BG-Mamma

Красота => Диети и процедури за отслабване => Темата е започната от: Incognito в пн, 22 фев 2016, 21:44Титла: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Incognito в пн, 22 фев 2016, 21:44
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_dc9948ed)
Житният режим на Учителя Петър Дънов
Той е създаден преди около 90 г. от един велик българин - Учителят Петър Дънов /пред когото се е прекланял дори великият Алберт Айнщайн/. От тогава са го правили хиляди хора /българи и чужденци/. Някои са издържали 10 дни, други - по-малко. Но това не е толкова важно. Не трябва да се фанатизирате. Важен е стремежът да обновите тялото си.
  Сведенията за Житния режим са оскъдни.В беседите и лекциите на Учителя Петър Дънов няма да откриете текстове и инструкции за такъв Житен режим ,който се прави днес.Там има указания за упражнения ,където храненето е само с жито.Много често продължителността на такива режими /упражнения/ е повече от десет дни.

 Днешният начин на правене на Житния режим се базира на спомените на готвачката на Учителя.Според тях ,той го е дал само на нея.Тя го предава на някои последователи на Учителя през 1953 г..Препоръките й са да се ползва грухано жито.Според нас, такава препоръка може да е само лична и да е базирана на някакво заболяване/зъби,стомах,челюсти../ ‘’Грухан’’ означава ‘’бит’’,а това противоречи на идеите на Учителя, свързани с ненасилието.А и да не забравяме,че има и памет на материята.Затова ние препоръчваме хранене с жито ,което е с много малко кълнче/милиметър/.При раждането и около този момнт енергиите са доста повече.Има и прояви на Любовта,макар и на растително ниво.Тогава вие се свързвате с великото тайнство на раждането.Но този момент има и връзка с жертвата  на житното зърно.Има и такава беседа на Учителя Житното зърно .  Тя е основна за Житния режим  и е добре да бъде прочетена ,за да се разбере духовния смисъл на правенето му.

При правенето на Житния режим ,полезни за нашия организъм са орехите /за мозъка, имат такава форма/,ябълките /за сърцето/и пчелния мед /за кръвта/.Освен свалянето на килограми, чрез Житния  режим можете да обновите организма си на клетъчно ниво.
   Този режим е съобразен с фазите на Луната и с енергиите, които ''носят'' отделните дни.
Луната има много по-голямо влияние върху организма /особено женския/, върху течностите в него, дори и върху емоциите, отколкото вие си мислите. Затова такъв вид режим се започва или в сряда или в понеделник /когато пълнолунието е било в сряда, четвъртък/ ,след пълнолуние. За да имате по-голям успех,трябва да спазвате тези условия.

Но от огромно значение е и поведението на всеки, който се захранва. Въпреки че резултатите могат да бъдат по-трайни, много често едно неправилно захранване почти ''ликвидира'' усилията, положени по време на същинската част на режима.
     Естествено, за някои този режим може да бъде неподходящ /болни, с по-слаба воля.../
За разлика от други диети, той не е толкова труден. Дори има дни в които почти не ти се яде. Но всичко е много индивидуално.
Макар че понякога има и по-незадоволитени резултати за нас ,Житният режим е полезен. Дори и като изпитание на волята.
Затова си заслужава поне веднъж да го направите И защото е български, изпитан е десетки години и някои го правят по няколко пъти в годината.
 За тези ,които имат за цел сваляне на килограми ,можем да дадем следната информация: За един Житен режим можете да’’загубите’’ около 5 кг.На ден се свалят нормално около 500 гр,но неравномерно и зависи от различни особености на всеки човек.При правилно захранване ,най-много да наваксате около един килограм.Някои дори продължават и тогава да ‘’губят’’килограми.Ако направите четири режима през годината /Не ви препоръчваме повече/,можете да се ‘’разделите’’ с около 15 кг от теглото си /след всички захранвания/.Според нас,това е един сравнително здравословен и не особено труден начин за отслабване.

   Най-лесно се прави Житен режим през май, юни, септември и октомври. Защо? Една от причините е свързана с факта, че на организма не му се налага да хаби толкова калории за „затопляне” или „изстудяване”. Зимните месеци се хабят до 25 % от калориите за затопляне, ако температурата около нас е нула градуса. Затова ви караме да пиете вода с такава температура /22-37 гр./. Така не се хаби много енергия. Всички знаете каква е температурата на водата в нашия организъм.
Добре е по време на целия режим /трите фази/ да си водите дневник. В него можете да записвате най-важните проблеми, усещания, емоции, срещи /видими и невидими/, дори грешки...
Когато правите следващия режим, можете да сравнявате, корегирате...

ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ,ЧЕ ПРАВЕНЕТО НА ЖИТНИЯ РЕЖИМ КРИЕ РИСКОВЕ ЗА ЗДРАВЕТО ВИ, АКО ИМАТЕ НЯКОИ ПО-ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ /НА ЕНДОКРИННАТА СИСТЕМА, , НА СТОМАХА, КОЛЕБАНИЯ В КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ ,ПСИХИЧЕСКИ И ДР./  ИЛИ ПОЛЗВАТЕ НЯКОИ ПО-''СИЛНИ'' МЕДИКАМЕНТИ.
НИЕ НЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ, АКО НЕ СТЕ СЕ ВСЛУШАЛИ В СЪВЕТА НИ ИЛИ НЕ СТЕ СИ НАПРАВИЛИ КОНСУТАЦИЯ С ЛЕКАР, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ РЕЖИМА.
ЖИТНИЯТ РЕЖИМ НЕ Е ПАНАЦЕЯ И НЯМА ДА ВИ РЕШИ УСПЕШНО ПОЧТИ ВСИЧКИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ. МАКАР ЧЕ И НА НАС НИ СЕ ИСКА ДА ОЗДРАВЕЕТЕ.

Въпреки че интернет е демократична и отворена мрежа, ти се включваш в група, която има ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАВИЛА.

Ето някои от по-важните от тях:
1. Житният режим на Учителят Петър Дънов не е обикновена диета. Той има и по-скрити ''послания'' и въздействия. Биди готов да ги приемеш.
2. Прочети бавно и внимателно мненията по темата и прецени дали имаш желание да го направиш.
3. Опитай се да разбереш, че имаш огромен волеви потенциал. Остава само да го направляваш достатъчно умно и режимът ще ти се стори много лесен за правене.
4. Има много противоречива информация по темата /в книжки и в нета/. Прочети какъв е изборът на групата и прецени дали можеш да се съобразиш с него.
5. Следвай стриктно указанията за правенето на Житния режим. Те са проверени и дават много добри резултати. Ако се съмняваш в това, по-добре не започвай да правиш режима. Или поне не с помощта на тази група.
6. Групата е задружна, интелигентна и готова да помогне при нужда. Но не прави асоциации с диспечерите на тел.112. Първо направи усилие да си помогнеш сам.
7. Често повтарящите се въпроси не получават отговори. Познай защо.
8. Споделяй радостите и проблемите си, свързани с Житния режим, защото те са ценни и за другите.
9. Помагай  за подобряване на правенето на Житния режим с конкретни предложения за подготовката на режима, захранването, приготвянето  на житото и др.
10. Не обръщай внимание на околните по време на режима /Ако ти се чудят на акъла/. Ти си взел /взела/ правилното за теб решение и не плащаш данък ''обществено мнение''.
11.Не се поддавай на изкушения, които ще те накарат да прекратиш режима. Независимо от източника. Ти знаеш, че си по-силна /силен/ от тях и трябва да го докажеш.
12.Човешкото здраве е най-ценно. Затова при сериозен здравословен проблем не започвай режима, а ако си го започнала, го прекрати веднага и потърси лекарска помощ.
Когато имаш трудности /по време на Житния режим /, си спомняй за тези правила и не забравяй, че правиш чудесен режим в чудесна интернет компания.


Какво жито да използваме за Житния режим?
Търсете българска обикновена пшеница за покълване.
Ние сме твърдо за жито за покълване. Заради потенциала, който съдържа в началото на покълването.
Има и една друга основна причина, която ни кара да използваме такова жито /макар че в някои сайтове пише грухано, то е за болни и за хора с ''лоши''зъби/. Това е паметта на или от материята. Груханото жито помни кой го е „бил” като материя и енергия и става смесване на енергиите. А ни трябва естествената енергия на житото. В неговата люспа има много хранителни вещества. Ако ползвате грухано жито, помнете, че то много бързо става на каша, ако се залее с гореща вода.

Вече сме коментирали проблемът с избора на житото. Временно едно изключение се беше превърнало в правило при налагане на ползването на грухано жито.
Тези, които се хранят с грухано жито, имат много повече ''съпътстващи проблеми'' - треперене, глад, главоболие...

(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_73a38cd7)
Голяма картинка: http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito1g.jpg (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito1g.jpg)

На немски:
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_5beb1639)
Голяма картинка: http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito2g.jpg (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito2g.jpg)

(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_e091c027)
Голяма картинка: http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito3g.jpg (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito3g.jpg)

(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_e6ebb909)

Голяма картинка: http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito4g.jpg (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/jito4g.jpg)
Може да се ползва натурално жито (като за посеви, за кокошки и т.н.). Но трябва да сте сигурни, че не е обработвано с химикали. Добре да се почисти от треви и примеси.

Още информация защо се ползва покълнало жито.
Ползването на жито за покълване има духовни и физически причини.Духовните са свързани с принципа на жертвата,а обяснение за физическите можете да намерите във форуми като този:
http://indigota.com/index.php?topic=4709.0 (http://indigota.com/index.php?topic=4709.0)

Житото за покълване е с твърда люспа и това помага да се чисти организма по време на режима.

Ползването на лимец е предимство при правенето на Житния режим, когато имате здравословни проблеми или ако трудно издържате на гладуване. Може би е добър и като генетичен състав /поне според рекламата/.
     Минусите сме обяснили. Просто не се ограничавате в храната, а се храните почти нормално /заради засищането от лимеца/. А това не изисква воля. Този древен сорт е много мек и много по-малко чисти /физически/. И не на последно място - не е бил препоръчан от създателя на режима, макар че и тогава е бил познат. Но и самият режим така се е развил-от облекчение към облекчение - ябълки, орехи, пчелен мед, че дори и лимон /за някои/. Дълго време житото беше грухано, за да е меко ...

Който има здравословни проблеми /зъби, стомах/, разполага със средства и живее в голям град, може да си купи и  да ползва лимец. Той е по-мек. И тази година тече някаква огромна рекламна кампания, която налага този сорт. Ние му признаваме някои от качествата /засища повече/, но повечето от тези, които правиха режима с обикновено жито за покълване, имаха по-добри резултати /като спад в теглото/. Съмняваме се, че със своята мекота изчиства по-добре червата, отколкото обикновеното по-твърдо жито. Не видяхме някаква по-голяма разлика и в по-''скритите'' му компоненти, които изчистват.
     От чисто духовен аспект ползването на лимец намалява волевите препятствия, не се усеща много глад и от там-ефектът по отношение на ''каляване'' на волята е по-малък. Още повече, че има облекчения и с храненето с мед, ябълки и орехи / ''срогият'' вариант е само с жито/.


От къде се купува жито за покълване?
София http://ecovege.org/sofia (http://ecovege.org/sofia) или http://biosviat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=211 (http://biosviat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=211)
Купете (набавете) си жито поне 4-5 дни преди началото на същинския етап от Житния режим. Трябва да имате 2 дни, за да опитате и установите за колко време покълва вашето жито при Вашите условия. И ако това са 48 часа, трябва да имате поне толкова до началото на същинския етап от Житния режим. Ако планирате да правите режима, най-добре седмици по-рано да си купите житото. Често последната седмица то се изчерпва по магазините и започват въпроси с какво да бъде заменено.
Купете си повече от 1кг. жито. Около 30-40 гр са примеси, които се чистят. Ако слагате малко повече от 100гр и ако опитате с това жито преди режима за колко време покълва, то 1кг няма да Ви стигне за 10 дни, а за последните ден-два от режима, може да не намерите по магазините.

Затова житото се купува по-рано и се пробва как и кога покълва.
За първи път /ден / го накиснете 48 часа по-рано /до началото на режима/. Ако покълне към 36 час, го махнете от водата и го сложете на хладно място, за да не покълва бързо и за да не се вкисне. Веднага сложете другото. Само за втория ден ползвайте по-топла вода и по-топла стая /ако няма покълване/. Махнете житото до 36 час и го хапнете през деня /каквото и да е/. Опитайте се да засечете покълването и да приготвяте за всеки ден жито. Лесно е, ако сте концентрирани.
Обикновено 48 часа са нужни за покълване в студена вода и по-студена стая. Идалните условия са 22 градуса в стаята и 22 градуса на водата ,където кисне житото.
Лимецът покълва по-бързо. Понякога дори след 24 часа.

Как се приготвя житото за покълване?

Най-добре е съдът ,в който ще кълни житото, да е глинен/ керамичен, гювече/ или дървен, защото е по-близо до природата.При липса -може и порцеланов. В него поставяте 100 гр.жито/Ако няма с какво да измерите –слагате 10-12 големи лъжици ,‘’без връх’’/. Той/съдът/ трябва да може да се покрива (с капак, чинийка). Житото заливате с вода с температура около 22 градуса .

Ето как трябва да изглежда покълналото с малък кълн житото, което ще ядете:
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_ee00571b) (https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_dbdc1712) (https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/NzHK/32604912_d7cfaa86)

Голяма картинка:http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j1g.JPG (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j1g.JPG)
Голяма картинка:http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j2g.JPG (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j2g.JPG)
Голяма картинка:http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j3g.JPG (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j3g.JPG)
Голяма картинка:http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j4g.JPG (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j4g.JPG)
Голяма картинка:http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j7.JPG (http://jitenrejim.bratstvoto.net/images/j7.JPG)

След като хапнете веднъж от житото, го покривате, но не слагате вода. Съхранявате покълналото жито при температура около 16-18 градуса или степен 2 на хладилника.

Житото не се вари и не се ползва грухано,''бито''  /заради паметта на материята/. Не се ползва и термос с гореща вода. /Този метод е революционен и не е естествен.Опитайте се да се поставите на мястото на житото -попарени и в затвор./.

Режимът реално е 30 дни:
10 дни подготовка /хранителна и психологическа/,
10 дни хранене с жито, орехи и ябълки и 10 дни захранване.


Преди да останете изцяло на жито е добре да си хапвате повече плодове, постепенно да изключвате сладкото и месото, да пиете повече чайове и вода. Дори можете да  пробвате малко накиснато жито, заедно с другата храна. Няма да ви навреди / Препоръчваме го и на тези , които никога не са правили режима/. Естествено, трябва малко да  намалите и останалата храна. Опитайте се да си оправите и алкално-киселинния  баланс, за да нямате киселини по време на режима. Малко по-надолу ще намерите подробности за подготовката.

Някои от  вижданията ни за провеждането на режима се промениха през тази година/според нас - към по-добро/ и затова още веднъж ви предлагаме разликите с първата страница на някои от старите теми  или със статиите в нета:
- Режимът се прави с жито за покълване, а не с грухано.
- Режимът не се прави с по-големи кълнове, а с кълнове в много ранен стадий /има и снимки  в темата/
- Не се ползва термос.
- Вече има и подготовка на режима /от 10 дни/. Постепенно се изключват част от храните, намалява се количеството на приетите калории. Има и по-духовна подготовка за тези, които имат желание и възможности да я правят.
Подготовката за Житния режим е много важна. За съжаление, някои, които го правят, наподобяват млади хора, които се хвърлят във водата, без дори малко да се понамокрили предварително. Може и да не се случи нещо неприятно, но това е стрес за организма.
Според нас, някои още не са разбрали, че Житният режим се състои от три части, които продължават по 10 дни /подготовка, същинска част и захранване/. Нормално е да се акцентира върху същинската част, но не трябва да се пренебрегват и другите две, за да няма здравословни проблеми и неразположения.
                                      
Подготовката:
Определете си средното количество калории, които приемате, когато се храните без ''режимни'' ограничения. Нормалните стойности за жените са около 2000 -2100 ckal., а за мъжете -2600-2700 ckal. В деня преди режима трябва да приемате 1200 ckal /гранична стойност/. Тези калории ги извадете от 2000 или 2700.
  Полученото го разделете така, че всеки ден да се ''отказвате'' от почти еднакви количества калории /80-150/.
      Трябва да промените и вида на храната си. Ако ядете месо, трябва да се откажете от него за тези дни и до края на режима. До началото на петия ден /до началото на режима/ трябва да сте престанали да ядете и млечни храни. През останалите пет дни до режима -можете да се храните със супи, салати, плодове и повече ядки /мазнините трябва да са до една четвърт от храната/. Последният ден, в деня преди режима, си хапнете възможно най-приятно, най-леко и полезно /плодове, зеленчуци, ядки, картофи,.../.
     Опитайте се да си спомните и каква храна обикновено ядете повече-киселинна или алкална. Ако киселинната е повече от 60%, то можете да имате различни неразположения. Затова се опитайте да направите корекция в алкално-киселинния си баланс: http://daoin.com/feeding.php (http://daoin.com/feeding.php)

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ПОДГОТОВКАТА! АКО Я НАПРАВИТЕ ДОБРЕ, ЩЕ СИ СПЕСТИТЕ НЯКОИ НЕРАЗПОЛОЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА СЪЩИНСКАТА ЧАСТ НА РЕЖИМА.

За създаване на настроение за режима,можете да ''пообиколите'' житната нива: http://www.youtube.com/watch?v=EXFQdJ3UmgI&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=EXFQdJ3UmgI&feature=player_embedded)

Ето за по-духовните и духовната  подготовка. Това са малки наряди, съставени от песни, молитви и формули /Всеки си има любими/. Една от песните може да бъде МОГА ДА ПОСТИГНА./Песен ма светлия път/.. Естествено, може и да се казва формулата, която е за Житния режим, но ориентирана в бъдеше време /''Господи,приеми ме в лечебницата на природата''!/
    Можете да си помагате и с някои духовни практики /но само, ако ви идва „отвътре”.
За по-духовните предлагаме и някои линкове:
http://www.bratstvoto.net/music/pesni_k.html (http://www.bratstvoto.net/music/pesni_k.html)

http://bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html (http://bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html)
Има и полезни текстове в Упражнения и Медитация на http://www.bratstvoto.net
Има и видео за някои упражнения. Можете да съчетаете подготовката за Житния режим с двигателна активност. Упражненията не изискват големи усилия и повечето могат да се играят и вкъщи.

Същинска част:

Режимът (същинската част) се започва винаги при намаляваща луна (разсип на луната),ако искате  да се отървете от нещо/тегло,болести/,а ако искате да придобиете-при нарастваща/след Новолуние/
Ако не се съобразите с фазата на Луната и денят на започване на режима, е все едно да плувате срещу течението на река. Плува се от добрите плувци, но е по-трудно.
И обратно - ако се съобразите, ще плувате по течението, по-лесно. Луната има доста голямо влиянияние върху живота на човека. За жалост, ние имаме много малко знания за това.


Ето и продуктите за режима:

Разделете за всеки ден по :
100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота),
3 ябълки (за сърцето),
9 ореха (за мозъка),
3 лъжици мед, 6 -8 чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

Водата, която пиете, трябва да е по 30 мл на килограм тегло. Ако се получи много -пийте поне 2 литра, бавно, на много малки глъдки, нито студена, нито гореща /между 22 и 37 гр./. Задържайте я в устата си, все едно я ''дъвчете''. Така ще извлечете повече енергия от нея.

Броят на орехите и ябълките не е случаен. Но не е някакво голямо прегрешение, ако сте изяли няколко ореха повече, ако имате някаква криза. Макар че, понякога, малките компромиси водят към по-големи. Зависи от волята на човека.
 
Помнете, че този Житен режим е наречен така, защото се прави само с жито /според някои източници дори по 30 дни/. Но през годините са дадени тези обекчения с другите храни.
Aко не можете да гълтате ''дъвката'' от житото ,помомогнете си с  малко леко затоплена вода /нормална човешка температура/.
Най-добре е да се яде житото с дървена лъжица, а не с метална. Дори можете да ядете житото с пръсти /връзка с енергиите на пръстите/.


Разрешени и неразрешени храни и напитки:
Не препоръчваме да се пият фрешове,макар че и ние ги обичаме/особено пресните/...
Можете да пиете билков чай /ако не можете да пиете само вода/.Но нека билките да са по-неутрални.Ако имате ниско кръвно-пийте една чаша зелен чай на ден или чаша кафе/да не е силно/,но само след като сте хапнали ‘’порцията’’жито/около 30 гр./


Eто едно малко допустимо прегрешение.
Лимонът не е в ''официалните'' продукти на режима. Но някой го ползват като ''заместител'' на солта. Има по-силен вкус и частично убива желанието за сол. Ако искате, можете да пиете две чаши ''кипнала'' вода /но поохладена/ с няколко капки лимон и мед /на вкус/. Според някои, тя помага да се поизчисти организма и замества водата на груханото жито, която ние ''загубихме''. Пие се най -малко един час преди ядене. Но помнете, че не е задължително да го правите.. Лимонът /един за ден/ не се яде, а се цеди сока му, за да се поддържа алкално-киселинния баланс на организма ви.


Можете и да не ядете пчелен мед. Не е задължително, но ще ви е трудно. Дневната доза е до 50 гр. /при желание за отслабване / и най-много - 100 гр., ако сте много слаби или сте в криза по време на режима. Не го смесвайте с житото. Сложете го в устата и го размийте с вода.

За предпочитане е храната да се яде разделно през половин час. Ябълката е първа. Някои смесват орехи и жито. Тази комбинация е по-вкусна за тях,но може да доведе до запек.
За предпочитане е да не ядете настъргана ябълката, заради допира й с рендето. Но това зависи от зъбите ви. Няма точно изискване как трябва да ядете ябълката /белена или не/. Ако е достатъчно чиста кората, по-добре да е небелена. Истина е, че ножът и рязането влияят енергийно на плода. Но зависи и от зъби,стомах...
Черупките и обелките от ябълките /ако имате/ ги закопайте някъде в гората. Семките -някъде ,където могат да поникнат.Това има и символично, и духовно значение.
 Не смесвайте храните! Особено ябълката и житото. Тогава коремът ви може да се подуе. И да има малка ''ферментация'' в него. Но не е опасно. А и ябълката е един от най-съчетаемите с другите храни плод.
Има и някои тънкости. Ако имате повече време, можете да разделите храните. Например в 12 часа да ядете ябълката, в 12,30ч. -житото, а в 13ч. - орехите.'
При ползване на лимец или при болки в стомаха при ползване на жито,те се хапват последни...
По този начин намалявате лекото ''вкисване'' на житото в стомаха си. Макар, че ябълката може малко да повиши глада ви. Опитайте се да не смесвате вода и храна. Поне не много. Не прекалявайте с меда. На хранене - по лъжичка. Най-много един буркан за режима (за най-гладните). Ако често страдате от запек, внимавайте с орехите. В повечето случай няма проблем с тях, но не всички хора са еднакви. Опитвайте се по-често да ходите до тоалетна.

Ако не можете да пиете вода, пийте чай /от по-традиционните и полезни за стомаха билки/. Но не е сигурно, че дозата от 1,5л. няма да ви дойде много и най-малкото – да се чувствате доста отпуснати. За предпочитане е да редувате вода с чай .

Не се пуши, не се пие алкохол...

Пие се много вода. За предпочитане - с топлината на тялото/около 37 градуса/


Ако имате нужда от някаква информация , можете да я открите тук:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=289.msg1059#msg1059

При неразположения:
Ако ви боли глава, опитайте се да си помогнете с чай от мента, маточина, мащерка, лайка ...и мед.
Но първо сложете меда в устата си и после го ''размийте'' там с чая. Възможно е да е паднало и кръвното ви. Пробвайте да го нормализирате с някакъв чай /зелен/ или по-леко кафе /преди обяд/. Ако наистина е паднало,увеличете количеството на меда, което ядете. Нормално е и да ви е по-студено.
Не се притеснявайте за главоболието. Има връзка между стомаха и главата /дори при запек може да те боли глава/. А и главоболието е резултат от ''чистенето'' на организма. Понякога при такива процеси се ''атакуват'' по-слабите места в конкретния ораганизъм. В следващите дни болката постепенно ще изчезне. И... в такива случаи не вземайте болкоуспокояващи!
Не се насилвайте да пиете много вода. Или ще затрудните бъбреците си, или ще напълните стомаха си с много вода, няма да ви се яде и ще сте слаби, поради липса на хранителни вещества в организма ви. Препоръчителната доза за тези, които пият по-малко вода, е 1 литър и половина /заедно с житената/. Може би нормално е да изпивате  по два литра. Всеки може сам да прецени  колко е нормалното за него количество,макар че има и препоръки /30 мл на килограм тегло/


По време на Житния режим можете често да си мислите и казвате, че не ви се яде и сте сити. Понякога това е налагане на ума над нуждите на тялото. Иска ви се да е така и си създавате дори усещането, че е така. Това може би е нормално, защото искате да успеете. Но често тази илюзия е основната причина за провали. Затова се опитвайте да си изяждате дневната доза храна. Помнете, че ви трябват поне 1200 ckal на ден. А през зимата дори повече. Можете да ядете само по-малко пчелен мед /50 гр. са достатъчни за пост/. Ако се наложи - можете да го увеличите до 100 гр. / треперене, студ, ниско кръвно.

Голяма част от духовния смисъл на Житния режим можете да откриете тук: Житното зърно http://triangle.bg/books/1914-03-16--1.1998/1914-03-23--1.html

Захранване:

Не се притеснявайте за захранването.Само помнете ,че  всичко трябва да стане постепенно. Основният проблем е в количеството.
По-добре е да ядете по по-малко – 4 - 5 пъти на ден.

Класическата ангелска супа е само от цели картофи. Но можете да се добавите и  малко лимон, морков, лук...
Не е за предпочитане още първия ден да  прибавите черен пипер.
Лекото захранване започва на десетия ден,на обяд. Има и духовна причина. 10 е единица, начало.

Ето още веднъж линка за захранването.Съветвам ви да го научите и ако имате въпроси, да питате.
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=457.0

Ето и един чудесен пример от темата за захранване /доста богато/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528794.msg17778207#msg17778207 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528794.msg17778207#msg17778207)
предоставено от ann69.  Благодарим ти!


До този момент спазихте указанията и постигнахте успех. Но и много добре знаехте какво можете да ядете. Сега сте много по-свободни. Имате някакъв избор и като вид на храните, и като количество.
Първата голяма опасност е да не се нахвърлите на голямо количество храна. Дори и на салати, и на плодове. Защото за всяка от вас е налице ефектът ''свит стомах''. Дори и да е само на психологическо ниво. Затова яжте по малко, но повече на брой пъти. Макар че никой диетолог няма да ви ограничи по този начин количеството, съобразете се с препоръките ни до петия ден.
Прибавяйте и по малко калории /по 80/. Това най-лесно става с ядки. Но гледайте да не са много  мазнините /при нормално хранене-една четвърт/. Чудесна добавка към салатите могат да бъдат белени слънчогледови семки. Можете да ядете и кълнове. Не е проблем и ако продължите да си хапвате покълнало жито, орехи, ябълки и пчелен мед.
    Принципът, който трябва да следвате през първите пет дни е да не ядете нещо, което е по-трудно за смилане от житото, което сте яли.
     В никакъв случай не посягайте към торти, пържено или алкохол.
     Както много пъти сме подчертавали, едно близване/хапване/ на нещо ''забранено''не е голям проблем. Проблем е, че трудно можете да се спрете след това.

Може млечните да почакат до щестия ден. Е, няколко лъжици кисело мляко не са проблем малко по-рано. Но твърдите /кащкавал ,сирене/ - от тогава.

Добре е през цялото захранване плодовете, зеленчуците и ядките да бъдат поне половината ви храна. Останалото количество може да е варено и печено и съотношението /варено-печено/ се отнася за него, а не за цялата ви храна за деня.

Можете да ядете ориз и грах през четвъртия ден. Но да няма много сол и мазнина.
С туршиите е по-сложно. Ние бихме се въздържали през десетте дни. Но, ако много ви се яде, яжте по мъничко от осмия ден.


Ето някои насоки за първия ден от захранването:
-количество калории- около 1200-1400
-количество храна-около една трета от нормалната за нас
-плодове,супи,зеленчуци,ядки /орехи,семки,лешници/,съчетани съобразно алкално-киселинния ни баланс.
-мазнините-една четвърт от цялата храна
-ползваме само зелени подправки
-не ядем хляб
-въздържаме се от мазнини за салатите/дори от зехтин/
-може да ползваме много малко сол/ако не можем без нея/ и сок от лимон
-по възможност ядем количеството храна за деня повече от 3 пъти

През втория ден количеството храна трябва да е половината от обичайното за вас. Калориите трябва да са около 1450 ckal. Продължавайте да се храните с варена /или ''на пара''/ зеленчукова храна. Хапвайте и плодове, салати, зеленчуци /сурови, най-вече морков/, ядки /една четвърт от храната ви/. Избягвайте зелето. Не включвайте ''класически'' подправки с изключение на малко сол и зехтин /ако не можете без тях/ или няколко капки лимон. Не яжте хляб.
Не яжте и сурови люти зеленчуци /ряпа, чесън, лук.../.

Количеството храна през третия ден трябва да е две трети от обичайното за вас /относителен критерий за тези, които са си хапвали повече преди режима/. Калориите за жените-1550-1600 ckal, a за мъжете-2150-2200 ckal.
Продължавате да ядете зеленчуците, плодовете, ядки. Можете да включите в храната си ориз, грах. Вече можете да ползвате и малко зехтин, сол. Варите, но не печете и не пържите храните. Не ядете хляб, месо, захарни изделия, млечни храни, гъби, боб.
Въздържате се от по-голямо количество зеле /обикновено и най-вече-сурово/
Пиете достатъчно вода/около 2 литра,около човешката температура/.Можете и да си хапвате до 50 гр. пчелен мед. Който се е ''пристрастил'' към житото - да си хапва и от него, но по-малко количество в сравнение с режима /около 50 гр/.

Количеството храна през четвъртия ден от захранването трябва да е три четвърти от обичайното за вас /относителен критерий/. Калориите за жените - 1600-1650 ckal, а за мъжете -2200-2250 ckal. Продължавате да ядете зеленчуци, плодове, ядки. Можете да увеличите количеството сол и зехтин. Продължавате да варите храните. Ако ви е домъчняло за млякото, можете да хапнете няколко лъжици. Не е проблем и ако хапнете малко хляб /до една филийка/.


През петия ден вече можете да ядете нормалното за вас количество храна /относителен критерий/. Калориите за жените - 1650-1700 ckal., a за мъжете - 2200-2250 ckal. Продължавате да ядете зеленчуци, плодове, ядки /вече може и по-твърди/. Последен ден, в който можете само да варите храната. Салатите могат да да бъдат с нормалко кличество зехтин и сол /не пресолявайте/. Можете да хапнете до около 200 гр. мляко /кисело/ и една филия хляб. Продължавате да пиете достатъчно количество вода.


През шестия ден от захранването можете да хапнете и малко печено. Но то не трябва да бъде повече от една трета от цялата ви храна. Калориите за жените са около 1750 ckal., a за мъжете - около 2300 ckal. Продължавате със салатите, плодовете, ядките. Можете да си приготвите ориз с грах, царевица...
Ако ви се яде малко ряпа, хапнете си спокойно /но да не е много люта/. Можете да ползвате и малко чесън и черен пипер.
 Вече можете да хапнете и малко кашкавал, сирене и маслини /до 100 гр/. Но да не са много солени. Ако ви се яде хляб - до две филии.
Продължавате да пиете достатъчно количество вода /1,5-2 литра/.


През седмия ден от захранването може половината ви храна да е печена. Вече можете да си хапнете малко зеле и боб. Филиите хляб - най-много три. Добре е да продължите да ядете повече плодове, зеленчуци и ядки. Не яжте сладко, гъби и месо /които не са вегетарианци/
Кашкавал, сирене, маслини - до 150 гр. /не много солени/. Кисело мляко - в нормалното за вас количество.
Калориите за жените трябва да бъдат 1800 ckal., а за мъжете-около 2400 ckal.
Продължавате да пиете достатъчно количество вода /1,5-2 литра/.


През осмия ден от захранването съотношението варено - печено може да бъде вече една трета към две трети. Продължавате да се храните както през седмия ден. Можете да си хапвате нормалното количество боб и зеле. Ако много ви се прияла баничка, хапнете, но малко/до 100 гр./
Не забравяйте, че количеството на плодовете, зеленчуците и ядките трябва да е поне половината. Калориите за жените трябва да са 1900 ckal., a за мъжете - 2500 ckal.
Продължавате да пиете достатъчно количество вода.


През деветия ден от захранването съотношението варено-печено /за половината от храната ви/, може да бъде една четвърт към три четвърти. Продължавате да се храните както през осмия ден. Количеството на тестените изделия може да бъде до 200 гр.
 Не ядете гъби, месо и сладкарски изделия. Калориите за жените са 1950 ckal., a за мъжете - 2600 ckal.
Продължавате да пиете достатъчно количество вода.


През десетия ден от захранването почти сте се доближили до нормалното си хранене. Половината храна можете да я печете или варите. Другата половина са зеленчуци, плодове, ядки.
 Остава малко ограничение за тестените храни /до 300 гр./. Продължавате да не ядете месо, гъби и захарни изделия.
  Калориите за жените са 2000 ckal., а за мъжете-2700 ckal.
  Продължавате да пиете достатъчно количество вода.


