BG-Mamma

Красота => Спортуващи => Темата е започната от: SilverDream в пт, 28 апр 2017, 10:53Титла: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в пт, 28 апр 2017, 10:53
Напоследък ми е все по-трудно да вмествам тренировките във времето си. До скоро тренирах рано сутрин, преди работа вкъщи, но тогава нямам нито сила, нито енергия, нито издръжливост. Обичам да тренирам на гладно или на едно кафе примерно, защото това е гаранция, че няма да ми е тежко по времена тренировката. Заради работата ми обаче 2 дни съм по 12 часа навън, в които няма как да вмъкна тренировка, 2 дни съм от рано сутрин до обед, а като се прибера обикновено съм много много гладна, като хапна ми се доспива, понякога си вземам дрямка, заради умората от педния ден и недоспиването. А след това цялата домакинска работа ме чака, тъй като предния ден съм била толкова изморена, че даже съдовете не съм измила, а за тренировка не ми остава време. (Редуват ми се дните - един ден съм 12 ч, другия ден съм до обед, после пак 12 ч и след това до обед). Петък, събота и неделя не работя, тогава гледам да вмествам тренировките сутрин след като съм се наспала хубаво и след кафето, но през седмицата ми е абсурдно. По този начин обаче успявам да тренирам 2 пъти седмично само, а ми се иска повече. Лошото е, че тренировките вкъщи много бързо ми омръзват, предпочитам на фитнес да отида, а фитнеса е на 20 мин от нас, което през делничните дни ми се струва непостижимо.

Затова питам - вие как успявате да вместите спорта в ежедневието си? Как и къде тренирате? Кога изобщо тренирате?


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: gwendalin в пт, 28 апр 2017, 13:02
Аз не тренирам. Няма как да скоча в 4ч. да тренирам при положение, че ставам обикновено 5.30, всеки ден от пон. до пет. съм 11 часа навън. Също ако ще тренирам трябва да е сутрин или около 6 вечерта, но тогава има занимания с децата и домакински задължения. 1 час на ден ако имам в повече би било добре. До 10:30 -
 11:00ч. вечерта обикновено съм скапана след вечеря със семейството си, които не съм виждала цял ден, домашни, пранета и разни административни неща (лични имейли, сметки), които трябва да се свършат. Това предвид, че имам жена, която се грижи за децата и къщата от 7 до 6ч. докато нас ни няма. Почивам само събота и неделя и пак за наспиване дума не може да става със ставане в 7ч. да правя закуски на децата и да ги приготвя за спорт. Понякога успявам да открадна 2-3 часа екстра сън събота и неделя (общо). Кафе пия докато сгъвам пране сутрин и се гримирам. Такъв лукс да седя и пия кафе мога да си позволя само през уикенда или като излизаме с приятели след обяд. Така че, ако искам и да спортувам щях да го правя, ако можех да го върша с нещо друго едновременно, както правя на работа и вкъщи, жонглирайки поне 2-3 неща наведнъж.
Не знам на колко години си, но във форума за преждевременното остаряване има майки, които вместват в 24 ч. 2 работи, 3 деца, тренировки, време със семейството и в същото време пращят от енергия.
Явно щом аз се измарям като съм на крак по 17 - 18 часа на ден нещо не ми е наред.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Малка принцеска в пт, 28 апр 2017, 16:15
Намирам време, защото гледам да се фокусирам върху приоритетите си и това, което е важно за мен. Дори целият ден да ми е запълнен и с много ангажименти сили за тренировка имам, защото после се чувствам много по-добре и отпочинала.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: gwendalin в пт, 28 апр 2017, 16:17
Ако приоритетите ти са ти да изглеждаш перфектно за сметка на децата и семейството си - съгласна съм.
Би ли споделила графика си? Не се заяждам, интересно ми е да сравня със своя.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Deziderata в пт, 28 апр 2017, 16:23
Silver Dream, явно много ти е натоварена работата. А недоспиването е съсипващо. Въобще не ти се учудвам.

Може би ако разделиш храненията на по-малки порции, но по-често, няма да ти е тежко, и тогва ще можеш да вместиш тренировка.
Едва ли ще ти е от полза ако другите ти кажат как и кога тренират, защото професиите ни са различни, а там май е ключа от палатката.

Аз съм от тези които работят и са с 3 деца, но в понеделник и сряда свършвам в 2.30, а в петък в 11.
Време колкото щеш- и за тренировките на децата, и за моите.

Едит: Сега видях поста на Малка Принцеска и се сетих за същото- дори да съм много изморена, ако се насиля да започна тренировката, тя ме зарежда и се чувствам страхотно след това.
И сънят ми е подобрен тогава, и психически се разтоварвам, просто за мен това не е просто от суета, а цялостна грижа за организма и здравето.
Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: siska79 в пт, 28 апр 2017, 16:56
Хайде и аз след Дези да си напиша графика :blush:
Ставане всяка Божа сутрин без единия почивен ден в 04.45, пия кафе и преглеждам ФБ :mrgreen:да не изтърва кой, къде е ял и към 5.30 излизам да тренирам/цяла зима не съм пропускала/ вън.Редувам кардио стълби и бягане на игрището в гимназията/живея до двете/.Прибирам се в 06.30 и директно влизам в банята, докато съм по халат приготвям закуската и будя децата, докато те закусват аз оправям леглата и се оправям за работа, ако съм първа смяна съм от 8 и след работа в 14.00 ходя на зала, ако пък съм втора смяна ходя на зала преди работа.С този ми график и две деца за сега съм ок.Гоня 40 години :blush:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: gwendalin в пт, 28 апр 2017, 17:10
Работа до 2 не е пълен работен ден, хора.

Ясно е, че ако се свършва в 2,3,4 е съвсем друго и може да се намери време 3 пъти в седмицата.

Сиска79, когато ти се прибираш в 6.30 да се оправяш, аз 10 мин след теб излизам от къщи, за да стигна на работа. Освен 9 часа на работа имам и 2 часа път. Работен ден под 8 часа се нарича парт тайм и тогава свободното време е повече.

Аз отдавна минах 40г., нямам време за спорт и никой не ми дава годините.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: siska79 в пт, 28 апр 2017, 17:17
Да уточня, че за сметка на 6 часовия работен ден събота или неделя работа по 12 часа :)
Имам щастието да работя на 10 минути пеш от нас.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Deziderata в пт, 28 апр 2017, 17:22
Работа до 2 не е пълен работен ден, хора.

Ясно е, че ако се свършва в 2,3,4 е съвсем друго и може да се намери време 3 пъти в седмицата.

Сиска79, когато ти се прибираш в 6.30 да се оправяш, аз 10 мин след теб излизам от къщи, за да стигна на работа. Освен 9 часа на работа имам и 2 часа път. Работен ден под 8 часа се нарича парт тайм и тогава свободното време е повече.


Освен ако не си учител или лектор. Тогава имаш самоподготовка в къщи. Така че останалото си го отработвам с децата, докато те пишат домашни, или докато спят.
Аз ставам в 5, денят ми започва с йога. Децата стават в 6 и в 6;45 се излиза от къщи.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Like_Smoke в пт, 28 апр 2017, 17:32
Тренирам след работа - 3/4 пъти седмично.
Избрала съм си зала до офиса. Придвижвам се за около 10 минути и толкова ми отнема преобличането.
Приключвам към 8-8,15.
Сутрин не е моето време.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 29 апр 2017, 04:02
Или сутрин преди да станат децата - това ми е най-омразния вариант!
Или между 13-14 часа - оптимален!
Или след като легнат децата - но тогава гледам да не правя кардио, защото после не мога да спя!
PS Напоследък по време на тренировките на децата вкарвам доста кардио - вярно, не стоя до линията да подкрепям и насърчавам, но кой ми дава 45-60 мин само за мен!?! 


