 10 ми сложиха вагинално топогин, кървя още от първия път,но сака стои.Пет часа след вагиналната,сака стоеше и сега на всеки час смуча топогин под езика.
В търновската болница съм.. Много се притеснявам вече.Нямс да се подложа на абразио.Да не би да не са достатъчни тези лекарства...

Не се притеснявай, аз четох, че изхвърлянето може да стане и до 36 часа след приема на второто лекарство. Иначе аз бях по схемта мефипростион и след около 24 часа приех 4  таблетки mysoprostal. Самото изхвтрляне на сака се случи вечерта, около 6 часа по-късно.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 20:25
kas4as ,  как си?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в ср, 10 яну 2018, 21:20
Момичета, благодаря ви за подкрепата..Звънях и до София, говорих с Димитров..Каза че точно това било схемата.Че имало едно 4% ,при които не се получавало.Не издържах на напрежението.Доктора след 8 часа чакане,ми предложи аборт по метода на Карман.С огромен страх и нетърпение да се прибера при сина си приех.Беше най-ужасното нещо, което съм преживявала.Освен болезнено и много тежко за възприемане емоционално.За това,не е нужна упойка,но поне не ме кюретираха и бях в съзнание.Всичко свърши,сълзите ми текат и се моля този кошмар, никога да не се повтаря.
.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 21:41
Съжалявам :(
Дано да намериш по -скоро сили и да продължиш напред, така е било писано :(


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в ср, 10 яну 2018, 21:43
Искрено съжалявам за това,  което преживя. Прибери се в къщи,гушни детето и опитай да си починеш.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в ср, 10 яну 2018, 21:49
Kas4as, съжалявам за това, през което си преминала. Опитай се сега да не мислиш за преживяването, важното е , че си си при твоето слънчице и така малко по малко болката ще отмине...

Момичета, исках да ви попитам дали можете да препоръчата някой добър специалист, който ще ни насочи към правилните изследвания- знам, че специалистите казват, че при един спонтанен аборт не е необходимо изследвания, но аз и моят приятел искаме да ги направим- ако има някакъв проблем, който може да бъде разрешен сега защо да чакаме, недай си Боже, да преминем през този ужас и травма още веднъж...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 10 яну 2018, 22:01
Аз мисля, че в клиниката на Д-р Йосиф Димитров са доста добри и са специализирани точно в тази област, но нямам личен опит, там правих само аборт, но пък имаха доста пациентки


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Aeria в чт, 11 яну 2018, 13:25
Kas4as, съжалявам за това, през което си преминала. Опитай се сега да не мислиш за преживяването, важното е , че си си при твоето слънчице и така малко по малко болката ще отмине...

Момичета, исках да ви попитам дали можете да препоръчата някой добър специалист, който ще ни насочи към правилните изследвания- знам, че специалистите казват, че при един спонтанен аборт не е необходимо изследвания, но аз и моят приятел искаме да ги направим- ако има някакъв проблем, който може да бъде разрешен сега защо да чакаме, недай си Боже, да преминем през този ужас и травма още веднъж...

Привет, Фани,
Мога да ти кажа аз и мъжът ми какви изследвания сме правили (имам вече 3 мисед аборта). След втория аборт ме изпратиха за генетични изследвания в каборатория Геника - от там стана ясно, че имам сгъстяване на кривта и склонност към спонтанни аборти. Отделно съм изследвала FSH, пролактин,TAT, MAT. След третия аборт лекарят подметна, че и мъжът ми може да си направи ДНК фрагментация ( генетично озследване на семвнна течност) - и там излязоха проблеми, водещи до спомтанни аборти. Всички казват, че един аборт е нормално в 30% от бременностите да се случи, но човек никога не знае. Така че и аз ако започвах сега с абортите, щях също като теб да искам да си направя ясички възможни изследвания и нямаше да слушам лекарите, които ми обясняваха, че нямало смисъл.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в чт, 11 яну 2018, 14:39
Kas4as, съжалявам за това, през което си преминала. Опитай се сега да не мислиш за преживяването, важното е , че си си при твоето слънчице и така малко по малко болката ще отмине...

Момичета, исках да ви попитам дали можете да препоръчата някой добър специалист, който ще ни насочи към правилните изследвания- знам, че специалистите казват, че при един спонтанен аборт не е необходимо изследвания, но аз и моят приятел искаме да ги направим- ако има някакъв проблем, който може да бъде разрешен сега защо да чакаме, недай си Боже, да преминем през този ужас и травма още веднъж...

Привет, Фани,
Мога да ти кажа аз и мъжът ми какви изследвания сме правили (имам вече 3 мисед аборта). След втория аборт ме изпратиха за генетични изследвания в каборатория Геника - от там стана ясно, че имам сгъстяване на кривта и склонност към спонтанни аборти. Отделно съм изследвала FSH, пролактин,TAT, MAT. След третия аборт лекарят подметна, че и мъжът ми може да си направи ДНК фрагментация ( генетично озследване на семвнна течност) - и там излязоха проблеми, водещи до спомтанни аборти. Всички казват, че един аборт е нормално в 30% от бременностите да се случи, но човек никога не знае. Така че и аз ако започвах сега с абортите, щях също като теб да искам да си направя ясички възможни изследвания и нямаше да слушам лекарите, които ми обясняваха, че нямало смисъл.

Аeria, искрено съжалявам, че си преминала през толково премеждия и силно се надавам да сте съвсем близо до мечтата за детенце.
Благодаря ти за информацията, със сигурност и ние ще направим всичко необходимо и което зависи от нас.Четох, че е възможно да се направи и изследване за съвместимост между партнъорите? Вие правихте ли такъв тест?Исках да те попитам можеш ли и да ми препоръчаш специалист, който с професионализъм и нормално човешко отношение ще може да ни подкрепи по този нелек път. Благодаря ти още веднъж!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Aeria в чт, 11 яну 2018, 23:31
След всичките премеждия (имам и една нременност, която протече доста рисково, но с успешен край - дъшеря ни сега е на 4, но се борим за втори дете; първият ми аборт е преди нея, вторите два - през последната една година) се насочваме към д-р Сигридов. Към него ме насочиха и лекари от болница Надежда. За него има много добри отзиви, но той е специалист по рискови бременности. Ти още не се водиш рискова с един аборт. За сравнение, аз съм с двурога матка и 4 см миома, освен всичко останало. Така или иначе в страницата за него във фейсбук има списък с всички предварителни изследвания - може да са ти полезни. А кначе деугата седмица във вторник ми е часът при него, мога да споделя дали е изискал нещо допълнително от мен, стига да не изместваме много темата за медикаментозния аборт. Но и за ъова мига да разкажа.
Аз исках също да питам тук - вторият ми медикаментозен аборт премина по-тежичко от първия. На мен не ми дадоха двете хапчета, а само едното в двойна доза (втората за доизчистване), което е причина да сменям гонеколога в момента. Цикълът ми дойде точно 30 дни след аборта, но вече 10 дни се влачи лека полека с едно уж затихващо кафеникаво течение. На някой случвало ли му се е или да си мисля, че е от миомата?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в пт, 12 яну 2018, 09:26
Aeria, много ти благодаря, че сподели! Ако мого да помогна за цикъла, на мен ми казаха, че пърият ми цикъл след аборта ще е по-обилен, заради наместването на хормоните.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: mybrokenlove в нд, 21 яну 2018, 13:14
 така ето ме и мен тук.След 5 дневно търсене и четене из форумите за информация по темата вчера най-накрая взех решение и го направих.Аз съм на 25г. имам два аборта по желание на 19 и 22г. 1вия с кюртаж втория с вакуум.Моля за разбиране а  не упреци...Тогава обстоятелствата ме принудиха да взема такива решения.Искам да кажа че от 16г.съм с партньора ми.След втория аборт живота ни се нареди и решихме да не се пазим и че е време да вземем детенцето си в ръце.е от тогава до сега няма и няма и нямаааа.Ноември 2017 две черти радост втори тест две черти последва гинеколог който установи че има задържан фоликул но няма бременост.Каза че е напълно възможно психически да съм подпомогнала на тази"фалшива"бремвност изписа ми дуфастон който аз не приех каза ми че сигоро имам проблеми с естрогена тъй като откри поликистоза косата ми оада а ноктите не растат.Началото на декември пристигнахме а аз дойдох след норммална менстроация след фалшивата ми бременост.С гинеколожката се разбрахме февруари като се прибера да пуснем хормони.Е чаках с декемврииската менмструация но нама и няма. С нагласата че немога да забременея имам хормонален дисбаланс вече започнах да си взимам дуфастона но и след него цикъл нямаше ами сега на къде? Към аптекатаза тест.е бремена 3+ (тук има такива тестове със седмици)на 16 януари след като вдигнах цялата рода на крак че съм бременна сълзи радост.....разбрах че съм в 7г.с и 4 дни а плода в спрял на 6г.а и 3 дни.Шок рев паника ...и дилемата кюретаж или медикаментозен аборт.....не можех да се прибера до бг за вакуум тук в испания няма и избрах медикаменнтозния след 4 дневно мислене и премисляне.вчера към 11 ми сложиха вагинално 2 таблетки мисофар 200мг. казаха до 4-5 часа ще започне кървене.така и стана леки болки кървене но  след 1 час една диария вълни топли студени потене имах чувството че си давам живота приятеля ми се паникиоса крещи вика горкия щеше да припадне.след това заспах събудих се след час доста по добре.днес няма болки и съм ок.НО ЕДНО ГОЛЯМО НО ....имам само кървене без съсиреци без лимони портокали ако щете орех няма даже.Казаха ми след 1 седмица ехограф и 2ра доза ако не започне кървене до 2 дни.е кървене има но къде е плода? В болницата щом видяха че съм 0- ме попитаха слагали ли са ми антидот за р фактора видях че някой тук е питал и затова реших да разкажа моята история.За този конфликт на кръвта разбрах случайно от нета преди 2 седмици и се осъзнавам че приятеля ми е аб+ лекарите казаха че това е вероятната причина.Сложиха ми ваксината и казаха като забременея на 28седмица отново. е това е извинявам се за дългия пост но това е опит който може да помогне на някой в избора му...След два хирургически аборта избрах медикаментозния с цел опазване детеродните ми способности. С изключеие на еденичното ми прилошаване всичко минава ок но къде е този сак кога да го чакам незнам......Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в ср, 24 яну 2018, 11:59
Момичета, бих искала да ви попитам-има ли сте някакви гъбични инфекции след медикаментозния аборт? Аз миналата седмица ходих при моето АГ след като бяха минали малко повече от 2 седмици след спонтанния аборт и приема на хапчетата. Каза, че всичко е наред, изчистила съм се и овулация на път. Попитах я дали да направим микробиология, каза че сега не вижда необходимост, било ок. Да, но от няколко дни имам едно такова неприятно парене  и зачервяване във влагалището, освен това днес при избързване видях бели парченца. Някой имал ли е подобен проблем? Не знам, чудя се какво да направя, дали да изчакам все пак да мине един цикъл, малко да се наместат хормомите, защото все пак и тези лекарства са доста силни.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 24 яну 2018, 12:37
Момичета, бих искала да ви попитам-има ли сте някакви гъбични инфекции след медикаментозния аборт? Аз миналата седмица ходих при моето АГ след като бяха минали малко повече от 2 седмици след спонтанния аборт и приема на хапчетата. Каза, че всичко е наред, изчистила съм се и овулация на път. Попитах я дали да направим микробиология, каза че сега не вижда необходимост, било ок. Да, но от няколко дни имам едно такова неприятно парене  и зачервяване във влагалището, освен това днес при избързване видях бели парченца. Някой имал ли е подобен проблем? Не знам, чудя се какво да направя, дали да изчакам все пак да мине един цикъл, малко да се наместат хормомите, защото все пак и тези лекарства са доста силни.
Ами ако мислиш, че са гъби вземи си от аптеката Глобул, те са по един, има много разновидности и едно хапче микосист или нещо от сорта....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: РРР в ср, 24 яну 2018, 17:21
И аз преживях такъв медикаментозен аборт. Бях в 10 г.с., ембрионът отговарял на 7-ма. Нямаше сърдечна дейност. Дадоха ми общо 4 хапчета, първите две изпих вечерта, а другите две - след 36 часа. От първите две нищо не усетих, но след вторите започна кошмарът - много силни болки, постоянни позиви за повръщане и разстройство, много силен кръвоизлив, горе-долу по 1 нощна превръзка се напояваше за 1 час, а като се изправех от леглото, кръвта шурваше по дрехите и чаршафа. Болките не се облекчаваха от никое от обикновените болкоуспокояващи. Накрая пих Аулин и леко се притъпиха, но не изчезнаха. Три дни мъки и болки, накрая се обадих на докторката и тя ме извика на преглед и ми сложиха болкоуспокояваща инжекция. Сакът беше тръгнал да се отлепва, но в крайна сметка така и не се отлепи до край и се наложи кюретаж.
Искрено съжалявам, че се подложих на този метод и изтърпях толкова болки и мъки. Не го препоръчвам в никакъв случай.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в ср, 24 яну 2018, 17:36
И аз преживях такъв медикаментозен аборт. Бях в 10 г.с., ембрионът отговарял на 7-ма. Нямаше сърдечна дейност. Дадоха ми общо 4 хапчета, първите две изпих вечерта, а другите две - след 36 часа. От първите две нищо не усетих, но след вторите започна кошмарът - много силни болки, постоянни позиви за повръщане и разстройство, много силен кръвоизлив, горе-долу по 1 нощна превръзка се напояваше за 1 час, а като се изправех от леглото, кръвта шурваше по дрехите и чаршафа. Болките не се облекчаваха от никое от обикновените болкоуспокояващи. Накрая пих Аулин и леко се притъпиха, но не изчезнаха. Три дни мъки и болки, накрая се обадих на докторката и тя ме извика на преглед и ми сложиха болкоуспокояваща инжекция. Сакът беше тръгнал да се отлепва, но в крайна сметка така и не се отлепи до край и се наложи кюретаж.
Искрено съжалявам, че се подложих на този метод и изтърпях толкова болки и мъки. Не го препоръчвам в никакъв случай.
Надявам се, че си наясно, какви са рисковете от обикновения аборт......