От единадесетия до петнадесетия ден от захранването въвеждате постепенно в храненето си месото /започвате от най-лекото/, гъбите и сладкарските изделия /много внимателно с тях/. Ако ги поограничите, ще е добре. Ще е полезно за вас, ако продължите да ядете повече плодове, зеленчуци и ядки.
     Захранването беше малко по-свободно. Тези, които имат за цел отслабване, могат да поотложат още с ден или два въвеждането на тестените и млечните храни /от шести до десети ден/.
Първите три дни яжте пресни зеленчукови салати /макар, че няма хубави зеленчуци през зимата/. Сложете малко зехтин и малко сол. Хапвайте си и зеленчукови супи. Може и варени картофи. Въздържайте се от хляб. Можете да продължите да ядете орехи.
Елдата или булгурът са своеобразно ''продължение'' на Житния режим. При захранването може да ги включвате по мъничко към третия ден. Поне първите два дни изкарайте на зеленчукови супи и каши.
На четвъртия ден можете да си направите и една салата от моркови с малко мляко. Прибавете и една филия хляб.
На петия ден можете да си хапнете и шопска салата.През четвъртия и петия ден можете да ядете и варен ориз.
Основното е ,че ястията до този ден трябва да се варят.От шестия можете спокойно да ядете и по малко печени храни.
На шестия ден - малко варени овесени ядки със сирене, каши от пълнозърнест хляб,готвено прясно зеле. Можете да увеличите млякото и сиренето. Хапнете и мюсли.
Постепенно увеличете количеството на храните, които сте яли. Прибавете и малко кашкавал.
Може и малко маслини, грах, зелен фасул. Увеличете филиите хляб.
На осмия ден - боб, леща, готвено кисело зеле /постни ястия /яхнии/.
След десетия - постепенно включете месо, сладкиши, яица, гъби...
Гъбите са една от най-тежките за стомаха храни /от растителните/. За предпочитане е да ги включите след десетия ден. Ако много ви се ядат - по мъничко след петия.
 

Могат да се ядат салати със зехтин и С МНОГО МАЛКО СОЛ. Ако до третия ден задържите без нея - добре. Може да замествате СОЛТА  с лимонов сок. Киселото ''надделява''над соленото като вкус и не се усеща много липсата на сол. ПЪРВИЯ ДЕН СЛОЖЕТЕ  В ХРАНАТА МНОГО МАЛКО ЗЕХТИН.
  
Ако ядете прясно зеле, да е много  малко в началото. Дал съм пропорциите като обем ядене през първите пет дни. Почвате с около една трета от нормалното хранене за вас. Добре е да ядете 4-5 пъти на ден /храната за деня разделяте на 4-5/.
  
Има много добри  примери за захранване в предните теми за Житния режим - теми 3,4,5. Трудно е да намерите някъде в нета по-подробна информация.
  
Показаните примерни захранвания /цели/ в някои от сайтовете или тук  /в началото/ са или за плодова диета, или за лечебен глад. ЖИТНИЯТ РЕЖИМ НЕ Е НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО, НО ИМА НЯКОИ ОБЩИ ПРИНЦИПИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДВАТ.

При захранването можете да ползвате зехтин от второто ядене.. Дори е за препоръчване. Печени чушки - по малко, нарязани, може от третото ...Но за овесените ядки забрави поне до петия ден. После може по малко. След десетия - обичайната си порция.
С оризът също няма проблем. Можете да го включите /варен,малко/ дори от второто ядене.
  
Този режим не е толкова ''строг'' /Захраването във форума е доста строго и е за други режими/. Не се плашете от захранването. Просто се пазете да не ''скочите'' веднага на ''твърдата'' храна, тортите и алкохола.
    И със зелето не бързайте.Не яжте сурово зеле до десетия ден , но можете да ядете сготвено към 6-7 ден.
    Забравете и за пърженото до края на захранването.

Избягвайте да коментирате храни или да си препращате снимки на кулинарни изкушения. Ограничете се в рамките на допустимото за деня или за един - два дни напред. Ако си говорите или пишете за шоколади, торти, кашкавали... шансът да си провалите захранването е доста голям.

АЛКАЛНО-КИСЕЛИНЕН БАЛАНС:

За да имаме добър алкално-киселинен баланс,трябва да консумираме 60% алкални и 40% киселинни храни.
В повечето случаи консумираме много повече киселинни храни като: хляб, ориз, месо, кафе, алкохол, соя и др.
Затова поне 10 дни преди режима трябва да ядем повече от почти всички плодове и зеленчуци, и боб/зрял и зелен/.Мога да ви препоръчам сушени праскови, добре узрели банани и моркови / те са силно алкални/. Такива са и сливите, фурмите, смокините...

Ето някои признаци при повешена киселинност в тялото:
- Отпадналост сутрин.
- Мигрена.
- Затруднено концентриране и запаметяване.
- Раздразнителност.
- Прекалено мазна кожа при събуждане.
- Обилно потене при леки напрягания.
- Лош дъх и обложен език/ рано сутрин/
- Затруднено храносмилане.
- Събуждане по няколко пъти нощем.
- Болки в тялото, мускулите, схващания.
Затова трябва да регулирате алкално-киселинния си баланс преди режима.
Ако имате ниско кръвно, може да падне още малко. Понякога можете да усещате и студ, слабост и дори леко да треперите.
Затова можете да пиете поне един път зелен чай. Някой пият и Ройбос. Други пък дори заместват водата с чай /но успокоителен и в никакъв случай да не е черен/.
Критичен период е 2-5 ден.Тогава организмът се пренастройва.Но все пак се наблюдавайте.
Ако ви пада много кръвното, пийте повече чай. Но ако стигнете рискови граници и започне много да ви се вие свят, прекратете режима.


КАЛОРИЧНОСТ:

Препоръчителната доза пчелен мед е около 50 гр.дневно.
100 гр. са 333 Kcal. Това означава ,че дневната доза е около 165.
Ябълките са най-много 100 Kcal. /най-малко 50/.
Орехите около 700 Kcal /ако са 100 гр./.
Подробности за хранителните им качества можете да намерите тук:http://natural.hemuz.org/oreh
Пшеницата е около 350. / Подробности можете да откриете тук:http://natural.hemuz.org/zhito
Но най-често не се изяжда всичко. А и трудно се определя много точно количеството храна /като грамове/.
Това е една от причините някои да не препоръчват Житния режим на кърмачки /освен отделянето на токсини/. Според тях, на кърмачките били необходими най-малко 1600 Kcal.

Компромисният вариант за кърмещи е :
Плодови салати, които да съчетават плодове, ядки... /с обща калорийност поне 1800/. Мазнините трябва да са поне една четвърт /от ядките/. Добро допълнение са лешниците, слънчогледовите семки... До третият ден няма да имате проблеми с изчистването. После-ден за ден.
Големият проблем могат да бъдат психологическите амплитуди. Затова бъдете спокойни,слушайте повече приятна музика...
Не се сряскайте. Вие ще неутрализирате част от проблема с токсините. Все едно се храните само с растителна храна.
Ако усетите неразположения и намаляване на кърмата, прекратете режима.

Не се пресилвайте. Най-важното е да прецените силите си. Ако работите тежък психически или физически труд - не правете режима. Не го препоръчвам за бременни или кърмачки. Бременните не бива да правят Житния режим, особено в първите месеци, поради възможните проблеми на психично ниво.
По-важно е малкото усилие, а не - фанатичното следване /без да имате възможности/.
Престъпление спрямо себе си ще направите, ако си навредите, а не когато сте изяли една ябълка или орех повече.


Линкове,които могат да ни бъдат от полза:
Житният режим през годината : http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html)
Житен режим: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html)
http://jitenrejim.bratstvoto.net/

И още една полезна информация - във Facebook има създадена отворена група. Нарича се „Житният режим на Учителя Петър Дънов”
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_139708342760018&id=141248725939313 (http://www.facebook.com/home.php?sk=group_139708342760018&id=141248725939313)

Каним всички, които се интересуват от режима да се присъединят към нея. Заповядайте и там.

Старите ни темички:

 ТЕМА 11 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=767060.0;topicrefid=19/)

 ТЕМА 10 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=706001.0/)

 ТЕМА 9 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=657523.0)

За братсвото:
Ние сме пряко свързани със създаването и администрирането на сайта: http://www.bratstvoto.net/. Имаме доста богат духовен опит в средите на Духовно общество Бяло Братство/над 20 г./.Тези текстове бяха създадени както за форума на нашия сайт,така и за приятелите ни в този форум.Нямахме време да ги ‘’изчистим’’ правописно, стилистично и съдържателно ,но те са свързани със съвместната ни работа в тази група и така звучат по-автентично.И за Житния режим ,подобно на доста неща и дейности  в милата ни родина,има различни мнения ,дори и школи.Ние представляваме само една от тях.Тя се базира на опита на много хора и на духовните ни знания.През последните  три години ни бяха споделени много добри  резултати.Нямаше никакви отрицателни отзиви,когато бяха спазени нашите препоръки за правене на Житния режим.
    Ние осъзнаваме своята отговорност/духовна и физическа/ към всеки един от вас.Ще се опитаме да ви помагаме и да не ви разочароваме. Който желае,може да се присъедини към нашата група.

ПОДГОТОВКА

10 -зрял фасул;
9- зеле;
8 - нахут , леща /небелена/
7 -зелен фасул;
6 -грах;
5  -леща /белена/;
4 -елда;
3 -просо, булгур;
2 -ориз;
1 - картоф.

СЪЩИНСКА ЧАСТ/ 24.02-4.03.2016 г./

1-24.02 /сряда/-жито……
2-25.02./четвъртък/-жито….
3-26.02 /петък/-жито………
4-27.02/събота/-жито………
5-28.02/неделя/-жито………..
6-29.02/понеделник/-жито….
7-1.03/вторник/-жито…….
8-2.03/сряда/-жито……
9-3.03/четвъртък/-жито………
10-4.03/петък/-жито…………

ЗАХРАНВАНЕ /5.03-14.03.2016 г./
1-5.03/събота/-картоф;
2-6.03/неделя/-ориз;
3-7.03/понеделник/-просо,булгур;
4-8.03/вторник/-елда;
5-9.03/сряда/-леща /белена/;
6-10.03/четвъртък/-грах;
7-11.03/петък/-зелен фасул;
8-12.03 /събота/-нахут,леща/небелена/
9-13.03 /неделя/-зеле/прясно/;
10-14.03 /понеделник/ -зрял фасул ВЕРОЯТНИ ДАТИ ЗА НАЧАЛО НА СЪЩИНСКАТА ЧАСТ НА ЖИТНИЯ РЕЖИМ ЗА ЧИСТЕНЕ ПРЕЗ 2016 г.:

януари- 27.01
февруари- 24.02 /масов/
март-28.03
април-25.04
май-25.05
юни-22.06
юли-25.07
август-22.08
септември-19.09
октомври-19.10
ноември-16.11
декември-19.12

Тази година началото на същинската част нa много от режимите е в понеделник.Но такива са условията.Пълнолуние често е в сряда и четвъртък[/color]Вероятни дати за начало на същинската част на Житния режим за придобиване през 2016 г.

януари- 11-13.01
февруари- 10-12.02
март-10-12.03
април-9-11.04
май-8-10.05
юни-6-8.06
юли-6-8.07
август-4-6.08
септември-3-5.09 /масов/
октомври-2-4.10
ноември-1-3.11
декември-1-3.12
[/color]


Препоръчителен график по време на житния режим:

6:00 пиене на гореща вода

6:30 изяжда се една ябълка

7:00 ядене на 1/3 от покълналото жито

7:30 ядене на 3 ореха

10 – 11:30 може да се пие гореща вода

12:00 изяжда се една ябълка

12:30 ядене на 1/3 от покълналото жито

13:00 ядене на 3 ореха

16 – 17:30 може да се пие гореща вода

18:00 изяжда се една ябълка

18:30 ядене на 1/3 от покълналото жито

19:00 ядене на 3 ореха

Слагане на 100 гр жито за покълване.

Под гореща вода -вода около 37 градуса.../ била е гореща и е поохладена /
Пчелният мед се смуче на небцето с малко вода...
Ако хапвате лимец-''завъртете'' го с орехите.
Ако ставате по-късно-''преместете'' графика с един -два часа.

Подробна информация за всички фази на Житния режим можете да намерите в сайта: http://www.jitenrejim.bratstvoto.net/faq/faq.php?list=all&prog=1&lang=bg&layout=def

Специални благодарности на Solej, който напътства  всички и ни помага да влезем в добра физическа и душевна форма.  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в пн, 22 фев 2016, 21:54
36 ч на стайна температура? Няма ли да вкисне?  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Incognito в вт, 23 фев 2016, 08:25
36 ч на стайна температура? Няма ли да вкисне?  newsm78
В неделя накиснах п рвата доза. Вчера вечерта ми се стори, че е зйпочнало да вкисва (опитах няколко зрънца). Смених водата. Сутринта имаше едвазабележими кълнчета и го сложих в хладилника. Заложих и следващата доза за четвъртък  :D


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: desimira в вт, 23 фев 2016, 09:22
Здравейте, записвам се и аз в темата с първо участие в житния режим от утре.

Естествено, имам няколко въпроса относно житото.... :lol: Би трябвало да му се създаде пълен мрак при покълнването, нали? Ако следваме логиката на естественото покълнване....
Все още съм в процес на прочитане на цялата предна тема, извинете, ако вече е коментирано...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Feeling в вт, 23 фев 2016, 10:02
Благодаря за темата  :bouquet:

Сили и вяра в утрешния ден  :love:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 23 фев 2016, 12:47
Би трябвало да му се създаде пълен мрак при покълнването, нали? Ако следваме логиката на естественото покълнване....
Аз си го накисвам в глинено гювече с капаче. Досега си мислех, че го пазя от прах, ама може и заради тъмното да се слага капаче.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в вт, 23 фев 2016, 13:20
И аз тук. Започнах от днес. :chef:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: FBID1841562333 в вт, 23 фев 2016, 13:23
:)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в вт, 23 фев 2016, 13:33
Здравейте на всички!
Живот и здраве от утре и аз се включвам за първи път в Житния режим.
Благодаря много за подробната и добре синтезирана информация  :)
Аз мисля да опитам с лимец. От два дни съм на детокса по пълнолуние с английска сол, гореща вода и сок, така че се чувствам напълно подготвена.
Да е лек, приятен и пречистващ за телата и душите  :D


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 23 фев 2016, 16:02
Благодаря за новата тема...Дано да е всичко актуално/от тема 3 до тема 12 има развитие и някои промени/.
За всеки нов режим променяйте датите за подготовка,същинска част и захранване...Храните са същите!
Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: dezi 13 в вт, 23 фев 2016, 18:31
И аз се включвам от 24.02.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в вт, 23 фев 2016, 22:07
Благодаря за новата тема!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 24 фев 2016, 07:57
Успех на всички, които днес започват същинската част на Житния режим за чистене!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 24 фев 2016, 08:00
Ако житото е покрито с вода ,на стайна температура около 22 градуса не вкисва...След като я махнете, го прибирате на по-хладно /степен 2 на хладилника/.
 


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: FBID224945074514712 в ср, 24 фев 2016, 08:11
И аз се включвам от днес, за първи път, надявам се да успея. Успех на всички


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: kamity86 в ср, 24 фев 2016, 08:52
Добро утро и успех на всички
и аз съм сред вас стартирах днес с лимец /имам Хашимото/
Надявам се да се справя !
Успех


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Flowerdi в ср, 24 фев 2016, 09:18
Добър да е денят ви и успех с режима!
***Sunshine***, защо с лимец при Хашимото? Аз съм на синтетичен хормон и продължавам да го взимам.
Да ви споделя как стартирах. Понеже не закусвам сутрин, реших да хапна само житце и да оставя ябълките и орехите за следващите хранения. Хапвам житцето, малко ми е трудно и доста бавно, на дъвчица става, така ли е и при вас?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: kamity86 в ср, 24 фев 2016, 09:32
Добър да е денят ви и успех с режима!
***Sunshine***, защо с лимец при Хашимото? Аз съм на синтетичен хормон и продължавам да го взимам.
Да ви споделя как стартирах. Понеже не закусвам сутрин, реших да хапна само житце и да оставя ябълките и орехите за следващите хранения. Хапвам житцето, малко ми е трудно и доста бавно, на дъвчица става, така ли е и при вас?

Стартирах с лимец по съвет на една жена с хашимото .
Лимецът има 2% глутен ,а житото има висок процент.НЕ ЗНАМ МОЖЕ И ДА ГРЕША
за първи път ми е :( посъветвайте ме


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Flowerdi в ср, 24 фев 2016, 09:41
Добър да е денят ви и успех с режима!
***Sunshine***, защо с лимец при Хашимото? Аз съм на синтетичен хормон и продължавам да го взимам.
Да ви споделя как стартирах. Понеже не закусвам сутрин, реших да хапна само житце и да оставя ябълките и орехите за следващите хранения. Хапвам житцето, малко ми е трудно и доста бавно, на дъвчица става, така ли е и при вас?

Стартирах с лимец по съвет на една жена с хашимото .
Лимецът има 2% глутен ,а житото има висок процент.НЕ ЗНАМ МОЖЕ И ДА ГРЕША
за първи път ми е :( посъветвайте ме
И аз се включвам за пръв път, но не прочетох житото да има противопоказания. Пия еутирокс и ще го пия по време на режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в ср, 24 фев 2016, 10:39
Успех на всички и от мен и прекрасно настроение!
Чувствам се чудесно дано така да е през всички дни :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в ср, 24 фев 2016, 10:41
Започнах днес. За сега само ябълка съм яла, че нямах време, но след малко ще започна и житото. Но пък изпих доста вода и чай и като гледам ефекта от тях явно имам доста задържани течности, въпреки че уж ям безсолно.

Успешен режим и хубав ден на всички!  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в ср, 24 фев 2016, 10:46
Тази сутрин започнах с топла вода и лимец.  Това намерих на пазара. Ядох орехи. Ябълка на обяд.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: did_tag в ср, 24 фев 2016, 10:47
Успех и от мен.........
Аз също стартирах, надявам се да стигна до края тази година.
Житувам за 4 или 5 път, но миналата година не устисках до край. Разболях се и не завърших.
Тази година съм твърдо убедена, че ще е положителна....... :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 24 фев 2016, 11:39
Хапвам житцето, малко ми е трудно и доста бавно, на дъвчица става, така ли е и при вас?
Аз обичам по-меко жито и го държа малко повече, т.е. по-голям кълн. По-лесно го дъвча и ми е по-приятно. Опитвам ако не ми е добре на твърдост, го държа още малко.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в ср, 24 фев 2016, 12:03
Определено лимецът (който пробвам за пръв път в цял вид) ми харесва повече от житото. По-мек е и по-вкусен.
Пак да питам, че не получих отговор - вие с каква вода киснете житото? Чешмяна, преварена, бутилирана.... ?  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Sway в ср, 24 фев 2016, 12:08
И аз при вас :) Успех на всички.
Аз ще продължа дотогава, докогато се чувствам добре. Но ми е изключително важно да се пречистя, защото през последните 5 месеца поех повече токсини, отколкото за последните десет години...
Понеже не успях да си намеря пшеница, започнах с лимец, но вчера се сетих за "Слънце и луна" и оттам си взех насипна пшеница, така че от утре съм си с нея. Много повече обичам нейния вкус, а съм забелязала и че по-добре пречиства червата и цялостно организма.
Хапвам житото разбъркано с много малко мед. Изцеждам си лимон за деня и го пия с топла вода. Най-трудно ми е да ям орехите, защото това ми е най-малко любимата ядка. Ябълките също не са ми безкрайно любими. Но като цяло, целият режим го обожавам.

savina_33 , аз накисвам в топла, чешмяна вода, в глинен съд (гювече за готвене :) )


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: luss в ср, 24 фев 2016, 12:26
И аз днес започнах с лимец.
Успех на всички!Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 24 фев 2016, 12:48
savina_33 , аз накисвам в топла, чешмяна вода, в глинен съд (гювече за готвене :) )
+1 , моята дори не е топла.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в ср, 24 фев 2016, 13:00
Аз със студена накисвам. Първата доза я накиснах с преварена чешмяна, втората с обикновена чешмяна, че нямах време. Ама четох някъде (но вече не помня къде), че не трябвало с чешмяна заради хлора. Но и с минерална не било добре. Освен да си купя изворна.  newsm78
Въпреки, че в работата (което ми е основния прием на вода) пия минерална (което също не било добре, заради високото съдържание на соли). Но тук няма друга, чешмяната е много гадна и не става за пиене, а не ми се мъкнат шишета всеки ден.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Flowerdi в ср, 24 фев 2016, 13:37
Хапвам житцето, малко ми е трудно и доста бавно, на дъвчица става, така ли е и при вас?
Аз обичам по-меко жито и го държа малко повече, т.е. по-голям кълн. По-лесно го дъвча и ми е по-приятно. Опитвам ако не ми е добре на твърдост, го държа още малко.
Благодаря, ще опитам и така.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: kakche в ср, 24 фев 2016, 13:51
И на мен ми е за първи път, но започнах режима с голям хъс. Ще го правя толкова дни, колкото успея, не съм си поставяла цели.Чувставам се прекрасно:)
Правя го с лимец, вкусен ми е. Даже сутрешната порция поделих с малкия, който хапна малко зрънца и обра почти всички орехчета:)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в ср, 24 фев 2016, 14:32
Успех на всички!  :hug:
И аз съм от днес на линия. Два пъти съм го правила с жито, тази година за пръв път с лимец. Причина - проблеми с щитовидната, проблем със зъбите в момента... Много по-лесно се дъвче, не се "сдъвква". Всеки си преценява с какво, важното е, да успеем да направим правилно режима и захранването след това. Имам доста планирани неща за днес, но вътрешно нещо ме кара да забавя темпото. Обичам, когато получавам такива сигнали, особено по време на режима - ги слушам  :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в ср, 24 фев 2016, 14:34
Здравейте,
и аз днес стартирах . За сега ме боли главата , въпреки че спрях кафето от неделя. Може би е от стреса на работа  не знам. И аз имах колебания между лимец и пшеница заради глутена.
От всичко изчетено до момента и от експеримента който направих  преди режима реших да започна с пшеница.Купих си био пшеница.

Успех на всички .
Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Feeling в ср, 24 фев 2016, 14:55
Добър да е денят ви и успех с режима!
***Sunshine***, защо с лимец при Хашимото? Аз съм на синтетичен хормон и продължавам да го взимам.
Да ви споделя как стартирах. Понеже не закусвам сутрин, реших да хапна само житце и да оставя ябълките и орехите за следващите хранения. Хапвам житцето, малко ми е трудно и доста бавно, на дъвчица става, така ли е и при вас?

Стартирах с лимец по съвет на една жена с хашимото .
Лимецът има 2% глутен ,а житото има висок процент.НЕ ЗНАМ МОЖЕ И ДА ГРЕША
за първи път ми е :( посъветвайте ме
Абсолютно не грешиш  :hug:
Аз съм с диагноза лимфоцитарен тиреоидит и 'закусвам'всяка сутрин с Еутирокс  ;-)
Лимецът има по-малко съдържение на глутен,по- мек е на вкус и лесно се усвоява  :peace:
Кисна го вечерта в глинено гювече с похлупак с филтрирана вода от кана на стайна температура.
Успех,ще се справиш  :love:

Поздрав за всички  :hug:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=XK8IsMrb0-I [/video]


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Flowerdi в ср, 24 фев 2016, 15:53
Дами, да разбирам ли, че с лимец ни е препоръчително, за нас - с хипофункция на щитовидната жлеза?
Dev, до колкото разбрах предходни пъти си правила режима с жито, как се чувстваше? Аз не ограничавам приема на глутен, но по- лошото в момента е, че стомахът ми не се чувства добре, от житото предполагам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Feeling в ср, 24 фев 2016, 16:01
Дами, да разбирам ли, че с лимец ни е препоръчително, за нас - с хипофункция на щитовидната жлеза?
Dev, до колкото разбрах предходни пъти си правила режима с жито, как се чувстваше? Аз не ограничавам приема на глутен, но по- лошото в момента е, че стомахът ми не се чувства добре, от житото предполагам.
Ами аз за себе си съм преценила,че ми влияе по-добре.
Не съм правила режима с жито,а с лимец/вече 2 година/

Моята ендокриноложка ме посъветва да избягвам храните съдържащи глутен,соя и подобни/даже по-възможност да ги изключвам/ За хората с проблемна щитовидна жлеза са абсолютно противопоказни  :peace:

:
От 2г. съм на' меко казано'  :) на  такъв режим:рядко ям хляб и тестени изделия и ако ги употребявам гледам да са направени предимно от лимец,а не от бяло брашно.Приемам и допълнителни хранителни добавки+хормона.Следя  и жлезата с УЗВ +нивото на ТСН .Аз съм с хипофункиция+възел на десния лоб за разкош...

Има тема във форума,потърси я с търсачката да не разводнявам тук тази    :hug:Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Flowerdi в ср, 24 фев 2016, 16:11
Dev, благодаря за бързия отговор!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в ср, 24 фев 2016, 18:20
След втори ден на режима се чувствам добре и заредена с енергия. На обяд добавих малко домат и смлени орехи. Досега не изпитвам глад.
Имам лимец  за 5 дни и после ще видя. В неделя мъж ми е поканил гости. Ще е неудобно да не ям нещо по-нормално, иначе ще ме натиснат с питания  :xarms: Трябва да разработят някаква стратегия :thinking:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в ср, 24 фев 2016, 19:28
След първия ден се чувствам просто чудесно!
Само едно нещо ми е чудно-на мен толкова храна ми дойде много.
Изядох 2/3 от 100 гр. лимец, 6 ореха(последните 4 сега), цял ден бях с 2 и общо 2 ябълки, малко мед, пих 2,5 л. вода-нямам никакви оплаквания. Мерих си и захарта 4.9 (нямам проблем по принцип).
От прочетеното разбирам, че не е фатално да не се изяде цялото количество за деня. Моля по-опитните да се включат ;)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в ср, 24 фев 2016, 19:31
Здравейте и от мен!
Само на мен ли ми е некомфортно? Цял ден съм подута, гади ми се, наболява ме стомаха...
Взех си био жито. Преварих водата и залях житото с почти изстинала вода - понеделник вечерта.
Снощи като се прибрах от работа на около 40% от житото бяха започнали да се показват белите кълнове. Правя режима за първи път и не знаех как да постъпя, затова излях водата и прибрах житото в хладилника. Имам опасения, че не ми покълна достатъчно и затова ме боли стомаха.
Сутринта започнах с топла вода, след около  20 минути - ябълката. След около час 1/3 от житото и малко по-късно орехите. Такъв беше редът и по обяд. Цял ден пия вода - изпила съм около 1,5л.
Сега съм гладна, преди малко изядох ябълката, но направо не ми се посяга към житото...
Мисля да го объркам с една лъж.мед и орехите.
След като излеете водата от покълването измивате ли го? Аз не го измих и може би в това ми е грешката.
Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: RMR в ср, 24 фев 2016, 19:54
Здравейте и от мен!
Само на мен ли ми е некомфортно? Цял ден съм подута, гади ми се, наболява ме стомаха...
Взех си био жито. Преварих водата и залях житото с почти изстинала вода - понеделник вечерта.
Снощи като се прибрах от работа на около 40% от житото бяха започнали да се показват белите кълнове. Правя режима за първи път и не знаех как да постъпя, затова излях водата и прибрах житото в хладилника. Имам опасения, че не ми покълна достатъчно и затова ме боли стомаха.
Сутринта започнах с топла вода, след около  20 минути - ябълката. След около час 1/3 от житото и малко по-късно орехите. Такъв беше редът и по обяд. Цял ден пия вода - изпила съм около 1,5л.
Сега съм гладна, преди малко изядох ябълката, но направо не ми се посяга към житото...
Мисля да го объркам с една лъж.мед и орехите.
След като излеете водата от покълването измивате ли го? Аз не го измих и може би в това ми е грешката.

и аз го правя за пръв път и ме боли главата доста, което знам че е нормално Нямам твоите оплавкания, но ти пожелавам успех. Аз лично съм пушач и срам не срам не издържах и изпуших 1 цигара днес. Надявам се утре да не пуша и да издържа до края. Определено форума ми дава много сили. Благодаря на хората които пишат в него!
Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 24 фев 2016, 21:00
Проблемът не е в житото...Някои го хапват дори без кълнове.Миеш го много добре в началото.Плакнеш го добре....
Ако смесиш почти всичко,можеш да усложниш ситуацията.Обърни реда-орехите ги яж преди житото...И пий хладка вода /след три кипвания и изстиване/ с лимон и мед...
Миналата година помогна и вода ''Банкя''.Можеш да пиеш и чай от лайка.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 24 фев 2016, 21:19
При пушене,пиене на кафе,алкално-киселинен баланс извън нормите е нормално да ви боли главата....Но за подуването има друга причина.Тя може да е от здравето, храната,водата ,неправилно хапване или пиене...Но трябва и малко търпение.Понякога е само ден-два.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в ср, 24 фев 2016, 22:05
Благодаря за съветите!
Изядох си житото. Както казах, смесих го с мед и орехи, беше прекрасно...
За сега нямам екстри, чувствам се добре.
Продължавам...
Спокойна вечер!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: desimira в ср, 24 фев 2016, 23:07
Здравейте, за първи път правя режима, с жито. Надявам се да стигна до края. Днес се чувствам много добре.
Имам питанка за житото. Не знам какво жито съм взела, или очакванията ми са неправилни, но явно му трябват 48 часа да покълне, това проблем ли ще е? Днес ядох житото, което заложих уж за проба в неделя вечерта. Утре ще ям жито, което съм заложила в понеделник вечер. Може би вкъщи е по-студено от 22 градуса и затова така се получава...
Никога не съм била привърженик на житото като храна, но днес нямах проблем нито с вкуса му, нито с дъвченето, надявам се и на 10ти ден да съм на същото мнение.
Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в чт, 25 фев 2016, 07:01
 Добро утро ! Пожелавам ви прекрасен и слънчев ден!

Аз в момента закусвам житце, орехи и мед. Вчера бях изключително стриктна освен с водата. Май е под 2л.

Не издържах да не се притегля и мога да се похваля че съм минус 1кг.  :hug:

Успех на всички  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 08:36
Кълненето на житото зависи от условията /температура на вода, въздух/,вида му ''възрастта'' му. Жито ,което е кълнило до 48 часа-става. Затова се пробва преди същинската част.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в чт, 25 фев 2016, 09:23
Здравейте. Ден втори. Днес съм - 1 кг и се чувствам прекрасно. Нямам никакви оплаквания, дори главоболие и запек, което по принцип ми се случва винаги в началото на всички диети. Имам огромен прилив на енергия, направо се чудя какво да я правя. Иде ми да взема да тичам около бюрото.  :35: Снощи в 21.30 (когато обикновено съм без капка сили вече и размазана на дивана) ми дойде музата да оправям детската стая - до 23 ч подреждах и сортирах играчки.  :ooooh: След което имах още енергия. Едвам заспах.  :shock:
За покълването. Аз ползвам лимец и покълва доста бързо - за по-малко от 24 часа. Аз го накисвам вечер с вода със стайна температура, оставям го на около 22 градуса една нощ и сутрин го прибирам в хладилника. Ям го на следващия ден (т.е. около 36 ч. киснене) и тогава има около 1 мм кълнчета. 


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: kamity86 в чт, 25 фев 2016, 10:24
Здравейте момичета
аз за съжаление прекратих режима ,тази нощ вдигнах 39,5 температура и се наложи да приемам мн медикаменти с бронхит се оказа че съм и трябваше да спра .Много се разтроих защото толкова мн исках да го направя .................... :cry:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Mausi в чт, 25 фев 2016, 11:04
След първия ден на първия си житен режим отчитам минус един килограм и бодрост и добър тонус. Вчера и днес съм на лимец, понеже житото ми още не е покълнало. Останах изненадана колко е мек и вкусен лимецът, то все едно съм го варила. Кълнчета по един-два милиметра само от една нощ. И много ме засища. Ябълката и орехите от закуската ми останаха, не бях гладна, ще ги оставя за по-нататък.
Ще пробвам как е с покълнало жито, ако не ми понесе, понеже досега не съм го яла в такава форма, ще се върна на лимеца.

На всички пожелавам успешен режим!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: dezi 13 в чт, 25 фев 2016, 13:04
За съжаление прекратих режима днес.Много ми се виеше свят и нямах никакви сили.Миналата година не се чувствах така.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в чт, 25 фев 2016, 13:27
Здравейте!
Аз се чувствам прекрасно, само дето нямам апетит.
-1 кг съм и аз, днес още не съм яла жито, пия мурсалски чай и хапвам мед и после малко орехи.
Лимец не съм яла още, мисля да почвам да накисвам по-малко вече...
Този, който ми остана от вчера какво да го правя - може ли да се консумира от друг, да го насадя, да го заровя? Днес пак ще остане...
Хубав ден и лекота на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 25 фев 2016, 13:36
100 г жито е определено, понеже режимът е продължителен. Все пак трябва да има сими човек да изкара 10 дни.

Иначе аз съм болна. Детето беше от събота с вирус, който се залепи и за мене.