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: vanilla75 в сб, 29 апр 2017, 07:43
Имам зала вкъщи, тренирам основно вечер, през уикенда може и през деня. Може би пренебрегвам други работи за сметка на спорта, но явно не ми липсват, докато спорта би ми липсвал, ако го спра.

Изобщо не кипя от енергия, аз не съм от тези ужасно енергични хора и понякога се насилвам да сляза в залата. Тук и времето е кофти, винаги студено и голямата надморска височина ми влияе и все съм уморена и ми се спи, но шест дни в седмицата спортувам. Тренировките ми са къси и интензивни, така че да натоваря съответните мускули, да се изпотя и да приключа. Не мога да вися по уредите с часове, а няма и смисъл от такова висене.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Jules в сб, 29 апр 2017, 08:14
Болна тема.Никакво време нямам.Ставам в 7, до 07:30 трябва да съм излязла. Вечер най рано се прибирам в 7 и докато се оправя и станало 8. Освен това съм уморена и нищо не ми се прави.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: nikolaeva в сб, 29 апр 2017, 08:49
Опитвам се да тренирам всеки делничен ден и обикновено успявам. Разбира се това при условие че живея в малък град, всичко ми е наблизо и работата ми позволява. Три дни съм на работа от 11.30 до 17, а два дни съм до обяд. Ходя на спорт вечер от 18.15. до 19. Опитвам се сутрин, когато съм у нас да наваксам с домашните задължения, а вечер се занимавам с децата.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: ava_67 в сб, 29 апр 2017, 09:32
Трудно съвместявам тренировки, домакинска работа и тренировки, но от опит знам, че е въпрос на организация. Работя на пълен работен ден, ставам в 6, правя тибетските упражнения за раздвижване и защото смятам, че ви се отразяват добре на кръста /имам проблеми с дискова от години/, минавам през банята, обличам се, правя си кафе и си вземам нещо за обяд и е станало време да тръгвам - 7,15 обикновено излизам. Имам около 20 минути път пеша до работата. Умишлено не ползвам автомобил, макар да спестява време, защото през целия ден съм на бюро. През деня имам обедна почивка, през която гледам пак да изляза да се разходя, дори да нямам работа извън офиса. Прибирам към 18,00-18,15. Обикновено към 19,00 вече съм облякла екипа и започвам да тренирам, като преди това съм заредила пералнята  :lol: примерно или съм прибрала някое вече изсъхнало пране. Оборудвала съм си мини фитнес у дома, защото преди като ходех в зала, губех още време за разкарване до там и обратно. Отделно в къщи не се съобразявам с точен час на тренировката, а преди тренирах с група и това още повече ангажира. Тренировката ми е не повече от 30-35 минути и се старая да не пропускам делничен ден. Е, тая пролет на два пъти ме събаря някакъв вирус и пропусках тренировки по цяла седмица, но това са извънредни ситуации. Понякога пък имам в къщи неотложни неща за вършене и пак не успявам. Нямам малко деца, но когато децата бяха ученици някак успявах да намеря 2-3 дни по 30-тина минути да тренирам, понякога докато децата пишат домашни или си играят наоколо. Така че смятам, че е въпрос на желание и организация, щом тогава съм успявала. Това си го казвам и на себе си всеки път когато ме мързи и се чувствам уморена за спорт вечер  :35: Между другото въпроса с огладняването го реших като си нося нещо малко за хапване за следобедна закуска в офиса, някъде към 16,00 часа, така като се прибера не съм прималяла от глад и мога да тренирам без да ми е тежко. Вечерям в 20,00 часа, не е според правилата /да се яде преди 18,00 часа/, но няма как.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Eva111 в сб, 29 апр 2017, 09:38
На мен пък ми се върти из главата - всички писали имат време за БГ Мамата, но нямат време за тренировки. Може и в работно време да се пише, не знам....


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: posh_ в сб, 29 апр 2017, 09:50
Като работеща на пълен работен ден с две деца, нямам време за спорт. Спорувам с децата, събота и неделя, при хубаво време - федербал, тенис на маса, ролери, скачане на въже. Зимата - кънки на лед.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Saule в сб, 29 апр 2017, 10:43
Eха! Като чета някои коментари, да помислиш за здравето си е изключително предателство към "децата и семейството". Жалко е, че момичетата и жените биват възпитавани, че да отделиш време за себе си е углавно престъпление. Още по-жалко е, че жени освиркват жени, които имат "дързостта" да смятат, че и те са хора, вместо да се втурнат да готвят шестстепенно меню и да търкат плочките в банята.

А отговор на въпроса по същество - вече не тренирам. И не е въпрос на нежелание или невъзможност. Дълго време смятах, че с моя проблем - Хашимото, си помагам тренирайки. Оказа се, че не е така и че кардиофитнесът няма да реши много неща. Оказа се, че товари надбъбречните жлези, а това е последното, което искам в моя случай. Нещо във въпроса ти ме кара да си мисля, дали не усещаш по-скоро изтощение, отколкото липса на време, та за това го казвам.

Спортът и движението, макар и страшно нужни за доброто здраве, не са най-доброто решение, когато на лице е хронична умора. Вместо това, си пуснах няколко изследвания, разбрах какви са дефицитите ми откъм нутриенти, какви са здравословните ми проблеми, въведох корекции в добавките, които вземам, опитвам да спя повече, минах на диета, която реши въпроса с няколко здравословни проблема и едни три излишни килограма. Пътувам веднъж месечно.

Ако трябва да избирам между съвършено чиста къща и едно разтоварващо пътуване, винаги ще избера второто. Въпреки, че работата ми е свързана с деца в недобро състояние, въпреки финализирането на успешното възстановяване на моя син от доста тежки проблеми, въпреки задълженията ми, които често включват работа посред нощ. ВЕроятно, защото не ми е хрумнало да ме е срам, че се грижа и за себе си.

С което искам да кажа - ако трудно вместваш още усилия, вероятно точно това, а именно още физически усилия, не ти е нужно в момента.Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Desi.67 в сб, 29 апр 2017, 10:53
На 33г започнах да спортувам по активно, сериозно или както искате го наречете. Тръгнах на фитнес. За да спестя време смених  с тичане в парка. С годините ми стана навик . Сега съм на 50. Доскоро тичах всеки ден, сутрин. Сега разредих през ден, но включих и др упражнения., които правя всеки ден. Връщайки се назад, не знам как съм успявала.  Вече не се грижа за деца, но пък се занимавам с куче. Не спирам да спортувам и през зимата. Понякога ми се налага да се мотивирам, защото нещо взе да ме домързява. Плюс е, че работя наблизо до вкъщи .и че мога да позакъснея 10 мин без проблем. Не знам дали изглеждам по млада от възрастта си, не ме и интересува. Аз нали си я знам.
Та , това което ми е важно да напиша- какво от това, че не може да спортувате често. Ще имате време. Нещата се променят. Не си слагайте сами рамки и задължения. Имате време днес за спорт, спортува ви се, чудесно. Утре няма, мн важно. Нищо кардинално няма да се промени от 2 или 4 дена спорт в седмицата.  Нали все пак спортувате :)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: JT в сб, 29 апр 2017, 13:15
Два пъти седмично ставам 5.30, за да тренирам преди да стане време да будя детето за ясла, да се оправям за работа и т.н. Уикенда е по-лесно.