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: РРР в ср, 24 яну 2018, 17:55
Не съм много наясно, не съм го желала, но така или иначе ми се наложи и кюретаж. От който вече втора седмица кървя. Поне нямам болки. В моя случай медикаментозният аборт беше напълно излишен и безполезен. А изгубих много кръв и претърпях ужасни болки.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в ср, 24 яну 2018, 17:56
.... Три дни мъки и болки, накрая се обадих на докторката и тя ме извика на преглед и ми сложиха болкоуспокояваща инжекция. Сакът беше тръгнал да се отлепва, но в крайна сметка така и не се отлепи до край и се наложи кюретаж.
Искрено съжалявам, че се подложих на този метод и изтърпях толкова болки и мъки. Не го препоръчвам в никакъв случай.
Много съжалявам за преживяното от Вас. Явно при всеки конкретен случай протича различно.
При мен сакът беше започнал да се отлепя леко преди първия прием. Описала съм по-назад в темата как протече.
Дано не ми се налага, но пак този метод бих избрала.
А вие е трябвало веднага да потърсите лекарска помощ, не на третия ден. Всякакви усложнения са възможни, за жалост.
Аз в деня след изхвърлянето на ембриона (т.е. денят с вторите хапчета, болките и кръвоизливите), бях на работа в нормално неразположение като по време на месечен цикъл.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в ср, 24 яну 2018, 18:08
Всеки случай протича различно, точно така. Аз имам два медикаментозни аборта, по медицински показания бяха. При първия всичко беше наред. При втория получих сраствания, от които мислех че съм застрахована и се случват само при кюртаж, но уви. Претърпях след това две хистероскопии и кюртаж . Така че според собствения ми опит и при този аборт могат да се получат усложнения.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Ivilina123 в чт, 25 яну 2018, 15:39
Здравейте някой може ли да ми каже колко пари е медикаментозния аборт ☺


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в чт, 25 яну 2018, 15:40
Здравейте някой може ли да ми каже колко пари е медикаментозния аборт ☺
Ами при Йосиф Димитров е 350 лв или нещо от сорта


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: mis_marry_jane в пт, 02 фев 2018, 09:33
Здравейте, момичета.

Не съм сигурна, че това е мястото където да задам въпроса си, но се надявам да помогнете.

В 7 седмица направих спонтанен аборт. За да избегнем кюртаж и възможно най-скоро да почнем отново опитите моята АГ ми препоръча медикаментозен аборт. Както и направихме. Ето и малко история на събитията. Спонтанния аборт го направих на 30.12. На 02.01 взех хапчетата, само 2, защото моя организъм по празниците се беше поизчистил. Дойде ми нормален цикъл 28 дни по-късно, общо взето като по учебник, а аз изобщо не очаквах. Защото четох, че тези хапчета доста разстройват хормоните и обикновено цикъла се удължава до 40 дни.

Тя ми каза, че новите опити за бебе можем да започнем след първия нормален цикъл, т.е след около 2 месеца. Но не ми уточни, а и аз забравих да питам дали може да видим полов живот (разбира се с предпазни средства) или трябва да чакаме. Дали някоя от вас знае нещо по този въпрос?Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пт, 02 фев 2018, 09:35
Здравейте, момичета.

Не съм сигурна, че това е мястото където да задам въпроса си, но се надявам да помогнете.

В 7 седмица направих спонтанен аборт. За да избегнем кюртаж и възможно най-скоро да почнем отново опитите моята АГ ми препоръча медикаментозен аборт. Както и направихме. Ето и малко история на събитията. Спонтанния аборт го направих на 30.12. На 02.01 взех хапчетата, само 2, защото моя организъм по празниците се беше поизчистил. Дойде ми нормален цикъл 28 дни по-късно, общо взето като по учебник, а аз изобщо не очаквах. Защото четох, че тези хапчета доста разстройват хормоните и обикновено цикъла се удължава до 40 дни.

Тя ми каза, че новите опити за бебе можем да започнем след първия нормален цикъл, т.е след около 2 месеца. Но не ми уточни, а и аз забравих да питам дали може да видим полов живот (разбира се с предпазни средства) или трябва да чакаме. Дали някоя от вас знае нещо по този въпрос?


Няма пречка


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в пт, 16 фев 2018, 12:59
Здравейте, момичета, да ви попитам нещо, че доста се притесних:disappointed:
Преди около 10 дни си ми дойде нормално първия цикъл точно 30 дни след спонтанния аборт. Преди това ходих на гинеколог, около 14 дни след аборта-каза ми, че всичко е наред и че скоро ще ми дойде, както и стана.
Да, обаче днес изненадващо получих отново кръвотечение с  големи кръвосъсиреци, много се притеснявам да не ми това да са остатъци, които не са се изчистили след хапчетата и да не направя някоя инфекция?
Случвало ли ви се е нещо такова след аборта- на два пъти за толкова кратко време кървене? Мисля да изчакам кръвотечението да спре и пак да отида на лекар.:unamused:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пт, 16 фев 2018, 14:18
Здравейте, момичета, да ви попитам нещо, че доста се притесних:disappointed:
Преди около 10 дни си ми дойде нормално първия цикъл точно 30 дни след спонтанния аборт. Преди това ходих на гинеколог, около 14 дни след аборта-каза ми, че всичко е наред и че скоро ще ми дойде, както и стана.
Да, обаче днес изненадващо получих отново кръвотечение с  големи кръвосъсиреци, много се притеснявам да не ми това да са остатъци, които не са се изчистили след хапчетата и да не направя някоя инфекция?
Случвало ли ви се е нещо такова след аборта- на два пъти за толкова кратко време кървене? Мисля да изчакам кръвотечението да спре и пак да отида на лекар.:unamused:

Да не си направила нов спонтанен аборт?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Fani_M в пт, 16 фев 2018, 14:38
Здравейте, момичета, да ви попитам нещо, че доста се притесних:disappointed:
Преди около 10 дни си ми дойде нормално първия цикъл точно 30 дни след спонтанния аборт. Преди това ходих на гинеколог, около 14 дни след аборта-каза ми, че всичко е наред и че скоро ще ми дойде, както и стана.
Да, обаче днес изненадващо получих отново кръвотечение с  големи кръвосъсиреци, много се притеснявам да не ми това да са остатъци, които не са се изчистили след хапчетата и да не направя някоя инфекция?
Случвало ли ви се е нещо такова след аборта- на два пъти за толкова кратко време кървене? Мисля да изчакам кръвотечението да спре и пак да отида на лекар.:unamused:

Да не си направила нов спонтанен аборт?