Нито ми се яде, нито ми се пие. Но си ям по 2 пъти житото. Пия повече течности и вземам едно антивирусно лекарство, понеже ме втриса.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Christi_69 в чт, 25 фев 2016, 13:58
Здравейте Момичета!
 Надявам се да приемете още една дама сред вас. Започнах режима вчера , но нямах време да се регистрирам. Имам много килограми  за сваляне и се надявам с житния режим сега и през следващите месеци да успея да се справя. Изчетох почти всички теми, но пак имам едно-две въпросчета newsm78 Имам проблем с ябълките - проблем ли е ако са след житото и орехите? И за меда - пише 3 лъжици - супени или чаени? 3 чаени лъжички слагам във житото и още три размивам с водата докато я пия. По принцип не мога да пия много вода , но вчера успях да изпия почти 2,5 литра/според кг. - трябва 3/ .
Лек и спорен ден момичета  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nezabravkAAA в чт, 25 фев 2016, 14:09
Здравейте на всички житенки. Аз правя режима вече 3та година. Чувствам се прекрасно. Спазвам си стриктно режима като нищо не може да ме изкуши. Готвя на мъжа и дори сядаме заедно да вечеряме -  той с огромните чинии аз с хубавата чашка с житце. Пожелавам на всички да имате вяра в самите себе си и да се справите успешно с режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в чт, 25 фев 2016, 14:41
Тези, които нямат апетит - аз ви съветвам да се понасилите и да си изяждате каквото ви се полага. Режимът и без това е много ниско калоричен. А всяко рязко ограничаване на калориите води до забавяне на обмяната. Организмът влиза в икономичен режим, отслабването спира и започвате да качвате и от въздуха. За да не се случи това изяждайте си всичко позволено.

Кристи, защо не можеш да ги ядеш отделно? Боли те стомах или по друга причина? По принцип не е много добре да се яде плод след каквато и да е друга храна. Другата храна е по-трудно смилаема. Докато тя се смели, плодът стои в стомаха и "чака". Докато му дойде реда е започнала ферментация, която може да причини доста стомашно-чревни проблеми. За това е най-добре да се ядат на гладно, поне 30 мин преди друга храна. Ако ти дразнят стомаха опитай с печени ябълки. Смятам, че това е по-малкото зло отколкото да ги ядеш след хранене. За меда не знам. И аз забелязах, че не е уточнено какви да са лъжиците, за това си ям по 3 супени, сакън да не се мина.  :35:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в чт, 25 фев 2016, 14:53
Здравейте и от мен.Втори ден и главата ме боли по-малко вече.Но много ми идват ябълките вчера изядох 2 бр.Житото го хапвам различно, смесено с орехи и мед и отделно.Вода по принцип пия много , но сега редувам с чай, зелен , мента , лайка.Все още ми е много трудно без кафе , но не се отказавам.

Успех на всички


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в чт, 25 фев 2016, 14:54
Благодаря, savina_33, днес съм сякаш по-добре, слагам маалко мед и едно орехче и така ям житото-много ми се услажда. И аз това си мисля, да не стане проблем с метаболизма...
Ябълката трябва отделно и преди хранене.
За меда някъде четох 3 ч.л. -не помня, мисля, че в първия пост го пише. Аз ползвам малко, супени лъжици ми звучи много.
Иначе нищо не ме изкушава, имам енергия, значи всичко е наред.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 25 фев 2016, 16:20
Всичко 3 чаени лъжици мед. Ако искаш отделно, ако искаш в чая.

На 1-ва страница обаче, пише


Можете и да не ядете пчелен мед. Не е задължително, но ще ви е трудно. Дневната доза е до 50 гр. /при желание за отслабване / и най-много - 100 гр., ако сте много слаби или сте в криза по време на режима. Не го смесвайте с житото. Сложете го в устата и го размийте с вода.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *MaGiKa* в чт, 25 фев 2016, 16:37
Привет, стартирах режима вчера като предпочетох да хапвам лимец. Правя го за втори път. Първия издържах 5 дни. Много тежко ми беше, това си е не постене, а чисто гладуване. Според мен много малко хора биха издържали. Днес все още се чувствам добре и не изпитвам глад. Въздържам се от меда за сега, нямам желание за сладко. Иска ми се този път да издържа до края. Успех на всички и много сили и спокойствие!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в чт, 25 фев 2016, 16:53
Аз пък си изяждам всичко по дажба  :mrgreen:, и предните пъти така съм правила, но не съм имала проблеми с издържането до края. Не пропускам нищо, защото всяко нещо си има смисъл - за мозъка, за сърцето, за стомаха... За мен е по-важно да издържа до край, отколкото да отслабна много, идеята не е да си изтощаваме организма все пак, и да правим нещо свръх сили. Апетита действително драстично намалява, но това не означава да не си изяждаме нещата. Особено, ако имате да извършвате много ежедневна работа, физическа, интелектуална...На мен този период винаги ми е бил наситен с доста работа, отделно и тичането покрай децата и чисто ежедневните дейности, които май не ги броим  ;-) Хапвам ги поотделно винаги, с пауза.
Много съжалявам за болничките, понякога и да искаме много, не се получава. Гледайте да оздравявате бързо, житни режими има много  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в чт, 25 фев 2016, 17:28
Момичета имам проблем......
Преди да почна режима си купих жито за покълване от  био магазина - 1кг
Но сестра ми в последния момент поиска и тя да прави и си го делим. Проблема е,че днес като отидох да си купя беше свършило...  :ooooh:

Дали да го заменя с лимец? А пък ако и лимец няма какво ще правя..... newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Christi_69 в чт, 25 фев 2016, 17:39
Благодаря  ти за отговора savina_33 . Ябълката не е любимият ми плод и на гладно просто не мога да я изям.Вчера менюто ми бе така - не знам дали е правилно, но така не почувствах глад. Днес карам по същия начин и към момента се чувствам добре.
8:00 - жито
9:30 - ябълка
11:00- три ореха
12:00-жито
15:00- ябълка
17:00 - три ореха
19:00- жито
20:00 - ябълка
21:00 - три ореха


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Flowerdi в чт, 25 фев 2016, 18:33
Момичета имам проблем......
Преди да почна режима си купих жито за покълване от  био магазина - 1кг
Но сестра ми в последния момент поиска и тя да прави и си го делим. Проблема е,че днес като отидох да си купя беше свършило...  :ooooh:

Дали да го заменя с лимец? А пък ако и лимец няма какво ще правя..... newsm78
Аладинка, писах ти на лични.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 18:39
Някои много са се стреснали от житото...Дори и лимецът е различен и няма гаранция....
Ето едно жито, което се ползва от много години...Всички са живи/ по споделяне /.Единственият проблем е да не е много старо.
http://apteka.framar.bg/30026761/%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-500-%D0%B3%D1%80-
Редуването на Лимец с жито-само в краен случай.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 18:50
Ще обясня и за меда...Трудно може да се каже /напише/ колко лъжички са 100 г.Зависи и от лъжичките, и от меда. Най-вероятно-6-8.
Обикновено се хапват 3 по-пълни лъжички на ден/ около 50 гр./ Това се прави с цел да не качвате често кръвната си захар. Не забравяйте,  че това е по-лесно, когато сте гладни. Това е и причината медът да се хапва четвърти. Ако сте по-слаби и са ви нужни калории-здравословното количество е 100 гр. на ден.
Понеже има и по-духовно хранене /на небцето/,препоръчително е да го смучете на това място. Може и с малко вода. Не е трагедия ,ако сте пили медена вода или сте сложили малко в житото. Но не прекалявайте.
Аз пък предпочитам малко лимонов сок в житото...Всеки си има вкус. Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 18:52
Помнете  едно златно правило при подготовка на режима...Винаги купувайте по-голямо количество продукти. Те не са толкова скъпи. Има и ''проби'', има и брак...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 18:58
Разсмя ме коментарът ,че малко хора биха издържали на този режим....Някои имат над 40 режима. Други правят по 4 за една година...
Но има и такива, които правят сух пост /без вода и храна/ по 10 дни...Не се оплаквайте. Може да е малко, но е храна...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в чт, 25 фев 2016, 19:02
Приятелката ми, чийто съпруг прави режима от няколко години ми каза, че много хора ги болят бъбреците от този режим. Може ли по-опитните да споделят има ли такова нещо?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: FBID224945074514712 в чт, 25 фев 2016, 19:13
Здравейте о от мен, минаха два прекрасни дни от житния режим, спазвам го стриктно и за сега се чувствам чудесно. Надявам се и за напред да е така. Успех на всички


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 20:13
Oххх....най-обичам заключения с ''много'' ...Или антиреклами...Какво означава много от хиляди?
При всеки режим или гладуване могат да те заболят слаби места...Естествено-да се ''раздвижат'' и камъни, ако ги има...Само от храната-нищо не боли. Естествено, ако сте здрави и не сте алергични...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в чт, 25 фев 2016, 20:25
Здравейте!
Да се разпиша и аз. Втори успешен и много по-хубав ден от вчера. Днес се чувствам добре. Нямам болки в стомаха, нямам и гадене. Отново ми е леко подуто, но не болезнено. Освен това ми е вкусно и храната ми е достатачна.
По отношение та меда, три супени лъжици мед ми се струват много. Позволявам си по две чаени.
Започнах режима с притеснение и страх дали ще се справя, как ще издържа само на жито... Струваше ми се направо непосилно. Може би това беше и косвена причина за неразположението ми вчера.
Днес ми е леко и някак по-спокойно, вече съм сигурна, че мога да се справя.
Хубава вечер!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в чт, 25 фев 2016, 20:31
Благодаря ви много за отговорите :)
Днес послушно си изядох житото, но ябълките и орехите не можах  :mrgreen: - от утре и тях ;)
Явно има някакъв период на адаптация след соковия режим :peace:
Продължавам да се чувствам чудесно, пия си много чай и вода, малко лимонче, енергична съм, работя, движа се, готвя на детето, сядам на маси с храна-всичко е въпрос на мотивация.
Сигурно за хора, което не са свикнали този режим ще е труден, въпросът е да не се отказваш.
И най-дългият път започва с първата крачка.
Живейте и мислете за онзи миг, когато ще усетите лекотата от пречистването.
Аз вече го усещам, някак си съм една такава притихнала, самовглъбена, благоразположена, напоследък бях много изнервена и стресирана.
На болничките пожелавам бързо възстановяване, ще имате и други възможности  :hug:
Приятна и спокойна нощ, утре с нови сили!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 фев 2016, 20:45
Поредно уточнение за меда/не се четем/-три чаени лъжички. Само при нужда-двойно.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *MaGiKa* в чт, 25 фев 2016, 22:35
Разсмя ме коментарът ,че малко хора биха издържали на този режим....Някои имат над 40 режима. Други правят по 4 за една година...
Но има и такива, които правят сух пост /без вода и храна/ по 10 дни...Не се оплаквайте. Може да е малко, но е храна...
Предполагам, че не сте разбрали точно изказването ми. Не се оплаквам, просто споделям мнение от разговора ми на тази тема с приятели и познати. Явно при тях психическата нагласа все още не е достигнала това ниво. При мен всичко е наред, освен ужасяващото главоболие. Ще се изтърпи!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Melanroh в чт, 25 фев 2016, 22:42
Здравейте =)
Случайно някои от вас да спазват режима извън България? Малко ми е трудно да разбера какво жито да си купя в Англия, как се води като име... whole grain ли трябва да пише на пакета? До колкото разбрах, "грухано" е hulled, но не съм виждала се продава hulless wheat.. Да не говорим, че по магазините основно виждам само булгур...  
Извинявайте ако въпросът е задаван вече, прегледах някои странички, но не видях.
Благодаря предварително.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в пт, 26 фев 2016, 07:46
Момичета... днес кантара ми показа +0.5 кг.
Това нормално ли е?
Всичко си спазвам точно. .. не разбирам  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в пт, 26 фев 2016, 08:05
Добро утро! Днес - 1,4 кг от вчера.  :lol: Мнооого съм доволна. Продължавам да се чувствам прекрасно. Нямам никакви оплаквания.
Аладинка, възможно е, ако си в овулация или пред МЦ да си задържала повечко течности. Не се притеснявай, ще паднат. Няма как при тези калории да си качила мазнини. Пий повече вода и диуретични чайове.

Успешен и спокоен ден на всички!  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в пт, 26 фев 2016, 09:40
Добро утро!
Аз съм -0.500, мазнините са същите, но определено съм изгубила излишна вода.
Чувствам се все така добре, днес изпитах глад, хапнах ябълка и мисля да съм стриктна днес.
Вчера имах малко притеснение относно нормалната перисталтика на червата, но днес сутринта всичко е наред ;)
Хубав ден ви пожелавам и много усмивки! :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Christi_69 в пт, 26 фев 2016, 09:50
Добро утро  :)
 Да се запиша и аз  :) Чувствам се чудесно. Благодаря на solej за хубавите разяснения относно меда - днес ще съм само с три лъжички   :peace: Днес с едно малко прегрешение - сутринта изпих половин чашка кафе /без него не мога да отида до wc/, надявам се да не е голям проблем на два три дни по половин чашка чисто кафе.
Успешен и приятен ден на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в пт, 26 фев 2016, 09:53
Добро утро и от мен!
От 24-ти до днес съм -1.9 кг. Главоболието отмина. За разлика от повечето, които споделят, че кипят от енергия, на мен два дни ми се спеше като пич. Тази сутрин се събудих наспала се и бодра, дори бях изненадана ;)))


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Feeling в пт, 26 фев 2016, 10:10
Не се вглеждайте чак толкова в кантара.... :)
Нормално е организма да реагира по различен начин.
Все пак това не е диета,а съвсем друго нещо,нали  .... ;-)

При мен странични реакции няма,освен тъпите болки в областа на пъпа.Аз си знам обаче,че са предизвикани от гастро проблема които имам/с с язва на дванадесетопръстника съм и всякакъв вид строг режим при мен дава отрицателен ефект.... :?/
Това обаче не ме отказва,гледам на всеки два часа да имам прием на течности и ако почувствам по-голяма болка добавям лъжичка мед без да ги броя.Това ме успокоява моментално  :peace:

 Болкоуспокояващо съм казала,че няма да взема,дано не ми се и наложи... :pray:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в пт, 26 фев 2016, 12:22
Чувствам се много добре и аз.
Аз правя житния извън бг, но съм в Италия.
Имате ли обложен език?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: katieee85 в пт, 26 фев 2016, 12:40
Здравейте и от мен :) Аз започнах режима по скоро като диета - имам доста килограми да свалям след раждане - та въпросът ми е вчера изпих една чаша червено вино ( така се случи ) това проваля ли всичко ? 


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в пт, 26 фев 2016, 12:42
Чувствам се много добре и аз.
Аз правя житния извън бг, но съм в Италия.
Имате ли обложен език?


При мен е ок. Пиеш ли достатъчно вода? Поне литър и половина - два на ден?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в пт, 26 фев 2016, 12:44
Здравейте и от мен. Записвам се 3 ден и съм много добре.Главоболието отмина, но снощи ми беше много лошо.Въпреки това успях да се справя. Аз с ябълките малко трудно наваксвам не мога  да изям 3 бр.Дали това е проблем?

Хубав и слънчев ден на всички.Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в пт, 26 фев 2016, 12:54
За ябълките мисля, че не е проблем, защото първоначалната идея на режима е да е само на жито. Другото е просто за наше облекчение, е, също и за храна за мозък, стомах...Това са си мои разсъждения де, може и да бъркам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 26 фев 2016, 13:16
Основно се яде цялото жито...Другите са ''допълнение'', но и те имат значение /като брой и връзка с орган/.Ако не ги хапнете всичките-не се тръшкайте, но да не ви става навик.
За виното-всичко извън режимните продукти е грешка, но продължавай. Ако беше след трети ден, щеше да има и по-сериозни проблеми за стомаха ти...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 26 фев 2016, 13:18
Обложен език имат доста хора...Нормално е. Чисти се стомахът / в повечето случаи/


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: V. Bekam в пт, 26 фев 2016, 13:41
От 4 години спазвам този режим и се чувствам добре. Хапвам си дозата жито, малко мед, около 2 л. вода, няколко чаши чай, 2-3 ябълки и орехчета.
Единствената разлика тази година е че ми е много студено.  


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: murka или АБОРИГЕНА в пт, 26 фев 2016, 16:25
нова тема  :bouquet:
и на мен ми е по-студено от обикновено, но с чаша топла водица се подгрявам вътрешно


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: V. Bekam в пт, 26 фев 2016, 16:43
Треперя си от студ въпреки чайчетата, които пия. Стоплям се чак вечер след като си взема топъл душ и си полегна подобаващо завита.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: deyajo в пт, 26 фев 2016, 18:06
Здравейте и от мен. За трета година правя режима и се чувствам чудесно и леко. Имам две прегрешения- пия сутрин едно кафе с мед и ябълките са ми повече от 3.  :party:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в пт, 26 фев 2016, 19:00
3ти ден - как бързо си вървят!
Кондиция на 6, не съм гладна, хапнах си всичко досега, сега вечерям и после чаша чай, не ми е студено.
Движете се повече, ходете и правете дихателни упражнения. Аз правя тези на Учителя - 16 вдишване, 16 задържане, 32 издишване и по 8 през едната и другата ноздра със задържане 8 и издишване 16-тези са най-лесни(ама дали ги обясних добре :oops:).
И за разчупване малко на атмосферата  ;-)
Отивам в моите родители, а те наредили една трапеза...няма да изреждам да не дразня :mrgreen:
Знаех, че чакаха гости снощи и се подготвяха няколко дни, питам ги: "Как мина?"
"Ами те не ядоха, на някакъв режим били"  :lol:
Та сами си дояждаха днес ястията, пробваха ме и мен, ама и аз ги отрязах :lol:
Много сме, силни сме :D  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в пт, 26 фев 2016, 20:45
Наистина мина и 3-я ден.  :) Лекичко ми е, перфектна концентрация, доста работа посвърших днес. Остана ми още малко водичка и медеца последна порцийка за деня. Поукъснях покрах хлапетата.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в пт, 26 фев 2016, 21:27
Аз отчитам минуси, но това е задържана вода. Чувствам се добре, стравям се прекрасно. Това, което ми харесва най-много е, че като се погледна отстрани, се виждам някакси по-спокойна, по-търпелива.
И на мен ми е студено, сънливо ми е. Спя по-добре и сутринта и аз се събудих бодра и наспана. Не съм очаквала, че ще има такъв ефект, а какво ли ще е след 7 дни?
Снощи и тази сутрин бях "разстроена"  :oop
Не се оплаквам, не знам да ли е от режима, но мисля, че добре ми подейства.
Очистващо  :lol:
Утре и вдруги ден ще ми бъде трудно. През почивните дни прекарвам много време в кухнята и компенсирам семейството за липсата на време за това през седмицата.
Отивам да си направя чай.
Спокойна вечер!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в сб, 27 фев 2016, 09:59
Добро утро!
Как сте днес :)
Аз съм прекрасно, след вчерашния шеметен ден.
Днес видях и цифрата 51 на кантара, -2% чисти мазнини  :party:
И аз съм "разхлабена", ама това е пречистването ;)
Днес продължавам със същото темпо, но мисля да включа и малко повече гимнастика за тонус ;)
Прекрасен ден ви пожелавам и много поводи за усмивки :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в сб, 27 фев 2016, 12:16
И днес сериозен минус - 1,3 кг. Повече от доволна съм. Продължавам да се чувства чудесно. Малко с водата изоставам днес, че следобед имам много обикаляне, не е удобно да търся тоалетна през 20 мин, но довечера ще наваксам.
Прекрасен ден на всички!  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в сб, 27 фев 2016, 13:01
И аз съм ок. Утре ще трябва да прекъснат, но смятам да не прекалявам.  А и не изпитвам глад, така че....Абеба ще видя каква тактика да изфабрикувам за пред гостите.
Успех на всички  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Christi_69 в сб, 27 фев 2016, 13:50
Привет и от мен  :)
Как сте момичета? Четвърти ден - стриктна - чувствам се добре . Имам един въпросче към savina_33 newsm78 -  какво не правя както трябва - кантарчето отчита само - 500 гр, а аз определено имам много килограми за сваляне - 162/97
Пожелавам ви един прекрасен следобед !


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в сб, 27 фев 2016, 13:54
Кристи, защо реши, че аз знам?  :35: Това колко точно сваляш е нещо много индивидуално. Не можеш така да сравняваш. При всеки е различно. Зависи от възраст, хормонален статус, обмяна, движение, пол, изходна тегло, заболяванеия, лекарства... и от още 100 неща. Не се притеснявай, важното е, че е минус.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: atina0702 в сб, 27 фев 2016, 14:39
Здравейте, за първи път правя житния режим. До днес всичко беше добре- чувствах се добре, имах сили, не изпитвам глад. Но от тази сутрин съм отпаднала. Нямам сили в ръцете и краката, да не говорим, че краката ме болят доста. Постоянно съм жадна или май по-точното е,че ми пресъхва устата(може би ниска кръвна захар). Пия вода около 3л.Мед ям само сутрин по една лъжичка, дали да не го увелича?!? И също ми се вие свят като се навеждам и изправям. Абе като цяло не съм ок. Много  бих искала да издържа до края,дано да отмине това. Не ми се мисли как ще работя...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в сб, 27 фев 2016, 15:03
Здравейте!
atina0702 и аз сутринта нямах сили да се движа. Също бях отпаднала. Измерих си кръвното - беше ми ниско. За кратко време изпих 0,5л вода и започнах да се съвземам. Опитвам се да се "наливам" с вода - когато ми е жадно и когато ми е гладно. Защото днес определено ми е гладно. Но се справям, с повече воля ще издържа.
Колкото до минусите и при мен са стабилни, но мисля че ще трябва много да се боря, за да ги задържа. Мотивът ми е отслабване, но някъде дълбоко в мен усещам че не е само това. Правя го и за прочистване, изпитание, самодисциплина.

Ей, хубав ден на всички!

Излизам навън...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в сб, 27 фев 2016, 17:08
Здравейте и от мен .Записвам се 4 успешен ден.Чувствам се добре но пия зелен чай,не знам дали е ок . Аз не съм се теглила и не знам дали съм отслабнала , но като цяло забелязвам , че не съм така подута както преди.

Успех и хубава вечер от мен.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в сб, 27 фев 2016, 18:43
Устата съхне от висока кръвна захар, не от ниска. Но пълната липса на сол за повече време може да причини обезводняван независимо колко вода пиете. За тези, на които им пада кръвното и не се чувстват добре - съветвам да увеличите меда и да хапвате по мъничко сол - на върха на лъжичката е достатъчно. Не е режимно, но е по-добре, отколкото да припаднете или да зарежете режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в сб, 27 фев 2016, 21:39
сам по себе си режимът не е труден, изкарва се с поглед, насочен напред. Дяволската част е захранването и поддържането на апетита в граници след това. Вкусът се изостря и си е трудничко да се устоява.
Лечебните кризи и слабостта са нещо нормално, но истинската трудност е след десетия ден.
Лъжи за пред гости винаги има-стомах, зъб, спазми, детокс, уж преяждане от предходна вечер...
Успех, заслужава си!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в нд, 28 фев 2016, 08:37
Ден 5. Чувствам се прекрасно! Хапвам си житце без проблем.
Днес кантара отчете от вчера -1,5 кг. За един ден!
Или досега общо  -2,5.
Явно ден 4 наистина е като някаква граница.
Слагам си закуската.
Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vasq_5 в нд, 28 фев 2016, 08:49
Ле,ле, как ви завиждам!/благородно,разбира се/
Кога е следващия път? Може ли някъде да се види, та този път да се включа и аз?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в нд, 28 фев 2016, 09:33
Ле,ле, как ви завиждам!/благородно,разбира се/
Кога е следващия път? Може ли някъде да се види, та този път да се включа и аз?


Виж тук: http://www.detelinastamenova.com/2015/12/dati-za-jiten-rejim-2016.html


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vasq_5 в нд, 28 фев 2016, 10:21
Ле,ле, как ви завиждам!/благородно,разбира се/
Кога е следващият път? Може ли някъде да се види, та този път да се включа и аз?
Виж тук: http://www.detelinastamenova.com/2015/12/dati-za-jiten-rejim-2016.html
Благодаря много!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в нд, 28 фев 2016, 10:28
Здравейте, сладури!

Днес сякаш ми е някак по-спокоен деня. Събудих се бодра и отпочинала, след като четири дни се борих със сънливостта ;))) Започнах да си мисля, че кантарът се шегува с мен, вече съм -3.4 кг, което ми се вижда супер ненормално само за 4-ри дни. При почти пълен глад повече от 6 кг на месец не съм сваляла. Не се оплаквам, напротив ;))) Резултатите са окуражителни. Дерзайте. Режимът е ясно, че ще го минем, май зорът ще е при захранването ;)))

Хубав и ведър ден за всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в нд, 28 фев 2016, 10:40
Диди, нормално е и аз горе-долу толкова съм свалила. А при почти пълен глад много бързо спираш да сваляш, защото организма влиза в икономичен режим и обмяната страшно много се забавя.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в нд, 28 фев 2016, 18:10
Здравейте и от мен  5 ден и се чувствам много добре. Хубава вечер на всички.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: desimira в нд, 28 фев 2016, 21:28
Пети ден, чувствам се добре, но днес като че ли глад ме мори... Може би заради почивните дни и храненето на децата и половинката имам чувството, че цял ден съм в карето на кухнята. Утре се надявам да е по-лесно.
Иначе съм с три килограма надолу. Доволна.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: RMR в пн, 29 фев 2016, 09:56
Здравейте, тези дни установих колко много време хората изкарват в говорене за храна  :crazyeyes:.
Досега някак не го бях забелязвала, не сега определено ми прави силно впечетление.

иначе 6-ти ден днес на режима, чувствам се добре физически, малко повече са ми депресивните състояния. Честно казано не вярвах, че и толкова ще успея. Така че съм много доволна от себе си


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: desimira в пн, 29 фев 2016, 10:17
И аз съм в минорно настроение тази сутрин. Отдавах го на това, че малката не спа цяла нощ и сега съм като пияна, но може и режима и облачното време да ми се отразяват на психиката.
Иначе, чувствам се добре физически. Снощи си дадох сметка, че във вчерашния ден за първи път от много време не съм имала проблем със сърцето (имам екстрасистоли). Дали и днешният ден ще е така?  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в пн, 29 фев 2016, 10:50
Ден 6-ти. Свалила съм 4,6 кг. Чувствам се прекрасно. Нямам никакви оплаквания, дори не съм и гладна. Даже апетитът ми толкова е намлял (което по принцип хич не е характерно за мене), че вчера и онзи ден не можах да си изям 3-те ябълки. Едвам изядох по 1-2. За съжаление лимецът ми свърши, а никъде не можах да намеря, така че продължавам на жито.

Прекрасен ден на всички!  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в пн, 29 фев 2016, 12:26
Здравейте и от мен ден 6 .Определено съм отслабнала не знам  колко точно т.к. кантара ми не тегли добре.Но като цяло корема ми се е прибрал.И аз нямам апетит и не ми се яде.Все още не мога да изяждам по 3 ябълки на ден.


Слънчев и усмихнат ден.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в пн, 29 фев 2016, 18:20
Ето ме отново. Всичко мина. Част от гостите не дойдоха,т. е.  тези, на които  все се налага да обяснявам, така че положението е шен. На мен ми е добре с режима. Нямам сериозни проблеми с глад и  жажда. Но пия доста вода по принцип и билкови настойки.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ELFI.13 в пн, 29 фев 2016, 19:09
Здравейте! :hug: Престраших се да се включа и аз в дискусията.Днес е 6-тия ми ден от режима. Чувствам се добре.Имам малък проблем обаче, лимеца започна да ми омръзва малко и съответно го ям по 2 пъти на ден.. :xarms: При вас има ли го този "проблем"?Все пак ще продължа с режима до КРАЙ.За първи път го правя и съм много доволна :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Пит в пн, 29 фев 2016, 19:20
Здравейте и от мен.
Искрено ви завиждам, лимеца ми идва в повече и го ям насила, за да имам сили. Ябълките си ги омитам, но и те ми идват сладки. Най-много се радвам на чайчето с лимон и мед. Оня ден ометох един цял лимон с малко мед, май това ще е спасението следващите три дни, защото на десетия супичката, дето я сънувам ще я почна отпреди обяд. И за огретен с броколи и моркови си мечтая. :mrgreen:
Но съм се заинатила да изкарам режимчето докрая де.
Успех и на вас!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ELFI.13 в пн, 29 фев 2016, 19:55
Здравейте и от мен.
Искрено ви завиждам, лемица ми идва в повече и го ям насила, за да имам сили. Ябълките си ги омитам, но и те ми идват сладки. Най-много се радвам на чайчето с лимон и мед. Оня ден ометох един цял лимон с малко мед, май това ще е спасението следващите три дни, защото на десетия супичката, дето я сънувам ще я почна отпреди обяд. И за огретен с брокоби и моркови си мечтая. :mrgreen:
Но съм се заинатила да изкарам режимчето докрая де.
Успех и на вас!

Сякаш ми прочете мислите ми. Лимеца и на мен ми омръзна,за мен спасението са ябълките.С нетърпение чакам супичката и аз  :lol: Този инат има голяма сила .. Успех с режима! :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Aurora_Borealis в пн, 29 фев 2016, 19:58
Какво става, ако този режим се прави извън конкретните дни?! Примерно, не както повечето започнахте на 23-24, а от утре?!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 29 фев 2016, 20:39
Ако режимът не се прави от нужните дати, е по-трудно да се стигне до края му и ползите не са същите /физически, психочески.../


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в пн, 29 фев 2016, 20:40
Успешен 6ти ден от режима отчитам. Аз пък не използвам лимон. Мерила съм си с тестови лентички ph-то и засега не се налагат корекции. Като че ли нямам и вътрешна потребност от него. Иначе от фаворит - ябълки, днес фаворити са ми орехчетата. Лимеца си го изяждам също цялото количество, разделено на три, както и другите неща. Минахме по-голямата част от режима, не остана, момичета  :hug: Наистина ината е голяма работа, особено като сме толкова голяма група.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 29 фев 2016, 20:45
Утре е най-трудният ден на психологическо ниво. Хапвайте си храната, за да ви е по-лесно и по време на захранването...Справяте се чудесно!
Успех!
Датите за режимите са...в началото на темата.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в пн, 29 фев 2016, 21:29
Здравейте!
Успешен 6-ти ден.
Много труден психологически. От вчера ме гони нервата...Не знам дали режимън е причината? А и ми е много гладно. Дори и сега в момента.
Знам, че остават само три дни и ще ги искарам "с инат", както каза Пит.Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в вт, 01 мар 2016, 07:04
Честита ни седмица житенки!  :hug:
Не остана. В петък ще си хапнем ангелска супичка  :stop:
Аз съм много добре. Малко вече едвам едвам сдъвквам житото, но... това да ми е проблема.
Вчера една приятелка не ме беше виждала от преди да почна режима и ми каза:"момиче кво правиш , свършила си се"   :35:
Но.. точно сега кантара намери да се развали  :hahaha:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в вт, 01 мар 2016, 08:53
Ден 7-ми. Спазвам успешно (което за мен е цяло чудо, явно режимът е лесен за спазване), чувствам се добре. Нищо не ми е омръзнало от храната, макар че житото, с което замених лимеца поради липса на време за обикаляне по магазините, определено не ми е толкова вкусно, но се търпи. Ябълки ям по 2, просто не ми се яде повече.
За ангелската супа - може ли да е пасирана, че така само варен картоф без нищо много гадно ми звучи? И още един въпрос за захранването - продължава ли яденето на жито след 10ия ден и към него да прибавяме друга храна или минаваме изцяло на друга храна?  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в вт, 01 мар 2016, 09:06
Утре е най-трудният ден на психологическо ниво. Хапвайте си храната, за да ви е по-лесно и по време на захранването...Справяте се чудесно!
Успех!
Датите за режимите са...в началото на темата.

В какъв смисъл седмия ден е най-труден на психологическо ниво? Ако е свързано с храната - подлагала съм се на какви ли не диети - 3 и 4-ти ден обикновено са най-кризисни.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в вт, 01 мар 2016, 09:42
Савина, повярвай ми, ще ти се стори найййй-вкусния  картоф, не се шегувам  :hug: Иначе не виждам причина да пречи да си го пасираш.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Feeling в вт, 01 мар 2016, 10:06
Не се пасира!!!
Има смисъл от всичко  написано за начина на приготвяне на  тази ангелска супа.Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Riela в вт, 01 мар 2016, 10:51
Здравейте, имам нужда от мнение и съвет. За първи път правя режима. Днес ми е 7 ден. Вчера обаче малкият ми набута една солета в устата и адски много ми се услади и изядох около 10тина солети. После обаче реших, че въпреки това си продължавам...и сега не знам..дали да започна с ангелската супа или да си изкарам до края на режима.. какво мислите?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Пит в вт, 01 мар 2016, 11:55
Riela, направи го както го чувстваш.  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в вт, 01 мар 2016, 12:00
Не се пасира!!!
Има смисъл от всичко  написано за начина на приготвяне на  тази ангелска супа.
Къде е написано? На първа страница не открих как точно се приготвя супата. Пише само, че е само от картоф.  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Feeling в вт, 01 мар 2016, 14:19
Никъде няма и да прочетеш,че може да се пасира картофа!
Житния режим не е вид диета!

Извадка от предната тема:
:
Класическата ангелска супа е само от картофи.Но може да се добави малко лимон,морков,лук...
Не е за предпочитане още първия ден да се прибави черен пипер.
Захранването с нея започва на десетия ден, на обяд.
Лекото захранване започва на десетия ден. Има духовна причина. 10-единица, Начало.