Преди ми е звучало направо скандално :) да станеш в 5.30, за да тренираш, но откакто тренировките ми станаха част от навиците, вече не мога да си представя да ги спра. Имам много повече енергия и се чувствам много по-добре отпреди.  :)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: macro в сб, 29 апр 2017, 15:23
На мен 2 пъти седмично тренировка ми звучи добре. В половината от случаите успявам да отида и трети път. Честно казано и да можех всеки ден да ходя на тренировка, не бих го правила, отегчавам се. Тренирам редовно от 3 години. Веднъж ходя през седмицата и веднъж през уикенда. Чувствам се много добре, не само физически, много важен ми е и психическият конфорт, който ми носят тренировките.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: svetla81 в сб, 29 апр 2017, 16:27
Преди да родя тренирах основно вечер след работа, а в събота и неделя когато и ако реша. След като родих тренирам когато мога  :lol: Понякога преди работа, ако мъж ми се навие да заведе детето на детска, понякога в обедната почивка, понякога вечер след работа, докато и детето има тренировка. Уж избирах спортове, на които да можем и двете да ходим заедно, но не се случиха точно така нещата  :mrgreen:, поне не с всичко. И да, спортът ми е с мноооого по-висок приоритет пред домакинстването и готвенето. Обикновено успявам да се впиша поне по 2-3 пъти седмично да спортувам нещо,  но не се получава винаги, например като е болно детето си имам периодите на застой.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: милинка в сб, 29 апр 2017, 16:40
Мързелива съм по природа и не съм привърженик на спорта, но се налага. Започнах да тренирам по лекарска препоръка. Обикновено го правя в обедната почивка - във фитнеса на сградата, в която работя. Понякога ходя и сутрин през уикенда, старая се да имам 3-4 тренировки на седмица. Изкарах Мултиспорт карта и ходя на различни места, в зависимост от това кога намеря пролука.
Тренирала съм и преди да имам дете, логистиката и организацията бяха доста по-прости.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 29 апр 2017, 17:04
Животът си върви, приоритети се променят :) Няколко от последните постове ме подсетиха колко разписани ми бяха графиците преди децата и колко обичах да вляза и във фитнеса и в добро йога студио и на кънки да ида. Сега се налага 90% от тренировките му да са домашни най-вече защото не мога да си позволя времето за път, а в мазето слизам за 20 сек. И да - купувам инвентар, оборудвам,а понякога се пазаря с таткото да държи фронта, за да ида с приятели на клас. Вчера правих степ тренировка (в мазето), която съм правила преди 25 години в зала Универсиада в клуба на Йорданка Благоева - дали бих предпочела да съм в зала - абсолютно! Но като не е опция минавам към следващата.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: teta75 в сб, 29 апр 2017, 18:24
Аз съм вързана за детето в момента, все още ходи на градина. Водя и го вземам аз. Баща му работи до късно.
След като го взема, няма как да отида да тренирам...баби и гледачи нямам.

Като тръгне на училище и си промени графика, евентуално да има  някакво разместване в графика ми, но едва ли....може би като стане голям.

Преди да родя, си ходех на фитнес, но без деца цялото време на света е твоето :D

С работа от 11ч. или до 14ч е лесно. Така и баба знае :peace:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Google76 в сб, 29 апр 2017, 19:07
Тренирам почти всеки ден, но аз съм с гъвкав график и има начин и преди, и след работа. Понякога тичам до работа (8 км) - ако съм свежа тичам и в обратната посока, но по-рядко. Най-основното трениране все пак става събота и неделя, когато се правят големите километражи, денивелации и от време на време състезания.

Аз смятам, че спортът е грижа за себе си, за здравето, за тонуса. В дните, в които не съм спортувала се чувствам зле, отпаднала и ми е крив живота. Ако едни 30 мин на ден могат да те заредят така, че да се чувстваш като репичка целия ден, това е плюс И за хората наоколо, които радваш и зареждаш. Ако трябва да избирам между това да седна вкъщи да чистя до блясък или да изляза да разгрея с едни леки 5 км, бих излязла без да му мисля изобщо - домакинската работа няма да свърши никога така или иначе.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: teta75 в сб, 29 апр 2017, 19:28
Аз съм свежа и без спорт. И не...не чистя за сметка на спорта. Мразя да чистя...безсмислено упражнение общо взето.. :mrgreen:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Pretty_Mama в сб, 29 апр 2017, 20:55
Аз минах през много групови занимания и фитнес зали,докато не организирах в къщи нещата - взех кростренажор а и свалям от нета някакви програмки с упражнения.
Работа седнала по 8 часа,в къщи съм около 19ч и се мотивирам гледайки се в огледалото.
Признавам си, че понякога ме мързи зверски или нямам сили,но се поощрявам да направя поне 40-50 клякания.
Уикендите задължително пътувам ,като е предвидено дълго ходене.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: gwendalin в нд, 30 апр 2017, 11:26
На мен пък ми се върти из главата - всички писали имат време за БГ Мамата, но нямат време за тренировки. Може и в работно време да се пише, не знам....

Пиша по 100 думи в минута и м отнема много малко време да изпиша страница, работила съм като личен асистент преди 10г. И в работно време мога да пиша наистина също.

От прочетеното до тук май 1-2 мами само са на пълен работен ден и за себе си заключих (преди да прочета), че трябва да си взема уред. И бих го направила, ако знам точно какъв е подходящ за стягане, оформяне и сваляне на 2-3 кг. Пътека? Кростренажор?

По отношение за правенето на неща за себе си - съгласна съм и не обвинявам никого, както и не осъждам ничии приоритети. Не готвя вечер и не чистя (обясних че имам жена, която се занимава с това през деня), но винаги има дрехи да се перат - и двамата с мм работим, децата спортуват и няма как да оставя купчини с мръсно пране. Другото ми задължение всяка вечер е да чета с мд, защото тя иначе сама няма да го направи. Докато свърша тези дребни неща и вечеряме всички заедно около масата (с което се започва) е станало вече 8-8.30. Да, съгласна съм също, че може да се свършат куп неща, докато дрехите се перат. И го правя. За мен е важно да е чиста къщата (не говоря за идеален блясък или подобно), но не мога да оставя погром. Спортът за мен не е удоволствие, а мъчение и задължение. След интензивен ден на крак от 5.30 (не за трениране, а всеки ден) няма как вместо да седна за 15 мин. да пия чашка вино и да почета книга или гледам филм да се разтренирам или допълнително да се натоварвам. Единственото което правя за себе си през седмицата. На човек като му липсва достатъчно сън и вземе и да тренира - умората ще се натрупа още повече и ще изгърми в един момент. На мен като съм физически изморена ми е крив животът. Когато см спала под 8 часа (което е перманентно).
Както писах в предишния си пост - възхищавам се от майките, които намират време за спорт и го съвместяват с кариера, деца, къща. Аз не съм от тях. Предпочитам да вместя дребни удоволствия, да лакирам ноктите на малката през уикенда, да се видя  приятели на приятен обяд, соаре, вечеря.
Живот и здраве - малко още да порасне може да тренираме с дъщеря ми след някоя и друга година, но за мен - не му е сега времето. Както преди учех, за да се 'впиша' и да намеря работата, която ми харесва. И да осигурим на децата си района и училищата, които заслужават. Но това е друга тема, която не е за тук.