Не, това със сигурност е изключено.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 19 фев 2018, 22:09
Здравейте и аз се включвам в темата... Днес ми е първото хапче от медикаментозния аборт ( Мифеджин 1таблетка) ... след 36часа трябва да започна да слагам топоджин под езика през 3 часа общо 3 хапчета.... много се притеснявам какво ще е и кога ще започнат болките, АГ ми изписа и свещички профенид ако са много силни болките.... Моята история е.. желана втора бременност 8гс.. плода отговаряше на 7гс но му спря сърчицето в събота, в петък тоновете му бяха слаби... още в събота апочна леко розово зацапване, вчера (неделя) вечерта имах някакво тъмнозелено-черно зацапване... а днес кърваво зацапване на тоал.хартия... преди малко си изпих първото хапче... всичко ще си става вкъщи... дано всичко е наред.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 19 фев 2018, 22:21
На мен втората таблетка ми я сложиха влагалищно....
Защо под езика, така ще стане по -бавно....
Пожелавам ти успех :)
Съжалявам за това, през което минаваш... Дано да си имаш после здраво бебче :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 19 фев 2018, 22:41
Намам си и на представа защо.. така каза и така правя.... Но пък може би затова СА 3 таблетки през 3 часа... знам ли и аз


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 19 фев 2018, 22:49
Намам си и на представа защо.. така каза и така правя.... Но пък може би затова СА 3 таблетки през 3 часа... знам ли и аз
Ами странно е, би трябвало да те наблюдават, мен ме прегледаха , преди да поставят втората таблетка, беше започнало да се отделя...
Офффф не знам, дано всичко да се наред :high_brightness:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в пн, 19 фев 2018, 23:05
Hristinchet0, много съжалявам. Аз го направих в 8 г.с., изоставаше и изобщо не се появи сърдечна дейност. Прочети коментарите ми назад в темата, за да не се повтарям. Беше през октомври. Бях вкъщи, сама, без преглед между първата и следващите таблетки. Топогина ги поглъщах, няколко часа след първото хапче лежах неподвижно съгласно указанията, след което в тоалетната  ембрионът излезе, усетих го и го чух... :( Ако имаш въпроси или притеснения, пиши. Тежко е и е тъжно, но ще премине. Прегръдки!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: alayne в пн, 19 фев 2018, 23:08
И аз ги приех под езика,само, че изхвърлих ембриона след първото хапче. Някъде на зад писах подробно. Кураж, всичко ще мине.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 19 фев 2018, 23:26
Това за второто хапче че трябва да лежа известно време и чак тогава да стана не го знаех... :/


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в вт, 20 фев 2018, 07:56
Прочети внимателно листовките. Ако си с отрицателен резус фактор, а мъжът ти с положителен, е важно да съобщиш на лекаря. Моят д-р каза, че не е задължително при медикаментозния в тази  ранна седмица,  но аз поставих анти-Д-гама глобулин (не по-късно от  72 часа след аборта!!). И това от листовката го научих...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в вт, 20 фев 2018, 11:51
Прочетох още снощи.. да се надяваме че няма за има проблеми...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID2001571959871547 в нд, 25 мар 2018, 18:57
Здравейте може ли да се приема мизопростол след 23 седмица  и дали може да се закупи в аптека .?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в нд, 25 мар 2018, 19:00
Здравейте може ли да се приема мизопростол след 23 седмица  и дали може да се закупи в аптека .?
Задължително потърсете гинеколог, и то специалист с медикаментозния аборт.... Тези лекарства, не бива да се приемат без лекар


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в нд, 25 мар 2018, 21:50
23 седмица е доста напреднала бременност. Не си правете експерименти,  потърсете лекарска помощ задължително !!!!! С медикаменти няма да стане в тази седмица.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FB589050BGM в сб, 21 апр 2018, 11:25
Здравейте на всички.Случи се нещо което е на път да преобърне целия ми живот.Вчера разбрах ,че съм бременна във втора седмица,бях много объркана но се налагаше да направя медикаментозен аборт.Дадоха ми 2 хапчета едното се прилага орално ,а другото вагинално.Вчера вечерта с големи мъки изпих хапчето,след което днес сутринта получих леко розовниково зацапване ,държа да кажа че нямам никакви болки. Второто хапче трябва да го приема тази вечер .Но аз много съжалявам за това което направих искам да задържа бебето .Моля ако някой е запознат с тези неща да ми каже какъв е шанса ембриона да оцелее.Никога няма да се го просто,ако му се случи нещо.Поразрових в нета и прочетох за това оскъдно кървене без болка (води се като спонтанен аборт)Но ако това зацапване изчезне бременноста може да продължи. Лежа не смея да се мръдна от страх .Моля някой да изкаже мнение.(Не ме съдете за това ,което съм направила моля ви )


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 21 апр 2018, 11:39
Какви са хапчетата? Смятам, че трябва да се свържеш с лекаря незабавно, ако не с този, който ти ги е изписал, с някой друг.  Прочети внимателно и листовката. Първоначално мисля, че блокира прогестерона, после се отлепя ембриона и следва изхвърляне.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FB589050BGM в сб, 21 апр 2018, 11:45
Хапчето за орална употреба е мифегин ,а за вагинална е Топогин.Просто се моля на чудо.Опитох се да се свържа с лекарката няколко пъти ,личния и телефон е изключен ,а на служебния никой не отговаря. 


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в сб, 21 апр 2018, 12:29
От София ли си? Иди на спешен кабинет в която ида е АГ болница, ще те прегледат.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в сб, 21 апр 2018, 12:30
Мифегина е медикамент, който сваля профестерона и така плодния сак се отлепя, топогин е за предизвикване на контракции за да изпадне плодния сак. Мисля че след като сте изпила първото хапче няма какво да се направи вече. Но все пак се опитайте да се свържете с АГ.. може и да има надежда. За това тези неща се обмислят много добре и не се бърза!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 21 апр 2018, 16:57
Мила, свържи се с д-р Йосиф Димитров-в неговата клиника правят медикаментозен аборт и се надявам да ти окажат съдействие и дадат съвет.
Струва ми се логично да вземеш вагинално и орално висока доза прогестерон, за да попълниш (не знам дали е възможно) дефицита от хапчето, но не съм медицинско лице и изобщо не знам какви биха били резултатите, както и какви са последствията за плода след мифегина. Аз го пих 48 часа преди първото хапче топогин, а ти си по друга схема. Обръщам внимание, че моята схема е предписана от лекар в клиника по репродуктивно здраве заради мисед в 8 г.с. Кога беше датата на последната ти менструация?
Ембрионът може да бъде изхвърлен след мифегина или чак след простагландина (Топогин).
Копирам от листовката:
"В клиничната практика са докладвани редки случаи на малформации на долните крайници при прилагане на Мифегин самостоятелно или в комбинация с простагландин. В случай на неуспех при прекъсване на бременността, рисковете за зародиша са неизвестни;... Ако пожелаете да продължите тази бременност, трябва да знаете, че съществува неизвестен риск за зародиша. В такъв случай е необходимо да се осъществи пренатално ултразвуково проследяване на бременността, като се обърне специално внимание на крайниците."


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FB589050BGM в ср, 09 май 2018, 13:42
Здравейте.Преди 3 седмици направих медикаментозен аборт в 4г.с.Всичко мина нормално без болка и обилно кървене . Отидох на преглед след това прегледана ме с пълен пикучен мехур и ми казаха ,че всичко е минало нормално.Сега обаче всеки втори който ме види ми казва,че имам леко . Не знам какво да си мисля .


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в ср, 09 май 2018, 14:02
Отиди пак на преглед според мен... и пусни кръвен тест, след още 48часа още един кръвен.. ако чхг-то расте значи мед. аборт не е бил успешен.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: piletta в сб, 16 юни 2018, 23:13
Момичета, днес пия 1вото хапче /5 г.с/ и исках да ви питам как се справихте психически. Ние имаме 2 дечица да са живи и здрави, със съпруга ми сме си...но не можахме да се решим на 3то. Чувствам се мн гадно и плача.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: РРР в сб, 16 юни 2018, 23:18
Ех, няма ли начин да си го запазите? Това ще ти е психическа травма, не го убивай!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 16 юни 2018, 23:26
РРР, не дей така....грубо е, всеки сам си знае, каква му е ситуацията....


Pilleta, ще се справиш, не е убийство, аз бях в същата ситуация, само че ние сме с едно, решихме, че не можем, по ред причини, да отгледаме още едно, имаш си две дечица, радвай им се :) не е убийство,то още не е бебе, а и това което ще последва е просто един по -обилен цикъл.... Всичко ще е наред...... :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: piletta в нд, 17 юни 2018, 00:15
Аборт досега не съм правила, а край мен /35г/ е пълно с жени, които се опитват да забременеят...едното дете родих на 26, другото на 33. Да са живи и здрави. Надявам се поне тази душа, която не оставям в моя дом да отиде при някой, който дълго я чака и се надява....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в нд, 17 юни 2018, 08:58
Аборт досега не съм правила, а край мен /35г/ е пълно с жени, които се опитват да забременеят...едното дете родих на 26, другото на 33. Да са живи и здрави. Надявам се поне тази душа, която не оставям в моя дом да отиде при някой, който дълго я чака и се надява....
Не се обвинявай, така е било писано.....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: piletta в нд, 17 юни 2018, 15:24
Благодаря ви за подкрепата. Утре сутрин тр да изпия второто хапче и вдругиден последното трето. Още не съм прокървила, надявам се всичко да мине като един цикъл.../при мен обикновено все падат съциреци/.

