BG-Mamma

Здраве => Деца с увреждания и хронични заболявания => Темата е започната от: MaRo_87 в вт, 25 апр 2006, 22:49Титла: Полипите в носа
Публикувано от: MaRo_87 в вт, 25 апр 2006, 22:49
Здравейте значи страдам от това заболяване от горе долу 6-7 години. Искам да Ви попитам има ли някакъв начин за премахването им защото вече ми писна от постоянните проблеми с носа главоболието и ниското кръвно. От начало лекарите ми предписваха всякакви спрейове и капки за носа които уж помагали много, но явно при мен нямаха ефект защото за около 1 година те не само не се махаха но и порастваха. Изхарчихме сума ти пари за тези боклуци и никакъв резултат. Правиха ми операции 10-15 пъти (вече им загубих бройката) като след всяка операция полипите се появяваха отново и отново. Разликата е че отначало те бяха много, но малки а сега са малко но с размерите на яйце. В последно време започнаха да излизат само по 1 голям,  и все по рядко. След последната операция усетих появата му на около 4-я месец като имаше периоди в които беше голям и излизаше направо от гърлото, имаше и периоди в които не го усещах изобщо. Сигурен съм че има някакъв начи да се преборя с тва чудо но все още не знам как. Моля ви се ако някой знае нещо по въпроса да ми каже защото ми е стигнало до гуша от операции от които вече ме хвана стрес. Благодаря предварително.
PS:Сега съм на 18 години, последната операция беше преди около една година.


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: maatete в вт, 25 апр 2006, 23:01
Това, за което говориш е ужасно! Не съм се сблъсквала с такъв проблем. Каква е причината за тези полипи, има ли гъбички, бактерии? Може и да мога да ти дам съвет но кажи малко повече ако искаш пиши ми и на лични.


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: PetiaK в ср, 26 апр 2006, 09:33
Аз имам, предполагам, че е малък, защото не го усещам (както ти обясняваш), просто си имам проблеми с носа, не мога да дишам спокойно през него и т.н. От капки и други глупости ефектът е временен и аз използвам само при комбинация със синузит - и него си имам  :? Операция помага, но ми казаха, че регенерира и нямало смисъл и не съм се подлагала... Неприятно е, но се търпи, не знам, при теб може да е по-сериозно, не знам да има някакъв перманентен лек... Лекарите какво ти казват?


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: Валя М в ср, 19 юли 2006, 12:55
Пробвай с билката БЛАТЕН ТЪЖНИК, чух, че жена се е оправила така...А може ли да ми кажеш какво представлява полипа-иамам от 2 дни раничка в носа, която боли и на външно пипане, а отвън е подуто:-( Благодаря ти предварително! Успех!


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: Мария в чт, 20 юли 2006, 09:24
Тука пише по темата:

http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/83100010.htm

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=234


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: MaRo_87 в чт, 16 ное 2006, 00:26
Здравейте, съжелявам че пиша толкова късно но ми предстояха изпити и други работи с които забравих изобщо за тази тема :)
Ами значи продължавам да си имам тези проблеми след многото операции и т.н просто сега видях статията за това лекарство-назален и ми се изпълни душата!!! Дали действа наистина и има ли го по аптеките в България, защото статията се отнасяше за Америка ако не се лъжа


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: Zhivko в чт, 16 ное 2006, 00:41
сега видях статията за това лекарство-назален

"Назален" означава "такъв, който се впръсква в носа"...не е име на лекарство.


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: MaRo_87 в чт, 16 ное 2006, 19:20
Ахахаха сори не знаех-помислих че това му е името. А то какво е всъщност?


Титла: Re: Полипите в носа
Публикувано от: Zhivko в чт, 16 ное 2006, 20:04
Цитат
Популярното лекарствено средство – назален стероиден аерозол, използван основно за лечение на остри алергични ринити, може да помогне и на тези, които страдат от полипи в носа.

Този цитат ме навежда на мисълта, че и писалият статията не знае за какво става въпрос, а просто е превел един пасаж от някаква статия по въпроса. Другият вариант е името на медикамента да е спестено, за да не се прави реклама.
Какво предлагам:
1. Нищо не пречи да пишеш един въпрос тук:
http://www.zdrave.bg/?c=c&t=1
относно статията и да попиташ за какъв медикамент е ставало дума.
2. (Според мен по-добрият вариант) Да намериш добър УНГ специалист, който чете и е в час с новите тенденции в медицината, и да се консултираш...дори не само с един.
3. В комбинация с 1 и 2 - много ровене в интернет и четене, събиране на материали и с материалите, които ти се виждат важни за теб, при човекът от 2-ра точка.

Дори да намериш нещо "вълшебно", в никакъв случай не се опитвай да се самолекуваш. Стероидите не са шега. Успех!

//Забравих...ако намериш нещо в интернет, но не можеш да се справиш с превода или имаш нужда от обяснение на някои термини - за това сме тук, да си помагаме. Не съм лекар, но доста хора тук сме полу- такива по неволя  :)


1