Успех на авторката на темата - надявам се да е намерила своя вариант и вмести малко упражнения. :bouquet:Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в нд, 30 апр 2017, 13:44
Taка като ви чета виждам, че не съм единствената, която има проблем да вмести тренировките в графика си. Стига да имам енергия, физическата активност ме зарежда допълнително и ме кара да се чувствам страшно добре. Яд ме е обаче, като знам, че през седмицата имам време, но не и енергия за тренировки. Е вярно, тогава карам колело до работа и обратно, което си е 40 мин. въртене на ден, но не е същото като да си отдели човек време за себе си и да се раздвижи по начин, който го отпуска и релаксира. Лошото е, че имам и няколко кг за сваляне, заради коит искам да бъда по-активна, но уви, не може всичко наведнъж.

Stardust@ според мен не ти трябват никакви уреди, особено кардио уреди - безсмислени са ми. Ако ти се прави кардио излез на разходка или потичай, карай колело, но толкова обемен уред вкъщи не ти е нужен. По-добре си вземи 2 дъмбела - не заемат място, тежестите могат да се регулират от 2кг до над 10. Аз имам такива от Декатлон - по около 25лв единия, който тежи 10кг. С подвижни дискове са, тоест регулираш си тежестта. Взех си и 4 дискачета по 0.5 кг, за повече прецизност. С тях тренирах доста време преди, когато нямах време и фитнес наблизо. Подходящи са за безброй много упражнения с които можеш да постигаш всякакви резултати. Напоследък почти не ги ползвам, защото не ми се тренира вкъщи, предпочитам залата. Когато съм вкъщи все нещо ме препира, но във фитнеса се чувствам сякаш отделям време за да се погрижа за себе си. Там съм за да релаксирам. А иначе много харесвам упражненията на blogilates - пилатес без тежести, само със собствено тегло. Ако ти е интересно мога да споделя повече на лично.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: farscape в нд, 30 апр 2017, 14:06
 Да вместиш представата за оптимален вариант за тренировки е сложно. И аз така  не си го представях, докато не започнах с 1 път седмично за определен период от време. Само един път е недостатъчно, но е повече от нищо и би могло да е началото на осъществяване намеренията и отваря пространство за планиране и на още лично време. То е само мое и само аз решавам как ще си го използвам ;-)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Like_Smoke в нд, 30 апр 2017, 15:27

От прочетеното до тук май 1-2 мами само са на пълен работен ден и за себе си заключих (преди да прочета), че трябва да си взема уред. И бих го направила, ако знам точно какъв е подходящ за стягане, оформяне и сваляне на 2-3 кг. Пътека? Кростренажор?


Ако мога да си позволя да ти дам съвет - не си взимай пътека/тренажор. Вземи си тежести, постелка и почни с базови и многоставни упражнения за горна/долна част/корем. Първоначално започни с нещо комплексно, за цяло тяло, а по-нататък раздели дните, в които тренираш горна и долна част. Старай се да се движиш повече в ежедневието - много е важно.
И не си поставяй нереалистични цели - за мен ключ към успеха е човек да успее да си изгради спорта и движението като навик, част от ежедневието.

В случай, че имаш килограми за сваляне, знаеш че там храната е от ключова важност. Успех!

Относно броят тренировки седмично - две пълноценни тренировки са за тонус и здраве. Вече за оформяне на тялото ще трябва повече.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Eva111 в нд, 30 апр 2017, 15:34
А какво мислите за ластиците/въжета за трениране за вкъщи например, на мен ми се струват доста добър вариант, отдавна се каня да си взема.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Like_Smoke в нд, 30 апр 2017, 15:36
Ластиците ми допадат, макар че не ми носят нужното натоварване специално на мен.
Но, ако тренирам вкъщи, сигурно бих си взела.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в нд, 30 апр 2017, 16:05
А какво мислите за ластиците/въжета за трениране за вкъщи например, на мен ми се струват доста добър вариант, отдавна се каня да си взема.


Ако имаш идея как да ги използваш  пълноценно са хубаво нещо, но на мен лично не ми вършат работа. Просто голяма част от упражненията с тях изискват да имаш място за което да ги закачиш или около които да ги увиеш, но аз нямам такива екстри, та ластиците си стоят в един ъгъл и прашасват. Ако се решиш на такива  имай предвит, че се продават с различна степен на съпротивление и дължина и може да се наложи да си купиш цял комплект за да влязат в тренировките ти пълноценно, с подходящото за теб съпротивление.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: gwendalin в нд, 30 апр 2017, 17:39

Ако мога да си позволя да ти дам съвет - не си взимай пътека/тренажор. Вземи си тежести, постелка и почни с базови и многоставни упражнения за горна/долна част/корем. Първоначално започни с нещо комплексно, за цяло тяло, а по-нататък раздели дните, в които тренираш горна и долна част. Старай се да се движиш повече в ежедневието - много е важно.
И не си поставяй нереалистични цели - за мен ключ към успеха е човек да успее да си изгради спорта и движението като навик, част от ежедневието.

В случай, че имаш килограми за сваляне, знаеш че там храната е от ключова важност. Успех!

Относно броят тренировки седмично - две пълноценни тренировки са за тонус и здраве. Вече за оформяне на тялото ще трябва повече.

Kg са сваляне са м 3. Долната част на тялото - бедра и дупе. Горе съм кльощава, не съм стегната - но нямам кг за махане. В работата си се движа много - отиване и връщане до гарите ми е 45 мин. (отделно имам 45 мин. път с градски транспорт). Мисля си за тичане - тежести ненавиждам. Навремето като студентка ходих на фитнес и качих кг, апетитът ми се усили и размерът на дънките - вдигнах размер. Отврат. Да не говорим за мускулната треска и умората. Мразя спорта и бих се изнасилила за оформяне - съжалявам - не ме тонизира и не ми носи удоволствие. Хранене - ям 2 пъти на ден, чисто месо и зеленчуци. От плодовете се подувам, въглехидрати и сладко ям 2 пъти в месеца под формата на кафяв ориз и чист шоколад. В зала с топ не могат да ме закарат. Мразя обществени съблекални, тежести, уреди, миризмата, спортът ми е изключително скучен и   не разбирам как хората го превъзнасят. Децата ми са спортисти - много съм щастлива, въпреки, че докато вляза я езикова гимназия и аз спортувах (художествена гимнастика).

За мацкте, които тренират на работа и тичат - кога намирате време за душ, преобличане, коса и грим?! Ако правя същото след тренировка ми трябва поне 30 мин. да се преведа във вид за срещи?!


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: змия в пн, 01 май 2017, 09:03
Ставам в 6 часа и будя пубера, излизам около 8:15 от дома (живея близо), през това време отхвърлям доста домакинска работа.
На работа съм от 8:30 до 17:30. Имам 1 час обедна почивка, през това време пазарувам.
В студените месеци след работа се прибирам, за да взема колата и да отида на фитнес, тренировката ми започва в 18:30, малко след 20:00 часа съм вкъщи и правя бърза вечеря.
В топлите месеци съм на 2 гуми и след работа тръгвам директно за фитнеса, тогава започвам тренировка в 18:00 и съответно се прибирам малко по-рано.