Със съпруга ми решихме да не споделяме с никого. Единствено анонимността на този форум ми помага да говоря през какво минавам.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в нд, 17 юни 2018, 16:20
И ние не казахме на никого, няма страшно, това е лично решение и никой няма право да ви упреква , всеки живее собствения си живот...
При мен сложиха втората таблетка вагинално, така действала по -Бързо, нямаше трета
Успях :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Анонимен в пн, 18 юни 2018, 11:05
Ех, няма ли начин да си го запазите? Това ще ти е психическа травма, не го убивай!
Спрете с тези изказвания! Щом е писано в тази тема, значи решението е взето-по една или друга причина. С изказвания от този тип само може да накарате някоя жена да се чувства по-виновна или да ѝ подействате на психиката.
Аз също съм правила аборт, по моя си лична причина, просто не исках повече деца, а бременността се случи, при все общата ми култура.
Много по-добре е жена, която сама е преценила, че не може да гледа (а някои и не искат) дете, отколкото да го роди, защото някой ще я заклейми, че е направила аборт.
Всеки отговаря за себе си и за собствените си деца и това, че "има толкова майки, които искат деца, а не могат да забременеят" не е причина никоя друга жена да не прави аборт.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в пн, 18 юни 2018, 13:36
Подкрепям, PPP, ако нямате какво друго да кажете, по-добре замълчете. Подобни коментари освен да разстроят всяка жена, която по една или друга причина е стигнала дотам, не са утеха, а по-скоро критика под формата уж на съчувствие....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: РРР в пн, 18 юни 2018, 14:05
Напротив, имам много какво да кажа по темата и заставам зад думите си, но спирам с коментарите, за да няма дрязги.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the Дорис в пн, 18 юни 2018, 22:46
Напротив, имам много какво да кажа по темата и заставам зад думите си, но спирам с коментарите, за да няма дрязги.

Правилно, нито е мястото, нито е темата. Пуснете си съответната тема и който иска да ви чуе ще я прегледа.

piletta, кураж миличка  :hug: Женска орисия е това с нежеланата бременност. Откакто свят светува жените правят аборти. Дано всичко при теб бързо премине.
В момента прекратяваш процес на бързо делящи се клетки - нищо повече. Душата слиза в плода много по-късно. Това си е само твое изпитание и никого освен себе си не нараняваш.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: piletta в вт, 19 юни 2018, 21:10
Благодаря ви, днес приех и 3тата таблетка. Просто си тече повече кръв, вчера ме наболяваше, днес ми е отпаднало само, но може и да е от недоспиване з -то през час мерих температурата на малкото дете, че се прибра от ясла с ангина. Някак сякаш ме грабнаха другите задачи и сякаш вече приех решението ни...живот и здраве сигурно ще си сложа хормонална спирала...з то въпреки че съпругът ми няма никакви съмнения в себе си, прекъснатия полов акт не работи при нас.    А почти всички жени около мен така се пазят. Преди години имах фиброаденом в едната гърда и таблетки не мога да използвам като контрацептив...още веднъж ви благодаря за подкрепата


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 19 юни 2018, 22:42
piletta,
Дано всичко да се изчисти :)
Успех
Аз дори накарах мъжа ми, да ползва презерватив, но беше за кратко :) сега я караме по старо му
Дано мине по -Бързо ангината :)
Прегръдки :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: piletta в пт, 22 юни 2018, 00:34
Момичета на вас дълго ли ви тече обилно кръв? На мен всеки ден ми е като в най-пиковия ми момент на цикъла,  днес пак падаха съсиреци. Пред магазина днес един татко извади от количката му бебе на няма и две седмици...толкова се умилих - сложих една монета за здраве по бг традицията в багажника на количката на хората и им пожелах да са им живи и здрави дечицата - имаше и батко на ок 5 години....


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пт, 22 юни 2018, 07:59
Нормално е, и при мен беше така


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the Дорис в пт, 22 юни 2018, 08:25
Между другото има в аптеките превръзки за след операция. Наистина са доста дебели, но ще поемат обилната кръв и няма да се тревожиш да не се изцапаш.

Относно пазенето - може да си мерите всяка сутрин преди да станете Т /мери се в дупето  :blush:/ и да я записвате. Така ще знаете кога е овулацията и около тази дата да се пазите и с презерватив. За около 4-5 месеца ще знаете как е овулацията ви и няма да има издънки.
Също така дори и със спирала може да се забременее, така че пак е добре да се подсигурите двойно - спирала + прекъснат полов акт.
Категорично съм против противозачатъчни.  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: el baby в нд, 24 юни 2018, 07:50
Този пост е много полезен и информативен. Предстои ми тази процедура, тъй като е спряла сърдечната дейност на плода. Добре е човек да е подготвен за предстоящото, за което благодаря на авторката.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Джуманджи в нд, 24 юни 2018, 08:16
Момичета след колко време след тази манипулация Ви дойде месечния цикъл?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в нд, 24 юни 2018, 08:57
Първите 18 дни след топогина имах кървене като цикълът беше 33 дни, следващият 37 дни, после нормално 25.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в нд, 24 юни 2018, 10:09
На мен лекарят ми обясни, че цикъла брои от първото хапче... На 14 тия ден ме извика на преглед, бях в овулация и каза, че всичко наред, на 26 ден имах редовен цикъл, нормален


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: el baby в вт, 26 юни 2018, 16:13
Здравейте!
Миналия петък се установи, а в събота се потвърди, че бебчето ми няма сърдечна дейност в 9та г.с.
В неделя изпих 1 хапче мифепристон 200мг., а от 9ч. тази сутрин съм в болницата и вече за 3ти път пия топожин 400мг., но не се изхвърля плодът. След първия прием получих силни болки, започна и кървене, но сега болките са като в първи ден от цикъла /нищо особено/ и продължавам с епизодично кървене без резултат.
Много ми е притеснено! Забелязвам, че докторите са озадачени. Никак не ми се иска да ми правят кюретаж!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: РРР в вт, 26 юни 2018, 16:37
Няма от какво да са озадачени докторите. Напълно нормални неща са това. При мен също не се получи медикаментозния аборт, кървих много и имах ужасни болки. Кюретажът беше спасение. Но пък след това кървих 2 месеца. Разбира се това не означава, че и при теб ще е така. Не се притеснявай, довери се на докторите и не се страхувай от кюретажа. Аз повече не бих си причинила медикаментозния аборт, не знам какво му е щадящото, изгубих толкова кръв...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 26 юни 2018, 17:08
За това втората таблетка се слага вагинално, действа по -силно и по -Бързо


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в вт, 26 юни 2018, 17:31
Не всеки ги поставя вагинално и не при всеки организъм реакцията е еднаква. В листовката на медикаментите пише до кой ден от последната менструация е редно да се приемат, за да са ефективни.
При мен беше започнало леко отлепяне и  лесно се изхвърли още след първия топогин. Болките не коментирам.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: kas4as в вт, 26 юни 2018, 23:08
El baby,всеки организъм е различен и понякога при някой ,нещата се случват по-бавно.При мен беше така.Даже имах и вагинална таблетка и в рамките на същия ден приех и топогин под езика четири пъти през час.Доктора беше толкова сигурен че ще стане,че чак ме накара да се притесня.Разбира се ,че кюретажа е най-рисков и аз също не го предпочитах.Но и до ден днешен съжалявам,че не изчаках поне още една нощ.Съгласих се,по Метода на Караман, защото той бързаше да се отърве от мен,понеже аз бях в болницата.И все пак, помисли добре и действай според сърцето си.Съжалявам за това, което трябва да преживееш и вече преживяваш.Съжалявам и за загубата ти .Би трябвало да те погледнат на ехограф и да видят положението на плода.Защото той често се отлепя,но не тръгва надолу моментално.(както беше и при мен и аз избързах)А и такава е и работата на хапчетата..да предизвикат контракции на матката и тя да изхвърли плода.Аборт,най-близо до естествения... Успех и кураж!🍀


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: el baby в ср, 27 юни 2018, 12:16
Много ви благодаря, мили момичета!
Докторите се оказаха прави. След 4тото хапче се получи, на 9тия час.
Явно е трябвало търпение.
Болките бяха около половин час, след което последва рязко облекчение и всичко свърши.
Общо 4 пъти ме прегледаха за деня с вагинален ехограф, постоянно бях обект на внимание и грижа. Ползвах се с подкрепата на моя любим, семейството и приятелите, благодарение на което се чувствам много добре.
Мога да кажа, че извън притеснението и тревогата при мен процедурата беше относително безболезнена и доста щадяща. Кървенето ми намаля днес до нормална менструация, а ми казаха, че след първата такава мога отново да забременявам. Предполагам, че заради това са избрали този метод, тъй като съм на 39г. все пак :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: rmamma в нд, 01 юли 2018, 08:33
Здравейте момичета, пиша с надежда някоя от вас да ми помогне и успокои.
На 27 юни в 16.00 приех първото хапче, на 29 юни в 9.00 приех второто хапче. 2 часа по-късно започна кървене. Влязох направо в тоалетната. За 1 час паднаха 2 по-големи съсирека, няколко по-малки като при цикъл и изтече нормално количество кръв. След това кървенето намаля до много слаб цикъл. Вечерта вече почти го нямаше. На следващия ден 30 юни ми цапаше само леко кафяво, много оскъдно, а днес от сутринта абсолютно нищо не е текло. Нямам никакви оплаквания, нито болки,нито температура. Ня лекар съм другата седмица, но се чудя дали е възможно да е минало толкова леко и бързо всичко...това се случва в края на 5 г.с.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Джуманджи в нд, 01 юли 2018, 21:12
Всеки организъм е различен и се изчиства по различно време, процедурата и при мен беше същата но трая около 10дни кървене и следващия цикъл ми дпйде на 32ден с много по обилен цикъл. При всеки е различно. Успех :)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: rmamma в вт, 03 юли 2018, 09:15
Та сега да ви кажа, че при мен всичко е минало успешно. Вчера бях при гинеколога си, каза, че изчистването се е случило. Вчера получих едно много оскъдно кървене, което имам чувството, че всеки момент ще спре. Та при мен нещата се случиха буквално за 1 час без грам болка.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 03 юли 2018, 13:12
Супер