Първите три дни яжте пресни зеленчукови салати /макар, че няма хубави зеленчуци през зимата/.Сложете малко зехтин и малко сол. Хапвайте си и зеленчукови супи. Може и варени картофи. Въздържайте се от хляб. Можете да продължите да ядете орехи.
Елдата или булгурът са своеобразно ''продължение'' на Житния режим. При захранването може да ги включвате по мъничко към третия ден. Поне първите два дни изкарайте на зеленчукови супи и каши.
На четвъртия ден можете да си направите и една салата от моркови с малко мляко. Прибавете и една филия хляб.
На петия ден можете да си хапнете и шопска салата.През четвъртия и петия ден можете да ядете и варен ориз.
Основното е ,че ястията до този ден трябва да се варят.От шестия можете спокойно да ядете и по малко печени храни.
На шестия ден - малко варени овесени ядки със сирене, каши от пълнозърнест хляб,готвено прясно зеле. Можете да увеличите млякото и сиренето..Хапнете и мюсли.
Постепенно увеличете количеството на храните,които сте яли.Прибавете и малко кашкавал.
Може и малко маслини,грах,зелен фасул.Увеличете филиите хляб.
На осмия ден-боб, леща, готвено кисело зеле/,постни ястия/яхнии/.
След десетия- постепенно месо , сладкиши, яица, гъби...
Гъбите са една от най-тежките за стомаха храни/от растителните/.За предпочитане е да ги включите след десетия ден.Ако много ви се ядат-по мъничко след петия.

Могат да се ядат салати със зехтин и С МНОГО МАЛКО СОЛ. Ако до третия ден задържите без нея-добре.Може да замествате СОЛТА  с лимонов сок.Киселото ''надделява''над соленото като вкус и не се усеща много липсата на сол. ПЪРВИЯ ДЕН СЛОЖЕТЕ  В ХРАНАТА МНОГО МАЛКО ЗЕХТИН.
  
Ако ядете прясно зеле ,да е много  малко в началото.Дал съм пропорциите като обем ядене през първите пет дни.Почвате с около  една трета от нормалното хранене за вас.Добре е да ядете 4-5 пъти на ден/храната за деня разделяте на 4-5/.
При захранването можеш да ползваш зехтин  от второто ядене.. Дори е за препоръчване. Печени чушки -по малко, нарязани, може от третото ...Но за овесените ядки забрави поне до петия ден. После може по малко. След десетия-обичайната си порция.
С оризът също няма проблем. Може да го включиш /варен,малко/ дори от второто ядене.
  
Този режим не е толкова ''строг''/Захраването във форума е доста ''строго и е за други режими/.Не се плашете от захранването.Просто се пазете да не ''скочите'' веднага на ''твърдата''храна,тортите и алкохола.
И със зелето не бързайте.Не яжте сурово зеле до десетия ден , но можете да ядете сготвено към 6-7 ден.
Забравете и за пърженото до края на захранването.

  

"След поста, колкото се може по-дълго време, употребявайте храна еднообразна и храна, която иска малко сила за храносмилането, за да не се възбужда у вас апетитът, за да може да се развиват дробовете, та да приемете повече храна от въздуха и от водата, да изваждате повече сокове от храната, отколкото сега. Важното е с поста да се поститне сила, здраве, а не да се хвалите и надпреварвате кой повече дни може да пости. Човек, който е постил 10 дни, може да направи много работи; който е постил 20 дни, ще се освободи от много заблуждения."

Петър Дънов, "Книга за здравето"


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в вт, 01 мар 2016, 18:01
И на мен в един момент лимецът ми се стори непоносим :sick: В петък си набавих жито и направих замяна. Хареса ми повече.
Аз започнах един ден по-рано. Сега ще с върна на първа страница да си припомня какво следва :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в вт, 01 мар 2016, 18:12
Уви , свалили съм досега само около три кила или някъде там, но и това е добре. В менопауза моето тяло не губи лесно дори грам :xarms: Ако се претегля вечер,и имайки предвид , че ставам по три пъти на вечер до тоалетна, сутринта съм само 100 грама надолу newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Dqvolicata в вт, 01 мар 2016, 18:35
Здравейте! И аз съм на режима вече 7 дни. Правя го за трета година. Само че се налага утре вечер да замина и ще се върна на 5-ти рано сутринта. Ще бъда в Турция за корекция на зрението. Смятам да си нося необходимото за режима за двата дни, но проблема е, че няма да мога да се захраня в петък. Дали е проблем да захраня в събота?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в вт, 01 мар 2016, 20:07
Проблемът е личен. Не нарушаваш нищо. То трябва  само да се организираш.  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в вт, 01 мар 2016, 21:06
Здравейте и от мен .Ден 7 успешен .Доядам си житото което днес ми се стори много.
Аз по принцип бях решила да изкарам 7 дена , но днес реших да изкарам целият режим.
Бихте ли ми казали по принцип може ли да се прекъсне режима 1 ден по-рано в случай ,че не успея.Утре пътувам и се притеснявам дали ще успея да приготвя житото за последният 9 ден.Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в вт, 01 мар 2016, 21:10
Здравейте и от мен!
Успешен 7ми ден-най-трудният психологически, опитните явно знаят ;)
След вчерашния, през който буквално имах чувството, че ще литна  :D
Изпитанията са наистина много, но се справям.
Не от гледна точка на храната-там нямам никакъв проблем и никакво отношение, даже се замислях какво ли ще стане ако продължа 20 дни така.
Килограмите са -3.
На физическо ниво се чувствам прекрасно, не изпитвам глад, лимецът си ми е приятен (вчера едва намерих, навсякъде беше свършил, колко хора правят Житен пост!!! :party:).
Вчера за първи път на 40 години видях лицето си с ясно очертани скули. А винаги съм си мислела, че съм с пухкаво личице по природа и каквото и да съм правила досега, а имам доста опит с детоксикации и гладуване, това не се е повлиявало особено. Тенът ми се избистри, кожата ми, очите, косата ;)
Само дето днес бях много пребледняла и захарта ми е 4.4, но след хапване съм пак ок.
Просто много работа и напрежение.
Аз си мислех, че се захранваме в събота, а то било в петък. Не остана :)
Лека и спокойна нощ на всички :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в вт, 01 мар 2016, 21:21
Отчитам много леко и спокойно минал 7-ми ден. Вчерашният като че ли, беше малко по-сънлив, отпуснат.
В петък наобяд се пада ангелската супичка, да  :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в вт, 01 мар 2016, 21:27
Благодаря много, Звездичке  :love:
Чудесно!
Гледах захранвания, но ми изглежда много това количество и толкова храни наведнъж.
Аз мисля да се захраня както го правя след детокса по пълнолуние - до обед гореща вода, плод, на обед ангелска супичка (първо само чорбичката, после едно картофче), следобед ако почувствам глад още малко супичка, за вечеря салата настъргани моркови без зехтин, само с малко лимон.
На другия ден ще видя какво ще добавя ;)
Може да разнообразя супата със спаначена такава, да добавя малко варени зеленчуци и пак салатка от пресни, но малки количества, и малко ядки.
Как ви изглежда?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: avi11 в вт, 01 мар 2016, 22:21
Успешно приключване на режима за всички, които го правят сега!
Аз ще се включа в началото на март с режим за придобиване.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в вт, 01 мар 2016, 22:43
Сигурно ще прозвучи много безумно, обаче на някой друг да му растат ноктите два пъти по-бързо от нормалното откакто е на режима?  newsm78 Ако това означава, че обмяната ми се е ускорила ще е много добре.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в ср, 02 мар 2016, 07:12
Добро утро!
savina_33 сега като го отбеляза май и при мен е така. Забързала се е със сигурност , защото аз ходя по 2 до вц всеки ден (някой път даже по 3)  :lol:
Иначе отчитам -3.1кг досега.  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в ср, 02 мар 2016, 07:57
Или се е забързала, или е от В-витамините в покълналото жито. 
Последните два дни нищо не съм свалила. Не знам дали е от това, че минах от лимец на жито или просто организмът се е адаптирал.  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 02 мар 2016, 08:36
Ще коментираме захранванията ,когато стигнете десетия ден...Има и по-прости, има и по-''богати''. Не се изкушавайте дори с мисъл за тях...Днес ви е последният по-труден ден. Ако огладнеете, пийте повече медена вода с лимон.
Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в ср, 02 мар 2016, 10:27
Добър ден!
51.2 днес, по малко мърда, ама това не ми е важно.
Чувствам невероятен прилив на енергия  :D
solej, благодаря, аз специално не се притеснявам вече дали ще издържа, затова си позволих, но е правилно, че не трябва да се изкушаваме :)
Хубав и усмихнат ден на всички  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в ср, 02 мар 2016, 13:48
Имам питане. Ако искаш да направиш режим за придобиване, но деня на започване (според целите, които имаш за режима) е различен от датата за започване на житния режим - какво се прави? Примерно желая да започна режим за придобиване в четвъртък, а датата за започване на житния режим е в понеделник, как се процедира в този случай?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 02 мар 2016, 16:37
Има един основен принцип на споделяне в ''моите''/нашите/  групи и форуми-мислим и за най-слабите. Силните могат да се оправят и сами. Преди години имаше дори професионален готвач сред групата на правещите...Някои от вас готвят на доста хора вкъщи/малки и големи/.И издържат.. Но има и такива, които си провалят режима само заради снимки в нета...
Режимът за придобиване има три начални дати, защото няма задължителен начален ден...Ако няма нужния ви ден, търсите месец в който го има. Такива са условията...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 02 мар 2016, 16:39
Не е ''ненормално'' да ви растат ноктите по-бързо...По време на режима някои ''позаспали'' места се активизират...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: MaryKK в ср, 02 мар 2016, 16:47
Здравейте !
И аз да се включа! Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни!  Вече преминава и моя осми ден, но искам да попитам solej от петия ден насам, след като хапна лимеца усещам болки в областта на жлъчката. За втори път правя режима . Миналата година нямах проблеми, но сега болката не отшумява.
Това нормално ли е? Случвало ли се е на някой така персистираща болка дни наред?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в ср, 02 мар 2016, 18:40
Не ми растат ноктите :xarms: А би ми се искало.
Аз продължавам с режима. Свалям много бавно :xarms: А и на фитнес ходя.
Утре мисля да приключвам с режима. Не ме мъчи глад. Това е малко странно за мен. Не се оплаквам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ELFI.13 в ср, 02 мар 2016, 19:47
Отчитам моя 8-ми ден,като доста труден за преминаване,а именно заради болки в гърлото и отпадналост.Не знам дали това се дължи на режима.Надявам се утре да е по добре.Въпреки това не се отказвам остана съвсем малко  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в ср, 02 мар 2016, 20:38
Здравейте!

И аз отчитам успешен и спокоен осми ден. Овладях си нервите още вчера - сутринта на 1 март се събудих  рано и си казах: "днес ще бъда спокойна и няма да позволя на нищо да ме изнервя". Така и беше, днес също.
Физически се чувствам много добре, имам сили и енергия/не е като 4-5 ден/.
Отслабнала съм 4кг, които не знам дали ще задържа, но ще направя всичко възможно.
Нямам търпение да започнем да споделяме, кой как се захранва. За себе си съм сигурна, че ще внимавам и следващите 10 дни. След това ще е истината...

Хубава вечер!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в ср, 02 мар 2016, 21:40

Режимът за придобиване има три начални дати, защото няма задължителен начален ден...Ако няма нужния ви ден, търсите месец в който го има. Такива са условията...


Благодаря за бързия отговор. А къде мога да получа повече информация за тези три начални дати за всеки месец, защото досега все засичам по една дата на месец за стартиране на режима?

И... да отбележа сравнително спокоен осми ден. Пожелавам успешен завършек на всички финалисти ;) И мисля, че трудността тепърва предстои със захранването.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Bakerita в ср, 02 мар 2016, 22:24
За трета година правя режима. Минава ми много леко и без никакви странични усещания... Освен липсата на умора ,де. Та, въпросът ми е -нормално ли е да не усещам ,че някъде организмът " работи" .Предишните пъти усещах определено- ту бъбреците, ту- яйчниците,стави са ме наболявали.. А,сега нищо  newsm78. Чак пък толкова да няма какво да се "оправя " ?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Пит в ср, 02 мар 2016, 22:56
Цял ден се каня да вляза и благодаря на всички! :hug: :hug: :hug:
Явно моят критичен ден беше шестия. Без малко да се откажа, добре че бяхте вие! Чувствам се чудесно. Преди имах някакви обаждания в коляното, не знам от какво. Установих, че са отшумели. Мисля си за захранването, дано да мине плавно, понеже много обичам зеленчуци...ммм
Още веднъж благодаря на всички и пожелавам успех с всичко, което искате да постигнете! :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: savina_33 в чт, 03 мар 2016, 10:34
Да споделя едно наблюдение. Опитните сигурно го знаят, но някой нов може и да е полезно. Първите 6 дни бях на лимец и нямах никакви проблеми. Нито веднъж не съм огладняла и не съм се изкушила. 7 и 8 ден бях на грухано жито. Не можах да намеря друго просто. Моя грешка, че не си купих достатъчно лимец предварително, но не вярвах че ще издържа толкова време. Та тези два дни бяха ужасни - умрях от глад. Снощи не издържах и хапнах 2-3 залъка от една картофена манджа. Днес продължавам на лимец. Та изводът е - който има проблем с апетита и волята (като мен) - по-добре правете режима с лимец, засища повече.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: diatod в чт, 03 мар 2016, 16:01
Здравейте, ...ден девети..., направо супер. Ту ми се иска да свършва , ту ми е много лесно с по три чашки на ден да реша въпроса с храненето си. Хем си сит хем ти е леко и всичкото време ти е за друго и другите.         През първите 5-6 дни ми се готвеше постоянно. От 7ч. започвах със закуските и до вечерта.... Странна работа...нещо като мазохизъм.
  Аз от 5 ден правя една грешка при приемането на лимеца....смесвам го с меда.... не мога инак...много ми се отяждаше и бях на косъм да спирам. Малко ми пука коремчето след като го хапна.....но едно малко зло за много повече добро.
  За разлика от другите години , в които съм правила режима.....ходенето ми до тоалет е без забележки ;-) Друга година запека ме мъчи задължително. Сега си спазвам 30мин между храните и дали от това ...не зная. И не помня миналите години как точно го правех.
Утре е реда на супата.....моля ви пускайте разообразни захранвания, че да се припознаем в някое и да е правилно. Иначе ще стане от всичко по малко. Лигавицата на стомаха ми е като на бебе .... ще си трябва пазене. Аз съм вегетарианка от 4 години, и след 6-7дни захранване мисля, че ще си вляза в релси.
Успех на всички и........ можете да се гордеете със себе си!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Christi_69 в чт, 03 мар 2016, 18:50
Здравейте , да се отчета и аз :) девети ден почти без никакви прегрешения , само два пъти пих по две три глътки кафе.Честно казано учудвам се сама на себе си - правила съм два три пъти други диети и едвам изкарвах по 4-5 дни и не издържах до края , но сега успях :) Чувствам се чудесно, не изпитвам глад. Чакам утрешния заветен десети ден за да мога и аз да се гордея поне мъничко със себе си. Имам един въпрос относно захранването  newsm78 - дали мога два три дни да си хапвам само супа като добавям по малко други зеленчуци към картофчето и моркова?
Хубава и приятна вечер на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 03 мар 2016, 19:38
АНГЕЛСКА СУПА
 Във вода /от половин до един литър/ варите три белени картофа /големина-средна/.Добавяте само магданоз и малко лимонов сок/ ако го понасяте/.Не добавяте-черен пипер, сол, лук, морков.
Хапвате от 12 часа до залеза на Слънцето/ на десетия ден от същинската част/. Най-добре-два часа преди част от останалата храна, която също трябва да хапнете.
Ако не можете да се ''включите'' в това време-хапвате супата вечерта, но два часа преди лягане.
Да ви е сладко!
Успех!Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 03 мар 2016, 19:42
Принципът за храненето е ,че можеш да се връщаш към минала храна...Тя е супа или около нея /с моркови/.Така е през първите пет дни...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в чт, 03 мар 2016, 19:45
Уви , свалили съм досега само около три кила или някъде там, но и това е добре. В менопауза моето тяло не губи лесно дори грам :xarms:
Danilu,това явно е така и в предменопауза. В януарския режим едва свалих излишното за мен, захраних се правилно, но още по време на захранването тези нови за моя организъм екстри се върнаха като с магия. Иначе пречистването си е факт, особено за косата, тъканите, здравословно...Може би след захранването трябва и друг вид храни, покриващи съответните дефицити за това състояние...
Имам един въпрос относно захранването  newsm78 - дали мога два три дни да си хапвам само супа като добавям по малко други зеленчуци към картофчето и моркова?
Може, но свежите, прости по състав салатки продължават зареждането с енергия, каквато дават кълновете при режима, затова е важно да се следват съветите на Солей по дни.

Утре е реда на супата.....моля ви пускайте разообразни захранвания, че да се припознаем в някое и да е правилно. Иначе ще стане от всичко по малко. Лигавицата на стомаха ми е като на бебе .... ще си трябва пазене. Аз съм вегетарианка от 4 години, и след 6-7дни захранване мисля, че ще си вляза в релси.
Успех на всички и........ можете да се гордеете със себе си!
diatod, съпричастна съм към радостта и успехите ви! Вегетарианка съм също, правя си архив на захранванията и се убедих, че няколкото дни за влизане в релси не са добре за организма ни, колкото повече-толкова - по Пуховски - повече. Не само ефектите, самите навици и мислене се повлияват, процесите на пречистване са по-плавни. Ако искаш - виж архива ми, http://www.sibir.bg/blog/annann/index.php?catID=37515 (http://www.sibir.bg/blog/annann/index.php?catID=37515) ,за мен е удоволствие да се съветвам с него и да променям неща, учейки се от грешките си.
Но най-важното е, че дори при захранването всеки организъм си има специфики и затова - спазвайки правилата, се слуша и вътрешния глас. Познаващите се добре си знаят кое бива, не бива или по колко. При леко превишаване на храненето може да се използва диафрагмено дишане, за да се засили перисталтиката,  но дано не ви е нужно.  Не се изненадвайте от лечебни кризички или внезапни здравословни изненадки след режима - тялото е започнало процес на чистене и това не е само в 10 дни, може да се поотърве от разни излишни неща.
Поздравления на шампионите утре! Успех в захранванията и - Умната!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 03 мар 2016, 20:04
Преди няколко минути прочетох някои изводи...
Ето и моите...Четете препоръките на по-опитните и си купувайте поне 1,5 кг лимец или жито.
Не правете изводи за хранителните качества на продуктите за режима, без да сте ползвали всичките. По споделяне на ползвали и лимец, и жито/покълнало/-ситостта е по-голяма при ползване на житото. Това е нормално, защото то е по-твърдо. А е и покълнало. Нека да различаваме груханото жито от житото за покълване. Първото е като....ашуре...
Датите за всички режими са в началото на темата. Основните храни-също...
Добавяте салати, ядки, подправки/постепенно/...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: DBD75 в чт, 03 мар 2016, 20:27
Благодаря на всички, които споделяхте опит и преживявания по време на режима! Правя го за първи път. Бяхте ми много полезни и ми помогнахте много да успея и с основната част от житния режим.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в чт, 03 мар 2016, 20:43
Благодаря, отново на Solej, за припомнянето за ангелската супа и правилата  :hug:
Днешния ден мина режимно, лимеца се наложи да го разделя на 2, а не на 3 пъти, защото нямаше кога да пия вода иначе. Въпреки недоспиването, заради малкия, изкарах леко деня. Този път чистосърдечно си казвам, глад не съм изпитвала абсолютно никакъв. Макар, че е първия режим, в който не ходя на работа, защото съм по майчинство още. Не че у дома съм седнала, но това е друга тема :)
Тази сутрин кантарчето показа 5 кг.по-малко  :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: hrisi_a4o в пт, 04 мар 2016, 07:27
Добро утро!
Когато започнах преди 10 дни бях притеснена и скептична дали ще издържа. Справих се! Радвам се за себе си!
Днес съм с особени, приятни чувства, трудното изпитание премина... Следва внимателно захранване. Днес ще бъда на супата, утре и други ден на салати. Понеделник мисля да включа варен ориз.
Хубав почивен ден на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 04 мар 2016, 09:32
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ ПОБЕДИТЕЛИ, КОИТО ДОСТИГНАХА ДО ДЕСЕТИЯ ДЕН ОТ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ НА ЖИТНИЯ РЕЖИМ! ДА ВИ Е УСПЕШЕН ПРАЗНИЧНИЯТ ДЕН И ДА ВИ Е СЛАДКА АНГЕЛСКАТА СУПА!
https://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY
https://www.youtube.com/watch?v=XK8IsMrb0-I
https://www.youtube.com/watch?v=9IZVLKS-t8E


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: nikata1234 в пт, 04 мар 2016, 10:19
Честито на всички ни :hug: :hug: :hug:
Да ни е сладка ангелската супичка!

Утре ще споделям резултати  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в пт, 04 мар 2016, 11:09
Благодарим, solej!
Поздравления и от мен за всички успешно завършили поста и до нови срещи!
Благодаря много за помощта и съветите, вярвам, че този пост ще стане неизменна част от живота ми-тези 10 дни бяха много интересни за мен от гледна точка на воля, вкусови усещания и възприятия относно храненето и пречистването - духовно и физическо.
Завършвам поста на 50.7 кг, което е идеалното тегло за мен, вече с твърдото убеждение, че човек може да живее пълноценно с малко като количество, изчистена храна, което пречиства и съзнанието му.
Надявам се да задържа по-дълго това усещане за лекота, ако ли не-вече знам начина :)
Започнах деня с чай, после ябълка, на обяд супичка, следобед останалата, довечера настърган морков без мазнина.
Доколкото съм чела от книгата на Филонов, морковът е важен в тази част на захранването, защото изчиства като с четка евентуални остатъци.
Светъл ден от мен  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: didi210 в пт, 04 мар 2016, 11:56
Благодаря, solej, за ценните съвети, които получаваме. Искам да попитам каква е продължителността на режимите за придобиване? Видях посочените дати по месеци, но не виждам продължителност. Благодаря за отговора в аванс.

Отчитам бодро начало на 10-я ден. Приветствам всички финалисти ;)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: R.Ivanov в пт, 04 мар 2016, 12:19
Постът на Avgusta малко ме обърка. Не е ли днес последният ден от поста? Аз бях разбрал, че днес последно си караме на житце, като даваме старт на леко захранване със супичка. Включваме единствено супичката.  :thinking:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в пт, 04 мар 2016, 12:29
Жито и ангелска супа


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 04 мар 2016, 14:57
Днес има допълнение - ангелска супа...Останалото е същото.Захранването е от утре...Тогава ще хапнете доста морков-и в супата, и на салата...Не бързайте.
Същинската част на режима за придобиване е същата...Различни са фазата на Луната и началните дни/като избор/.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 04 мар 2016, 15:01
Продължавам да се дивя на страховете на някои за първите три дни от захранването.А всичко е толкова просто,ако не бързате ....
Основна храна/ за деня/,салата от цвекло,морков,ябълки,поръсена с белен слънчоглед...Само лимонов сок /по желание/.Към основната храна се добавя морков.Вари се.Започва се /първи ден/ с три ябълки, орехи /около 50 гр./,до 50 гр. мед...Постепенно те се намаляват...На втория ден -две ябълки и друг плод /внимавайте с киви и банан/.Орехите се допълват с други ядки /бадеми.лешници/.По-добре -накиснали.Не ползвате бразилски орехи /''тежки'' са/.По време на третия ден-три различни плода.
''Проста'' храна, но....проверена и безпроблемна...След третия ден ще започнете да обогатявате ....
Основно изискване-количество храна/по дни/...Една трета,половината,две
 трети....от нормалното за вас...Дори и да е салата....


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Avgusta в пт, 04 мар 2016, 15:26
И аз съм се объркала, съжалявам. Правилно си мислех, че същинското захранване е в събота. Добре, че не е фатално и е поправимо. Благодаря :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в пт, 04 мар 2016, 17:44
Аз от вчера добавих и малко зеленчуци към житото. На мен ми харесва повече от лимеца.
Браво на всички издържали до края. :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: avi11 в сб, 05 мар 2016, 15:03
Днес има допълнение - ангелска супа...Останалото е същото.Захранването е от утре...Тогава ще хапнете доста морков-и в супата, и на салата...Не бързайте.
Същинската част на режима за придобиване е същата...Различни са фазата на Луната и началните дни/като избор/.

В началото на темата е посочена дата за започване на режима за придобиване за март на 10-12.03. Тъй като новолуние се пада на 9.03., въпросът ми е кога точно да се започне?
И още, малко на шега, но се опасявам щом е за придобиване да не би да придобия няколко кила вповече, вместо да се освободя от тях :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Bakerita в сб, 05 мар 2016, 20:28
И на мен нещо не ми е ясно какво се "придобива" ...за здраве нали се прави пречистващата....


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: roanda 80 в сб, 05 мар 2016, 20:37
Здравейте и от мен.Първоначално започнах режима с идеята да изкарам 7 дена но издържах до краят.Най-тежък обаче се оказа 9 ден т.к. трябваше да издържа пред отрупаха трапеза  и Успях.
Сега както повечето се притеснявам да не се объркам със захранването.
Имам питане кога е разрешено да се яде хляб.Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: NataliaE в нд, 06 мар 2016, 09:25
Здравейте и от мен.Първоначално започнах режима с идеята да изкарам 7 дена но издържах до краят.Най-тежък обаче се оказа 9 ден т.к. трябваше да издържа пред отрупаха трапеза  и Успях.
Сега както повечето се притеснявам да не се объркам със захранването.
Имам питане кога е разрешено да се яде хляб.Здравейте!От четвърти ден може една филийка хляб. :)На първа страница има доста богата информация за захранването. :)
Хубав ден на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: diatod в нд, 06 мар 2016, 12:25
Да попитам за био зелена салата тип маруля, пресен лук, кафе.....може ли или кога?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: slanchevo_momiche в нд, 06 мар 2016, 20:33
По здравословни причини не можах да спазя последната дата, мога ли да направя житния режим от следващата седмица?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: izgaria6tata в вт, 08 мар 2016, 12:39
Алено цвете, датата за Март не е ли 28.03? newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 08 мар 2016, 15:09
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ !
МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ, КЪСМЕТ, КРАСОТА И УСМИВКИ В ЖИВОТА ВИ!
http://vbox7.com/play:9780dec377


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 08 мар 2016, 15:15
При режима за придобиване се придобиват някакви качества или се преследват цели, които зависят от началния ден. В този случай не е задължително да е сряда или понеделник. Дните са три ,т.к. могат да се вместят между две фази Новолуние и Пълнолуние. Отслабването е по-малко.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 08 мар 2016, 21:21
Вечерен празничен концерт: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=PLHESV6Nt5FmwpggW4OjtFc1bwpaAK14oG&v=C526lxeHo-M


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: avi11 в вт, 08 мар 2016, 22:41
При режима за придобиване се придобиват някакви качества или се преследват цели, които зависят от началния ден. В този случай не е задължително да е сряда или понеделник. Дните са три ,т.к. могат да се вместят между две фази Новолуние и Пълнолуние. Отслабването е по-малко.

Благодаря за отговора, solej!
Започвам на 10ти, по-късно тази вечер ще накисна лимеца :)
Успех на всички от новата смяна житуващи !


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 11 мар 2016, 17:58
И аз съм със същинска част от 10 ти, чувствам се добре за сега. Имам силно  желание за храна единствено като приготвям на детето ,но мисля, че след всеки следващ ден ще ми е по-лесно.Успех на всички  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: alis.a в пн, 14 мар 2016, 10:10
Здравейте,
бих искала да пробвам тази година и аз да се включа в режима, но изтървах февруарската дата. Във форума посочвате следваща дата 28,03, - и в  тази връзка искам да попитам дали е възможно да бъде започнат на 23,03 / когато е пълнолунието/? newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: deya8 в пн, 14 мар 2016, 18:38
Здравейте,

Имам питане към тези, които са правили житния режим, тъй като се каня да се пробвам - имам нужда от пречистване, както и да се отърва от някой и друг излишен килограм.

Въпросът ми е: безопасен ли е режимът откъм възникване на йо-йо ефект след края му, при правилно захранване? По време на режима се приемат доста малко калории и това ме навежда на тази мисъл.

Майка ми го практикува често и задължително през февруари. Казва, че се чувства много добре и отслабва по време на режима, но скоро след него започва пак да се чувства затлачена и напълняла, но и ми се струва, че не се захранва достатъчно плавно след него. Какви са вашите мнения?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 15 мар 2016, 16:17
Аз го практикувам от няколко години. Дори в началото не бях много стриктна със захранването.
Зимата винаги качвам 2-3 кг. иначе ми е много студено. С февруарския режим си ги свалям. Ако случайно изпусна едно кило да не ми е в норма, правя на следващия режим около 2 дни и всичко е ОК.
Тази година обаче, по здравословни причини, хванах много гаден грип и прекъснах режима. Бях с 5 кг надолу, сега не знам как е теглото ми. Не поглеждам кантар, ако имам нужда април месец ще му мисля.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 22 мар 2016, 19:01
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
МНОГО УСПЕШНИ ЖИТНИ РЕЖИМИ!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: marissa89 в ср, 23 мар 2016, 13:35
Здравейте на всички!
Днес започнах и аз житния режим. Има ли други ентусиасти в края на март?
Честно да си призная, късно видях, че житото трябва да е накиснато поне 36 часа и го накиснах снощи :roll:, та днес ми е малко твърдо. Сутринта си накиснах жито за покълване за утре и други ден.
Дали може да ми създаде някакви проблеми по-твърдото жито днес или да не се притеснявам?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: izgaria6tata в ср, 23 мар 2016, 13:38
Мариса89, датата за Март е 28.03. Аз тогава смятам да започна. Сега се подготвям за същинската част.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: marissa89 в ср, 23 мар 2016, 13:41
Така ли? Аз разбрах, че при пълнолуние се започва и в календара видях, че днес се пада...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Irinita в ср, 23 мар 2016, 14:42
Аз също смятам да се включа, но от 28.03.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Хрисии в пн, 28 мар 2016, 17:53
Здравейте.
И аз днес запознах режима заедно с майка ми.
Никога до сега не съм го спазвала,но чух много добри отзиви за режима.
Днес минава добре,като за първи ден.Чувствам се много добре.Ще видим за понататък с дните.Още не съм решила колко дни ще я правя.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: leti_at в ср, 06 апр 2016, 00:13
Здравейте,
от 04.04. съм на житния режим. Първият ден нямах никакъв проблем,въпреки че го започнах без предварителната подготовка. Днес ( на втория ден) ми се появи хрема, болки в гърлото и гърдите. Дали е свързано с очистването на организма или съм си лепнала вирусче?
Не мисля да спирам режима...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: did_tag в ср, 06 апр 2016, 07:52
Здравейте,
от 04.04. съм на житния режим. Първият ден нямах никакъв проблем,въпреки че го започнах без предварителната подготовка. Днес ( на втория ден) ми се появи хрема, болки в гърлото и гърдите. Дали е свързано с очистването на организма или съм си лепнала вирусче?
Не мисля да спирам режима...

По скоро е вирус............. Но да кажат и по запознати. Аз също винаги правя режима /вече 5-6 пъти/без предварителна подготовка и никога не съм имала такива проблеми.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Irinita в ср, 06 апр 2016, 09:18
Здравейте,
Започнах режима на 28.03 и днес приключвам. На обяд започвам захранване с "ангелска супа".
Резултата е - 3,9 кг, въпреки че последните три дни кантара показваше едни и същи показатели.
Теглото не е толкова от значение, колкото факта, че се чувствам много добре - лека, енергична, работоспособна.
Подуването под очите, което обикновено имах сутрин, вече го няма.

Слънчев и усмихнат ден на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 06 апр 2016, 09:31
 Irinita,
поздравления за резултата. :bouquet:

Здравейте,
от 04.04. съм на житния режим. Първият ден нямах никакъв проблем,въпреки че го започнах без предварителната подготовка. Днес ( на втория ден) ми се появи хрема, болки в гърлото и гърдите. Дали е свързано с очистването на организма или съм си лепнала вирусче?
Не мисля да спирам режима...