Важно ми е да спортувам, чувствам се добре. Поради разни причини сега съм в пауза от тренировките и веднага се върнаха болките в гърба.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: No_frame bitch в пн, 01 май 2017, 10:52
В момента мога да спортувам,когато ми е кеф-децата са на градина и училище,аз работя за себе си и ако нямам насрочени някакви срещи с клиенти мога да си вдигна чукалата от офисчето когато си поискам от 8:30 до 5:30 ,а и след това има на кой да оставя малкото ,така,че и това не ми е проблем.Условия също имам много добри-уреди в къщи и на двора на вилата-ТРХ,дъмбели,пудовка,ластици,швейцарска топка,велоергометър,колело на вилата ,а през лятото и басейн  :crazy: Отделно имам един супер баир на близо със стълби и наклон за кардио около 40мин,ходя на фитнес  и спининг класове-изобщо всичко ми е шест.
Преди ,когато нямах тези условия съм пробвала най-различно варианти:

-тичане на стадиона с детето след градина

-ставане в шест и ходене/тичане  по планинска пътека(това беше кошмар-не се наспивах и си докарах само сенки под очите и невроза-не го препоръчвам за жени ,които държат да са нахранени и наспали се ,преди всичко  :crazy: хаха )

-ставане в 6 и трениране в къщи -също не ми се получава по-горните причини

-тренировка в къщи след работа-ок ми е ,тонизира ме и не ми  е проблем за съня

-фитнес с детски кът-тренировка от 5:30 до около 6:30-7:00 -един от най-добрите варианти,ама си е пачка ....

-тренировки с децата на открито с ластици и собствено тегло-става....

-тренировка в обедната почивка -става за много амбицирани мацки,маа за мен не е [smilie=smile3534.gif] ,аз съм по лежерна и си искам спокойният обяд на вън  с кафенцето след това ...

Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Mирa в пн, 01 май 2017, 21:22
Не съм "morning person" както се казва, затова сутрините ги проспивам вместо да стана в 6 и да вдигам гири :D Тренирам след работа, свършвам в 17ч., до 15мин. съм се прибрала вкъщи, ако не трябва да пазарувам, а тренировката ми е чак в 19:30ч. Засега само 2 пъти седмично, като се постопли още мъничко ще ходим с ММ след работа в Морската да караме колела.
Радвам се, че не живея в столицата и всичко ми е близо - и работата, и залата (за момента), та успявам да се организирам.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: ani_d в вт, 02 май 2017, 16:53
Откакто съм с 3 деца ми е доста по-трудно с разпределянето на времето. Казано честно обаче като се върнах на работа след третото майчинство някак си съм по-организирана и въпреки че работя намирам моите 1.30ч-2ч. Работя на пълен работен ден от 8,30 до 17ч. Излизам в 7,40ч, защото водя двете деца. Тренирам 3-4 пъти седмично, в зала , която не ми е много по вкуса, но пък ми е близо, от 17,15ч до 18,45ч.. Прибирам се около 19,15ч. Имам привилегията мъжът ми да прибира децата в 17,30-18ч и да се прибира преди мен вкъщи да приготви част от вечерята. Не смятам, че ощетявам по някакъв начин децата. Напротив, на тях им е по-полезна разтоварена майка, заредена с положителна енергия, каквато съм като изляза от залата.  :mrgreen: Чистя и оправям къщата събота и неделя. Пране и гладене - сутрин в 6ч. или вечер след 21ч. Около 7часа сън на този етап са ми достатъчни. Нямам жена, която да ми помага в домакинството, нито баби, които да помагат за децата.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Umma в ср, 03 май 2017, 19:33
В шеметните години, в които градях кариера и  всичко беше разпределено до минута, си бях намерила фитнес, който отваряше в 6,30. Бях пред него в 6,25- 4 пъти в седмицата, в течение на години. След това "открих" тренировките вкъщи, докато всички още спят.
Откакто го раздавам"домакиня" в 75% от случаите тренирам около два часа и половина след като оставя децата в училище. Отнема ми половин час да се прибера и закуся, чакам да минат два часа и тогава тренирам. В останалите 25% нещо съм се замотала, имала съм задачи за отхвърляне и тогава тренирам между 12,30 и 13,30 часА. Рядко излизам в парка срещу нас да тичам, рядко стигам и до басейна- не съм фен. Най- много обичам да ходя пеша с километри, а уикендите- семейно да се намятаме на колелетата и да подкараме по някой маршрут из природата.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Малка принцеска в пт, 05 май 2017, 15:18
Хубаво е, че успявате да разпределяте времето си така умело. Това потвърждава максимата, че когато човек има желание, намира и начин.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: blackisback в нд, 07 май 2017, 10:09
Аз тренирам час след работа, до 7.30 до 16.30 съм. Понеже сама съм решила да ми е такова работното време, имам колеги, които са от 9 до 18 ч. Те тренират в общия случай в обедната почивка. Имаме фитнес в сградата, с душове, мощни сешоари. Обядват на бюро (носят си храна). Други пък след работа, но най-вече става въпрос за групови тренировки - танци, аеробики...


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: airamber в пн, 08 май 2017, 19:36
Кога вечеряте при тренировки след работа.Ако тренирам от 19h до 20 h , ще трябва да вечврям към 21 h .Полагам усилия да се храня най-късно в 20 h.Тренирам сутрин , ставам в 6 h.Сутрин закусвам рядко.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SPetrova75 в ср, 10 май 2017, 11:41
Само събота и неделя ако ми остане време ходя на фитнес.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Desss в пт, 19 май 2017, 21:32
Koгато големият е на у-ще а малкият спи  :D

Втори ден 15 мин spin bike
с това клипче за начинаещи  :D
https://www.youtube.com/watch?v=Xb4HOOKSQvE

Всъщност издържам до 13 мин  :blush:
много ми идва , предполагам постепенно ще докарам заветните 15 мин  :love:
На клипчето изглежда супер лесно  :mrgreen:
на 10 мин съм плувнала в пот все едно съм в сауна  :crazy:

Няма да се отказвам  :D
а и това времетраеене за упражнението и натоварването е точно като за мен
 :D


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в сб, 20 май 2017, 04:56
Напоследък ми е все по-трудно да вмествам тренировките във времето си. До скоро тренирах рано сутрин, преди работа вкъщи, но тогава нямам нито сила, нито енергия, нито издръжливост. Обичам да тренирам на гладно или на едно кафе примерно, защото това е гаранция, че няма да ми е тежко по времена тренировката.

(Редуват ми се дните - един ден съм 12 ч, другия ден съм до обед, после пак 12 ч и след това до обед).

Пробвай да си купиш BCAA и да ги пиеш сутринта преди тренировка да видиш дали няма да ти помогне с енергията. На мен за кардио и лека тренировка (рамо, примерно) ми върши работа.
Примерно: https://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast - от тези с вкус на портокал е леко химично, плодовият пунш обаче е супер.
на пудра е желателно, не на таблетки, за да ги усвоиш по-бързо.
Ето и защо е добра идея: https://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast#product-description
Естествено, по-интуитивната идея би бил pre-workout, от вида, който не влияе на нервната система, но не съм запозната и не мога да препоръчам.
 
Хич не ти е зле графикът на работа. Ако през уикенда правиш две тренировки и още две през седмицата в дните, в които си до обяд, си идеална!
Примерно 2 силови по час, час и половина максимум, 1 чисто кардио 40 минути и 1 с Джилиън Майкълс (30 days shred програмата е под 30 минути:)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в сб, 20 май 2017, 20:15

bambinnah благодаря за идеята. След края на този месец ще съм с по-различен график, но съм решила, че ще опитам правя мезду 3 и 4 тренировки седмично.