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Павлова в сб, 07 юли 2018, 21:42
Здравейте! По ред причини ми се налага да направя аборт и посетих доктора при който раждах преди малко повече от три години със секцио (ако е от значение). Имам му доверие ,но ме мъчат няколко неща. Първо,изписа ми Тинидазол два дни по 4 таблетки и на трети ден една таблетка Топогин вагинално и след няколко часа да отида при него да ме “изчисти “ с вакуум . Притеснява ме ,че пише на Топогин-а че не се прилага при раждали секцио и след 49 дни от първи ден на последна менструация,а при мен и двете са на лице. Изчетох доста за този метод и само броени на едната ръка случаи има да се налага допълнителна лекарска намеса. Плаши ме неизвестното,макар че имам представа какво да очаквам. Някой имал ли е сходна схема ?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 07 юли 2018, 22:18
Доколкото се запознах с листовката, ти е изписан антибиотик, след което Топогин да размекне шийката и ще ти направи вакуум. В листовката на Топогин пише, че се взима след мифепристон, а той пък блокира производство на прогестерон и ембриона спира да се захранва (лаишки казано). Т.е.ти няма да имаш класически медикаментозен аборт, а вакуум комбиниран с лекарство. Разпитай доктора, възможно е да е заради по-късната седмица. Не разбрах кой ден от последната менструация ти е? Аз със сигурност го пих малко след 49-ти ден, бях в 8 г.с. Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 07 юли 2018, 22:26
Надежда,
От къде си?  ако си в София иди при МЦ Димитров в Младост, изчистването вакум не е медикаментозен аборт https://invitro.bg


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Павлова в нд, 08 юли 2018, 10:45
От София съм. По плоден сак съм 7ма седмица,по ембрион 8ма, а по календара им съм даже в 9та. Днес ми е 60ти ден и може би за това така ще го направим . Благодаря за разяснението .


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в нд, 08 юли 2018, 12:00
От София съм. По плоден сак съм 7ма седмица,по ембрион 8ма, а по календара им съм даже в 9та. Днес ми е 60ти ден и може би за това така ще го направим . Благодаря за разяснението .
С вакум има повече рискове, обади се в понеделник при Димитров и питай, седма седмица според мен е добре за медикаментозния, нищо няма да изгубиш


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Павлова в вт, 10 юли 2018, 22:23
Здравейте пак. До като се чудя и чета - всичко мина вчера следобед. Болката няма да я споменавам грам. Кървенето беше няколко часа и вече няма нищо. Не пожелавам на никого да му се налага да минава през тези моменти. Успеех на всички :*


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ^hope^ в сб, 14 юли 2018, 20:43
Здравейте и от мен! След ин витро съм, такова щастие беше като видяхме двете чертички, че не е истина.. след години на опити! В крайна сметка се оказа кухо яйце в 8 г.с. а днес отивахме вече да чуем сърчице... Потресена съм, няма такъв шок 😢 Сутринта изпих първите 3 хапчета Мафегин. Докторът каза след 36 до 48 часа и таблетка Топогин орално. Притеснявам се от усложнения след хапчето, защото репрудоктивния ни лекар, който ни изписа хапчетата е в София, а ние сме на 300 км. Дано поне това да мине нормално...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в сб, 14 юли 2018, 20:58
Хоуп.. съжалявам че минаваш през това. Изживях същото през февруари. В6гс имаше тупкащо сърчице, а в 7гс спря. Също направих медикаментозен аборт. Първите хапчета Мифегин са за сваляне на прогестерона.. те го свалят до 0 за да може плодния сак да се отлепи (ако получиш по-рано зацапване или кървене не се притеснявай, аз изхвърлих сака преди вторите таблетки топогин)... След 36ч се пият таблетки Топогин (те са за предизвикване на контракции на матката, за да може сака да падне).. Както казах при мен това се случи на 24-тия час след Мифегина...добре че си бях купиша свещички профенид, че при мен болката беше много силна , но не при всички момичета е така (и все пак може да си купиш за всеки случай да имаш) При мен кървенето беше малко... Всичко ще мине, просто е трябвало да се случи. Ако имаш допълнителни въпроси ми пиши.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ^hope^ в сб, 14 юли 2018, 21:54
Хоуп.. съжалявам че минаваш през това. Изживях същото през февруари. В6гс имаше тупкащо сърчице, а в 7гс спря. Също направих медикаментозен аборт. Първите хапчета Мифегин са за сваляне на прогестерона.. те го свалят до 0 за да може плодния сак да се отлепи (ако получиш по-рано зацапване или кървене не се притеснявай, аз изхвърлих сака преди вторите таблетки топогин)... След 36ч се пият таблетки Топогин (те са за предизвикване на контракции на матката, за да може сака да падне).. Както казах при мен това се случи на 24-тия час след Мифегина...добре че си бях купиша свещички профенид, че при мен болката беше много силна , но не при всички момичета е така (и все пак може да си купиш за всеки случай да имаш) При мен кървенето беше малко... Всичко ще мине, просто е трябвало да се случи. Ако имаш допълнителни въпроси ми пиши.
Много благодаря за информацията, Hristinchet0! Хубаво е когато има кой да те подкрепи, тъй като никой от близките ни не знае, не искам да ги притеснявам. Със сигурност ще имам въпроси като започне всичко, сега стоя и чакам... Благодаря още веднъж!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в сб, 14 юли 2018, 22:09
Хоуп.. мила.. ако трябва си вземи валидол или валериан за да си спокойна. Не го мисли.. то вече е станало. Бъди силна и скоро щастието ще те навести. (Моето АГ ми препоръча след първото хапче да си стоя вкъщи, докато не приключат нещата)


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 14 юли 2018, 22:45
Hope, аз пих мифегина в петък сутринта, бях на работа, в събота вечер дори излизах с приятелки до 2-3 ч. Бях много притеснена, но дотогава нямах никакви признаци, че нещо  се случва. В неделя към 06:00 пих първия Топогин, лежах два часа по указания в листовката, след което изхвърлих ембриона. Не знаех дали болкоуспокояващо няма да подейства на  ефекта и пих само две но-шпа, когато болката стана много силна, защото не знаех какво да очаквам. Бях сама и това допълнително ми повлия, беше ми много лошо. Приготви си топла пилешка супа, лека храна.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ^hope^ в нд, 15 юли 2018, 09:30
Благодаря ви момичета, много сте мили! Почти не спах тази нощ от притеснение и в търсене на отговори на въпроса защо се случва всичко...Трябва да пия топогин най-късно утре рано сутринта, но от сега имам болки ниско в корема. Ако кървенето започне да изпия ли хапчето или да изчакам както пише между 36 и 48 часа?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в нд, 15 юли 2018, 10:42
Топогин предизвиква контракции за по-лесно и сигурно изхвърляне на плода. Може и без него да се случи само от мифегина, ти си с повече хапчета от него, но рискуваш да не се изчисти добре. Мое лаишко  мнение, попитай д-р ако имаш колебания.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ^hope^ в пн, 16 юли 2018, 10:36
Момичета, пих топогин преди повече от 3 часа и все още нищо не се случва. Да се плаша ли?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 16 юли 2018, 11:41
Момичета, пих топогин преди повече от 3 часа и все още нищо не се случва. Да се плаша ли?

Не, бъди спокойна, аз имах 3 топогина през 3 часа.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в пн, 16 юли 2018, 11:45
Нали каза, че си имала кървене още преди топогина. Може вече да си го изхвърлила? При мен беше ясно и отчетливо, че излезе. Иначе по кървенето само не можеш да разбереш кога е. На кой час изпи топогина и само един ли имаш?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ^hope^ в пн, 16 юли 2018, 11:49
Преди топогина беше по-скоро като зацапване. А сега има кървене, но е нормално, без съсиреци, без ембрион.. просто чиста кръв. Някак съм се настроила, че падат парчета, че болката е непоносима и затова се чудя дали при мен действа... Само една таблетка ми дадоха, а докторът ми е на 300 км, не знам какво да правя..
Изпих го в 7:30 сутринта.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Ssonya в вт, 24 юли 2018, 00:19
Здравейте, аз също преживях това нещо и искам да споделя какво се случи с мен и как се чувствах.
Рано открих, че съм бременна - 1 седмица и лекарят ме посъветва да пробвам с медикаментозния аборт.
Предписа ми 2 хапчета ( едното беше ако не се лъжа 400мг а 2рото 600мг). След като прочетох 1вия пост се притесних защо са ми изписали 2 хапчета, а не четири и очаквах най-лошото да случи- ужасни болки, обилно течение и какво ли не. (Изключвам факта, че бях и адски уплашена)
Какво всъщност стана
Изпих 1вото хапче вечерта в 11ч. След това заспах и нищо не стана. На следващия ден се чувствах много отпаднала, виеше ми се свят, повръщаще ми се, но това бяха страничните ефекти от хапчето. Кървене нямах. На 2рия ден започна леко течението, но нищо стряскащо. След 48часа след изпиването на 1вото хапче, пих и второто. Тогава започнаха менструални болки, по-силно течение, и усещах пулсиране в долната част на корема. Болките не бяха по-различни от тези при нормален цикъл. Изпих един аулин и всичко беше наред. В следващата една седмица имах течение, леко по-обилно от обичайното. След тази седмица отидох пак на преглед, въпреки че кървенето не беше напълно спряло. Докторът ме прегледа и каза, че всичко е изхвърлено и да отида на преглед след свършването не следващият ми цикъл.