По скоро е вирус.............
и аз така мисля, но само споделям, че през февруарския режим пипнах на 2-3 ден вирус и беше много страшно изживяване. 10 дни се влачих, а режимът прекъснах около 5-6 ден.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: leti_at в ср, 06 апр 2016, 20:07
Благодаря за съпричастността, след зверската кашлица тази нощ,  днес съм по-добре. Явно каквото имаше да се изхвърля-излезе.
Когато започвах режима не се претеглих,че батерията на кантара беше заминала. Но тя, Did tag ме познава...имам мнооого за сваляне.
Идеята ми е, това да е първата стъпка...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Spring is my season в нд, 17 апр 2016, 13:45
Здравейте! :)
Досега не съм правила този режим, но имам намерение да го почна скоро. В момента постя, така че това мога да го броя като подготовка (доста дълга :D) и след поста ми се ще да направя Житния режим. Изчетох всичко от първия пост, а до началото на режима ще ви чета. Надявам се, ако възникнат въпроси (а най-вероятно ще :lol:), да се отзовавате на помощ. :pray:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 18 апр 2016, 10:22
Разчитай на нас. :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: iv386 в пт, 06 май 2016, 17:37
Здравейте
Мога ли по време на режима да дъвча ментови листа?
Ментата също е доста полезна и помага при проблемите с дъха,мислите ли,че ще има проблем?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ilianchetooo в вт, 05 юли 2016, 11:22
Някой знае ли коя е датата за чистене този месец?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 05 юли 2016, 12:11
 ВЕРОЯТНИ ДАТИ ЗА НАЧАЛО НА СЪЩИНСКАТА ЧАСТ НА ЖИТНИЯ РЕЖИМ ЗА ЧИСТЕНЕ ПРЕЗ 2016 г.:

януари- 27.01
февруари- 24.02 /масов/
март-28.03
април-25.04
май-25.05
юни-22.06
юли-25.07
август-22.08
септември-19.09
октомври-19.10
ноември-16.11
декември-19.12

Това са от първа страница датите.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: джин-джи в вт, 05 юли 2016, 14:58
Здравейте момичета, аз съм новичка тук във форума  и ще съм Ви благодарна, ако ме приемете сред Вас.Аз започнах житната диета, но на 3 юли - проблем ли е това?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gugi-guge в вт, 05 юли 2016, 15:18
Здравейте и от мен :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gugi-guge в вт, 05 юли 2016, 15:20
Здравейте момичета, аз съм новичка тук във форума  и ще съм Ви благодарна, ако ме приемете сред Вас.Аз започнах житната диета, но на 3 юли - проблем ли е това?
И аз съм новичка,но доколкото разбрах от утре може да се прави житен режим за придобиване.За чистене от 25.07


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 05 юли 2016, 15:25
Здравейте момичета, аз съм новичка тук във форума  и ще съм Ви благодарна, ако ме приемете сред Вас.Аз започнах житната диета, но на 3 юли - проблем ли е това?
Не е проблем, зависи какво искаш да постигнеш с режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tainah в вт, 19 юли 2016, 14:57
Някой готви ли се за режима на 27 и? Аз го правих вече веднъж, но нямах апетит, а сега един глад ме гони не знам как ще го направя 😞. А иначе много искам да го направя същински .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Spring is my season в вт, 19 юли 2016, 20:01
Ами аз уж щях да го  почвам режима, но не ми се кара на жито сега и тук-там някоя ябълка при цялото изобилие от плодове, което сезонът предлага. Май ще го отложа.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Някой анонимен в нд, 07 авг 2016, 22:12
Здравейте! Нова съм и във форума и в провеждането на житния режим. Днес ми е четвърти ден на захранването. Като цяло спазвах изискванията и мисля, че мина добре, но от цялата информация из нета не можах да разбера от кога мога да включа в менюто си млечни продукти? При подготовката се изключват от петия ден нататък. И при захранването ли важи това или чак когато напълно приключи режима ще мога да консумирам и млечни и месо?  newsm78


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в пн, 08 авг 2016, 09:14
Върни се на стр. 1, захранване по дни


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 08 авг 2016, 10:28
Копирам от 1-ва страница:

Може млечните да почакат до щестия ден. Е, няколко лъжици кисело мляко не са проблем малко по-рано. Но твърдите /кащкавал ,сирене/ - от тогава.


И браво на тебе. [smilie=smile3501.gif]


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Някой анонимен в пн, 08 авг 2016, 16:31
Благодаря за бързия отговор  :2smile2: 


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gugi-guge в ср, 10 авг 2016, 14:33
Здравейте!Мисля следващия месец да направя режим за придобиване и понеже на няколко места прочетох че той е по-труден ще съм благодарна ако някой който го е правил ми обясни.В какво точно се изразява неговата трудност.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в сб, 13 авг 2016, 09:26
през лятото е по-трудно, има много изкушения, лунната фаза не подпомага "гладуването", а му пречи, но не мисля,че е толкова видимо, виж постовете на Солей, много добре го обяснява това


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gugi-guge в сб, 13 авг 2016, 15:00
през лятото е по-трудно, има много изкушения, лунната фаза не подпомага "гладуването", а му пречи, но не мисля,че е толкова видимо, виж постовете на Солей, много добре го обяснява това
Много благодаря за отговора  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 05 дек 2016, 15:30
Официалната дата / на ОББ / за започване на същинската част на големия Житен режим за чистене е 15.02.2017 г. /сряда/.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 05 дек 2016, 15:32
Начални дни на същинската част на Житния режим за чистене през 2017 г.

 
1. Януари- 16 януари /понеделник/
2. Февруари -15 февруари /сряда/ голям, масов
3. Март – 15 март /сряда/
4. Април - 12 април /сряда/
5. Май - 15 май /понеделник/
6. Юни—12 юни /понеделник/
7. Юли - 12 юли /сряда/
8. Август — 9 август /сряда/
9. Септември -11 септември /понеделник/
10. Октомври - 9 октомври /понеделник/
11. Ноември - 8 ноември /сряда/
12. Декември - 6 декември /сряда/


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 05 дек 2016, 15:34
Начални дни на същинската част на Житния режим за придобиване през 2017 г.


1. Януари - 31 декември 2016 г., 1, 2 януари 2017 г.
2. Февруари - 29, 30, 31 януари
3. Март - 28 февруари, 1 и 2 март.
4. Април - 29, 30 и 31 март
5. Май - 28, 29 и 30 април
6. Юни - 27 ,28 и 29 май
7. Юли - 24, 25, 26 юли
8. Август - 23, 24, 25 август
9. Септември - 21,22 и 23 септември
10. Октомври - 21, 22 и 23 октомври
11. Ноември - 20, 21 и 22 ноември
12. Декември - 20, 21 и 22 декември


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: anineykova в пт, 20 яну 2017, 08:31
Записвам се за да ви следя ! Включвам се в масовия февруари .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Di Djina50 в пт, 20 яну 2017, 20:05
Здравейте!
Записвам се да следя темичката за поредния житен режим.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 20 яну 2017, 21:28
Аз също ще правя масовия февруарски режим  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Мимии в ср, 25 яну 2017, 06:38
Възможно ли е подготовката да бъде съкратена от 10 на 7 дни?
Как бихте ми препоръчали да подредя дните за подготовка?Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в ср, 25 яну 2017, 11:15
Aз нямам много опит -правила съм го веднъж и не издържах 10 дни ,а 7  :roll:.Бях решила да са 10 за това подготовката ми беше 10 дни,7 дни същинска част и 7 дни захранване.Знам , че най -правилно е ако правиш 7 дни същинска част -подготовката и захранването да са поне по 7 дни  :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Мимии в ср, 25 яну 2017, 12:38
Благодаря!
Аз същинската част искам да я направя 10 дни, но за съжаление по време на подготовката ще съм в чужбина и реално ще имам 7 дни.

Въпреки това, мисля да се пробвам. :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в ср, 25 яну 2017, 15:11
О, извинявай, аз мислех че за същинската питаш  :ooooh:.Спри животинските храни и понамали порциите.Основно плодове, зеленчуци, ядки да не е много обработена храната.Варени зе ленчуци, бобови  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Мимии в ср, 25 яну 2017, 16:01
Благодаря!  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в сб, 28 яну 2017, 15:54
Всички начални дати са за същинската част.
Подготовката за режима за чистене от 15.02.2017 г. започва от 5.02.2017 г.
Подробности можете да прочетете тук: http://www.jitenrejim.bratstvoto.net/faq/faq.php?lang=bg&list=category&catnr=1&prog=1&layout=def
Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Пит в пн, 30 яну 2017, 13:37
Днес стартирах житния режим за придобиване.  :pray:
Миналата година успях да го направя за 10 дни и бях много горда със себе си.
Предни години бях издържала 7-8-9 дни, но не и десет.
Успех на всички, които започвате тези дни!  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 01 фев 2017, 14:54
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЖИТНИЯ РЕЖИМ !
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ГРУПАТА !
МНОГО УСПЕШНИ ЖИТНИ РЕЖИМИ !


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в сб, 04 фев 2017, 19:03
От 5.02.2017 г. започва подготовката за Житния режим със същинска част от 15.02.2017 г. Подробности и групова работа в: https://www.facebook.com/groups/duh.grupa6/  и в този форум.
Утре основната храна е зрял фасул.Допълва се с плодове,ядки/ накиснати/,зеленчуци /моркови , пипер.../


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в сб, 04 фев 2017, 19:17
А хляб яде ли се по време на подготовката?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: pepina709 в сб, 04 фев 2017, 19:28
Всякакви плодове ли може или само ябълки?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в нд, 05 фев 2017, 08:28
Плодове може всякакви.Аз ще си хапвам различни от ябълки ,защото ще ми омръзнат отрано
Хляб с квас и хубаво брашно ми казаха, че може до три дни преди същинската част.Но ако е купешки с мая  ,мисля че не се разрешава по време на подготовката.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tanya27 в пн, 06 фев 2017, 15:22
 :bouquet: Привет!
Аз съм целяща забременяване с около 10кг.излишни. :hahaha:
Подходящ ли е режимът за мен ? newsm78 За да не е толкова дръстично ,мисля да включа порция кисело мляко с мюсли. newsm78 Доста съм гладувала и много проблеми съм си създавала ...затова съм по-предпазлива.  :peace:
Да добавя и че съм със "страхотни киселини" ,вероятно имам стомашен проблем. Противопоказно ли е  ?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 06 фев 2017, 17:43
При стомашни проблеми-трябва да бъдете много внимателни.Някои правят режима,а други-не.Има и ред на храните,и разделно хранене.При ползване на мляко по време на същинската част /с житото/-вече режимът няма да е житен.Млечните се изключват най-късно пет дни преди същинската част.По време на подготовката и захранването-могат да се хапват различни плодове.Но по време на същинската част-само ябълки.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: pepina709 в пн, 06 фев 2017, 17:57
При колит може ли да се прави?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 06 фев 2017, 18:18
Класическият отговор при заболявания на храносмилателната система,диабет и проблеми с щитовидната жлеза е НЕ.Но някои го правят.И споделят ,че имат полза.Не мога да взема решение вместо вас.А и всеки е различен.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: pepina709 в пн, 06 фев 2017, 19:29
Благодаря!
По време на подготовката тахан може ли да се яде?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 07 фев 2017, 11:03
:bouquet: Привет!
Аз съм целяща забременяване с около 10кг.излишни. :hahaha:
Подходящ ли е режимът за мен ? newsm78 За да не е толкова дръстично ,мисля да включа порция кисело мляко с мюсли. newsm78 Доста съм гладувала и много проблеми съм си създавала ...затова съм по-предпазлива.  :peace:
Да добавя и че съм със "страхотни киселини" ,вероятно имам стомашен проблем. Противопоказно ли е  ?
Не ти пречи да опиташ 2-3 дни режима, точно по правилата, коя храна след коя следва и да видиш как ще ти се отрази. Аз съм оптимист и мисля, че житуването ще ти помогне да изчистиш някое килце, без йо-йо ефект.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Пит в вт, 07 фев 2017, 11:11
Здравейте житуващи!  :hug:
Девети ден съм на режима.  newsm03
И мечтая за ангелската супичка утре.
Честно казано сега режима ми беше по-лесен отвсякога.
Благодарна съм.

Успех на всички ви!  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tanya27 в вт, 07 фев 2017, 11:38
:bouquet: Привет!
Аз съм целяща забременяване с около 10кг.излишни. :hahaha:
Подходящ ли е режимът за мен ? newsm78 За да не е толкова дръстично ,мисля да включа порция кисело мляко с мюсли. newsm78 Доста съм гладувала и много проблеми съм си създавала ...затова съм по-предпазлива.  :peace:
Да добавя и че съм със "страхотни киселини" ,вероятно имам стомашен проблем. Противопоказно ли е  ?
Не ти пречи да опиташ 2-3 дни режима, точно по правилата, коя храна след коя следва и да видиш как ще ти се отрази. Аз съм оптимист и мисля, че житуването ще ти помогне да изчистиш някое килце, без йо-йо ефект.
Така и мисля !  :bouquet:
Ако ми се стори прекалено драстичен режимът ,ще увелича житото малко ,  вместо 100гр,130 гр. примерно .  newsm78 , защото имам един мисед именно от неядене и  моят ще ме убие вече.. :roll:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: mishoto в вт, 07 фев 2017, 12:16
Здравейте,
И аз мисля да опитам тази година,но съм планирала от понеделник 13.02., като на пълнолуние ще съм само на вода.
Няма откъде да взема домашни,цели орехи и се чудя вие как процедирате в този случай newsm78, ясно -ще купя,но как да ги меря? Иска ми се да съм максимално стриктна.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в вт, 07 фев 2017, 13:50
Aз ще взема изчистени , защото за бъдни вечер бях купила една купичка да сложа на масата и само първите три бяха хубави, точно тези ,които си взехме за здраве.И всички останали бяха черни  :hahaha:.За това не ми се рискува с черупка.Ще си избера хубава ядка .Аз винаги си ги накисвам ядките и за режима ще ги накисвам от предната нощ  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ilianchetooo в пт, 10 фев 2017, 10:58
Фатално ли е, ако започна на 11-ти, а не на 15-ти?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lynda в пт, 10 фев 2017, 12:42
Предварително извинявайте за тъпия въпрос, но тези 9 ореха (или 90 ореха за целия период) в грамове долу-горе колко са?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в пт, 10 фев 2017, 14:13
Предварително извинявайте за тъпия въпрос, но тези 9 ореха (или 90 ореха за целия период) в грамове долу-горе колко са?

Според мен е 9 ореха на ден.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: mishoto в пт, 10 фев 2017, 14:24
Предварително извинявайте за тъпия въпрос, но тези 9 ореха (или 90 ореха за целия период) в грамове долу-горе колко са?

Мерих на везната 9 ореха са 40 гр_10 дни по 40 гр. са 400 гр. (Без черупките са и гледах да избирам по-големи половинки и да ги 'сглобявам' на око, та теглото е приблизително) :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 10 фев 2017, 15:29
Горе долу 70-80 гр на ден за същинската част  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lynda в пт, 10 фев 2017, 21:10
Благодаря. момичета!  :hug:Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 13 фев 2017, 21:46
Сложихте ли житото да покълва за 15.02.? Ако е лимец-може и утре -сутринта.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 13 фев 2017, 21:48
Най-често орехите са около 70 гр./ на ден/.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в вт, 14 фев 2017, 09:46
Taзи сутрин сложих лимеца.Точно за 24 ч става идеален за режима   :flutter:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gold__ в вт, 14 фев 2017, 18:09
За пръв път ще пробвам режима.
Сега трябва да залея лимеца (100 гр) с хладка вода - колко точно вода? И утре сутрин да изпия водата, а ана три пъти да изям житото така ли? На всяко ядене по колко ябълки и орехи се вземат?
Много е изписано, но колкото повече чета се обърквам.
Защо трябва и кога се слага житото в термос?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 14 фев 2017, 19:47
Не се пие водата.Не се слага в термос.Зърното се покрива с няколко милиметра вода.За всяко ядене /от общо три/ -една трета от храната.Прочети колко е.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Лита в вт, 14 фев 2017, 21:00
Присъединявам се към вас. За първи път ще правя режима.
Започвам утре. Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в вт, 14 фев 2017, 21:37
И аз се присъединявам към групата :) Хич ме няма в спазването на режими, но дано този го направя до края :) По обяд накиснах лимец в малко гювече ама сложих доста вода, ме знаех, че трябва да са няколко мм само. Колкото омекне до утре сутринта - толкова.
Мъжът ми миналата година през февруари го прави, каза, че сутрин като отцеди водата я "дъвче". А сега разбираам, че всъщност трябва да я хвърля.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: jiji_bs в вт, 14 фев 2017, 22:09
Здравейте, и аз включвам тази година :) Много се надявам да издържа 10 дни! Ще е хубаво да си пишем всеки ден, за да си даваме стимул :D
Имам само един въпрос - какво ще стане, ако се свари житото? Преди години бях чела за този режим и тогава се вареше :D


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Лита в ср, 15 фев 2017, 08:23
Какво мислите:
https://spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/5021-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC.html ?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: jiji_bs в ср, 15 фев 2017, 08:31
Лита, снощи ММ също ми каза, че е опасна пшеницата за покълване, особено без варене. Преди няколко години като четох за този режим, се използваше грухана пшеница и се вареше...не знам защо се изменя всичко в годините, но според мен всеки да я прави, както чувства, че е правилно :)
Аз си варя житото. Важното за мен е да издържа 10 дни на тези продукти :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в ср, 15 фев 2017, 08:59
Здравейте! Аз миналата година си варих житото, накиснато не съм яла никога. Тази година си купих и лимец , но мисля и него да варя. Не знам дали е грешка , нека по-компетентните дадат мнение. Успех на всички започнали ! Вече закусих с няколко лъжици жито, пих чай- билков , домашен. За по-нататък ябълка, нали тя е след около час , поне доколкото разбрах от четенето. Орехи ще купувам днес ...Хубав  ден!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в ср, 15 фев 2017, 09:05
Аз сутринта хапнах чаена лъжичка мед, половин час след това ябълката и след още половин час житото. След малко и орехите. Изпих две чаши вода. Обаче имаме спор с ММ, който за втори път е на този режим. Той казва, че водата от накиснатото жито (ние ползваме лимец) е най-важна и задължително се пие сутрин на гладно. Вие пиете ли я?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в ср, 15 фев 2017, 09:33
А на мен това с пиенето на водата ми е странно, защото там се отделят вещества, които не е добре да се консумират.Поне първата вода, ако стои няколко дни да се получи  “квас“ май се казваше  newsm78 да.Чела съм че е полезен.Но той става след няколко дни.Аз задължително изхвърлям водата и мия много добре зърното.Сутринта изпих 2 чаши топла вода и 1 л.мед, след 1 час изядох ябълката ,след още 30 мин орехите ,сега ще ям лимеца.Получи се идеален точно за 24 ч. във вода  :peace:
Успех на всички  :hug: :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Tancheti в ср, 15 фев 2017, 09:34
Здравейте всички и лек режим!   И аз се присъединявам към групата от днес ☺
 Правила съм режима преди пет години ,но определено доста повърхностно. Позабравила съм как се случват нещата , но този път определено го започнах с по чисто съзнание и по спокойно. Този път ще го направя с Лимец,заради по малкото глутен в него. Аз го покълвам, моето мислене е че семенцето трябва да е чисто и да ни даде енергия и промяна към нов живот,да прочисти тялото.
    [smilie=smile3525.gif]


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в ср, 15 фев 2017, 11:56
И аз съм от днес при вас. Ядох ябълка. Малко жито сутринта. Засега съм добре. Понеже съм с бебе ще пия по едно чисто кафе, за да не се откажа поради безсънието. Не чувствам глад. На грухана пшеница съм. Пия водата, защото ми действа много добре на стомаха. Ще съм с вас, за да се подкрепяме. Успешен ден!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 15 фев 2017, 12:27
УСПЕШНА СЪЩИНСКА ЧАСТ ОТ ЖИТНИЯ РЕЖИМ НА ВСИЧКИ!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 15 фев 2017, 12:32
Всяка година има по една ''страшна ''' статия.Не ги забелязвам.От 2009 г. до днес-няма споделен опит за сериозен проблем  от хапване на покълнало зърно/ жито.лимец/.Малко по-трудно е да се прави режима с него,но е много по-полезно.И....видимо.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 15 фев 2017, 13:25
Успешен режим на всички житуващи!

Да споделя моя опит с житото. Първите две години го варях, защото се безпокоях за стомашни проблеми, имам гастро рефлукс. Въпреки, че съфорумките препоръчаха накиснато жито карах така, още повече че не бях уверена, че ще изкарам режима до 10 ден. На третата година се престраших и накиснах житото. Е, вкусът наистина е много по-приятен, някой беше сравнил покълнатото жито като пресен зеленчук сравнен с варен / варено жито/. Като го накисна на 8 часа сменям водата, за да не вкисне.

Също се убедих в по-вкусните накиснати орехи, стават като пресни.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: mimetopl в ср, 15 фев 2017, 14:21
Включвам се и аз за първи път. Пожелавам на всички успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ilianchetooo в ср, 15 фев 2017, 20:03
Здравейте група :) аз започнах режима в събота(на пълнолуние), защото ще съм извън страната и исках да изкарам всички фази, както трябва, докато съм тук, та подраних и днес ми е 5ти ден. Правя режима 5-6 години, но за първи път усещам такава липса на глад.За тези 5 дни съм хапнала около 300гр жито и то с голямо усилие.Мед ям по 1-2 чаени лъжички и орехите не успявам да изям винаги, обаче се чувствам много жизнена, енергична и позитивна.Рядко ми се дояжда и друга храна, пия по 1.5л вода с лимонче,а от днес вече усещам очистването.Първите два дни имах потресаващо главоболие, но сега съм екстра :) успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebcheto в ср, 15 фев 2017, 21:29
Много моля да ме извините за глупавия въпрос  :oops:,но какво жито да си взема.В магазина гледах има жито за варене и грухана пшеница.За първи път ще се опитам да правя режима а досега не съм яла жито.ММ се шегува с мен да съм взела от житото за заека ни  :2gunfire:.Дано да издържа 10 дни.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в чт, 16 фев 2017, 07:50
Добро утро! Мина вчерашния ден . Страхотно главоболие имах в комбинация с високо кръвно. Тази сутрин съм ок. Учудвам се , защото миналата година докато бях на режима кръвното ми беше идеално, 120/80. Днес пак е нормално. Дажбата за вчера е изядена и изпита :)
БЕБЧЕТО , моето е жито за варене, имам и лимец , който не съм опитала още.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в чт, 16 фев 2017, 09:11
Aз се чувствам прекрасно и вчера и днес.Направо ще литна ,толкова ми е леко и приятно.Това ми е втори режим, но миналата година го правих при нарастваща луна и ми беше много по-трудно.В цикъл съм от вчера, но такъв лек цикъл имам за първи път през живота си.За поред път се убеждавам ,колко е важна нагласата.Миналата година много го мислех и ми беше трудно, тази го чаках с нетърпение и знаех, че ще се чувствам прекрасно и така е за сега. :bouquet: :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: jiji_bs в чт, 16 фев 2017, 09:16
Добро утро и от мен! И аз се чувствам много добре, станах в 6 и имам толкова енергия, че досега съм чистила хаха Дано и занапред да е така :)
Слънчев ден на всички :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: peikovaaa в чт, 16 фев 2017, 10:33
Здравейте и от мен! И аз от вчера съм на режима. Започнах с нагласата , че едва ли ще издържа даже и ден, но държа да отбележа, че се чувствам прекрасно! Глад не изпитвам, както и изкушения докато готвя за семейството, но съм постоянно жадна . Чувствам се прекрасно, даже съм се очистила от 1 кг, макар че не е за това започнах режима! Прекасен ден на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 16 фев 2017, 11:06
Много моля да ме извините за глупавия въпрос  :oops:,но какво жито да си взема.В магазина гледах има жито за варене и грухана пшеница.За първи път ще се опитам да правя режима а досега не съм яла жито.ММ се шегува с мен да съм взела от житото за заека ни  :2gunfire:.Дано да издържа 10 дни.
На 1-ва страница сме дали какво жито се използва.
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/G79l/34552934_18d4f46e)

Моето не е на тази марка, но пише ЗА ПОКЪЛВАНЕ.

Ако, обаче, си решила да го вариш , каквото и да вземеш все тая.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebcheto в чт, 16 фев 2017, 11:47
Много благодаря!Това за покълване го видях,но в магазините покрай мен нямаше и за това  питах.Днес съм на една ябълка и 2 лъжици жито.За сега върви добре,до довечера ще видим.Само кафенцето ми липсва,но ще го преживея.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в чт, 16 фев 2017, 12:13
Аз съм втори ден със страхотно главоболие. Направих си зелен чай, дано отмине.
Имах притеснения, че няма да издържа с толкова малко храна, но засега се справям.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Лита в чт, 16 фев 2017, 13:35
Аз съм втори ден със страхотно главоболие.
И аз. Не ми е ясно защо.
Не изпитвам глад, справям се, но ми се дояжда нещо вкусно.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: jiji_bs в чт, 16 фев 2017, 13:45
Момичета, пиете ли достатъчно вода? Възможно е затова да ви боли главата? Аз засега съм добре, даже имам повече енергия и не изпитвам глад. Наливам се постоянно с вода!
А да не би по-принцип да пиете кафе, а сега да сте го спрели, защото и от това може да боли глава...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в чт, 16 фев 2017, 13:46
В първият пост пише, че главоболието е свързано с чистенето на организма.
Аз изпих един зелен чай, български, от този в пакетчетата, та не знам доколко е от него - но ми мина главоболието :)

P.S. Пия около 2 литра вода дневно. И да, всеки ден пия по едно кафе защото принципно съм с ниско кръвно (по време на режима не пия), подозирам, че това е причината при мен.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 16 фев 2017, 15:22
Aз и по време на режим пия кафе. Този път щях да го пропускам, но забравих........ :hug:

Днес съм на една ябълка и 2 лъжици жито.За сега върви добре,до довечера ще видим.Само кафенцето ми липсва,но ще го преживея.
Трябва всичкото жито да се изяжда, за да се издържи по-дълго режима. Сега още не чувстваш, но ще започнеш да си отпаднала. Иначе другите добавки - ябълки, мед, орехи колкото искаш от допустимото количество. Може и без тях.  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebcheto в чт, 16 фев 2017, 15:38
Aз и по време на режим пия кафе. Този път щях да го пропускам, но забравих........ :hug:

Днес съм на една ябълка и 2 лъжици жито.За сега върви добре,до довечера ще видим.Само кафенцето ми липсва,но ще го преживея.
Трябва всичкото жито да се изяжда, за да се издържи по-дълго режима. Сега още не чувстваш, но ще започнеш да си отпаднала. Иначе другите добавки - ябълки, мед, орехи колкото искаш от допустимото количество. Може и без тях.  :peace:
Не съм се изразила правилно,това ми беше до обяд.Сега вече съм изяла 2 трети от предвиденото,и до довечера ми остава една част.Орехите хич не са ми по вкуса и със зор ги ям,но се надявам да не се изкуша с някоя ябълка в повече.Като гледам доста от вас май пият кафе,та и аз ще си пийвам по едно, че без него съм като болна.Успех на всички.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в чт, 16 фев 2017, 16:44
Ааа добър купон се е заформиииил! И аз съм добре днес. Импровизирам с житото, веднъж чисто, друг път като ашуре става. Не чувствам глад, но ми е трудно с детето. Не мога да опитвам това, което й давам, ама колкото-толкова. Изяждам си всичко. Пих и чай с мед и резенче лимон за разкош. Май не изяждам трите лъжици мед, но пък наблягам на житцето.

Пишете момичета. Голямо насърчение сте! Хубава вечер!  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 16 фев 2017, 17:15
Орехите хич не са ми по вкуса и със зор ги ям.
Накисни ги във вода, може да ги харесаш. Около 6 часа.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gold__ в чт, 16 фев 2017, 20:04
Добро утро! Мина вчерашния ден . Страхотно главоболие имах в комбинация с високо кръвно.
и при мен стана същото страшно главоболие с много високо кръвно. Много се уплаших!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: poliiv в чт, 16 фев 2017, 22:53
Здравейте и от мен  :) Аз започнах режима в понеделник, на 13.02. Съответно днес ми  е 4–ти ден. Имах главоболие 2 дни, понеже съм с ниско кръвно и ми липсваше кафето, но се заинатих, защото не мога да позволя такава зависимост да ме контролира 8) Днес се чувствам много добре, не съм отмаляла вече, имам енергия, храната почти не ме изкушава. Всичко си ям по схемата (с лимец , орехите ги кисна и така са ми много по-вкусни. Успех на всички !


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пт, 17 фев 2017, 10:13
Трети ден. Ами много съм гладна. :oops:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Tancheti в пт, 17 фев 2017, 11:05
Здравейте.
 Трети ден и умирам от главоболие и за сън. Кафе рядко пия и не ми липсва, но права заспивам.
 На ден пия по 2л изворна вода ,житото ме засища , малко от орехите  хапвам с мед, а ябълката отделно.
  Успех на всички!!!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 17 фев 2017, 11:18
Аз съм супер кафето не ми липсва .Днес имам по-малко енергия от вчера, но се събудих към 3 и заспах чак на сутринта в 6 и малкия ме събуди в 6-30  :ooooh:  за първи път ми се случва да се събудя вечер ,обикновено спя непробудно  newsm78 .Всичко друго е 6


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в пт, 17 фев 2017, 12:48
Днес е чудесен ден. И аз се събудих посред нощ и след това чак към сутринта съм заспала. Чудя се дали ще издържа на една голяяяяма разходка с беба. Уж нямам сили... Днес съм решила да пропусна орехите. Вчера много ми дойдоха. Ако имам нужда ще ги включа. Хубав ден. Вечерта пак ще намина


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пт, 17 фев 2017, 13:34
На мене днес точно разходката ми липсва. Ще съм дежурна чак до 18.30.
И този глад.........., добре че поне не ми е студено. Друга година все треперя.
Иначе съм един кг надолу. Имам свеж вид сутрин. За друго положително не се сещам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: *Звездичката* в пт, 17 фев 2017, 13:36
Аз правя режима за 4ти път. Първите два - с жито, миналата и тази година - с Лимец. С Хашимото съм. Правя си подготовката, както му е реда. Но...детето ми донесе от яслата грип, който ме улови още на първия ден. Единственото, което си позволявам е джинджифил с лимон и топла водичка. Удържам фронта засега с хапчетата, тя идеята е все пак да се пречистим. Днес предиобяда имах и 38.4 температура. Болят ме очните ябълки, костите, гърба, кофти картинка, съчетано и с болни деца, при които остана да лекуваме само кашлицата. Моята е доста сериозна. Какво освен чайове мога да си направя - пия мащерка, подбел. Заради температурата не можех и мед да сложа на гърдите. Иначе аз съм си изпълнителна и си хапвам всичко полагаемо за деня, с пауза между отделните храни. Не чувствам глад, но заради грипа не мога да се насладя на оная вълшебна лекота. Надявам се скоро да си ходи...Приемам съвети. :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в пт, 17 фев 2017, 14:26
Аз днес по обяд изпих още един зелен чай защото пак започна да ме боли глава.
Сега си ям лимеца ама той пък толкова безвкусен  :twisted: Може ли да се е вкиснал? Сутрин, като изцедя водата, го оставям в кухнята на топло, не е в хладилника. Накисвам го 24 часа по рано и не сменям водата.
В понеделник сутринта като го хапнах за първи път останах възхитена колко е вкусно :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пт, 17 фев 2017, 14:34
Ако е много топло може да се е вкиснал. Аз като стане добъро за моя вкус, в смисъл малко по-меко с малко по-голям кълн, го прибирам в хладилник.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в пт, 17 фев 2017, 14:39
Дааа, май се е вкиснало. Сега пробвах лимеца на мъжа ми (вечерната му порция е вкъщи) и има различен вкус.
Измих моя отново и сега ще го мушна в хладилника.
Мислех си, че може би 24 часа са му много да кисне и това също спомага по-бързо после да се развали.
Лимецът ми само се размеква, до кълн не съм стигнала след 24 часа киснене.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пт, 17 фев 2017, 15:11
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/G79l/34560797_3df09902)
Ето такъв кълн, не голям.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в пт, 17 фев 2017, 15:25
Знам, видях снимките в първия пост, обаче моя лимец не покълва...дори и след 24 часа на топло...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 17 фев 2017, 16:05
И моя го кисна 24 ч ,става идеален.Обаче сменям водата 2-3 пъти и сутринта го измивам добре, хапвам първата порция и преди другите хапвания пак го измивам с вода .Не го прибирам в хладилник и вечерната порция е най-мек и вкусен .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пт, 17 фев 2017, 16:15
 niditop3,
Твоя покълва ли, като на снимката?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: jiji_bs в пт, 17 фев 2017, 16:25
Здравейте, аз се чувствам много добре. Нямам никакви неразположения и даже кипя от енергия! Чета, обаче във фейсбук, че им се гади, боли ги глава, нямат сили и т.н. Отговорът е, че се чисти организма! А сега де, аз като нямам такива болежки, не ми се чисти организма ли???


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в пт, 17 фев 2017, 16:51
И моя го кисна 24 ч ,става идеален.Обаче сменям водата 2-3 пъти и сутринта го измивам добре, хапвам първата порция и преди другите хапвания пак го измивам с вода .Не го прибирам в хладилник и вечерната порция е най-мек и вкусен .
Така ще правя и аз вече! Отивам да му сменя сутрешната вода!
Довечера съм на среща с бивши състуденти, дано издържа на изкушението и изкарам вечерта с една минерална вода  :D


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 17 фев 2017, 18:14
Да, точно като снимката става .Още на сутринта има кълн.Интересно обаче , че до вечерта става по-мек


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в пт, 17 фев 2017, 19:07
Привет! И мен снощи като че ли ми се прияде нещо друго :). но не се поддадох на  изкушенията. Накиснах от сутринта лимец за утре , ще видим дали ще ми хареса. Вече не ме боли главата , кръвното ми е желЕзно .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: simona213 в пт, 17 фев 2017, 19:14
Аз днес направих първия си гаф. Към вечерната ми порция жито реших да си добавя малко мед, но не ми понесе вкуса и си го хвърлих в кофата. Сега явно за вечеря ще си хрупам орехи :lol: Хубавото е, че се чувствам много добре и само житото с орехите ми стига, че даже и ми е вкусно да си хапвам  :lol:. Днес за първи път си добавих мед, а ябълки изобщо не съм яла от началото. Може би се дължи на това, че по принцип не ям месо и не се храня с тежки храни... Ябълките и меда не са задължителни за режима нали?