ВСАА пия когато се сетя преди тренировка, но повечето случаи музата да тренирам ми идва спонтанно. Имам някакви на таблетки (мм ми ги взе) и ми вършат работа с енергията когато се сетя за тях.

Силовоте тренировки ги обичам много, но с кардиото и Джилиян имаме разногласия. Правила съм програмите  ѝ, но никак не съм и фен. Вече ми е неописуемо скучна и досадна, та ще мисля варианти.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в нд, 21 май 2017, 22:17

bambinnah благодаря за идеята. След края на този месец ще съм с по-различен график, но съм решила, че ще опитам правя мезду 3 и 4 тренировки седмично.

ВСАА пия когато се сетя преди тренировка, но повечето случаи музата да тренирам ми идва спонтанно. Имам някакви на таблетки (мм ми ги взе) и ми вършат работа с енергията когато се сетя за тях.

Силовоте тренировки ги обичам много, но с кардиото и Джилиян имаме разногласия. Правила съм програмите  ѝ, но никак не съм и фен. Вече ми е неописуемо скучна и досадна, та ще мисля варианти.

Аз само нея съм правила, понеже и аз хич не съм фен на кардиото  :mrgreen:
По принцип на пътека го върша, но исках да ти препоръчам нещо домашно, останах с впечатлението, че такова търсиш. Бях на един курс скоро, треньорката ни направи вир-вода с интервална тренировка абсолютно без никакво оборудване освен пътечка за йога. 30-40 минути такова и кардиото се счита за изпълнено хихи


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: s_georgieva в пн, 22 май 2017, 15:06
Привет!

Спортувам от 4-5 години в къщи. Пробвала съм и по зали, но ми отнема доста време въпреки, че живея в малък град. В началото тренирах вечер след работа докато децата са на спорт. От 2-3 години тренирам сутрин, 5 пъти в седмицата- в работните дни. Ставам в  5.45ч. пия кафе  и към 6.30ч. започвам тренировка около 40мин. доста често  и повече. Събуждам децата  и с баща им на училище, аз вземам душ, подреждам къщата, простирам, обслужвам кучето и хоп на работа от 8.30ч. до 17ч.  Работя на бюро и в обедната почивка се разхождам задължително. Придвижвам се с кола, защото много тежат раниците на децата, а и всеки тренира индивидуално и особено за футболиста няма как - стадиона е далеч от вкъщи, въпреки това успявам да навъртя 10000 крачки пеш  :lol:. Три пъти седмично съм ангажирана с малкия футболист  и три пъти седмично с големия плувец:D. От работа през вкъщи за кучето и с децата по тренировки до 18.30ч. , прибирам се и се започва с домакинската работа /прибиране на пране, гладене, приготвяне на вечеря- обикновено в неделя след закуската, готвя по 3 ястия и правя десерт, за да има храна за 3 вечери, но салата задължително всяка вечер през това време съм направила диктовка на първокласника и поизпитала четвъртокласника, следва отново пооправяне на къщата  :bad-words:/, като цяло ми остава 1-1.30ч. да погледам телевизия и лягам доста рано, просто не ми стигат сили за  повече. Но ако сутрин не направя тренировка, не мога да събудя тялото си. В ден като днешния - успах се , се чувствам ужасно!

През почивните дни - събота закуска и почивка със семейството, в неделя-готвене  и уроци на децата, след обяд разходка. В последните месеци успявам да почистя къщата основно седмично в петък рано преди работа  и след работа, за да мога поне събота да съм свободна, добре се чувствам така, всичко е много индивидуално!

Не на последно място, цялото това усилие естествено води до много храна  :mrgreen:!

Хубаво е всеки да открие своя начин на трениране, но за мен то е задължително, това е моето време!


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в пн, 22 май 2017, 15:48
S_georgieva, браво! Един ден ще видиш какъв страхотен пример си била за децата си, гарантирам го като някого, чиято мама е също толкова бойна, мултитаскваща, умела и организирана като теб!
 :hug:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: TuЛи в пн, 22 май 2017, 15:54
Здравейте и от мен! Кога спортувам... ами хаотично е. Като цяло е до 15 часа съм приключила с всички видове тренировки. Напоследък сериозно преосмислям начина си на спортуване и днес стигнах до извода ,че най- добри, постоянни и качествени резултати имах, когато спортувах сутрин, на гладно. Напоследък в стремежа си денят ми да започва със закуска и желанието ми да се науча да закусвам нещата доста се изродиха. Защото когато закуся- трябва да минат поне 2- 3 часа, за да мога да спортувам след това, каквото и да било, най- често- почти 3 часа. А често се случва така, че на третия час вече съм гладна, в главата ми е само храна и попретупвам тренировката. Затова- от утре започвам да тренирам на гладно, със ставането.
Всъщност влезнах да питам относно така наречените pre- work out boosters и постовете на bambinnah привлякоха вниманието ми. Напоследък много се чудя дали да не започна да приемам такива буустъри, по- специално в дни, в които енергията и мотивацията ги няма. Имат ли някакви негативни отражения и ако да- какви. И за да не се гадае в тъмното, ще кажа, че се интересувам основно от тези двата:
- https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01MEHRQTB/ref=ox_sc_sfl_title_5?ie=UTF8&psc=1&smid=A3UI5LGHB4H979
- https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01MFG4Y5H/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ACKVFN7OVVD8F


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: No_frame bitch в пн, 22 май 2017, 16:18

Всъщност влезнах да питам относно така наречените pre- work out boosters и постовете на bambinnah привлякоха вниманието ми. Напоследък много се чудя дали да не започна да приемам такива буустъри, по- специално в дни, в които енергията и мотивацията ги няма. Имат ли някакви негативни отражения и ако да- какви. И за да не се гадае в тъмното, ще кажа, че се интересувам основно от тези двата:
- https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01MEHRQTB/ref=ox_sc_sfl_title_5?ie=UTF8&psc=1&smid=A3UI5LGHB4H979
- https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01MFG4Y5H/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ACKVFN7OVVD8F
Стана ми и на мен интересно  newsm78 ама като гледам състава на второто-всички съставки ги имам по-отделно-едно кафе,л-карнитин с гуарана и зелен чай и БЦАА  :peace: Не,че това ще ме откаже де  :hahaha: влезе ли ми нещо в главата-правя струвам -купувам гоооо :crazyeyes:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в пн, 22 май 2017, 16:27
За съжаление, не взимам и никога не съм се интересувала в детайли, затова не мога да помогна много.
Странични ефекти - превъзбуда и зависимост. Хубаво е да се взима, когато наистина имаш нужда, през останалото време и BCAA трябва да ти свършат работа за тренировки вкъщи. На мен ми се получава, на майка ми също, и тя тренира сутрин на гладно и точно със същия мотив като теб искаше малко помощ.