Също така имам и един въпрос, надявам се да ме успокоите и да ми помогнете.
Вече 11ти ден кървеното не спира, съвсем леко е като зацапване, но все пак не спира. Знам, че в тази ситуация продължава по-дълго, но вече започнах да се притеснявам.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: the Дорис в вт, 24 юли 2018, 07:45
Ssonya дали пък да не си помогнете да спре кървенето с Калмацин /калции, магнезии и цинк/ 2х2 таблетки.
Обсъдете го с гинеколог.  :peace:


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: myksi в сб, 28 юли 2018, 19:02
Здравей, Алина. Ще те помоля ако можеш да се свържеш с мен, защото не мога да ти изпратя съобщение.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: eur в чт, 02 авг 2018, 22:23
Моля Ви да споделите къде правихте медикаментозен аборт (тези, при които е минало добре) и при кой специалист? Ако мислите, че ще Ви изтрият постовете, пишете ми ЛС. Спешно е!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в чт, 02 авг 2018, 22:58
Моля Ви да споделите къде правихте медикаментозен аборт (тези, при които е минало добре) и при кой специалист? Ако мислите, че ще Ви изтрият постовете, пишете ми ЛС. Спешно е!
Аз съм супер доволна, Ходих в София в МЦ Димитров в ж.к Младост при Д-р Тодоров мисля че се казваше, много внимателен, нямах никакви проблеми, просто един обилен цикъл, с много силни болки, но беше за кратко, търпимо е

https://invitro.bg


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в сб, 04 авг 2018, 00:48
Здравейте момичета, на мен ми се налага мед. аборт този Понделник. Аз съм след секцио и сакчето е над цервикалния канал. Матката няма да издържи бременността.Ще го правя при др Велев в Шейново. Каза че ще ми даде 3 хапчета е Понеделник и след 36 часа още 1. Много ме е страх от кръвоизливи и да няма усложнение. 6 г.с + 1 съм. Моля дайте ми кураж! Благодаря ви


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 04 авг 2018, 01:04
В много ранна седмица си, би трябвало да мине изключително леко.  Предполагам това е лекарят, който те е израждал? Аз все пак бих потърсила и второ-трето мнение, ако бременността е желана. Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в сб, 04 авг 2018, 21:11
Благодаря!Дай боже да мине леко. Лошото е че самото сакче е разположено по цикатрикса. На трима доктори бях и есички казват- спешно махане. Но искат да опитам с мед. аборт. Явно е наистина най- леко за тялото като интервенция. Много се страхувам от спазмите и болките и от това дали няма да има сериозен кръвоизлив. Но дано да е вярно, че понеже е ранна седмицата може да мине по-леко.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 04 авг 2018, 21:49
Благодаря!Дай боже да мине леко. Лошото е че самото сакче е разположено по цикатрикса. На трима доктори бях и есички казват- спешно махане. Но искат да опитам с мед. аборт. Явно е наистина най- леко за тялото като интервенция. Много се страхувам от спазмите и болките и от това дали няма да има сериозен кръвоизлив. Но дано да е вярно, че понеже е ранна седмицата може да мине по-леко.
Не е страшно


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в пн, 06 авг 2018, 12:53
Момичета днес изпих трите таблетки мифепристон- днес в 11ч. Засега нищо. Доктора ми каза след 36 часа да ида до болницата, тоест сряда сутрин в 8ч. Какво да очаквам от тези първи три хапчета. Умирам от страх. Искам да свърши този ужас вече. Не мога да повярвам, как може да имам такъв тъп късмет и да се залепи за шева пт предната бременност. Моля ви дайте коментари за вашите усещания? Благодаря


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в пн, 06 авг 2018, 13:07
Като начало се успокой. Тези таблетки в момента са за омекване и отлепване на сакчето, така че не би трябвало да имаш някакви усещания. След тези 36 часа ще имаш ново хапче и чак тогава няколко часа по-късно трябва да започне кървенето. При всеки организъм протича различно и като количество, и като болка. Моят съвет е след второто хапче да останеш в болницата под наблюдение докато свърши всичко .  Така ще се притесняваш по-малко. Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в пн, 06 авг 2018, 13:32
Благодаря ти много за успокоителните думи. Да ще остана от сряда до петък е болницата. Доктора така прецени, че е най- добре. Дано да мине леко.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в пн, 06 авг 2018, 14:05
Момичета след приключване на процедурата, кога трябва да се отиде на контролен преглед?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: eur в пн, 06 авг 2018, 16:14
Благодаря ти много за успокоителните думи. Да ще остана от сряда до петък е болницата. Доктора така прецени, че е най- добре. Дано да мине леко.
Petmilit, сигурно не ти е до това, но моля те да споделиш в коя болница си и кой доктор. Може и на ЛС. Изчетох целия интернет, много противоречива информация. И мен ме очаква същото, а положението ми не е хич розово, най-вече емоционално.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в вт, 07 авг 2018, 11:13
Момичета вече са 24 часа след първите три хапчета- мифепристон. Вчера не усещах нищо, но днес съм отпаднала и имам гадене и леко ме боли глава. Не мога да хапна нищо, а трябва, защото утре доктора каза в 8 сутрин на гладно за Топогина. Нормално ли е да съм така според вас?

В болница Шейново съм и при доктор Румен Велев.

Момичета имам и темп 37. Това е преди Топогина, който ще пия утре. Как ще издържа утре не знам Sad


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в вт, 07 авг 2018, 13:37
Аз ходех на работа, че и излизах вечерта преди Топогина. Едва след него имах неразположение. Изчети темата назад и не се притеснявай толкова. Все пак си пид наблюдение, аз бях съвсем сама у дома и оцелях. :hugs: Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 07 авг 2018, 17:04
Момичета имам и темп 37. Това е преди Топогина, който ще пия утре. Как ще издържа утре не знам :(
Да не си легнала някой вирус?!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Petmilit в вт, 07 авг 2018, 17:07
Не, според мен е реакция от хапчетата.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в вт, 07 авг 2018, 17:48
Не, според мен е реакция от хапчетата.
Странна реакция, дано да мине бързо


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Aneliq Nikolai Nikolovi 601435 в пт, 10 авг 2018, 15:27
Здравейте!Живея в Палма де Майорка на 28юли се наложи да направя медикаментозен аборт,защото бях в 11г.с а бебето беше спряло да се развива в7г.с.Всичко мина много добре ходих на доктор 5 дни след това и той ми каза,че има още малко да се изчистя,но щом кървя още това е добре ще се изчисти всичко.Два дни след прегледа ми спря кръвотечението и започна само леко кафяво,но снощи вече 13 дни след анорта получих пак кръвотечение и паднаха няколко съсирека за около 2 часа.Днес вече е много слабо почти няма кръв,но съм малко притеснена тук докторите не са най-добрите😔Някой имал ли е такъв проблем?Благодаря предварително


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: мама-хипопотама в сб, 11 авг 2018, 19:39
Здравейте. Моят медикаментозен аборт беше тази сутрин рано, в 17г.с. във Варна, ОБ. Страхотен екип със страхотно отношение. Вчера в 13 ч ми поставиха първото хапче Мифепристон вагинално, а след 2 часа и второто. Нищо не почувствах. Към 18:30 снощи ми поставиха и Топогин вагинално. От вечерта започнаха леки контракции, даже успях да поспя. Събуждах се по някое време със засилващи, но наистина ги сравнявам с менструални силни. В 2:00 ми изтекоха водите, аз помислих, че е кръв, но не. Прегледа ме доктора и установи, че е започнал процеса. До 6:00 се въртях,станах, но се засилиха и започнах да получавам напъни. Към 07:30 вече приключи, включиха ми система, упойка и ме изчистиха. Всичко е зад мен сега, гледаме напред и позитивно, до следващите две чертички. Успех на всички!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 11 авг 2018, 19:52
Защо? Те изчистиха? би трябвало да се изчисти само?!?!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: мама-хипопотама в сб, 11 авг 2018, 20:01
Защо? Те изчистиха? би трябвало да се изчисти само?!?!
Такава била процедурата, за да са сигурни че нищо не е останало. Упоиха ме и след 15 се събудих. Нищо не ме болеше.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в сб, 11 авг 2018, 20:02
Защо? Те изчистиха? би трябвало да се изчисти само?!?!
Такава била процедурата, за да са сигурни че нищо не е останало. Упоиха ме и след 15 се събудих. Нищо не ме болеше.
Идиоти


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в сб, 11 авг 2018, 21:39
[В 17 г.с. няма как да е медикаментозен аборт. Той се прави до определени дни, които са много по-малко май бяха докъм 10 г.с., не помня. Пише го и на лекарствата. След този период си е кюретаж като понякога помагат процеса със същите хапчета. В моята стая имаше момиче, което прекъсваше в 20 и нвкоя седмица заради установени малформации. Дадоха и същите хспчета като на мен, след това за съжаление следва раждане и изчистване поради напредналия срок на бременността. Много е тъжно и тежко като се наложи по-късно, по-рано по-лесно се преживяванялак си. Момичето беше съкрушено, едвам я успокоихме, още я помня :(


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: мама-хипопотама в нд, 12 авг 2018, 14:46
При мен го водеха навсякъде терапевтичен аборт, който се извършва медикаментозен т.е чрез медикаменти и да - като раждане беше.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в нд, 12 авг 2018, 18:52
При медикаментозния той е изцяло такъв, т.е. няма никаква намеса от лекар и не е възможно да се направи в 17 г.с., така че вашето е различно. Не е важно, важното е да е минало добре и вие да сте добре.


Титла: Медикаментозен аборт след секцио
Публикувано от: edinak83 в чт, 16 авг 2018, 10:20
http://m.bg-mamma.com/?topic=1024895

Здравейте!Видях,че има жени,които са избрали медикаментозен аборт след,като преди това са раждали със секцио.Аз съм в 6 г.с.Раждала съм и двата пъти секцио и сега ми предстои такъв вид аборт.Изпила съм само първото хапче,Утре останалите.Моля да споделите мнение относно очакваната болка (аз менструални досега не съм имала...единствено мога да направя съпоставка с друг вид болка).Избрала съм добър гинеколог,които е запознат със всичко това.Четох по форумите за огромни кръвоизливи и всякакви негативи относно този метод.Ще съм ви благодарна за мнения!