Но пък определено взе да си ми омръзва житото :mrgreen:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 17 фев 2017, 19:22
Лимецът е по-капризен.Сменяйте му водата през 8-12 часа.И го слагайте в хладилник на степен 2.
Ябълките и орехите не са задължителни,но имат и духовно значение.Към житото не прибавяйте мед или орехи,защото можете да имате стомашни проблеми/ разстройство или запек/.
Ако житото ви е без вкус,слагайте му лимонов сок.Така киселинността му ще се неутрализира от малко алкалност.
Кълнът на лимец е мек и дори се ''кърши''.И самото зърно може да се разрушава.
Ако лимецът не покълва от 14 до 24 часа-е стар или попарен/обработен/.
Ако не ви боли нещо,може и да сте от отличниците....Има и такива.Това не означава,че не се чистите.При добра подготовка, алкално-киселинен баланс в нормите,здравословно хранене-може да не ви боли .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: pepina709 в пт, 17 фев 2017, 20:33
solej, искам да те попитам когато си на лимец реда този ли е: ябълка, орехи, лимец?
И кога се яде меда?
Благодаря!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 17 фев 2017, 21:42
Лимец -трети ,а медът -четвърти /Хапва се малко,на небцето/


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Елл в пт, 17 фев 2017, 21:43
Какво правите ако кръвното ви падне? Моето е 100 на 60 и съм леко притеснена. Иначе добре се чувствам, не го усещам, че е толкова ниско. Днес ми беше 5-ти ден.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 17 фев 2017, 22:43
Пиете повече вода с мед и лимон.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в сб, 18 фев 2017, 09:51
ЗАДАЧА:
Разгледайте таблицата и обяснете защо хапваме в такъв ред храните.
А защо предпочитаме житото или лимеца да са покълнали?
http://www.spasovo-pyramid.com/hrani.htm


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в сб, 18 фев 2017, 11:48
Най-често днес е най-тежкият ден на физическо ниво.Успех! Продължава споделянето по дни тук и в групата: https://www.facebook.com/groups/duh.grupa6/permalink/1428159823914857/?comment_id=1428209310576575&notif_t=group_comment&notif_id=1487406074716790


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Селма в сб, 18 фев 2017, 15:09
Какво правите ако кръвното ви падне? Моето е 100 на 60 и съм леко притеснена. Иначе добре се чувствам, не го усещам, че е толкова ниско. Днес ми беше 5-ти ден.

   Аз пък усещам моето. Направо неработоспособна ме прави... :(
   Ще пробвам това с водата и лимона по съвета на solej


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в сб, 18 фев 2017, 16:12
Здравейте и от мен. Днес ми е мързелив ден. Отпуснато ми е. Като килограми не мърдам много, само грамчета. Иначе се старая да ям всичко. Дори май прекалих с меда, но нямах сили. Утре ще си включа пълната бройка накиснати орехи, защото днес на моменти чувствам глад, а предишните дни не беше така. Хубава и спокойна съботна вечер от мен!  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в сб, 18 фев 2017, 19:30
Аз съм супер и днес, единствено хремата, която лепнах разваля малко картинката.Даже се радвам донякъде за нея ,защото като съм хремава съвсем нямам апетит  :).Всичко е идеално, за пореден път се убедих ,че психичната подготовка е много важна  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в сб, 18 фев 2017, 19:53
И аз съм ок днес. Мислех, че кафето ще ми е проблем, но не ми липсва. Наистина нагласата е от значение. Въпросът е , че навсякъде дебнат изкушения :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: iva_d66 в сб, 18 фев 2017, 20:14
Здравейте и от мен. Днес ми е мързелив ден. Отпуснато ми е. Като килограми не мърдам много, само грамчета. Иначе се старая да ям всичко. Дори май прекалих с меда, но нямах сили. Утре ще си включа пълната бройка накиснати орехи, защото днес на моменти чувствам глад, а предишните дни не беше така. Хубава и спокойна съботна вечер от мен!  :bouquet:

И аз се чувствам така :-(


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Елл в сб, 18 фев 2017, 20:20
Какво правите ако кръвното ви падне? Моето е 100 на 60 и съм леко притеснена. Иначе добре се чувствам, не го усещам, че е толкова ниско. Днес ми беше 5-ти ден.

   Аз пък усещам моето. Направо неработоспособна ме прави... :(
   Ще пробвам това с водата и лимона по съвета на solej
Аз увеличих водата и продължава да е същото днес цял ден.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в нд, 19 фев 2017, 14:47
Ааа всички четат, никой не пише. Днес свърших доста неща и съм добре. Имам нова енергия от днес. Преди малко си хапнах второто житце.

Не бях сигурна покрай умората с бебето и малкото храна дали ще издържа, но щом издържах досега, имам надежда, че ще издържа докрай. Хубав ден от мен!  [smilie=smile3525.gif]


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в нд, 19 фев 2017, 16:09
Здравейте! От вчера сутрин закусвам с лимец , а обедната и вечерната ми порция е от жито. Не знам дали е грешка  newsm78 . Взе да ми омръзва еднообразното хранене, иначе не изпитвам глад.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в пн, 20 фев 2017, 09:09
Здравейте и от мен! За първи път спазвам режима. Супер доволна съм. Чувствам се прекрасно. Дори вкъщи готвя всичко, което ми душа сака, без да хапвам - ей така за домочадието. Храня се с уханията. :lol: При мен денят протича първо с житената вода около 6:00, след 30 минути 1 ябълка и около 8:30 житото с 3-те ореха заедно. Реших, че това е моята комбинация. Някакси само жито ми се струва, че ще ми втръсне и затова ги комбинирам. И след още 30 минути започва голямото пиене на вода  ;-) Голямо-голямо около 2л на ден, но вече не мога без нея. Започна да ми става супер вкусна. До обяд само вода. На обяд сутрешната процедура се повтаря без житената вода и след обед пак вода. Тъй като работният ми ден продължава относително до късно, след обяд си позволявам през 2 часа някъде да си хапвам по 1 чаена лъжичка мед. И вечерта храненето завършва около 20:30 с житото с орехи. Кантара не мърда особено, но важното е, че се чувствам добре.

Преполовихмеееее... по-малкото остава.  :party: :party: :party:

Усмихнат ден, момчета и момичета!!! Кураж!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пн, 20 фев 2017, 09:49
Moята хрема се оказа грип.Днес ме втриса и ме боли гърлото- мисля да пия хомеопатично .Имам домашен сироп от бъз- с мед е ,не знам дали и от него да не взема  :thinking:.Някакви съвети?Ще наблегна на чайчетата с лимон .Иначе режима ми върви много добре, нямам други оплаквания .Само лимеца вече трудно изяждам, от снощи ми остана малко.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 20 фев 2017, 12:36
Здравейте! От вчера сутрин закусвам с лимец , а обедната и вечерната ми порция е от жито. Не знам дали е грешка  newsm78 . Взе да ми омръзва еднообразното хранене, иначе не изпитвам глад.
Oх, и на мене ми омръзна житото и си накиснах лимец, ами то много по-лесно се дъвчи този лимец. Бях на косъм да ми се схване ченето от житото.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 20 фев 2017, 12:42
Moята хрема се оказа грип.Днес ме втриса и ме боли гърлото- мисля да пия хомеопатично .Имам домашен сироп от бъз- с мед е ,не знам дали и от него да не взема  :thinking:.Някакви съвети?Ще наблегна на чайчетата с лимон .Иначе режима ми върви много добре, нямам други оплаквания .Само лимеца вече трудно изяждам, от снощи ми остана малко.
Сигурно ти е паднал имунитета. Дано бързо се възстановиш. За гърлото опитай да пиеш чист лимонов сок...
Миналата година точно по средата на режима изкарах ужасен грип. Спрях житото и направо нищичко не ми се ядеше. Само чай и мед опитвах.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в пн, 20 фев 2017, 12:43
Ниди, Цвети, Брилянт  :bouquet:

Даааа преполовихме!!! Не остана!!

Днес ме боли глава, но си мисля, че от преумората. Иначе си имам и енергия, и хъс. Ще издържа. Килата мръднаха леко надолу. Тази сутрин -800 гр. Аз ще карам и постите, затова сега не са ми те целта. Нека първо да се пораздвижи метаболизма, да се пречистим и тогава.

Брилянт, важното е че се чувстваш добре и продължаваш напред. Не е толкова страшно, че ги редуваш.

Ниди, давай смело със сиропа. Нали е на билкова основа. Дали ще пиеш чай от бъз с мед или същото под формата на сироп е едно и също. Бъди внимателна да не слезе кашлицата надолу. Ако стане така може би е добре да имаш готовност да се захраниш. Грипът и много тежък тази година! Бързо да оздравееш!  :bouquet:

Хубав ден от мен!  newsm51


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 20 фев 2017, 14:41
При проблеми с гърлото-инхалации с лайка.Можете да сложите и етерично масло / ехинацея/ в нея.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пн, 20 фев 2017, 15:35
Mного ви благодаря за съветите  :bouquet:.От сутринта започнах с хомеопатия и сега съм по-добре ,май няма да се задълбочи .Може да пийна довечера  и от сиропа  :peace: вместо меда.Малко остана до Ангелската супа  :hug: :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в пн, 20 фев 2017, 20:17
Здравейте! И днешния ден приключи успешно. Днес отивам да си купя орехи и продавачката ме пита дали съм на житния режим. :)Всички около мен ми се чудят как издържам. Яденето било нечовешки малко :). Не ми беше добре днес, чувствах се отпаднала , не ми се работеше. Надявам се утре да не ми е така


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пн, 20 фев 2017, 21:01
На мен най-много ми се чудят на храната.Вчера баща ми беше вкъщи и гледа житото (покълналото готово за хапване) и казва- "Сега ти това как ще го ядеш с мляко ли ще го вариш"  :35: :35: :35:.Като му казах ,че то вече е готово за ядене и се хвана за главата  :ooooh: Каза ,че това го правил за кокошките на село. Някои не разбират, че не количеството ,а качеството на храната е важно.
Аз съм очудващо много добре ,направо ми минава гърлото и не ме втриса така.И режима помага за това  :peace
Успех на всички не остава


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в вт, 21 фев 2017, 09:30
Добро утрооо!  :bouquet:

Честит ви седми ден! Чувствам се страхотно! Вчера "прегреших" с половин лимон повече, ама здраве да е. Това да са ми изкушенията.

Днес планирам да обикалям много с количката, да ходя повечко. Ще мина да ви чета тази вечер.

Хубав ден от мен!  :hearts:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в вт, 21 фев 2017, 11:29
Привееееет! Седми ден! Супееееер!

Супер се чувствам и аз. Вчера след обед доста ме боля главата, но тази сутрин всичко е в норми. Кантарът упорито си стои на едно и също място, но това няма значение. Важното е, че сме все по-готови за пролетта.

Не зная защо, но аз един път сложих в житото лимон и едва го изядох. Не ми хареса изобщо. И така си го хапвам жито, заедно с орехчета.

Ниди, а на мен мъжът ми и казва: Ей, развали се. С тебе човек една ракия не може да изпие :35:
Е, по-добре развалени, но здрави и бодри  ;-)

Наближава ангелската супичкааааааа...

Усмихнат ден на всички  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ilianchetooo в вт, 21 фев 2017, 11:33
Здравейте всички :) имам въпрос : на някой случвало ли му се е при режима да има промени в цикъла?На мен ми дойде 10 дни по-рано, но дойде е силно казано...по 2-3 капки през ден, а имах всички симптоми, че е това.Не съм супер притеснена, защото си познавам тялото и при резки промени ги прави тия неща, но в случая е необичайно и свръхмалко количество и от събота се чудя в цикъл ли съм или не..


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 21 фев 2017, 11:37
Може не само режима, но и промяната във времето да е дала това преждевременно идване на цикъл. На дъщеря ми така подрани вчера.

Иначе аз се чувствам лека като прерце. Но и при мене кантарът блокира на -2 или 2,5 кг от началото на режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в вт, 21 фев 2017, 13:12
И аз съм все още тук, май ще изкарам до края  :love: Аз съм -2,1 кг, но съм доволна защото нямам много за сваляне. Все по-трудно си изяждам лимец, но го изяждам! Сн ощи го подправих с лимон, но и на мен не ми хареса. Може ли да опитам с чаена лъжичка мед или не е препоръчително?
Добавена съм и към ФБ групата, която ми е много полезна, научих доста неща от там  :love:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в вт, 21 фев 2017, 15:19
И аз днес сложих лимон в лимеца и на мен въобще не ми хареса.За меда  се чудя дали може да се добави, но не съм слагала до сега.
И днес съм супер, единственото предизвикателство до края ще е яденето на лимеца, взе да ми остава по малко количество, което давам на птичетата или детето изяжда  :35:.Интересни са му зрънцата и ги яде, а и ме гледа че само това ям  :hahaha:
Аз също съм -2 кг, но аз си бях в оптимални кг и не искам да свалям.По-ниска съм и при мен 2кг си личат .След захранването ще си ги върна.Иначе чувството на лекота е чудесно.
Цвети да си говорят ,всеки сам носи отговорност за здравето си .
Прекрасен ден на всички  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в вт, 21 фев 2017, 17:08
А коя е ФБ групата? Аз търсих миналата седмица, но ми излязоха няколко и не присъединих към никоя в крайна сметка.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в вт, 21 фев 2017, 17:29
Има линк на предишната страница, даден от solej http://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHM6Ly93d3cuZmFjZWJvb2suY29tL2dyb3Vwcy9kdWguZ3J1cGE2L3Blcm1hbGluay8xNDI4MTU5ODIzOTE0ODU3Lz9jb21tZW50X2lkPTE0MjgyMDkzMTA1NzY1NzUmYW1wO25vdGlmX3Q9Z3JvdXBfY29tbWVudCZhbXA7bm90aWZfaWQ9MTQ4NzQwNjA3NDcxNjc5MF58OTA3MjM0Lm1zZzM0NTY0ODIyI21zZzM0NTY0ODIy


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в вт, 21 фев 2017, 17:43
Да ,и аз съм в тази група  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gala222 в вт, 21 фев 2017, 18:30
Здравейте , искам да попитам има ли някой от вас проблем с щитовидната жлеза и мислите ли че 10 дни на жито ще предизвика промяна в някои хормони?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в вт, 21 фев 2017, 19:00
 Гала, аз съм с Хашимото. Чувствам се чудесно, но си пия и хормоните. Кисна орехите и ям някои дни по-малки количества. Мислех на бадеми. Но...ще ми излезе много скъпо.

Пия си и хапчетата за кръвно. Трябва да си върша и ежедневните неща. А както винаги става бебка е по-капризна и ревлива, а мъжът иска все разни вкусотии. ....... Стискам зъби и продължавам. Днес правих картофи за бебето и се сетих, че скоро ще правим супичкаааа!

Хувава вечер!!!!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в вт, 21 фев 2017, 19:21
Момичета , аз съм до днес. От вчера съм зле, днес още по-зле. Постоянно ми е замаяно, отмаляло, не знам защо. А съм на работа доста часове на крак , шофирам. От утре правя супичката и захранвам. На вас успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в вт, 21 фев 2017, 19:48
Седем дни е чудесно  :hug: и аз миналата година издържах толкова.Най-важно е да слушаш тялото си, щом на крачка от финала се отказваш със сигурност има причина  :peace:.Радвай се за успеха и не съжалявай ,най-важно е положителната енергия да се задържи.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gala222 в вт, 21 фев 2017, 20:30
Благодаря за подкрепата. Аз нямам никакви проблеми и точно защото не ми се яде се притеснявам да  не би да ми е паднало тсх под 0.....


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в ср, 22 фев 2017, 10:12
Привет на групичката! Много дни минаха. Напълно си е в реда на нещата някои да не могат да издържат. Здравето е най-важно. Догодина пак  :)

Аз снощи изядох една различна ябълка от досегашните - червена и хлебна. Толкова се надух от нея, че не си изядох житото. За първи път ми се случва да преям с ябълка...то да се смее ли човек, да плаче ли.

Днес продължавам - житена вода, ябълка, жито с орехи, след малко мед с вода.

Вече надушвам уханието на ангелската супичка.

Моля Ви по-запознатите да кажете 10-тия ден как трябва да премине? Сутринта жито, на обяд от супата или вечерта от супата? И житото спира ли се? Виждам, че захранването го дават от 11-тия ден, та не ми е особено ясно какво правим в 10-тия ден.

Такова слънчице грее навън!

Спокоен и усмихнат ден Ви желая!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 22 фев 2017, 11:08
Ангелската супа се яде от обяд нататък до края на деня.
Иначе, ако ти се хапва жито и по време на захранването можеш да си заместваш някое ядене с него.

И мене много ме радва слънчо. :nature016: Ако не беше такова разкошно време, може би нямаше да докарам до края режима. :nature016:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в ср, 22 фев 2017, 12:50
Да ,на десети ден се хапва от Ангелската супа.Но всичко друго си е като предните дни- ябълки, жито ,орехи  :peace:.И вече 11 ден може с по-малко или без жито, но няма много избор на храни, за това мисля да си хапвам по 1-2 порции от житото,защото то набавя доста витамини.Реално в един картоф какво има!
Аз вече съм си намислила меню за 11 ден.
Плода пак ябълка  :hahaha:,обичайните орехи ,малко жито ,Ангелската супа ,салата от моркови с лимон и накиснат слънчоглед.Ами май това ще е  :hahaha: :35:
На 12- тия мисля вече да хапна зелена салата с орехи и се чудя киноа дали да включа?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в ср, 22 фев 2017, 14:36
А кога може да се хапват ряпа, гъби, маслини, цвекло?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в ср, 22 фев 2017, 14:50
Цвеклото може през първите дни, маслините ако са обезсолени -също.Но ряпата към края на захранването бих добавила, а гъбите след края на захранването-те са много тежка храна  :peace:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в ср, 22 фев 2017, 16:08
Благодаря ти, Ниди! Нямам много опит в захранванията...

 :bouquet: :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в ср, 22 фев 2017, 16:41
Здравейте и от мен!

Чета ви чак сега. Времето е толкова хубаво, че минах около пет километра с количката. Осмият ден минава някак бързо. Бебка поспа, аз добре се разходих на слънчице. Просто супер.

Ех, защо не купих маслинииии. Нищо, утре.

За супата имам продукти. Даже и бебето ще хапне от нея.!!! Втори ден си мисля някаква салатка с картофи и маслини, зелена салата и печена чушка. Ще го мисля. Има време.

Днес не ми се яде много. От житото три лъжици и това е. Но ме гони жажда за вода с лимон и сега изпих втори за деня.

Хубава вечер от мен!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в ср, 22 фев 2017, 18:08
Здравейте! Остана ви само 1 ден . :) Аз днес сутринта пих чай, хапнах два три ореха, и на обяд си сварих един картоф с морков и малко лук. Пасирах и хапнах. За вечеря си правя същото. Чета доста за захранването и аз не знам как да го направя. Смятам и утре да съм на същото , а от вдругиден да включа нещо друго , но не знам какво да е то. Ще чета още.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в ср, 22 фев 2017, 18:19
И аз чета за захранването ,за да има разнообразие. Днес си накиснах сминдух -ще правя кълнове от него,една дама от фейсбук групата ме подсети за него.Ще го слагам на салатката...спирам ,че взе да ми се дояжда доста
 :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в ср, 22 фев 2017, 19:10
И на мен ми се яде прясна салата, но не съм чела да може да се яде първите дни.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в чт, 23 фев 2017, 09:24
Дааа, честит 9-ти ден и от мен!  :hug: :hug: :hug:
На финалната права сме. Аз довечера ще си варя ангелската супичка за утре на обяд. Снощи накиснах последното жито. Чувствам се прекрасно. За сега устоявам на изкушенията, а те не са малко - да готвя на домочадието, да им сервирам и т.н., а и на работа правят едни софри всеки ден - не си е работа. Но...всичко е под контрол. Нямам търпение да опитам божествената ангелска супичка. Колко ли вкусна ще ми се стори утре?  newsm78

И като казах супичка, смятате ли да слагате сол? Аз чета доста противоречиви изказвания - на едно място с малко сол, на друго пише, че 4 дни не трябва да консумираме сол. Вече се обърках честно казано.

 :hug: :bouquet: Усмихнат слънчев ден ви желая!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в чт, 23 фев 2017, 09:43
Честит девети ден и от мен! Ухае вече на супичкааа!

Аз ще си я правя утре днес само ще купя маслинки за 11-ти ден. Аз смятам да постя направо така, че вече си мисля какво постно меню да си правя.

Мисля си пак за една хубава разходка с бебка, но да видим как ще си организирам деня.

От понеделник си мисля да съм на зелева супа. Това ще е трети ден от захранването. Дали не е рано?

Хубав ден и много усмивки!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в чт, 23 фев 2017, 10:15
И на мен ми се яде прясна салата, но не съм чела да може да се яде първите дни.
Четох ,че при някой може да създаде проблеми.При захранването трябва най-вече да се съобразим с нашето тяло.Кое как му влияе.Дано не подведа някой  :peace:, но аз нямам никакви проблеми с храносмилането и за това ще си я позволя.Но може би ще заложа на бейби спанак- най-добре се приемал от организма.
Не остана момичета и времето е с нас  :hug:.Взимам си порцията и излизаме с малчо на разходки
Прекрасен ден  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 23 фев 2017, 12:53
Приятна разходка майчета.

Аз в първите дни ям сурови бадеми и банан. Макар че според някои банана не бил за първи дни, но на мене ми е лесно с него или малко бадемчета. Но аз и печени чушки да включа, проблем нямам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lynda в чт, 23 фев 2017, 15:18
ЗА ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ЗАХРАНВАНЕТО И ПОСЛЕ:
Niditop, само не се увличай със сминдуха, много е силен и да го държиш на тъмно, без грам светлина (аз съм от ФБ групата). Много е силен, за салата буквално една щипка за начало. Други подходящи покълнали семена за салата, особено в тоя авитаминозен сезон са небеленият сусам, лененото (и то покълва!), чията, броколи, репички, конопът; накиснатите тиквени семки и белени слънчогледови. Много приятни са листата на цвеклото, морковите и репичките (натиквате ги в пръст или дезинфицирани стърготини и следите субстратът да е влажен) - за салати, супи, стър фраи, къри. Куриозът е, че листата на морковите имат по-голяма концентрация на вит. А от морковите; отрязвате външните, и оставяте малко да продължат да растат и така цяла зима салата. Отделно цяла зима може да си осигурите прясна зелена салата от слънчогледовите и граховите поници - обикновен сушен грах от магазина пониква и е много вкусен. Лещата в различни фази на покълване е удобна и за супи, и за веге кюфтета, и за къри, и за стър фрай.
П.С. Допълних, да не се нахвърли някой още от утре.  :hug:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в чт, 23 фев 2017, 15:47
Благодаря ти, Линде  :bouquet:. много полезна информация  .Обичам кълнове и ще разнообразя ,аз правя най-често от леща, слънчоглед, ленено съм покълвала, боб Мунг ,броколи .За листата от моркови не знаех, че и те се ядат  .А скоро разбрах, че и листата на смокинята се ядат и са много ароматни  :love:- ще ги чакам .По- младите са крехки .Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lynda в чт, 23 фев 2017, 16:05
Няма защо! Ела в балконската тема, тъкмо се оживи. Наскоро попаднах на cut and come again концепцията и какъвто съм пишман Мичурин, садя всичко наред.  :35: Ядат се много листа, както се оказа, а също и "плевелите" като тученица, живовлек, центела, щир (амарант), дайкон, резене, тиквата, тиквичките и много други. Много ми е пролетно! :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 23 фев 2017, 18:20
Не се връзвайте на текстове за ползването дори на малко сол в Ангелската супа.Сетете на зачервена кожа посипана със сол.Не по-рано от 4-5 ден от захранването.
Дори лимоновият сок може е проблемен за някои.
Вода,три белени картофа/средни/  и магданоз.
Бейби спанак,морков ,ябълка, салатно цвекло-обикновено не са проблемни през първите дни на захранването.Белен слънчоглед,накиснати ядки...Може и различни кълнове.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 23 фев 2017, 18:23
Чета за някакви маслини за 11-ти  ден.Дано не е първи от захранването.Преди две години имаше споделен опит как от хапване на малко количество маслини /маслина/-един практикуващ се озовал в интензивното.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 23 фев 2017, 18:25
Зеле -най-рано седми ден.По-добре-девети...Не четете ли кои са основните храни? Или искате /дори след години/ да ви боли стомах? За къде бързате?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в чт, 23 фев 2017, 19:59
Поздравления на успелите! Аз от вчера на варени картофи с морков. За утре не знам, имам още малко картофи за обяд, за вечеря не знам , ако има спанак мисля да го включа.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в чт, 23 фев 2017, 20:15
А какво можем да закусваме по време на захранването? Освен ядки и ябълки.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в чт, 23 фев 2017, 21:35
Солей, благодаря!!!  :bouquet: :bouquet: :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lynda в чт, 23 фев 2017, 22:12
А какво можем да закусваме по време на захранването? Освен ядки и ябълки.

Lodsi, аз смятам да продължа с покълнало жито (2-30 грама ще ми стигнат за закуска) + всякакви ядки и стевия вместо мюсли. Има една поръска за хляб, която представлява смес от най-различни семена, накисвам вечерта и сутринта са омекнали, а слънчогледовите семки даже покълнали; също небеленият сусам и конопа, само че те искат повече време.
:
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/PpqS/34597677_8744bc51)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в пт, 24 фев 2017, 08:20
Добро утро  :bouquet: последен ден   newsm44
Аз по принцип закусвам плодове и ядки и ще си продължа с тях .
Пчелен прашец от кога можем да пием -разтварям го във вода с лимонов сок и мед?
Слънчев ден  :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 24 фев 2017, 08:27
ЧЕСТИТА МАЛКА ПОБЕДА!
https://www.youtube.com/watch?v=yPKlrRwJB8A
https://www.youtube.com/watch?v=XK8IsMrb0-I
https://www.youtube.com/watch?v=9IZVLKS-t8E
УСПЕШНО ЗАХРАНВАНЕ!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в пт, 24 фев 2017, 10:05
Честито момичета и Солей!  :bouquet: :bouquet:

Да сме живи и здрави догодина пак да сме тук!

След малко ще сложа супата на котлона. Чувствам се добре. Пия чайче от мента и денят е чудесен!

Хубав ден от мен!  [smilie=smile3525.gif] [smilie=smile3525.gif] [smilie=smile3525.gif]


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 24 фев 2017, 11:08
Утре е първият ден.Хапва се същата супа /като състав/,но с добавени морков,червен пипер /пресни чушки/.Можете да продължите да хапвате три ябълки.Салата -морков,салатно цвекло и ябълка/настъргани/.Без сол и мазнина.Добавяте и белен слънчоглед..Можете да хапвате и орехи/накиснати/.Но под 100 гр.Цялото количество храна за деня-една трета от нормалното за вас.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в пт, 24 фев 2017, 12:02
А може ли да включим цитрусови плодове?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsvetljak в пт, 24 фев 2017, 13:04
Лелееее, най-вкусната безвкусна супа, която съм яла някога...от 150мл ми стана тежко.

Радвайте се на прекрасното слънце... :bouquet:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: bebe2015 в сб, 25 фев 2017, 14:08
Как сте със захранването........ Направих си втората супа. Сложих пипер. Ядох, но вчера сякаш бях по-гладна. Днес ям, но не ми е вкусно. Сега ям ябълка и тя не ми харесва.

Цвети, нямам опит, но си мисля да са поне след шести ден цитрусите. Имат киселина, която дразни стомаха.

Хубава събота!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в сб, 25 фев 2017, 19:28
Закусих банан, на обяд хапнах малко ориз със спанак. За вечеря варени картофи с морков и лук на супа. 


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lodsi в сб, 25 фев 2017, 22:15
Сутринта ядох ябълка, след час ядки. На обяд картофи, морков и лук, сварени. Тази вечер салата от морков и цвекло и едно парче баница! Добре съм, нямам оплаквания :) Знам, че не беше редно, но не издържах на аромата на праз и сирене :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в нд, 26 фев 2017, 11:03
Здравейте,
от вчера и на мен ми е много гладно, в сравнение с житуването, но чай навреме и ябълка, колкото по време на режима, оправят ситуацията.
Важно е да се придържаме към количествата и продуктите ден по ден, както препоръчва Солей в началото на темата. И да се дъвче ВСИЧКО, дори супата, старателно и бавно - това помага и на процесите на перисталтиката, и т.н.
 На мен ми е много полезен и опита ми отпреди, откъдето си черпя вдъхновение и мотивация и преди да започна, и при захранването.
:
http://www.sibir.bg/blog/annann/?catID=37515
Хубав, стоплящ и свеж ден!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в нд, 26 фев 2017, 11:44
И аз съм добре, но май и на мен ми идва апетита за храна и огладнявам.
Вчера бях на супа- картоф ,морков,тиквичка, слънчогледово семе и кълнове от сминдух.Отделно хапнах жито, защото само на супата не издържах, също ябълки и орехи си ядох.
Днес кафяв ориз с моркови и бейби спанак и имам още от супата за довечера, ябълки , орехи и банан мисля да хапна днес .Това ще е за целия ден .
Утре вече ще си правя така желаната салата- бейби спанак с киноа,орехи ,лимонов сок и малко авокадо  :love:
И от днешния ориз ще ми остане за утре.Не мога да готвя за едно ядене- все ми остава, а детето не ги иска моите ястия  :hahaha: :35:.Аз му ги обогатявам, но пак не иска.За това ще си ги ям сама  :bowuu:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: brillante в нд, 26 фев 2017, 18:08
И днес зелена салата , картофена супичка с малко зехтин, за довечера смятам да включа домат и краставица с извара .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 27 фев 2017, 09:20
За днес съм планувала за обед един ориз с тиквичка, морков и лук.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 07 мар 2017, 14:06
Поздравления за всички, които достигнаха успешно до финала на захранването на Житния режим! Вече можете да се наречете победители.
Пожелавам ви още много успешни Житни режими!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: niditop3 в вт, 07 мар 2017, 17:33
Благодаря  :bouquet:
Поздравления и от мен  :hug: прекрасно пролетно обновление  :love:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в ср, 08 мар 2017, 18:18
 :bouquet: :peace: :love:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Pepi_n88 в чт, 09 мар 2017, 00:52
а някой може ли да каже кога са следващите дати???


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 09 мар 2017, 12:13
Начални дни на същинската част на Житния режим за чистене през 2017 г.

 
1. Януари- 16 януари /понеделник/
2. Февруари -15 февруари /сряда/ голям, масов
3. Март – 15 март /сряда/
4. Април - 12 април /сряда/
5. Май - 15 май /понеделник/
6. Юни—12 юни /понеделник/
7. Юли - 12 юли /сряда/
8. Август — 9 август /сряда/
9. Септември -11 септември /понеделник/
10. Октомври - 9 октомври /понеделник/
11. Ноември - 8 ноември /сряда/
12. Декември - 6 декември /сряда/
15 март е най-близката дата за чистене.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Pepi_n88 в сб, 11 мар 2017, 16:23
А може ли да се направи пак , след като съм правила и през февруари и го изкарах целият?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в сб, 11 мар 2017, 19:48
Не е желателно един след друг, режимът изисква отговорност към процесите на прочистване в тялото. Може да се продължи с постене.
За Солей поздрав най-специален  :bouquet:
Честит рожден ден - здраве, обич, доброта и вдъхновение! :hug: newsm76


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в сб, 11 мар 2017, 22:15
Този път обещавам пред себе си и пред Вас, да изкарам целия режим. Стимулът ми е от здравословна гледна точка и ще ми трябва малко повече воля. Наистина искам да успея.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в нд, 12 мар 2017, 09:04
Искам да попитам преди режимът,само плодове и зеленчуци ли се консумират? Защото аз така или иначе постя и за днес съм приготвила разядка от грах.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 12 мар 2017, 10:58
Благодаря за поздрава!
По време на подготовката се обръща захранването /основните храни/.Един ден преди същинската част се хапва картоф.Освен основните храни хапвате плодове,зеленчуци,ядки...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в нд, 12 мар 2017, 12:03
Благодаря за отговора. Значи днес ще си хапна разядката от грах+салата със зеленчуци.
Утре само плодове и зеленчуци с малко ядки. Във вторник картоф. А от сряда стартирам с режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: sylviana в пн, 13 мар 2017, 09:46
Giftу, аз също планирам да започна режима в сряда. миналият ноември успях да го спазя без големи сътресения. успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 13 мар 2017, 11:52
Ще ви подкрепяме.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в пн, 13 мар 2017, 14:21
Благодаря! Дано успея!

