BG-Mamma

Родителски групи => Живеещи в чужбина => Темата е започната от: Ружа72 в ср, 12 апр 2006, 15:16Титла: Не иска да ходи
Публикувано от: Ружа72 в ср, 12 апр 2006, 15:16
Бебка номер две не иска да ходи, само пълзи и пълзи. Колкото и да се опитваме да я караме да ходи се опъва. Много е страхлива бедната, а скоро става на година и 3 месеца. Каката и тя проходи късно, ама поне се опитваше да прави крачки, а малката дебеланка и тежи корема и хич даже и не опитва. Дайте идеи как да я стимулираме да проходи :) Като гледа децата на детската площадка че ходят реве, а сама не иска нищо друго да прави там освен да пълзи и да яде камъни. Голям инат.


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Биляна в ср, 12 апр 2006, 15:24
Просто не я насилвай!Моят син проходи на 1г и 5 месеца.Започна изведнъж да изявява желание.Колкото пъти аз го карах да ходи, толкова пъти той започваше да плаче.На края го оставих, той само си пълзеше и нямаше никакви признаци за прохождане.Когато и дойде времето, тя сама ще започне да изявява желание, не се притеснявай!


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: mcdirock в ср, 12 апр 2006, 15:47
Руже а ако я държите подмиШниците стои ли изправена   newsm78


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Ружа72 в ср, 12 апр 2006, 15:54
Стои ама не иска да ходи.  :)


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: DidKa в ср, 12 апр 2006, 16:49
НЕ се безпокой - и най-вече я остави сама да реши кога иска ;-)
Имам чувството, че колкото и да имаме желание ние родители за нещо да го направи - дали обръщане, или изправяне или ходете - мога да кажа, че когато детенце е готово го прави без всякакви напътствия и ей така от раз.
Моя направим много време си "ходеше" придържайки се за дивана, масичката или шкафа и си мислех, че вече никога няма да проходи, но един ден ме изненада и се пусна ;-)

За това според мен сама ще прояви желание - имай търпение :peace:


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: mcdirock в ср, 12 апр 2006, 17:07
А имаШ ли проходилка ( не зная дали изобЩо си привърженик  newsm78 )?
Или пък някаква такава игра4ка
(http://www.fisher-price.com/img/product_shots/73499_b_1.jpg)  

,която да я "подлъже" да тръгне.


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Ianamama в ср, 12 апр 2006, 17:31
И при нас е по същия начин-нашата иска да си пълзи и това е.В парка сме истински цирк,подскача на колене и се меси в играта на другите деца,които се ядосват,че не се изправя и само й викат "Стани!Стани!'',ама тя си бърбори нещо и нестава.Накрая децата почват да пълзят с нея.Обувките ни са обелени отпред,панталоните са ни вечно мръсни.Днес обаче ме изненада и точно пред консултацията видя едно момченце да тича и сама прояви желание да стъпи,в това време се отвори вратата и влязахме със стъпка вътре,аз само й държах ръцете и не вярвх на очите си.Час по-късно вече неискаше и права да стои дори-явно само когато е на кеф ми прави кефа.


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Тeopr в ср, 12 апр 2006, 17:55
Пиши във форума на Майките(бъдещи и настоящи), там ще те посъветват най-добре ;-).


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: marsy в ср, 12 апр 2006, 18:20
ружа, колко е пълни4ка, питам защото нас ни сложиха на диета след 7м заради наднормено тегло, а линда е с тънки кости каза отропеда  и дебелкото и пре4и,затова каза, ако се задържи да не пълнее  до 1 г ще тръгне до 1.1 м то4но на деня тръгна, както каза доктора. правиха и ренгенови снимки и я опипва доктора- голяма мързелана беш? даже на 7 м не беше се обръщала, но за една седмица седна за месец се изправи и после пропълзя на 10м- до последно като твойта сладурка, но в паяка за опрделно време от деня да щъка отвисоко да гледа света.на 1.4 м ве4е ка4ваше стълбите за ръка. просто зависи от детето, желая ви успех!


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: amei в чт, 13 апр 2006, 11:30
не го насилвай детенцето, когато е готово само ще сии каже....опааа, проходи :hug: :love:


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Maika в чт, 13 апр 2006, 15:45
Томи проходи на 1 година, 4 месеца и 1 седмица.
Бях се притеснила малко, но лекарите все ми повтаряха, 4е няма никакъв проблем, просто не се 4увства готов.
Определено такава бутаща се "коли4ка" помага да се престраши. На нас ни дадоха една за няколко дни, той много се ентусиазира. Обикаляше с нея из цялата къща с победоносни викове. После в един хубав ден, както си седяхме цялото семейство пред телевизора, се пусна и тръгна така стабилно, все едно от години се занимава с това "упражнение"  :mrgreen:  :running05: И пак надаваше победоносни щастливи викове  :jump1:


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Merry в чт, 13 апр 2006, 16:45
и аз се включвам в групата на пълзящите :) не дава да я водим, нито ползва walker. На всякъде сме на 4 крака, не само в къщи, но и в двора и на площадката. Камъни лапаме всякакви  :lol: Иначе  самичка се изправя и ходи, като се придържа за нещо, но сама да е. Чудя се вяра ли ни няма  newsm78


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Роца в чт, 13 апр 2006, 17:55
Ружа, не се притеснявай, както са ти казали момичетата, тя сама отведнъж ще се пусне и ще има да тичаш после след нея.  :)
На наши приятели втората дъщеричка проходи чак след годинка и половина като преди това само пълзеше и не се и опитваше да се изправи - просто така и беше по-лесно и по-бързо да се придвижва  :D


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: piccola в чт, 13 апр 2006, 18:24
Ружа мисля че мамите достатъчно са те успокоили,поне имат опит,ние сме още мънички,само лсед няколко седмици ще си спомняш с умиление за сегашната ти тревога  :D ,направо си "купи" и ти нови крака за да тичаш подире и
И при нас е по същия начин-нашата иска да си пълзи и това е.В парка сме истински цирк,подскача на колене и се меси в играта на другите деца,които се ядосват,че не се изправя и само й викат "Стани!Стани!'',ама тя си бърбори нещо и нестава.Накрая децата почват да пълзят с нея.Обувките ни са обелени отпред,панталоните са ни вечно мръсни.
а това нааправо ме развесели,то детенце е обяснило на другите-какви сте будали,на колене е по удобно бе и те се уверили дечицата  :35:


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: lubopitna в чт, 13 апр 2006, 18:38
Нашия син никога не е пълзял,влачеше си дупето с помоща на ръцете и ако знаето колко бързо се придвижваше:)))Не искаше проходилка и всякакви еквиваленти,нито пък ходеше ако го държиш под мишница.Ако сам реши да се хване някъде и да се изправи-това е.Опиташ ли да му помогнеш пуща се и сяда на земята.
Малко след като навърши годинка сам се пусна и тръгна да ходи.Видя баба си до вратата и отиде при нея.
От тогава все по често се пущаше докато стана стабилен.


Титла: Re: Не иска да ходи
Публикувано от: Devina в чт, 13 апр 2006, 21:10
И аз много се бях притеснила за прохождането.
Зори проходи на 14 месеца и 1 седмица.
Ще видиш, че ще тръгне изведнъж, когато най-малко очакваш.


1