Титла: Re: Медикаментозен аборт след секцио
Публикувано от: didi95 в чт, 16 авг 2018, 22:28
http://m.bg-mamma.com/?topic=1024895

Здравейте!Видях,че има жени,които са избрали медикаментозен аборт след,като преди това са раждали със секцио.Аз съм в 6 г.с.Раждала съм и двата пъти секцио и сега ми предстои такъв вид аборт.Изпила съм само първото хапче,Утре останалите.Моля да споделите мнение относно очакваната болка (аз менструални досега не съм имала...единствено мога да направя съпоставка с друг вид болка).Избрала съм добър гинеколог,които е запознат със всичко това.Четох по форумите за огромни кръвоизливи и всякакви негативи относно този метод.Ще съм ви благодарна за мнения!
Вие сте в малка седмица и предполагам, че няма да е кой знае колко тижко. Може би като по-обилен цикъл. Моят беше в 12г.с. с два плодни сака, и двата бяха кухо яйце и отговаряха по размери на 7г.с. Първите няколко часа след вторите хапчета наистина получих много обилно кървене, да не кажа кръвоизлив. Но на следващия ден беше по-слабо и от цикъл. Болки не съм имала никакви, при положение, че имах адски болезнен цикъл 😊 За всеки случай може да си вземете болкоуспокояващи като бусколизин или свещички профенид (имат много добър ефект) Успех и дано всичко мине по най-лекият начин 😚


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в чт, 16 авг 2018, 22:56
Аз имах силни болки още след първото хапче... природата беше решила да действа и да не чака... профенид ме спасиха... иначе имам болезнен цикъл и висок праг на болка... ноо това наистина ме болеш... щом повърнах от болката... Но при всички е различно... кървене нямах... даже се притесних че не кървя много.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Shermin Valyo 607439 в пн, 08 окт 2018, 19:04
Mомичета и аз днес в 12 часа на обяд пих първото хапче мифебристон какво да очаквам много се притеснявам


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: мама-хипопотама в пн, 08 окт 2018, 19:09
Здравей. Първо кураж, мила! При мен нищо не се случи с първото, а и с второто нищо. То отделя плодния сак, поне така ми обясниха. Следващото, ако е топогин, там ще има усещане вече. Надявам се да мине всичко бързо и безболезнено. В кой месец си?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Ekaterina Tsvetkova 607457 в пн, 08 окт 2018, 23:02
Здравейте дами! От къде се снабдихте с Топогин? Търсих в поне 10 аптеки, но нищо :(


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 08 окт 2018, 23:07
Здравейте дами! От къде се снабдихте с Топогин? Търсих в поне 10 аптеки, но нищо :(
Не трябва ли да ти го даде лекар?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Ekaterina Tsvetkova 607457 в пн, 08 окт 2018, 23:22
Ами... АГ-то ми каза да си го купя... Той ли  би трябвало да ми даде или личния :?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Надежда Спасова в пн, 08 окт 2018, 23:29
Ами... АГ-то ми каза да си го купя... Той ли  би трябвало да ми даде или личния :?
На мен ми дадоха всички медикаменти в Мед.център, втората таблетка я сложиха вагинално...
Звучи ми несериозно да ти каже да си купиш


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Ekaterina Tsvetkova 607457 в пн, 08 окт 2018, 23:32
Е, утре ще се обадя да се разберем. Благодаря за отговора!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 08 окт 2018, 23:34
На мен АГ ми даде рецепта и отидох в аптеката да си ги купя (Мифегин и Топогин).


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Ekaterina Tsvetkova 607457 в пн, 08 окт 2018, 23:37
Ако сте от София моля да ми кажете от  коя аптека?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 08 окт 2018, 23:54
Ако сте от София моля да ми кажете от  коя аптека?

За съжаление не съм от София :( АГ би трябвало да знае в кои сптеки ги има.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в вт, 09 окт 2018, 02:24
]Само с рецепта есестествено, че няма кой да ви продаде без. Но е странно, че не са ви дали там където правите аборта. Нали ако ви стане лошо, ще трябва да отидете там където са ви дали хапчето, и на мен ми звучи леко несериозно.
П.С. Предполагам знаеш, че Топогин се приема на точно определен час след приема на първите хапчета, така че внимавай да не изпуснеш момента, докато се изяснявате с АГ.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: tishina13 в вт, 09 окт 2018, 14:35
Здравейте, вчера изпих първата тройка, до момента нищо не се случва, утре ми предстои топогина.
Вчера на прегледа отговарят (две) на 4с 6 дни. Напрегнато ми е как ще протекат нещата, по принцип цикъла ми е доста обилен първите 24часа, и ме притеснява какво кръвотечение ще има.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: мама-хипопотама в вт, 09 окт 2018, 17:38
С топогин ще тръгне процеса. Само спокойно, в ранна седмица си и няма да е много болезнено. Стискам палци, дръж се!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: deenka в вт, 30 окт 2018, 12:30
Здравейте, вчера изпих първата тройка, до момента нищо не се случва, утре ми предстои топогина.
Вчера на прегледа отговарят (две) на 4с 6 дни. Напрегнато ми е как ще протекат нещата, по принцип цикъла ми е доста обилен първите 24часа, и ме притеснява какво кръвотечение ще има.

Здравей, всичко мина ли нормално?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: deenka в ср, 31 окт 2018, 21:18
Здравейте, нормално ли е ако сутринта са сложени двете таблетки вечерта все още да няма кървене а само зацапване и съвсем леки болки 4г.с.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: tishina13 в нд, 11 ное 2018, 23:25
Да, 4-5 часа след топогина започна кървенето, но беше съвсем в нормални граници. Имах и малко болки тип менструални, с една прахче минаха и те. Общо към 7-8 дена имах кървене. На 24.окт бях на преглед, всичко беше наред. Говорих с лекарката да започна противозачатъчни и сега чакам цикъл, за да ги започна, но не идва...  Долу горе при вас след колко време е бил първия нормален цикъл?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в пн, 12 ное 2018, 00:04
На мен МЦ ми дойде на 30ден след аборта... през толкова си ми идваше МЦ. Тоест не съм имала забавяне.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Джуманджи в пн, 12 ное 2018, 09:35
При мен след аборта ми дойде след 35 дни.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: FBID1443609712337292 в сб, 17 ное 2018, 12:19
Здравейте, искам да попитам ако съм в 10 г. с, но лекарят ми ме съветва да се подложа на аборт с пълна упойка и казва, че е късно за медикаментозен аборт, да го послушам ли или все пак да опитам първо с хапчета, как смятате?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 17 ное 2018, 14:59
Ами, на листовката на Мифепристон например пише, че се препоръчва за медикаментозно прекъсване на бременност не по-късно от 63 дни след първия ден на последния менструален цикъл.
Обсъди го с лекар и не рискува на своя глава.
Аз правих в 8 г.с., но ембрионът изоставаше и беше започнал да се отлепя леко дори.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в сб, 17 ное 2018, 15:43
Аз съм правила в 10, но реално плодът отговаряше на 6-та. Но ако си отговаря реално, предполагам шансът да не се получи нищо нараства. Обсъди с лекар.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Tsetsi111 в сб, 17 ное 2018, 17:39
Момичета вчера и на мен ми беше направен медикаментозен аборт.Искам да попитам колко време след това имахте късмета да забременеете отново.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: itsi_bitsi в нд, 18 ное 2018, 09:36
Здравейте, искам да попитам ако съм в 10 г. с, но лекарят ми ме съветва да се подложа на аборт с пълна упойка и казва, че е късно за медикаментозен аборт, да го послушам ли или все пак да опитам първо с хапчета, как смятате?

Аз имам един в 9с.и 4д, ако искаш ми пиши лично съобщение да ти разкажа. Стана и се изчистин добре без кюретаж.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: didi95 в нд, 18 ное 2018, 16:48
Момичета вчера и на мен ми беше направен медикаментозен аборт.Искам да попитам колко време след това имахте късмета да забременеете отново.
Аборта ми беше на 21март 2017(кухо яйце), умишлено се пазихме няколко месеца и после от първия път се получи и юли 2017 бях бременна отново с прекрасната ми дъщеря❤ Успех и на вас!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Tsetsi111 в пн, 19 ное 2018, 13:20
Много се надявам всичко да е наред.Сега започвам някакво лечение и лекарката е на мнение,че след първия цикъл може да се започне отново.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Никол Видолова 611501 в пн, 19 ное 2018, 21:48
Здарвейте, навсякъде (всички АГ болници или само някой определени) ли правят медикаментозни аборти?  Утре ми е прегледа още съм в 5г.с. и предпочитам да направя аборт с хапчета.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Tsetsi111 в вт, 20 ное 2018, 13:54
Никол , твоя аборт по-желание ли е? Не знам дали го има във всеки град, трябва да попиташ доктора си. Моят беше спонтанен аборт и в София ми беше предложен този медикаментозен вариант.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Beba_bg в вт, 27 ное 2018, 20:32
Моят скорошен опит бих искала да споделя. Наложи ми се на 12.11 медикаментозен аборт с близнаци, които нямаше как да задържа, тъй като са минали само 5м от секциото. Толкова години искахме детенце, роди ни се дъщеричката и сега бам още две. Лекарите ги беше повече яд от мене, че няма как да ги задържа....Не съм изпадала в неприятни депресивни състояния, както четох по-горе, но може би защото съм ангажирана с бебето денонощно.
Та, мога да кажа, че изключително леко мина всичко. Изпих в кабинета едно хапче (мифегин) и след 36часа още 2 (цитотек) и просто ми дойде цикъла. Не съм имала болки, съсиреци, нищо. Кървенето продължи 7дни. Доколкото разбрах е протекло така леко защото не бяха минали 49дни от първия ден на последната менструация. До тук бях на 3 прегледа, предстои и още един най-последен след като мине и редовната менструация до 2-3 седмици. Два пъти давах кръв - преди хапчетата (ПКК и бета ЧХГ) и 2 дни след началото на кървенето (само ЧХГ за да се види пада ли нивото, а то падна тройно надолу, което е един от индикаторите за успех на процедурата)
Доволна съм, да не дава Господ никога да изпадам пак в такова положение, но пак бих избрала неинвазивния метод.
На всички избрали метода пожелавам успех и горе главите - трябвало е, станало е, сега какво да се прави