Днес цял ден ще съм на смутита, че лунувам. Ще вечерям салатка.
А за утре ще си направя картофена супичка.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: mama furia в вт, 14 мар 2017, 11:46
За първи път ще започна житен режим утре. Купих си пакет жито за покълване. Седнах да го почистя и имаше доста зърна с люспата. Трябва ли да ги обеля тези семена или и така стават за ползване?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsodar в вт, 14 мар 2017, 12:57
1. Януари- 16 януари /понеделник/
2. Февруари -15 февруари /сряда/ голям, масов
3. Март – 15 март /сряда/
4. Април - 12 април /сряда/
5. Май - 15 май /понеделник/
6. Юни—12 юни /понеделник/
7. Юли - 12 юли /сряда/
8. Август — 9 август /сряда/
9. Септември -11 септември /понеделник/
10. Октомври - 9 октомври /понеделник/
11. Ноември - 8 ноември /сряда/
12. Декември - 6 декември /сряда/


15 Март ли ???? Не беше ли 22ри март?!?!?!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 14 мар 2017, 14:52
Режимът почва понеделник или сряда СЛЕД пълнолуние.
За март пълнолунието е на 12.03 следователно 15 март.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tedkamedka в вт, 14 мар 2017, 16:16
Здравейте,
Аз почнах вчера, мислех че след пълнолуние може, а сега чета че трябва да не е в деня след пълнолуние.  Проблем ли е, да спирам ли? И без друго не ми е лесно. Втори ден сега ме боли глава и не мога да работя, а преди това постех 2 седмици, и си мислех че съм подготвена. Освен това, 100 грама е много малко количество за мен, не мога да се огранича с него.  И не на последно място - едва сега прочетох тук, че режима не се прави с грухано жито, а аз съм взела точно такова. Имам и лимец, днес малко ги смесих, но лимеца ИЗОБЩО не ме наяжда.  Не ми се карайте, моля, тук съм за съвет. Благодаря


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tedkamedka в вт, 14 мар 2017, 16:27
и още един въпрос имам, ако само два дена съм била на режима, няма какво да захранвам после, нали? То това все едно нищо не съм направила?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в вт, 14 мар 2017, 16:52
Ами започни направо утре, брой го ден 1, чиста работа.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tedkamedka в вт, 14 мар 2017, 17:57
ще колабирам....ще оставя за след 2-3 месеца....


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: PollyMolly в вт, 14 мар 2017, 19:16
15-ти март звучи добре! Включвам се :)
Бях останала с впечатлението, че най-добре е да се прави м.февруари.
Миналата година издържах 5 дни и се разболях, затова този път реших да си го спестя.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 15 мар 2017, 09:16
и още един въпрос имам, ако само два дена съм била на режима, няма какво да захранвам после, нали? То това все едно нищо не съм направила?
Защо да е нищо все пак си разтоварила организма си. Иначе тези 100 гр след 4 ден направо са си достатъчни.
Aз си накиснах един лимец вчера и ще опитам с вас 2-3 дни на режима. Обичам така да се разтоварвам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tedkamedka в ср, 15 мар 2017, 09:50
Имам въпрос :
 при подготовката - има определени видове храни за всеки ден:
 10 ден (зрял фасул), 9 ден (зеле), 8 ден (нахут, небелена леща), 7 ден (зелен фасул), 6 ден (грах), 5 ден (белена леща), 4 ден (елда), 3 ден (просо, булгур), 2 ден (ориз), 1 ден (картоф).
Въпросът ми е: в тези дни, това означава ли че нищо друго не се яде? Или че това е основното ядене, друго да е плодове и зеленчуци, или, че е важно този продукт да присъства в менюто - тоест, мога да ям зеле с ориз, или грах с картофи, например, или леща с хляб? И салати?
Благодаря.
И още нещо, понеже работата ми изисква голяма концентрация, и ефективност, как е възможно да преодолея кризата на 2-3 ден без да ми пречи на работата? Засега съм си набелязала дата 15 май за диета, пада се понеделник, това значи да си взема отпуска или болнични, за да издържа?
Благодаря още веднъж за отговорите.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tedkamedka в ср, 15 мар 2017, 09:54
и още един въпрос имам, ако само два дена съм била на режима, няма какво да захранвам после, нали? То това все едно нищо не съм направила?
Защо да е нищо все пак си разтоварила организма си. Иначе тези 100 гр след 4 ден направо са си достатъчни.
Aз си накиснах един лимец вчера и ще опитам с вас 2-3 дни на режима. Обичам така да се разтоварвам.
Благодаря за отговора, и подкрепата, да, и аз за ден и половина усетих много разтоварване, и скрити послания. Възхищавам се от ефекта за толкова кратко време. Снощи спах като бебе. Не съм спала толкова добре в продължение на може би и години. Да не говорим за преобладаващите положителни мисли и емоции...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: rosinka_k в ср, 15 мар 2017, 14:23
Здравейте, от днес и аз съм на режима. Сутринта като погледнах житото и си викам, че то само за едно ядене ще ми стигне, но го разделих на три, хапнах си за закуска, сега хапнах и обедната порция и се чувствам добре, не съм гладна и нямам никакъв дискомфорд, но аз влизам от пост в този режим и може би малко или много ми е подготвен организма.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в нд, 19 мар 2017, 07:46
Здравейте​!
Да попитам приема на лекарства опорочава ли постът?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: sylviana в пн, 20 мар 2017, 08:40
Чувствам се много уморена, нямам желание за нищо. Не изпитвам глад, дори вчера не можах да изям дажбата за деня. Днес само като видях житото и ми се отщя. Усещам тялото си като задръстено, блокирало, едно такова лениво. Миналият път се чувствах много добре, сега не знам какво ми става.  :roll:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в пн, 20 мар 2017, 08:53
Аз постът снощи го прекъснах. Разболявам се,имам нужда от топла супичка. Не съм толкова гладна,колкото изтощена. Иначе само за 5 дни на режима съм 1 -1.5 кг отслабнала.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: sylviana в пн, 20 мар 2017, 10:00
Giftу, съжалявам, че си се разболяла. на мен целта ми не е сваляне на тегло, а пречистване на организма. чудя се дали да не започна да приемам някакви хранителни добавки. направих си и чаша зелен чай, просто съм като парцал.
бързо оздравяване!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gazzella в пн, 20 мар 2017, 11:04
Giftу, съжалявам, че си се разболяла. на мен целта ми не е сваляне на тегло, а пречистване на организма. чудя се дали да не започна да приемам някакви хранителни добавки. направих си и чаша зелен чай, просто съм като парцал.
бързо оздравяване!

Благодаря! И на мен целта не ми е чак толкова отслабване, дори това скоростно отслабване малко ме притесни.
Според мен всяко нещо, което носи дискомфорт трябва да се прекрати навреме, няма смисъл да се мъчи човек.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Titi-piti в ср, 06 дек 2017, 15:12
Тъй като правя житния режим в момента, имам някои въпроси?
1) колко гр горе-долу са 8 ореха, че все пак има големи и малки
2) може ли инцидентно да се пият някакви сокове, от рода на фреш( че имам едно коледно парти и едно събиране, а не върви да пия чай или вода; някаква идея ...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 06 дек 2017, 15:30
Средни орехи, както и среди ябълки. Аз защо си мисля, че бяха 9 ореха?
Пий фреш от ябълка на партито.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Titi-piti в ср, 06 дек 2017, 16:30
Ой, 9 били орехите.
Благодаря :hibiscus:
Много ми се искаше да знам някакъв грмаж все пак...
Фреш от ябълка е супер идея!::ok_hand:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 02 яну 2018, 16:23
Масов Житен режим за чистене-февруари 2018 г.
Подготовка: 26.01- 4.02.2018 г.
Същинска част / с житото..../: 5.02.-14.02.2018 г.
Захранване: 15.02- 24.02.2018 г.
Психологическата подготовка и купуването на продукти за трите части започват от началото на 2018 г. И те са важни.Не ги подценявайте!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 02 яну 2018, 16:24
'Учителят е виделина за нас и ние сме силата на неговата десница.”
„В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа.”
„Учителю благи, води ни!”

ПОДГОТОВКА ЗА ЖИТНИЯ РЕЖИМ ЗА ЧИСТЕНЕ СЪС СЪЩИНСКА ЧАСТ ОТ 5.02.2018 г.

ДЕСЕТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 1-ви ден подготовка / 10-ти ден захранване
Основна храна за деня - ЗРЯЛ ФАСУЛ
От днес - без месо, риба, сладкиши и техните производни
Не се пържи. Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас.

ДЕВЕТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ – 2-ри ден подготовка / 9-ти ден захранване
Основна храна за деня - ЗЕЛЕ
Храните са сурови, варени или печени. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
Не ползвате силни подправки.
Без сладкиши и тестени изделия.
Без кафе и алкохол.
ОСЕМ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ – 3-ти ден подготовка / 8-ми ден захранване
Основна храна - НАХУТ, ЛЕЩА /небелена/
Храните са сурови, варени или печени. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
Не ползвате силни подправки.
Без сладкиши и тестени изделия.
Без кафе и алкохол.

СЕДЕМ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ- 4-ти ден подготовка / 7-ми ден захранване
ОСНОВНА ХРАНА - ЗЕЛЕН ФАСУЛ. Всичко друго е, както в предишните дни.

ШЕСТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ- 5-ти ден подготовка / 6-ти ден захранване
Основна храна за деня – ГРАХ
Храненето е, както в предишните дни:
Храните са сурови, варени или печени. Последен ден (първи ден при захранването), в който храната може да е печена.
Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
Може да ползвате мазнина /за предпочитане зехтин/.
В салатите може да се добавя малко сол.
Не ползвате силни подправки.
Без сладкиши и тестени изделия.
Без кафе и алкохол.
Последен ден, в който може да хапвате млечни продукти.- (Първи ден за млечни при захранване - МНОГО ВАЖНО!!!)

ПЕТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ-6-ти ден подготовка / 5-ти ден захранване

Основна храна за деня – ЛЕЩА /белена/
Храните са сурови и варени. Количеството на приеманата храна
е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
Не ползвате силни подправки.
Без сладкиши и тестени изделия.
Без кафе и алкохол.

ЧЕТИРИ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ-7-ми ден поготовка / 4-ти ден захранване

Основна храна за деня – ЕЛДА
Храните са сурови или варени. Количеството на приеманата храна е три четвърти от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Хапват се по желание плодове, зеленчуци, хляб - по възможност от здравословните. Първи ден хляб при захранване.
Поне една четвърт от храната да са ядки – по възможност накиснати предварително.
Храните се по-често и спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
Без мляко и млечи продукти.
Не ползвате силни подправки.
Не ползвате мазнина, ако не можете без нея може няколко капки зехтин.
Без сладкиши и тестени изделия.
Без кафе и алкохол.

ТРИ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ-8-ми ден подготовка / 3-ти ден захранване
Основна храна БУЛГУР или ПРОСО
Храните са сурови или варени.
Количеството на приеманата храна е три четвърти от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Хапват се плодове и зеленчуци, без банани, киви, сушени плодове.
Поне една четвърт от храната да са ядки – по възможност накиснати предварително.
Храните се по-често и спазвате принципа на разделното хранене.
От този ден БЕЗ ХЛЯБ. Ако не можете без хляб, хапвате по малко от здравословните.
Без подправки, освен лимон, ако го понасяте.
Не ползвате мазнина, ако не можете без нея може няколко капки зехтин.
Без мляко и млечи продукти.
Без сладкиши и тестени изделия.
Без кафе и алкохол.

ДВА ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ-9-ти ден подготовка / 2-ри ден захранване
Основна храна за деня – ОРИЗ
Количеството на храната е половината от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Храните са сурови или варени.
Храните се по-често и по възможност-разделно.
Спазвате принципа на разделното хранене.
Поне една четвърт от храната са ядки.Ако са понакиснати-идеално.
Не ползвате никакви подправки освен лимон, ако го понасяте.
Хапвате плодове и зеленчуци, без да прекалявате със сухи плодове.
Не ползвате мазнина...Ако не можете без нея-няколко капки зехтин.
Не ядете ряпа,лук,чесън...
Не ядете хляб
Не ядете боб,зеле...
Не ядете тестени изделия,сладкиши
Не пиете кафе. Ако не можете без него, едно, когато сте най-сити.
Въздържате се от банани и киви.
Не пиете алкохол.

ЕДИН ДЕН ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 10-ти ден подготовка / 1-ви ден захранване

Основна храна за деня – КАРТОФ
Количеството на храната за деня да бъде една трета от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Храните са сурови или варени.
Храните се по-често и по възможност разделно.
Поне една четвърт от храната са ядки, предварително накиснати.
Пловодете, зеленчуците и ядките да бъдат половината от храната ви за деня.
Всички ограничения от предишните дни важат и за днес.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в вт, 02 яну 2018, 19:54
Иван Андонов


Мили приятели,
наближава прекрасния период от годината, когато заедно можем да приложим Житния Пост за обновление и придобиване на светли сили, чистота и здраве :)

Колективният Житен Режим през 2018 год. ще започне на 2 февруари (петък) и с радост ще споделим пакетче с всеки вдъхновен да го приложи за по-Осъзнат, Разумен и Чист живот.
Записването е ВАЖНО да се извършва само през САЙТА, а не по facebook, email, обаждане по телефона и т.н., за да не се получават пропуски и да сме сигурни, че няма да бъде допусната някаква грешка.

Преди да се запишете за житния пост, моля влезте в сайта www.DarLimec.com , където може да се запознаете с инициативата и да намерите полезна информация, както за самия пост така и за древното жито лимец.

Записването става от тази страница: http://www.darlimec.com/zayavki.aspx

Желаем ви вдъхновяващи подготвителни дни :)
Приятелите от Дар Лимец


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 14 яну 2018, 16:49
Групата във фейсбук, в която същинската част на големия /масовия/  Житен режим започва от 5.02.2018 г. : https://www.facebook.com/groups/duh.grupa6/


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: helli_sun в чт, 18 яну 2018, 08:45
Здравейте,
Тъй като се настройвам и подготвям за първи път да направя пълния 30-дневен режим в трите му етапа, бих искала да уточним датата на масовия същински етап, за да може и началото на подготовката да е стриктна. От 2-ри или от 5-ти февруари ще бъде?
Благодаря!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 18 яну 2018, 09:10

Колективният Житен Режим през 2018 год. ще започне на 2 февруари (петък) и с радост ще споделим пакетче с всеки вдъхновен да го приложи за по-Осъзнат, Разумен и Чист живот.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsodar в чт, 18 яну 2018, 09:30
ами май не. Май започва на 5ти
Масов Житен режим за чистене-февруари 2018 г.
Подготовка: 26.01- 4.02.2018 г.
Същинска част / с житото..../: 5.02.-14.02.2018 г.
Захранване: 15.02- 24.02.2018 г.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: helli_sun в чт, 18 яну 2018, 09:59
Пълнолунието е на 31.01.18.  Петият ден не е ли доста след пълнолуние?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsodar в чт, 18 яну 2018, 10:13
не зная, цитирах го от по-горе :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 18 яну 2018, 15:46
Дати за житен режим чистене през 2018г
02/02/2018; 02-04/03/2018; 02/04/2018; 02/05/2018; 30/05-01/06/2018; 29/06/2018; 27-29/07/2018; 29/08/2018; 26/09/2018; 24-26/10/2018; 23-25/11/2018; 22-24/12/2018. 

Взела съм ги от фейса.

Така... и на мене ми е чудно как така от петък ще се почва. Досега дните за започване на житуване, същинска част, бяха понеделник и сряда по избор.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsodar в пт, 19 яну 2018, 11:03
Дати за житен режим чистене през 2018г
02/02/2018; 02-04/03/2018; 02/04/2018; 02/05/2018; 30/05-01/06/2018; 29/06/2018; 27-29/07/2018; 29/08/2018; 26/09/2018; 24-26/10/2018; 23-25/11/2018; 22-24/12/2018. 

Взела съм ги от фейса.

Така... и на мене ми е чудно как така от петък ще се почва. Досега дните за започване на житуване, същинска част, бяха понеделник и сряда по избор.

ами именно..може би затова е от 5ти или 7, но 7ми вече става доста късно и затова са казали от 5ти :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vikonetka в сб, 20 яну 2018, 09:04
И в този сайт пише 02.02.2018 , почнах да се обърквам вече.  :grinning:

(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/J00l/36150979_f6adece1)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 21 яну 2018, 19:06


По повод интереса към определяне на датите за Житния режим:
В природата има приливи и отливи....Погледайте морето...
Още в древността са разбрали ,че е важно да се съобразяваме с тези цикли,когато правим нещо по-важно....Ако не го правим,ще плуваме срещу течението.Плува се,но доста по-трудно....
Има две важни фази на Луната-Пълнолуние и Новолуние....
След Пълнолуние-Луната намалява,т. е. ''чисти'' ...
След Новолуние -Луната се ''пълни'',т.е.'' придобива''...
Придобиването и чистенето са с продължителност около 14 дни....
Освен тези фази са важни и началните дни.Те са условия и показват за какво сме тръгнали.Всеки ден, в зависимост от планетното влияние -''носи'' определено качество. Има и различна степен на трудност на режима.Това е общо условие ,което може да бъде малко засилено или отслабено от деня ви на раждане и връзката ви с конкретната планета в личния хороскоп.
Когато е режим за чистене -началният ден е сряда /свързан с търговията и ''даването ''/ и понеделник /Свързан e с диетите....Нали се сещате,че има и Лунна диета?/ .На по-дълбоко духовно ниво има отношение Слънце-човек , от Библията,Сътворението / за начален ден сряда/ и природа ,земя и небе -Слънце /за начален ден понеделник/.Тези са и причините да държа тази година режимът /същинска част/ да започне в понеделник...Можеше да е в петък, ако е за придобиване, и целта е интимна /заради Венера/ .
При режима за придобиване най-важните изисквания са да не сме много близо до Новолунието и Пълнолунието и да се вместим /начало-край,10 дни/ между двете фази.Понеже дните са поне 14 -има възможност най-малкото за три начални дни...Поглеждаме тяхното основно значение и си избираме ден /според целта си/ и ''мантруваме'' върху него през дните на режима...Това е само малка стъпка към целта ни...Добре е да завършваме искането си с ''ако е Волята на Бога'',защото понякога желанията ни могат да бъдат и ''вредни'' /за нас/.Останалото е същото като при режима за чистене.
Това не означава,че при режима за придобиване -няма чистене.Има,но е по-малко.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 21 яну 2018, 19:15
Има една начална дата, която е определена по формален принцип от Братството /два-три дни след Пълнолуние/.Тя е 2.02.2018 г....Това е дата за начало на хапване на житото.....Но в голямата група във фейсбук ,с активно споделяне-ще е от 5.02.2018 г. Решението е мое.Споделил съм и датите за другите месеци и има разлики със споделеното във форума по-горе.Вие можете да решите кога да започнете. 5.02 не е късно. Условието е десетте дни да се вместят между Пълнолуние и Новолуние, т.е същинската част да е в една фаза. Още веднъж- групата във фейсбук: https://www.facebook.com/home.php?sk=group_139708342760018


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 21 яну 2018, 19:21
ПОДГОТОВКА ЗА ЖИТНИЯ РЕЖИМ ЗА ЧИСТЕНЕ СЪС СЪЩИНСКА ЧАСТ ОТ 05.02.2018 г.
Формулите, които казваме всеки ден от подготовката:
„Учителят е виделина за нас и ние сме силата на неговата десница.”
 „В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа.”
 „Учителю благи, води ме!”
26.01.2018 г. - петък  - ДЕСЕТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 1-ви ден подготовка 
Основна храна за деня - ЗРЯЛ ФАСУЛ
От днес - без месо, риба.
Не се пържи.
Без сладкиши и тестени изделияи техните производни.
Без кафе и алкохол.
Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
Количеството на приеманата храна е нормалното за вас.
27.01.2018 г. - събота  - ДЕВЕТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ – 2-ри ден подготовка
Основна храна за деня - ЗЕЛЕ
 Храните са сурови, варени или печени. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
28.01.2018 г. – неделя  - ОСЕМ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ – 3-ти ден подготовка
Основна храна за деня - НАХУТ, ЛЕЩА /небелена/
 Храните са сурови, варени или печени. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
29.01.2018 г. – понеделник  - СЕДЕМ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 4-ти ден подготовка
Основна храна за деня - ЗЕЛЕН ФАСУЛ.
Всичко друго е, както в предишните дни.
30.01.2018 г. – вторник   - ШЕСТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 5-ти ден подготовка
Основна храна за деня – ГРАХ
Храненето е, както в предишните дни:
 Храните са сурови, варени или печени.
Последен ден, в който храната може да е печена.
Последен ден, в който може да хапвате млечни продукти
Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Може да ползвате мазнина /за предпочитане зехтин/.
 В салатите може да се добавя малко сол.
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
31.01.2018 г. – сряда - ПЕТ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ-6-ти ден подготовка
Основна храна за деня – ЛЕЩА /белена/
Храните са сурови и варени. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Без мляко и млечи продукти.
Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
01.02.2018 г. – четвъртък  - ЧЕТИРИ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 7-ми ден поготовка
Основна храна за деня – ЕЛДА
Храните са сурови или варени. Количеството на приеманата храна е три четвърти от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, хляб - по възможност от здравословните.
Поне една четвърт от храната да са ядки – по възможност накиснати предварително.
 Храните се по-често и спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Без мляко и млечи продукти.
 Не ползвате силни подправки.
 Не ползвате мазнина, ако не можете без нея може няколко капки зехтин.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
02.02.2018 г. – петък  - ТРИ ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 8-ми ден подготовка
Основна храна БУЛГУР или ПРОСО
Храните са сурови или варени.
 Количеството на приеманата храна е три четвърти от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се плодове и зеленчуци, без банани, киви, сушени плодове.
 Поне една четвърт от храната да са ядки – по възможност накиснати предварително.
 Храните се по-често и спазвате принципа на разделното хранене.
 От този ден БЕЗ ХЛЯБ. Ако не можете без хляб, хапвате по малко от здравословните.
 Без подправки, освен лимон, ако го понасяте.
 Не ползвате мазнина, ако не можете без нея може няколко капки зехтин.
 Без мляко и млечи продукти.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
03.02.2018 г. – събота   - ДВА ДНИ ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 9-ти ден подготовка
Основна храна за деня – ОРИЗ
Количеството на храната е половината от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Храните са сурови или варени.
 Храните се по-често и по възможност-разделно.
 Спазвате принципа на разделното хранене.
 Поне една четвърт от храната са ядки.Ако са понакиснати-идеално.
 Не ползвате никакви подправки освен лимон, ако го понасяте.
 Хапвате плодове и зеленчуци, без да прекалявате със сухи плодове.
 Не ползвате мазнина.Ако не можете без нея-няколко капки зехтин.
 Не ядете ряпа,лук,чесън.
 Не ядете хляб
 Не ядете боб, зеле и зелеви.
Не ядете тестени изделия, сладкиши.
 Не пиете кафе. Ако не можете без него, едно, когато сте най-сити.
 Въздържате се от банани и киви.
 Не пиете алкохол.
04.02.2018 г. – неделя - ЕДИН ДЕН ПРЕДИ СЪЩИНСКАТА ЧАСТ - 10-ти ден подготовка
Основна храна за деня – КАРТОФ
Количеството на храната за деня да бъде една трета от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Храните са сурови или варени.
Храните се по-често и по възможност разделно.
Поне една четвърт от храната са ядки, предварително накиснати.
Плодовете, зеленчуците и ядките да бъдат половината от храната ви за деня.
Всички ограничения от предишните дни важат и за днес.

СЪЩИНСКА ЧАСТ НА ЖИТНИЯ РЕЖИМ  ОТ    05.02.2018 г.
Какви продукти са ви необходими за всеки ден от режима?
100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота),
3 ябълки (за сърцето),
9 ореха (за мозъка),
3 лъжици пчелен мед (50 гр.-100 гр.),
по 30 мл на килограм тегло изворна или минерална вода.
Как протича един ден от същинската част на режима?
Около 36 часа преди началото на режима (може и 48, зависи от условията) 100 гр. жито за покълване (10 лъжици без връх, от 8 до 12 грама), се поставят в глинен или дървен съд като се заливат със студена вода, която да е с температура около 22 градуса, така че да се покрие зърното. Препоръчително е водата да е изворна или ако нямате, да е преварена и охладена до стайна температура. Покриваме купичката и сменяме водата през 8 или 12 часа. Житото е готово за ядене, когато е в началото на покълването /1-2 мм/. Идеалната температура на стаята трябва да бъде 22 градуса или поне между 18-27 градуса. През зимата за подготовка на зърното са необходими поне 36 часа, ако е по-студено в стаята - дори 48. През есента може и 24 часа.
Сутринта разделяте покълналото жито на три равни части – по 1/3-та за сутрин, обед и вечер.
Сутринта, на гладно, се изпива една чаша топла вода с няколко капки лимон. След половин час се изяжда 1 ябълка, след половин час - 1/3 от житото и накрая след половин час се изяждат 3-те ореха.
Преди обед и след обед може да пиете топла вода  или по изключение  чай /лайка, мащерка, шипка/  във времето между 10.30 ч. - 11.30 ч. и 15.30-16.30 ч. В случай на нужда консумирате и мед без да го добавяте  в топлата вода или чая, а го слагате на небцето и го смучете.
 Обед и вечер спазвате същата последователност на приемане на храните през половин час, като за препоръчване е вечерното хранене да приключи до залез слънце или до 18.30 часа.
Сутринта на ПЪРВИЯ ДЕН от същинската част на Житния режим се казват следните формули:
 "Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни" (3 пъти)
„В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа.”(3 пъти)
"Божията любов носи изобилния и пълен живот "(3 пъти)
Всяка сутрин се казват тези формули, като само първата формула от втория ден на режима до края на същинската част се казва така:
 "Господи, приеми ме и днес в лечебницата на Природата " (3 пъти)
На 10-тия ден от същинската част на режима, освен житото, ябълките и орехите се консумира и „Ангелска супа“. С нея се прави отпостване от режима. Тя се приготвя по следния начин:
 В половин или един литър студена вода се слагат да се сварят три средно големи обелени картофа. Във водата не се добавя нищо друго – нито сол, нито морков, нито лук – НИЩО ДРУГО!!! След като се сварят картофите, преди консумация, може да добавите ситно нарязан магданоз и малко лимон, ако го понасяте. Супата се консумира от обяд до вечерта на 10-тия ден от същинската част на режима.
ЗАХРАНВАНЕ СЛЕД ЖИТНИЯ РЕЖИМ ЗА ЧИСТЕНЕ СЪС СЪЩИНСКА ЧАСТ ОТ 05.02.2018 г.
ФОРМУЛИТЕ, които казваме  всеки ден от захранването:
"Господи, приеми ме и днес в лечебницата на Природата " (3 пъти)
„В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа.” (3 пъти)
"Учителю  благи, води ме "(3 пъти)
15.02.2018 г. – четвъртък - 1-ви ден захранване
Основна храна за деня – ВАРЕН КАРТОФ.
Добре е през цялото захранване плодовете, зеленчуците и ядките да бъдат поне половината ви храна. Останалото количество може да е варено .
Количеството на храната за деня да бъде една трета от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
Храните са сурови или варени.
Храните се по-често и по възможност разделно.
Поне една четвърт от храната са ядки, предварително накиснати.
Плодовете, зеленчуците и ядките да бъдат половината от храната ви за деня.
Хапвате плодове и зеленчуци, салата от настърган морков, магданоз, ябълка, изкиснат слънчоглед, лимонов сок.
Не ползвате никакви подправки освен лимон, ако го понасяте.
 Не ядете салата от марули, зелена салата, спанак, броколи, карфиол, брюкселско зеле.
Не ползвате мазнина, не ползвате сол.
Не ядете ряпа, лук, чесън, гъби.
 Не ядете хляб.
Не ядете боб, зеле, маслини, кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, яйца.
 Не ядете тестени изделия, сладкиши, баници, спагети, паста
 Не пиете кафе. Ако не можете без него, едно, когато сте най-сити.
 Въздържате се от банани и киви.
 Не пиете алкохол.
Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
Не прекалявате с храни, от които се повишава рязко кръвната захар/сухи плодове/.
Продължавате да пиете вода, защото и чистенето на организма ви продължава - 30 мл на килограм тегло и да не е студена.
16.02.2018 г. - петък - 2-ри ден захранване
Основна храна за деня – ОРИЗ
Количеството на храната е половината от нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Храните са сурови или варени.
 Храните се по-често и по възможност - разделно.
 Спазвате принципа на разделното хранене.
 Поне една четвърт от храната са ядки. Ако са понакиснати - идеално.
 Хапвате плодове и зеленчуци, салата от настърган морков, настъргано червено цвекло, ябълка, изкиснати слънчогледови семена, магданоз, лимонов сок.
Не ползвате никакви подправки освен лимон, ако го понасяте.
 Не ядете салата от марули, зелена салата, спанак, броколи, карфиол, брюкселско зеле.
Не ползвате мазнина, не ползвате сол.
Не ядете ряпа, лук, чесън, гъби.
 Не ядете хляб.
 Не ядете боб, зеле, маслини, кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, яйца.
 Не ядете тестени изделия, сладкиши, баници, спагети, паста
 Не пиете кафе. Ако не можете без него, едно, когато сте най-сити.
 Въздържате се от банани и киви.
 Не пиете алкохол.
17.02.2018 г. – събота - 3-ти ден захранване
Основна храна за деня - ПРОСО, БУЛГУР
Количеството на приетата храна - две трети от нормалното за вас /от което сте сити и не ви е тежко/
 -Храните са сурови или варени.
 -Храните се по-често и по възможност - разделно.
 -Спазвате реда на хранене /първо-плода/.
 -Поне една четвърт от храната са ядки. Ако са понакиснати - идеално.
Хапвате плодове и зеленчуци, салата от настърган морков, настъргано червено цвекло, ябълка, изкиснати слънчогледови семена, магданоз, лимонов сок.
Не ползвате никакви подправки освен лимон, ако го понасяте.
 Не ядете салата от марули, зелена салата, спанак, броколи, карфиол, брюкселско зеле.
Не ползвате мазнина, не ползвате сол.
Не ядете ряпа, лук, чесън, гъби.
 Не ядете хляб.
 Не ядете боб, зеле, маслини, кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал,яйца.
 Не ядете тестени изделия, сладкиши, баници, спагети, паста.
 Не пиете кафе. Ако не можете без него, едно, когато сте най-сити.
 Въздържате се от банани и киви.
 Не пиете алкохол.
18.02.2018 г. – неделя - 4-ти ден захранване
Основна храна за деня – ЕЛДА
Количеството на приеманата храна е три четвърти от нормалното за вас /от което сте сити и не ви е тежко/
 -Храните са сурови или варени.
 -Храните се по-често и по възможност - разделно.
 -Спазвате реда на хранене /първо-плода/.
 -Поне една четвърт от храната са ядки – по възможност накиснати предварително.
 
 
Хапвате плодове и зеленчуци, салата от настърган морков, настъргано червено цвекло,  ябълка, целина, изкиснати слънчогледови семена, магданоз, лимонов сок.
Не ползвате никакви подправки освен лимон, ако го понасяте.
 Не ядете салата от марули, зелена салата,спанак, броколи, карфиол, брюкселско зеле.
Не ползвате мазнина, не ползвате сол.
Не ядете ряпа, лук, чесън, гъби.
 Не ядете хляб.
 Не ядете боб, зеле, маслини, кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, яйца.
 Не ядете тестени изделия, сладкиши, баници, спагети, паста.
 Не пиете кафе. Ако не можете без него, едно, когато сте най-сити.
 Въздържате се от банани и киви.
 Не пиете алкохол.
Не прекалявате с храни, от които се повишава рязко кръвната захар /сухи плодове/.
-Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
 -Продължавате да пиете вода , защото и чистенето на организма ви продължава - 30 мл на килограм тегло и да не студена.
19.02.2018 г. - понеделник - 5-ти ден захранване
Основна храна - ЛЕЩА /белена/
ПОЗВОЛЕНО:
 Храните са сурови и варени. Количеството на приеманата храна
 е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци.
 Поне ¼ от храната да са ядки – за предпочитане предварително накиснати.
 Хляб - по възможност от здравословните.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Може да добавяте мазнина, за предпочитане зехтин.
 В салатите може да се добавя малко сол.
 Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
 Продължавате да пиете вода, защото и чистенето на организма ви продължава./30 мл на килограм тегло и да не е студена/.
ЗАБРАНЕНО:
Без мляко и млечни продукти.
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без боб, зеле.
 Без ряпа, лук, чесън,гъби
 Без кафе и алкохол.
 Не прекалявате с храни,от които се повишава рязко кръвната захар/сухи плодове/..
20.02.2018 г. – вторник  - 6-ти ден захранване
Основна храна за деня – ГРАХ
ПОЗВОЛЕНО:
 Храните са сурови, варени или печени.
 Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/.
 Хляб - по възможност от здравословните.
 Мляко и млечни продукти - в малки количества.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Може да добавяте мазнина, за предпочитане зехтин.
 В салатите може да се добавя малко сол.
 Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
 Продължавате да пиете вода, защото и чистенето на организма ви продължава - 30 мл на килограм тегло и да не е студена.
ЗАБРАНЕНО:
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без боб, зеле.
 Без ряпа, лук, чесън.
 Без кафе и алкохол.
 Не прекалявате с храни, от които се повишава рязко кръвната захар/сухи плодове/.
2221.02.2018 г.- - сряда   - 7-ми ден захранване
Основна храна за деня - ЗЕЛЕН ФАСУЛ
ПОЗВОЛЕНО:
 Храните са сурови, варени или печени.
 Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/.
 Хляб - по възможност от здравословните.
 Мляко и млечни продукти - в малки количества .
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Може да добавяте мазнина, за предпочитане зехтин.
 В салатите може да се добавя малко сол.
 Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
 Продължавате да пиете вода ,защото и чистенето на организма ви продължава./30 мл на килограм тегло и да не студена/.
ЗАБРАНЕНО:
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без боб, зеле.
 Без ряпа, лук, чесън.
 Без кафе и алкохол.
22.02.2018 г. - четвъртък - 8-ми ден захранване
Основна храна за деня – НАХУТ, ЛЕЩА /небелена/
Всичко друго е както предния ден:
 ПОЗВОЛЕНО:
 Храните са сурови, варени или печени.
 Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/.
 Хляб - по възможност от здравословните.
 Мляко и млечни продукти - в малки количества .
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
 Може да добавяте мазнина, за предпочитане зехтин.
 В салатите може да се добавя малко сол.
 Проверявате алкално-киселинния си баланс и ако има нужда го коригирате.
 Продължавате да пиете вода , защото и чистенето на организма ви продължава /30 мл на килограм тегло и да не студена/.
 ЗАБРАНЕНО:
 Не ползвате силни подправки.
 Без сладкиши и тестени изделия.
 Без боб, зеле.
 Без ряпа, лук, чесън.
 Без кафе и алкохол.
23.02.2018 г.- петък - 9-ти ден захранване
Основна храна за деня – ПРЯСНО ЗЕЛЕ. Може всички храни от ЗЕЛЕВИ. Но да са пресни.
 Храните са сурови, варени или печени. Количеството на приеманата храна е нормалното за вас, от което сте сити и не ви е тежко.
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/, хляб - по възможност от здравословните.
 Спазвате принципа на разделното хранене – първо плода.
Не ползвате силни подправки.
Без боб.
Без сладкиши и тестени изделия.
 Без кафе и алкохол.
24.02.2018 г. – събота - 10-ти ден захранване
Основна храна за деня - ЗРЯЛ ФАСУЛ
Последен ден без месо, риба, сладкиши и техните производни
 Храните са сурови, варени или печени.
 Количеството на приеманата храна е нормалното за вас.
 Храните се по-често и по възможност – разделно /първо плода/
 Хапват се по желание плодове, зеленчуци, ядки /накиснати/.
 Хляб - по възможност от здравословните.
 Не ядете тестени изделия, сладкиши
 Не пиете кафе.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tsodar в ср, 24 яну 2018, 09:29
значи последно 5ти е деня ?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Charlotte_85 в ср, 24 яну 2018, 18:37
Нова съм в темата, надявам се приемате попълнения. Ще правя лежима за първа година.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gold__ в ср, 24 яну 2018, 19:28
м.г на третия ден получх ужасно високо кръвно.
Тази година ще пробвам отново - дано да се справя по-добре


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 25 яну 2018, 17:56
Масовото споделяне и указанията са за от 5.02.2018 г.Коя е датата-всеки решава.
Ето линк: http://jitenrejim.bratstvoto.net/Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lagertha в вт, 30 яну 2018, 10:08
Здравейте!
Записвам се в темата със започнала подготовка.