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в вт, 27 ное 2018, 22:04
Да, определено, добре че най-накрая се появи и неинвазивния метод в България. Винаги е за предпочитане, да не говорим, че ако си загубил бебенце, което искаш след това на следващия цикъл веднага може да опиташ. Няма сраствания, няма упойки, много по-щадящ е според мен и за психиката - прибрах се вкъщи, не усетих голяма травма въпреки че си поплаках. Вече си имам бебенце, да ми е живо и здраво и премеждията са зад гърба ми. Да чукнем на дърво никога повече да не ми се налага, но определено е за предпочитане този вариант.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в вт, 27 ное 2018, 22:37
Всъщност не е гаранция срещу срастванията. Имам два медикаментозни аборта по медицински причини. Първият беше Ок, при втория не се изчистих напълно и получих сраствания. Преминах през две хистероскопии, за да се оправя.  Не го казвам, за да плаша някого, но и тази манипулация си носи своите рискове.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: hellen_a в пт, 07 дек 2018, 23:28
Здравейте! В четвъртък бях на преглед с ултразвук. 4г.с. Бременността не беше планирана и по времето в което съм забременяла съм пила Медрол (кортикостероид) което се оказа рисковано за плода. Изпих една таблетка Мифепристон 200мг. в 13:00 на същия ден и до сега нищо. Никави болки никаква реакция. Днес около 17:00 часа усетих че съм леко отпаднала, измерих си температурата - 37, сега е 37,6. Не смея да взема Парацетамол, а друго нямам. Утре след 10:00 трябва да изпия първото хапче Цитотек, ако не е започнал процеса до тогава. Много съм притеснена. АГ ми каза днес да взема 3х1 ношпа, но понеже не чувствам болка не съм.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Almond eyes в сб, 08 дек 2018, 09:07
Цитотек? Къде правиш аборта? Второто хапче би следвало да е Топогин. Не съм чувала да има друго регистрирано официално у  нас за медикаментозен аборт. Попитай пак лекаря си.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 08 дек 2018, 09:32
При процедури инвитро, често изписват медрол 2х1 или 1 на ден за потискане на имунната система. Аз го пих до 8 г.с.,имах мисед без сърдечна дейност, но не е причината медрол. Каква доза пиехте Вие?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в сб, 08 дек 2018, 09:49
Здравейте! В четвъртък бях на преглед с ултразвук. 4г.с. Бременността не беше планирана и по времето в което съм забременяла съм пила Медрол (кортикостероид) което се оказа рисковано за плода. Изпих една таблетка Мифепристон 200мг. в 13:00 на същия ден и до сега нищо. Никави болки никаква реакция. Днес около 17:00 часа усетих че съм леко отпаднала, измерих си температурата - 37, сега е 37,6. Не смея да взема Парацетамол, а друго нямам. Утре след 10:00 трябва да изпия първото хапче Цитотек, ако не е започнал процеса до тогава. Много съм притеснена. АГ ми каза днес да взема 3х1 ношпа, но понеже не чувствам болка не съм.

Сегашната ми бременност е инвитро. Пих Медрол до 15гс. по лекарско предписание.Незнам защо на теб са ти казали че трябва да махнеш бебче заради Медрола :О .. В момента масово се изписва Медрол при инвитро.

По темата... пии хапчетата както ти е казал АГ. Бременноста е прекалено малка.. 4гс ти току що си разбрала дето се казва. Не очаквай да има болки и много кървене... Първото хапче е за отлепяне на плодния сак. Второто е за предизвикване на контракции за изпадне.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в сб, 08 дек 2018, 13:57
Не знам при какъв лекар си била. Първо както вече са ти писали медрол масово се изписва при инвитро, т.е. не е  причина за прекратяване на бременност. И второ в 4г.с. няма как да се види бременност с ултразвук.
За лекарствата , ами трябва да слушаш лекаря, ако имаш съмнения или необичайни неразположения отивай в болницата. За но-шпа-то според мен не е задължително , ако нямаш болки.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: hellen_a в сб, 08 дек 2018, 14:02
В листовката на Медрол пише „Ако сте бременна или съществува вероятност да сте бременна, Вие трябва да използвате ефикасни противозачатъчни средства и да НЕ правите опити за забременяване преди лекарството да се е излъчило от Вашия организъм.” А и имам снимка от ехограф с плоден сак отговарящ на 4г.с.
Вие лекар ли сте, че твърдите същото за невъзможно? Или просто се заяждате?


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в сб, 08 дек 2018, 14:43
В листовката на Медрол пише „Ако сте бременна или съществува вероятност да сте бременна, Вие трябва да използвате ефикасни противозачатъчни средства и да НЕ правите опити за забременяване преди лекарството да се е излъчило от Вашия организъм.” А и имам снимка от ехограф с плоден сак отговарящ на 4г.с.
Вие лекар ли сте, че твърдите същото за невъзможно? Или просто се заяждате?

 Не се заяждам в никакъв случай. Може би реагирах по-емоционално, за което се извинявам . За медрола са ти писали момичетата по-горе, знам какво пише в листовката, неслучайно се назначава от лекари. То и в листовката на утрогестан пише да не се използва от бременни, а масово се назначава именно на такива .
Четвърта гестационна седмица реално е четвъртата седмица от последната менструация. Реално зачеването става две седмици след това, а имплантацията след още около седмица. На този етап обикновено бременност се установява само с тест и не може да се види нс УЗ. Но явно твоят случай е различен.

Желая ти всичко да мине безпроблемно. Температура 37.6 най-вероятно е реакция от лекарството. Но ако стане по-висока отиди в болницата. Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в сб, 08 дек 2018, 14:54
Медрол се ползва от адски много бременни по много поводи, но ние само го споменаваме за протокола, а не защото съдим решението ти за прекратяване на бременността. Все пак е сериозно лекарство и се назначава от лекар и на небременни, така че предупрежденията в листовката са си уместни.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в сб, 08 дек 2018, 15:03
Права си happy! То най-вероятно има значение и колко време и в какви дози е приеман.  Но понеже и аз съм от изстрадалите поради лекарски грешки и реагирах емоционално, което не ме оправдава и за което се извинявам. В крайна сметка сме тук да си оказваме подкрепа , а не да съдим.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: hellen_a в сб, 08 дек 2018, 17:39
Момичета, и аз съм в шок след това, което написахте за Медрола. Въпреки, че бременноста не беше планувана, искахме да я задържим. А не знам в какви дози се пие Медрол от бременни, но точните думи на АГто бяха „С тази ударна доза, по-добре не рискувайте”. Не искам да мисля повече, каквото сам си направиш, друг не може.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Малага в сб, 08 дек 2018, 18:17
hellen_a, попитах те каква доза Медрол си пила, за да се препоръча прекъсване на бременността. Отговори, моля - важно е да знаем. Листовките на всички лекарства по време на инвитро са ужасяващи. Иначе съм съгласна, че в идеалния случай организмът трябва да е чист от отрови преди и по време на бременност.
 Късно е да се обвиняваш, но бих те посъветвала винаги да търсиш повече от едно мнение. Аз ходих при 3-ма лекари, преди да взема хапчето. Не исках да повярвам, че е непоправимо.
В крайна сметка, как се чувстваш след приема на медикаментите?
Бъди спокойна, всичко се случва с причина. Съжалявам, ако съм те разстроила, но е важно да знаем дали взимаме правилните решения. Говоря както за теб, така и за себе си. Вече поставям всичко под съмнение и се опитвам да бъда информирана достатъчно.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в сб, 08 дек 2018, 18:18
Момичета, и аз съм в шок след това, което написахте за Медрола. Въпреки, че бременноста не беше планувана, искахме да я задържим. А не знам в какви дози се пие Медрол от бременни, но точните думи на АГто бяха „С тази ударна доза, по-добре не рискувайте”. Не искам да мисля повече, каквото сам си направиш, друг не може.

Не го мисли повече, ако е била висока дозата, напълно възможно е това да е било правилното решение! Ако го беше задържала, пак щеше да се тревожиш дали си взела правилно решение. Гледай напред! Щом го искате, като се възстановиш действайте! Успех!


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: hellen_a в сб, 08 дек 2018, 18:24
Схемата за прием на Медрол беше 3дни х 3 таблетки, 3х2 и 3х1.
 Тази лекарка ме следи от 7 години. При нея родих първото си дете преди 6. За момент не си помислих за второ мнение тогава.
Тази сутрин в 10:00 (44часа след Мифепристон) приех 2 таблетки цитотек. Имам кръвотечение като по време на МЦ и поносими болки. Изпих едно ношпа сутринта и повече не съм. Звънях на АГ каза, че трябва да се засили до вечерта и да и звънна пак по-късно.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Hristinchet0 в сб, 08 дек 2018, 21:41
Незнам ама ме е много, ама много яд!!! Аз го пих общо 17седмици 2х1...


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: hellen_a в сб, 08 дек 2018, 22:55
А за какво го изписват при инвитро? Аз го пих за болка и скованост в ръцете с неясен произход.


Титла: Re: Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване
Публикувано от: Natali5126 в сб, 08 дек 2018, 23:15
А за какво го изписват при инвитро? Аз го пих за болка и скованост в ръцете с неясен произход.
Изписва се за потискане на имунната система, за да не бъде отхвърлен ембриона като чуждо тяло след трансфера. Което разбира се не го прави абсолютно безвреден.  Употребата на всяко лекарство по време на бременност си носи своите рискове.  Така че не го мисли и не се самообвинявай. За теб в този момент това е било правилното решение.


1