Е снощи обърках малко реда на храните вместо грах за днес направих чевена леща яхния, но това не е проблем. Ще видим как ще заменя лешата утре, с картофи може би. Ако се чудите може да се заменя с храни които с по - напред в подготовката(т.е. по-леки), а при захранването обратно.
Миналата година не направих както трябва подготовата и прекъснах режима на 3  тия ден чувствах се ужасно. Затова сега съм много мотивирана да я направя както трябва.
Хубав ден и успех на всички!

п.п. Предпочитам да пиша тук, вместо във фейсбук


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: tainah в вт, 30 яну 2018, 19:04
Миналата година освен с ужасно главоболие бях и с повръщане и прекъснах. Тази година се надявам да е по- успешно :heart:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: phil в ср, 31 яну 2018, 09:15
И аз да се запиша, за първи път ще ми е. Само че все пак ще стартирам в петък. С пшеница.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vikonetka в ср, 31 яну 2018, 09:35
И аз да се запиша, за първи път ще ми е. Само че все пак ще стартирам в петък. С пшеница.

Успех и аз ще съм от тогава,за първи път .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в ср, 31 яну 2018, 09:47
Дати за житен режим чистене през 2018г
02/02/2018; 02-04/03/2018; 02/04/2018; 02/05/2018; 30/05-01/06/2018; 29/06/2018; 27-29/07/2018; 29/08/2018; 26/09/2018; 24-26/10/2018; 23-25/11/2018; 22-24/12/2018. 

Взела съм ги от фейса.

Така... и на мене ми е чудно как така от петък ще се почва. Досега дните за започване на житуване, същинска част, бяха понеделник и сряда по избор.

И аз така знам .
Затова нашето семейство започна режима от днес.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 31 яну 2018, 10:14
Супер. Успех.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в ср, 31 яну 2018, 21:14

не ми се получи. Дойде ми цикъла и направо ме сгромоляса.

Оставам за петък. Реших да не се правя на герой :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Valeryy в чт, 01 фев 2018, 09:59
 Здравейте, мисля да започна утре с лимец... имам въпрос обаче, ако пия сутрин кафе без захар, без нищо, какво ще стане... ще правя режима най вече за сваляне на килограми, има ли толкова голямо значение ако се пие по едно кафе на ден?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 01 фев 2018, 10:41
Аз не оставям кафето по време на режима.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Valeryy в чт, 01 фев 2018, 10:44
А ефект има нали, в смисъл че все пак се изчиства организма и сваляте килограми, въпреки че се нарушава режима с чаша кафе?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Evangeliya в чт, 01 фев 2018, 11:57
Здравейте,

За първи път тази година се чудя дали да не го направя, но не знаех, че има и подготовка преди режима. Ако не съм правила подготовката дали няма да си навредя на здравето така?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в чт, 01 фев 2018, 12:21
Може да ти е малко по-трудно.Но до 5.02 има време за трите най-важни дни подготовка.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в чт, 01 фев 2018, 14:41
Здравейте, мисля да започна утре с лимец... имам въпрос обаче, ако пия сутрин кафе без захар, без нищо, какво ще стане... ще правя режима най вече за сваляне на килограми, има ли толкова голямо значение ако се пие по едно кафе на ден?

Ако целата Ви е сваляне на килограми, кафето може само да подобри резултата.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: __MM’s в чт, 01 фев 2018, 22:00
И аз се включвам от утре, само, че с лимец , защото житото не ми понася. Вече го и накиснах . И аз не мога без кафе, но го пия без захар и мисля, че няма да е проблем по 1 на ден.
Не съм правила потготовката, но месо не ям от 1месец и основно се храня със зеленчуци.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Elenka Elenka в пт, 02 фев 2018, 14:33
Здравейте,
и аз съм в групата от днес.
От сутринта съм на режима, но дали съм сама?!?
Никой друг не се е включил, а за мен 1/10 мина :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в пт, 02 фев 2018, 14:42
Здравейте,
и аз съм в групата от днес.
От сутринта съм на режима, но дали съм сама?!?
Никой друг не се е включил, а за мен 1/10 мина :)
Не си сама! И аз съм тук :heart:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Valeryy в пт, 02 фев 2018, 14:44
И аз започнах днес, интересно но не съм гладна, дано да успея да устискам и 10те дни


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vikonetka в пт, 02 фев 2018, 14:46
Присъединявам се към вас :) И аз започнах днес и за сега не чувствам глад . 


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в пт, 02 фев 2018, 15:16
здравейте. аз от години правя житния режим, много добре ми повлиява. сега правя подготовката за понеделник. лошото е, че ми се появи стомашно неразположение /обостри ми се стар гастрит/ и направо се чудя как ще ми понесе. отделно от това си правих вега тест - казаха ми, че пшеницата не ми е ок, за разлика от лимеца. аз пък с пшеница предпочитам...и така.
отделно тази година нещо не мога да си намеря хубаво жито - само насипно за покълване, което кой знае какво е...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: V. Bekam в пт, 02 фев 2018, 15:28
Здравейте,
от днес и аз съм на режима. Вече няколко години го правя (може би 3-4) и се чувствам добре. Интересното е че не изпитвам глад и в повечето дни даже не успявам да си изям всичкото жито и ябълките, а ябълки по принцип много обичам.
Единствения дискомфорт, който съм изпитвала от режима беше през 2016г. - направо умирах от студ.
Относно кафето: независимо дали съм на режим или не винаги пия по едно сутрин без захар.
Пожелавам на всички успех и лек режим.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в пт, 02 фев 2018, 16:03
    Аз пък сглупих и не направих подготовка предните дни.
    Днес ми е ден първи и
     съм гладна и си мисля,че няма да ми стигне днес житото.

    Да ви питам нещо: остава ми станен вкус в устата,  след като хапна лимеца. Не мога точно да ми дам определение, но го усещам и по зъбите..
    Да не би нещо в подготовката на лумеца да съм объркала:thinking:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пт, 02 фев 2018, 17:00
Какво разбираш под странен вкус?
Опиши го моля.
Аз го предпочитам пред житото.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в пт, 02 фев 2018, 17:10
Какво разбираш под странен вкус?
Опиши го моля.
Аз го предпочитам пред житото.

все едно съм жадна и устата ми е пресъхнала, ала си имам достатъчно слюнка

Ако има значение , лимеца го варих снощи около 10 мин. Следа това го оставих завит ( както се завива киселото мляко) в глинен съд.
Не се храня равномерно през деня. На различни интервали хапвам ябълка, после лимец, след известно време орехи, по някое време мед..


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 02 фев 2018, 19:55
Не го варете този лимец...Губите почти цялата му енергия.И често бързо вкисва.Като не ви се ''слугува'' за по-продължително кълнене, поне го сложете във вода ,в термос, с температура около парното ви /отоплението на стаята/ и го яжте сутринта поомекнал.На някои дори покълва.
В глинен съд кълни за около 24 часа.Изплаквате го през 12 часа.Водата над зърното е около 5 мм.
Някои правят изключително ''две или три в едно''.
Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 02 фев 2018, 20:02
Има ред за хапване на лимец...Не го подценявайте,за да не дежурите в тоалетната без полза.Не смесвайте храните.Редът за лимец е ябълка-орехи-лимец /поне през половин час/,Житото може да е второ или трето. Внимавайте и с водата.Нито много студена,нито гореща.Около температурата на тялото,за да не губите калории.И да не е много скоро след храненето


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 02 фев 2018, 20:06
Разбирам ,че няма да се откажете от кафето.Нека да не е силно,да е сутрин и след хапването на лимеца или житото.То може да подразни и дори да навреди на стомаха ви през последните дни /ако е празен/,да ви изнерви и да повиши киселинността на организма ви и да ви заболи глава.Не бъркайте функциите му /полезни/ по време на ежедневието с тези по време на режима.Може дави помогне за тоалетната.но и цената да е висока.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 02 фев 2018, 20:09
Успех на тези,които започват същинската част на режима от днес.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в пт, 02 фев 2018, 20:31
Не го варете този лимец...Губите почти цялата му енергия.И често бързо вкисва.Като не ви се ''слугува'' за по-продължително кълнене, поне го сложете във вода ,в термос, със температура около парното ви /отоплението на стаята/ и го яжте сутринта поомекнал.На някои дори покълва.
В глинен съд кълни за около 24 часа.Изплаквате го през 12 часа.Водата над зърното е около 5 мм.
Някои правят изключително ''две или три в едно''.
Успех!

Благодаря за съвета!
Тази вечер го сложих в термоса :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 02 фев 2018, 21:29
Учителят Петър Дънов е давал на своите ученици само упражнения с жито.Не е дал режима в сегашния му вид.Споменът на готвачката му е само...спомен на една жена на възраст ,без да се отчитат личните обстоятелства/здравето ѝ/
Затова забравете за ''десерти'' и грухане.
Упражненията са били свързани с хапване на накиснато жито с нормална като температура вода от вечерта до сутринта. То поомеква.
Днес ,след  научни изследвания за ползата от покълнали жито или лимец -се ползват и такива /с малък кълн/.
Мекият ''десерт'' не чисти.Той може само малко да засити стомасите ви.
Днес някои поддържат здрави стомасите си с хапване на твърдо жито няколко дни в месеца.Ако ви са здрави зъбите и стомаха-не се страхувайте и хапвайте поне меко зърно.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lagertha в пт, 02 фев 2018, 22:12
Аз правя стриктно подготовката и се чувствам много добре. Миналата събота спрях кафето. Още съм замаяна, но ужаса от първите 3 дни премина. Според мен, няма смисъл да правите режима и да пиете кафе. За отслабване има къде къде по ефективни диети, макар и по - продължителни. От житния режим няма да отслабнете, полсе след захранването всичко се връща. Идеята е в пречистването, а с кафе , какво ще се пречистите, ами то и биричка си пиите вечер като так сме тръгнали :-) Хе хе !


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в сб, 03 фев 2018, 09:43
Времето е с нас, ще издържим успешно, търсете си нехранителни забавления и рано сън, минава бързо. Успех! Заслужава си!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в сб, 03 фев 2018, 13:16
Отслабва се обикновено около 5 кг. Обикновено могат да се върнат в по-близките дни-2 кг.  При по-здравословен режим на хранене-останалите ''минус три''- могат да се запазят и месеци.
Ето причината да се хапва покълнало жито/лимец/
Надявам се някои да искат и да могат да четат /да имат време/.Написано е ясно: http://www.mila.bg/article/6502735


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ilianchetooo в сб, 03 фев 2018, 20:34
И аз започнах режима вчера. Имах потресаващо главоболие, но днес съм супер. Това е 6-та година подред, в която правя режима, но никога не мога да си изям житото. Тази година дори си взех 700гр за целия период и пак не мога да го изям.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в сб, 03 фев 2018, 23:21
Ухх, а на мен лимецтъ не ми стига :blush:
При мен нямаше главоболие, само  ми е доста ниско  кръвното и пулсът ми е много спокоен ( нещо нехарактерно за мен).
Старая се да пия повече вода.
Също така ми е по-студено от обичайното.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Зайче Байче в нд, 04 фев 2018, 10:27
От 05.02 или 07.02 е по-добре да започна?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: елказелка в нд, 04 фев 2018, 17:15
Привет! Започвам от утре със същинската част, не знам как ще се справя, за пръв път ще ми е, но съм с позитивна нагласа за сега :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Evangeliya в нд, 04 фев 2018, 18:48
Аз започнах в петък, за първи път правя режима, но трябва да ви кажа, че днес съм едно кълбо от нерви и всичко адски много ме дразни. Ако продължава така няма да изтрая до края ..:(


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: mishoto в нд, 04 фев 2018, 20:11
Здравейте, започвам от утре, за първи път ще ми е и да попитам: пия магнезий, B6, алое вера гел и веднъж седмично тройчатка, да ги спра ли?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Розова маслинка в нд, 04 фев 2018, 20:28
И аз започнах в петък, за първи път. Не направих подготовка, но месо и рафинирани продукти не ям от години. Първия ден имах адско главоболие и студени тръпки, не вярвах, че ще мине, но след 12-часов сън безпроблемно направих 10 км в събота в планината. Без кафе ми беше трудно, но вече го забравих. Изостри ми се доста обонянието (не само за храна), а апетит нямам. Ям накиснат лимец, ябълки и орехи, медът ми е ужасно сладък. Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в нд, 04 фев 2018, 20:46
А на мен днес цял ден ми беше много ниско кръвното ( 90/50) . Имах леки мравучкания около устата и пръстите  на ръцете.
Реших да поизляза , да се разведря. Обаче явно още повече ми падна кръвното, докато бях  в Джъмбо ( там едни миризми , едни шумове ...лелее) Станах  нестабилна , все едно вълни ме люшкат, виждах странно и не можех д асе концентрирам...
Стреснах се и изядох еднин банан. Мислех да си приготвя  ангелската супичка вечерта и да прекратя режима.
Като се прибрах  обаче хапнах лимеца с малко солчица. Веднага ми светна.
Вече се чувствам значително по- свежа .Сега имам режимен грях, но все още няма да спирам.

А иначе пия доста вода, хапвам и мед, и орехи. Спазвам си правилата.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Elenka Elenka в пн, 05 фев 2018, 09:15
Браво! За тези, които започнахме от петък 1/3 мина :)
Из бях с адско главоболие първия ден, но след като се наспах всичко ми мина.
Вече съм жизнена, апетита ми изчезна и се надявам да издържа до края.

Не се отказвайте!!! Малко остана :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ilianchetooo в пн, 05 фев 2018, 11:28
Здравейте, аз вчера и днес съм с брутално главоболие, пия по 2.5л вода, но не ми помага. Кръвното ми, принципно е ниско и днес реших да си направя слабо кафе, колкото да ме отпусне главата. Иначе глад не изпитвам, буквално насила си изяждам 80% от житото, мед почти не ям и така като гледам съм на около 400-500 калории за деня(предполагам от това е главоболието). Преди време някой в темата беше писал, че главоболието било признак за "изчистване", но не съм убедена. Вие наблюдавате ли някакви признаци?
Пожелавам воля на всички, които започнахме на 2-ри :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в пн, 05 фев 2018, 11:36
Ей, вие ще го изкарате свръх геройство да се ограничите 10 дни ;-) хайде стегнете се и успех. на мен също ми е много житото, даже в последните дни и половината едва изяждам...а как ми се спи....:laughing:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в пн, 05 фев 2018, 11:36
За другото не знам, но тройчатката и аз я спрях, според мен ще е доста агресивно за празните черва и стомах. Първия ден си позволих сутринта обичайните лекарства, витамин, но после вече не и е ок.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в пн, 05 фев 2018, 12:04
Ей, вие ще го изкарате свръх геройство да се ограничите 10 дни ;-) хайде стегнете се и успех. на мен също ми е много житото, даже в последните дни и половината едва изяждам...а как ми се спи....:laughing:

За някой си е геройство . Човек трябва да си усеща силите и да спре, ако тялото му го подсказва.
Има хора , които  имат много за чистене и са неподготвени за такъв детокс.
Има и други , на които им е много трудно да се справят с малко калории и еднообразни вкусове.

Иначе и на мен много  ми се спи и ми е замаено и определено усещам слабост.Също така много ми хлътна корема за тези три дни .
За разлика от мен , мъжът ми се чувства супер зареден ( той започна на 31.01) и лек и щастлив.
Само че той е с хемоглобин 140, а аз с 102 ( носител съм на таласемия минор и трудно ми се покачва хемоглобина) .
 За мен е геройство да издържа с малко калории за 10 дни, затова се наблюдавам и съм готова във всеки момент да започна захранването . Не смятам да се стягам , зщото не съм на състезание и нямам каквоо да доказвам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: gali-presi в пн, 05 фев 2018, 13:03
Аз се включвам от днес.
Пожелавам си успех :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 05 фев 2018, 13:05
И аз от днес.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Evangeliya в пн, 05 фев 2018, 13:05
И аз съм на мнение, че човек трябва да слуша най-вече тялото си и ако не се чувства добре, да спре. Не всички сме еднакви и коментари от сорта "вие ще го изкарате свръх геройство да се ограничите 10 дни" според мен са леко неуместни.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в пн, 05 фев 2018, 13:22
Ей, вие ще го изкарате свръх геройство да се ограничите 10 дни ;-) хайде стегнете се и успех. на мен също ми е много житото, даже в последните дни и половината едва изяждам...а как ми се спи....:laughing:

За някой си е геройство . Човек трябва да си усеща силите и да спре, ако тялото му го подсказва.
Има хора , които  имат много за чистене и са неподготвени за такъв детокс.
Има и други , на които им е много трудно да се справят с малко калории и еднообразни вкусове.

Иначе и на мен много  ми се спи и ми е замаено и определено усещам слабост.Също така много ми хлътна корема за тези три дни .
За разлика от мен , мъжът ми се чувства супер зареден ( той започна на 31.01) и лек и щастлив.
Само че той е с хемоглобин 140, а аз с 102 ( носител съм на таласемия минор и трудно ми се покачва хемоглобина) .
 За мен е геройство да издържа с малко калории за 10 дни, затова се наблюдавам и съм готова във всеки момент да започна захранването . Не смятам да се стягам , зщото не съм на състезание и нямам каквоо да доказвам.


леле, как се хващате за думата, хаха
не коментирам хора със здравословни проблеми, не знам защо сравняваш несравнимото. и естествено, че ако човек наистина не се чувства добре, трябва да спре. ако е мъчение - също, не това му е целта.
да, първите пъти и дни има неразположения - минават. особено ако човек се е подготвил добре няма чак такива драми. забелязвам, че напоследък постът е станал много модерен - прави се под път и над път, без нужната подготовка, без нужното знание и нагласа. не са запознати с духовната страна на режима, която е водеща.
ако здрав човек не може да изкара 10 дни на такова леко ограничение, то трябва сериозно да се замисли за начина си на живот.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: helli_sun в пн, 05 фев 2018, 14:05
Здравейте, послушах последователите и започнах от днес, макар да очаквах с нетърпение и по-ранната дата. Този път направих и подготвителния етап с леки размествания на дните и сега е доста по-лесно. Чувствам се супер, явно всичко е в главата. Отсега нямам апетит, ще се напъна поне вода да пия. Много се надявам така да продължа -няма причина да не стане, макар да съм принципно с ниско кръвно. Успех на всички! Нагласата е най-важна!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Martine в пн, 05 фев 2018, 15:37
Здравейте, започнах житния режим на 3-ти, вече ми е трети ден и се чувствам прекрасно, заредена съм с енергия и не усещам зверски глад, както си мислех че ще бъде. Единствено променям количеството на ябълките, не мога да изяждам по три на ден, по принцип не съм им голям фен и вчера вместо ябълките хапнах два-три допълнителни ореха. Съчетавам го и с леки упражнения, които си ги правя вкъщи и се чувствам изключително добре в тялото си, а отдавна не ми се е случвало това. Много се радвам, че се запознах с този режим и мисля да го правя вече всяка година. Все още не съм опознала и духовната страна на нещата, тъй като основната ми идея е да сваля някой друг килограм, но дори и да не се случи това, съм доволна, защото се чувствам невероятно. Успех на всички!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: mishoto в пн, 05 фев 2018, 19:25
За другото не знам, но тройчатката и аз я спрях, според мен ще е доста агресивно за празните черва и стомах. Първия ден си позволих сутринта обичайните лекарства, витамин, но после вече не и е ок.

 Благодаря!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Elenka Elenka в вт, 06 фев 2018, 09:06
Добро утро! :)
Днес се събудих в страхотно настроение и лека като перце, явно много токсини си отидоха :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 06 фев 2018, 09:26
Здравейте. И аз съм ОК. Хубав и усмихнат ден на всички.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Diimitty Liybenowa в сб, 10 фев 2018, 16:17
Задължително ли е захранването? Може ли да се започне с някаква диета ?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Martine в сб, 10 фев 2018, 16:57
Задължително ли е захранването? Може ли да се започне с някаква диета ?

Няма нищо задължително :) ако целта ти е отслабване, можеш да продължиш житния режим в диета. Но в първите дни след режима не е добре да се приемат мляко и млечни продукти, яйца, пържени храни, не трябва да се преяжда.. коремчето ти е свито и е отвикнало от агресивни храни, трябва постепенно да му се въведат.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: christiana_ в сб, 10 фев 2018, 17:58
Здравейте :) четох, че е най добре да се почне на 2.2, но понеже тези дни разбирам изобщо за режима.. Някой има ли наблюдения ако се почне различно време, има ли същия ефект?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в сб, 10 фев 2018, 22:30
Не, няма ефект, потърсете следващата дата


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в сб, 10 фев 2018, 23:23
Следващата подходяща дата е на 05.03.2018


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Diimitty Liybenowa в нд, 11 фев 2018, 09:33
Аз съм на 7-ми ден от Житния режим и не съм свалила и 1кг.. От три дни съм само на 3 ябълки и 9 ореха.. направо ми се гади като гледам това жито...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 11 фев 2018, 09:53
Поздравления за тези,които днес достигнаха десетия ден: https://www.vbox7.com/play:239c061d4e
По-добре да направите захранването-10 дни.До този момент /около десет години/ не е имало някой ,който да не е отслабнал и килограм.Нещо бъркате в храненето и правенето на зърното.Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Diimitty Liybenowa в нд, 11 фев 2018, 10:44
:( Взела съм си лимец.. приготвям го в буркан... спазвам през 30мин-1ч. между водата с лимон, ябълката и лимеца...орехите.. не знам къде бъркам


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Martine в нд, 11 фев 2018, 12:35
Възможно е да си злоупотребявала с много диети в миналото. След всяка неуспешна диета свалянето на килограми става все по-трудно.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в нд, 11 фев 2018, 15:21
Шампиони, поздравления, на другите - търпение и успех, а от утре  - да внимаваме със захранването! Лично аз отивам при насоките на Солей на стр 30
 Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Invisible_G в вт, 13 фев 2018, 11:47
Здравейте,
прочетох тук http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html
че Житен режим може да се започне и при новолуние, някой практикувал ли го е по този начин, има ли желан ефект ?
Ако реша да започна на новолуние, сутринта на 15.02 ли трябва да започна макар новолунието да настъпва около 23:00ч. ?
Благодаря предварително на всеки, който се включи с отговор.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Lagertha в вт, 13 фев 2018, 12:55
Здравейте,
прочетох тук http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html
че Житен режим може да се започне и при новолуние, някой практикувал ли го е по този начин, има ли желан ефект ?
Ако реша да започна на новолуние, сутринта на 15.02 ли трябва да започна макар новолунието да настъпва около 23:00ч. ?
Благодаря предварително на всеки, който се включи с отговор.

Това май е режима за натрупване , този от 5 ти беше за освобождаване. Според мен, без да съм експерт , когато и да решиш да започнеш трябва задължително да си направила 10 дни подготовка, а конкретно  - да от сутринта с=трябва да се започне.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Libushe в вт, 15 май 2018, 19:31
Здравейте, от утре реших да започна режима поради ред причини, има ли някой, който е започнал днес? Преди години изкарах 3 дни на житния режим. Сега ще опитам повече. Трениране на волята,решителността и вярата в себе си са основните ми причини, а от физиологична гледна точка- детокс и редукция на теглото.
Успех на всички житуващи! 🕊


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 17 май 2018, 18:12
Как върви режима?
Само за подкрепа минавам.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: WandaJackson в ср, 01 авг 2018, 09:00
Здравейте :) от днес и аз съм на режима, но сега видях, че съм закъсняла с два дена 😂 майка ми ми каза само сряда се започвал след пълнолуние и от много смятане, ей ме закъсняла 😂 мислите ли, че трябва да я спра или да си вървя?
Имам един въпрос, сутринта ми се събраха две огромни чаши вода от житото- и двете ли трябва да изпия?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в ср, 01 авг 2018, 09:54
можеш да го направиш, споко. за водата има различни мнения, според мен както се чувстваш, така го направи. ти запарваш ли го или го покълваш?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: WandaJackson в ср, 01 авг 2018, 10:07
можеш да го направиш, споко. за водата има различни мнения, според мен както се чувстваш, така го направи. ти запарваш ли го или го покълваш?

Ами използвам грухана пшеница и я заливам с вряла вода от ел. кана. Но водата става много според мен за да я изпия наведнъж сутринта, 600 мл изпих, ама има още една чаша 😂


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в ср, 01 авг 2018, 10:15
какво целиш с режима? вариантът грухана пшеница с вряла вода не е много добър честно казано, но предполагам си взела информирано решение. не я пий, щом ти е много.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: WandaJackson в ср, 01 авг 2018, 10:28
какво целиш с режима? вариантът грухана пшеница с вряла вода не е много добър честно казано, но предполагам си взела информирано решение. не я пий, щом ти е много.

Сваляне на килограми. И майка ми и пастрокът ми я правят в този вариант и имат добри резултати. За информирано решение- прочетох единствено заглавния пост на темата, не съм търсила отделно :)


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в ср, 01 авг 2018, 10:39
тогава си карай така, щом е само за кг. и внимавай със захранването.
под информирано решение имах предвид да решиш защо точно с такава пшеница ще я правиш и ще я душиш с топла вода.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 01 авг 2018, 16:32
Аз в началото правих с грухана пшеница, понеже се страхувах за стомаха си. Тази люспа... Втория режим опитах с пшеница за покълване, вкусът е много по-добър и ползите са в пъти по-големи. Последните житувания са ми с лимец. Това е моят режим. Също оцених съветите да накисвам орехите, като пресни са и много по-вкусни.
Каквото и да правиш УСПЕХ!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в ср, 01 авг 2018, 16:52
с всичко съм пробвала аз ;-) най-добре ми е с пшеница за покълване определено. но ако е само за отслабване все тая. макар че според мен това не е добър режим за отслабване, ама карай...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в ср, 01 авг 2018, 18:09
За мене е добър режима, понеже не качвам всички загубени кила.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: FBID2231954313488707 в пн, 20 авг 2018, 18:25
Здравейте, прочетох темата и тръгнах на пазар - лимец , орехи , ябълки и мед.Смятам да покълвам лимеца а не да го запарвам, има ли някаква тънкост? Прочетох че се почва в понеделник или сряда, приемам с радост съвети и препоръки.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в пн, 20 авг 2018, 18:50
Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: danilu в пн, 20 авг 2018, 19:44
Много лесно се покълва в буркан. Накисваш, поне 8 часа,изплакваш,слагаш за капак тензух с ластик и оставяш на сенчесто. Поне два буркана трябва да имаш. Покълва за около три дни,ако помня добре. Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Bakerita в пн, 20 авг 2018, 21:39
Аз лично го накисвам в купичка  вода-да са леко покрити зрънцата, всяка вечер слагам нова .Първия ден една,на следващата сутрин промивам зрънцата-сменям т.е. водата. На вечерта-промивам пак и слагам втората купичка с друг лимец. На следващата сутрин вече първата купичка е готова за ядене-омекнали зрънца и леко покълнали. Зависи и от температурата ,разбира се. промивам 2рата,вечерта залагам 3 купичка :) И така докогато решиш да приключваш . Дано стана ясно .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: FBID2231954313488707 в пн, 20 авг 2018, 23:12
Много благодаря, утре го залагам и почвам в сряда. Пия доста лекарства дано се справя.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в вт, 21 авг 2018, 09:35
Лимецът покълва по-бързо. Когато е топло времето още по-бързо. До 24 часа е готов. Водата трябва да се сменя на 8 часа, защото ще се прокисне. Когато е готов прибирам в хладилника.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ann69 в ср, 02 яну 2019, 21:11
здравейте, нещо за новите дати?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в чт, 03 яну 2019, 10:24
има пак две основни дати - едната е 23 януари, другата - 20 февруари.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Поли Моли в сб, 05 яну 2019, 15:07
Датите за 2019 -
Януари – 23 /сряда/
Февруари - 20 /сряда/
Март – 25 /понеделник/
Април – 22 /понеделник/
Май – 22 /сряда/
Юни – 19 /сряда/
Юли – 22 /понеделник/
Август – 19 /понеделник/
Септември – 18 /сряда/
Октомври – 16 /сряда/
Ноември – 13 /сряда/
Декември – 16 /понеделник/
 Това е за режимите за чистене- и  всъщност всеки прави режима така както го усеща...


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: Serendipity* в нд, 06 яну 2019, 01:01
Зная,че официалния режим започва сега, 23 януари, ала аз тази година ще се изхитря и мисля да го направя февруари месец.

Много ми беше трудно миналта година : работата и сесията , заедно с режима ми дойдоха в повече.
По време на режима не се чувствам особено добре : пада ми кръвното, пулсът ми много се забава, чернее ми пред очите, общуването ме натоварва и като че че ли обонянието ми се изостря..
 
Тази година началото на февруари пак съм в сесия. Та затова ще сменя тактиката.

Успех на всички , на които режимът  им започва този месец!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пн, 07 яну 2019, 19:44
Датата ,определена от Братския съвет, е 22.02.2019 г., но някои ще започнат и от 23.01.2019 г.
Моето мнение е масовия режим да започне в сряда-20.02.2019 г.,но режим може да се прави и от 23.01.2019 г.
Ще има и голяма група със споделяне на подготовката,същинската част и захранването във фейсбук.
Ето датите за цялата година: http://jitenrejim.bratstvoto.net/
Успех!


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vikonetka в вт, 08 яну 2019, 15:18
Здравейте ,може ли да се започне режима на друга дата ,а не масовата ?


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 09 яну 2019, 18:02
Има дати през цялата година.Когато искаш.Но през януари и декември е по-трудно заради празниците и студеното,а през юли и август заради топлото и почивките.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vikonetka в ср, 09 яну 2019, 18:18
Да ,аз видях датите ,но мисълта ми е дали може да се започне примерно от утре ? Ако не може ще започна на 20.02.
Миналата година правих режима и след това се чувствах страхотно ,освободена .


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: zenata в чт, 10 яну 2019, 08:58
не, не може.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 10 яну 2019, 10:06
Не, че не може, ама както и друг път е коментирано в темата е все едно да плуваш срещу течението. Началните дати са избрани не случайно. Стартирането на режима през тях е доста улеснено. По време на масовия режим се включват повече хора и се мотивират. А ти когато искаш можеш да житуваш, никой няма да те спре.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: vikonetka в чт, 10 яну 2019, 12:33
Благодаря ДамаТрефа :innocent:


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в пт, 11 яну 2019, 17:57
Датите са съобразени с фазата на Луната и значението на деня.Ако те са правилно избрани,крайните резултати са по-добри.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в нд, 13 яну 2019, 11:15
От днес започва подготовката за Житния режим със същинска част с начало 23.01.2019 г.


Титла: Re: Житният режим на Учителя Петър Дънов - 12 тема
Публикувано от: solej в ср, 16 яну 2019, 08:09
Има указания и споделяне на всеки ден в групата; https://www.facebook.com/groups/duh.grupa6/


1