Една от фитнес мацките, които следя, препоръчва ето това: https://1upnutrition.com/products/her-propum?variant=28412391304
Можеш да се ориентираш по състава и да търсиш нещо подобно.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в пн, 22 май 2017, 16:28

Стана ми и на мен интересно  newsm78 ама като гледам състава на второто-всички съставки ги имам по-отделно-едно кафе,л-карнитин с гуарана и зелен чай и БЦАА  :peace: Не,че това ще ме откаже де  :hahaha: влезе ли ми нещо в главата-правя струвам -купувам гоооо :crazyeyes:

Ах, колко ми е познато  :mrgreen:
Но наистина май нямаш нужда в този случай. Предполагам, че тренирате вкъщи с леки тежести, не сте бодибилдърки, които се готвят за състезание. Едно БЦАА е хубаво да се взима при редовен спорт плюс едно кафенце преди тренировката и готово. През останалото време хубава храна и без излишни угажданици - освен за съвестта и тялото, не е добре за самия организъм. Няма как предишния ден да сме били на маса до полунощ и да сме нагъвали луканчици и сиренца с винце и после да имаме енергия да подскачаме в 6 сутринта.

(Пък и са скъпи тия добавки бе, пууу, последния път, като имаше промоция си взех 5.5 кила протеин, ама свършиха вече, трябва ми пак. И БЦАА нямам. )


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: TuЛи в пн, 22 май 2017, 17:18
bambinnah , благодаря ти за споделеното мнение. Напълно съм съгласна! Отделно, именно посочените от теб  превъзбуда и зависимост като възможни странични реакции ме отказаха напълно от идеята.  :peace:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в пн, 22 май 2017, 17:30
С удоволствие помагам, момичета!  :hug:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: didith@abv.bg в чт, 15 юни 2017, 13:21
Гледам да е всеки ден в следобедните часове, когато детето от спи. 30мин. кростренажор и после различни планк упражнения.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: vihrogonche в нд, 25 юни 2017, 19:28
Или късно вечер, или рано сутрин, че ми е жега иначе.
От няколко дни имам велоаргометър вкъщи и въртя яко педалите.
Гледам да не пропускам ден, въртя около половин час, както дойде.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: jadivarna в чт, 06 юли 2017, 14:20
Аз тренирах първоначално в къщи и започнах употребата на хранителни добавки поръчах си ги http://www.vokil-bg.com/store/ могат да ти намерят всичко, дават адекватни препоръки директно от треньори и професионалисти. Превъзбудата идва според мен от някои съставки на продукта, но има и много натурални т.е. екстракти, които нямат такова действие, аз съм опитвала фат бърнъри с кофеин от които съм се разтрепервала доста, не е желателно да се злоупотребява или употребяват каквито и да е добавки,ако пиете и други хапове.
Това с колелетата има страхотно натоварване има доста спининг тренировки, които са повече от прекрасни.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: bambinnah в чт, 06 юли 2017, 14:29
И аз открих спининга тази година, но само в групи. Преди години имахме вело вкъщи, много ми беше досадно.
В група при мен го правиха много яко - на тъмно, с дискотечни светлини, с много яка пасваща музика и създаване на ситуации - "хайде сега, катерим хълма, поддържайте темпо от еди-колко-си въртения на минута, пулсът ви трябва да е около еди-колко-си". Правихме по 20-25 километра на тренировка. Само дето дупето ме болеше от гадната седалка  :lol:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: *Tara* в вт, 26 сеп 2017, 15:14
Дълбоко се възхищавам на прочетеното тук- работещи жени, с 2-3 деца и пак успявате да намерите време за всичко  :crazy:  Дълбоко ме респектирахте  :peace:
Работя от 9.00 до 17.30 ч. от понеделник до петък, все още нямам деца, а все мрънкам, че съм уморена и че нямам време за нищо  :ooooh: Мотивирахте ме и измислих моя план- сутрин преди работа тренировка във фитнеса, който е до вкъщи или след работа тренировка в отдалечен фитнес, който обаче е само за жени и няма да ми пречи блъсканицата. Проблемът ми със сутрешните тренировки е, че часове след това ми е ужасно горещо, а и че трябва да си мия косата след тренировка, а тя е с внушителни гъстота и дължина и отнема време.
Пробвах да тренирам и вкъщи, но бързо ми омръзват тренировките, когато съм тренирала във фитнес съм била по-мотивирана и резултатите ми бяха по-добри.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Jomista в ср, 27 сеп 2017, 13:03
Аз отново възстанових тренировките вкъщи. Е, от една седмица е това. Правя си класическите упражнения за стягане на дупе, корем, скачам на въже, упражнения с гирички  и др. . Но засега тренирам(ако може изобщо така да се каже)само  по 20-30 мин на вечер, след като са си легнали децата и къщата е замряла и спокойна. Гледам до към 18.30 да сме приключили с вечерята и от там нататък си налагам волята без повече консумации, само чай, айрян. Докато е хубаво времето ходя повечко пеша, но все пак работата ми е на 10 мин пеша, а училището на децата на 5 мин. В неделя спортуваме нещо цялото семейство на открито. В парка до нас има възможност за баскетбол, от която при хубаво време се възползваме.
Имаме три фитнес уреда вкъщи, но използвам само степера, за останалите не мога да се преборя със скуката ми. Ще докладвам след месец дали има някакъв резултат, ако естествено успея да си запазя кекавия режим за спорт и съмнителната ми диета.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Vetrena в чт, 28 сеп 2017, 09:56
Имаме три фитнес уреда вкъщи, но използвам само степера, за останалите не мога да се преборя със скуката ми. Ще докладвам след месец дали има някакъв резултат, ако естествено успея да си запазя кекавия режим за спорт и съмнителната ми диета.

И "кекав" режим за спорт е по-добър от никакъв :)
Години наред съм тренирала така - докато децата бяха малки и нямах много възможности. Ставала съм и в 5 сутринта, за да поспортувам, правила съм го и в 21 часа. По 25-30 минути, но редовно. Уж нищо, но сега виждам, че ми се отплаща с лихвите :) Полека-лека, неусетно, съм си подготвила почвата за една прилична визия и добро здраве на 44 г. От няколко години тренирам малко по-сериозно, за да боря възрастта, а и децата пораснаха и ангажиментите ми намаляха.
Не ходя по зали, тренирам вкъщи (обичам упражненията със свободни тежести), а от няколко месеца си направихме фитнес стая на работа (имаме и две бани).  Отивам около 7-7:15, тренирам 45-50 минути, а в 8.40, когато колегите започнат да пристигат,  съм напълно готова (душ, лек грим, оправена коса).  Обикновено успявам да направя 4 тренировки седмично
Интересно е, че няма много желаещи да ползват стаята, а всички се оплакват, че няма кога да тренират :)
В събота и неделя си подарявам по една разточителна тренировка по йога (вкъщи, имам абонамент за Yogaglo).
Така е при мен, чудесно се чувствам с този режим.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: sylviana в чт, 05 окт 2017, 10:14
тренирам 5 пъти седмично - 3 пъти фитнес, след работа (от 6 до 7), и  2 пъти плуване, в обедната почивка. в събота и неделя обикновено сме по планините или на спа, ако успея да закача някоя тренировка във фитнеса/басейна на хотела, е супер. с времето се убедих, че номерът е да намериш близки места за тренировка, на не повече от 10 минути път до офис/работа. и второто е навикът да се оправяш бързо след тренировка - душ, обличане, лек грим, защото някои мацки прекарват повече време в съблекалнята след тренировка, отколкото трае самата тренировка.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: misiq_tynyk_badjak в пн, 30 окт 2017, 10:17
Аз мога да потвърдя, че откакто се преместих да живея с приятеля ми, започнах да ставам истински мързелива. От доста години тренирам и нито работа, нито учене може да ме спре, ходя си редовно даже в 22 ч на тренировка само и само да не пропусна. Обаче откакто започна едно гушкане вечер, едни сериали, един секс и сутрин, и вечер :Д, просто станах зависима. В момента ходя 3 или 4 пъти в най-добрите ми дни и повярвайте ми, едвам се откъсвам от дивана. Затова си създадох стратегия да ходя на курсове, които започват в точен час и то преди гаджето ми да се е прибрало от работа. Така даже го мотивирам и той да ходи по-често на фитнес. Мисля, че с времето се свиква. А и не искам да прекарваме чак толкова време заедно, даже и във фитнеса пред повечето дни сме заедно.... :Д Може би е начално пристрастяване.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: No_frame bitch в пн, 30 окт 2017, 12:38
Ооооооо дааааа гаджетата скапват режимите,но е толковааааа хубавоооо  :love:

Иначе аз вече тренирам три пъти на седмица във фитнес преди работа  :peace: Страхотно се чуствам!  :love:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: mlv в нд, 05 ное 2017, 10:36
Аз спортувам за удоволствие - играя бадминтон, което се оказа доста натоварващо. Поддържането във форма е просто екстра към това. Един ден в седмицата свършвам в 4-4:30, чакам другите от компанията (предимно роднини) да приключат работния ден и отиваме в залата. Втория път играем с колеги в обедната почивка (имаме зала под ръка) и ако си откраднем още половин час ни се събира час и половина търчане. Третият път е в неделя пак с родата - тогава може и два часа да играем, ако не се напълни залата. Към тези занимания като добавя и ходенето пеш, ми е напълно достатъчно. Поне веднъж в месеца, а лятото и почти всеки уикенд си организирам преходи по планините, които са над 10 км.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Gaja в нд, 05 ное 2017, 11:53
Чета темата назад и ми се струва, че е пълно с хора, които търсят оправдание да не тренират!
Не говоря за професионален спорт, а за ежедневни упражнения, които всеки може да си позволи.
Имам две деца - на 5 и 8, работя на пълен работен ден - излизам към 8, прибирам се около 18.00 - 18.30 - съвсем стандартна история.
И все пак сутрин ставам в 5.30 и до 6.15 правя упражения вкъщи ( тип тренировките на Джилиан Майкълс и някаква кратка йога), взимам душ и в 6.45 правим закуски и будя децата. Каката излиза 7.30, малката и аз около 8 за градина и училище. Гледам да тренирам 6 дни в седмицата, в неделя обикаляме по Витоша или парковете с децата и го използвам за почивка от упражненията.
Нямаме помощ от баби, но веднъж седмично идва жена да чисти - не се хабим иначе с излишно домакинство - пране, гладене, готвене - какво направим вечер до към 8- 8.30 и това е.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: PELLI в нд, 05 ное 2017, 11:57
Фитнеса ми е на 15метра от работата,работя от 10-15ч.,и пак не ходя :D
Много съм си мислела да си взема уред за вкъщи от вида на OrbiTrek,но ме е страх,че ще събира прах...Явно трябва да си наложа да тренирам!


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Mирa в нд, 05 ное 2017, 12:48
То тренировките не са само във фитнеса, ако не ви влече може да опитате нещо друго.
Аз така почти година се насилвах да ходя на фитнес, докато не открих колективните спортове и, всъщност нещото, което ме мотивира.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: arino в нд, 05 ное 2017, 14:05
и аз съм в мислене. успявам понякога една групова тренировка по piyo да направя, много ми харесва! напоследък се зачудвам дали и един фитнес няма да мога да вмъкна... че ми е удобно... но трябва да намеря точните упражнения... и също си мисля за в обедната почивка нещо дали няма да мога да пъхна, но едва ли...
та това е, за съжаление.
гледам да го правя, когато дъщеря ми ангажирана, иначе не бих взела от нейното време, за да тренирам аз - на нейната възраст още не я оставям сама вкъщи.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в нд, 05 ное 2017, 16:02
Аз съм майка на две деца. Когато работех /от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч./ ходех на аеробика събота и неделя, а в сряда вечерта след работа си правех упражнения вкъщи. Бях си изтеглила едно много хубаво видео на една рускиня, което беше доста натоварващо. После спрях да тренирам за известно време, но сега от два месеца ходя 4 пъти седмично на аеробика - сряда, петък, събота и неделя. Чувствам се супер, започнах да се харесвам, а и си позволявам да хапвам сладичко всеки ден по малко, без да ми тежи на съвестта :)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Vetrena в нд, 05 ное 2017, 17:00
Реших да направя лека промяна във фитнес режима си. Както писах по-рано, тренирам сутрин, имаме фитнес стая на работа, после душ и бързо оправяне без загуба на време за пътуване. Установих обаче, че с подобряване на формата и увеличаване на тежестите някои по-тежки тренировки не са ми комфортни в ранните часове. Затова си взех карта за фитнес и спа и два пъти седмично ще ходя там - веднъж през уикенда и веднъж - в сряда, след работа. Още два пъти ще тренирам в офиса и (по-леките тренировки).
Послучай новата карта вчера бях на спа. Беше разкошно, разбира се. Най-хубавото е, че и финансово е изключително приемливо, особено за добре замислено и изпълнено спа. 


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: ainshtain02 в нд, 05 ное 2017, 22:34
Според мен сутрешната тренировка е най-добра,но аз нямам време сутрин.От скоро запознах да тренирам и дано дами стане навик скоро!


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: FBID100000545247784 в пн, 06 ное 2017, 00:17
Хайде и аз след Дези да си напиша графика :blush:
Ставане всяка Божа сутрин без единия почивен ден в 04.45, пия кафе и преглеждам ФБ :mrgreen:да не изтърва кой, къде е ял и към 5.30 излизам да тренирам/цяла зима не съм пропускала/ вън.Редувам кардио стълби и бягане на игрището в гимназията/живея до двете/.Прибирам се в 06.30 и директно влизам в банята, докато съм по халат приготвям закуската и будя децата, докато те закусват аз оправям леглата и се оправям за работа, ако съм първа смяна съм от 8 и след работа в 14.00 ходя на зала, ако пък съм втора смяна ходя на зала преди работа.С този ми график и две деца за сега съм ок.Гоня 40 години :blush:
ти си за завиждане ,как ставаш толкова рано не знам ,няма сила на света да ме накара да стават в толкова  и то за спорт .Точно преди да забременея бях отслабнала колкото исках и бях с плосък корем .Почти всеки ден по два часа тичах във фитнес ,а сега след повече от две години не мога да се позная 10 кг отгоре и нищо не свалих от раждането .Но съм решила като се поотърва от децата през деня да отслабна и да си стана същата .


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Мила_91Smile в пн, 06 ное 2017, 09:43
Да си призная, аз уж имам време, но напоследък съвсем се намирам за спорт. Иначе когато се захвана тренирам всеки ден, като понякога пропускам някой ден. Според мен най-добре би ми паснала 3-4 дневна тренировъчна седмица, ама пусто време...
П.С. Може би има голямо значение къде и как тренираш...Преди ходех в един фитнес на 20 минути от дома. И то докато стигнеш, докато се приготвиш, да кажем час тренировка, после докато се приготвиш пак за тръгване и да се прибереш...Два часа...Сега си ходя на лостове и тренирам в къщи...Много по-лесно ми е.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Merry в пн, 06 ное 2017, 13:37
Днес точно ми изкочи едно проучване правено от University of Copenhagen The Faculty of Health and Medical Sciences.
"A new study shows that inactive, overweight people can lose fat mass just as effectively by riding the bike to work than by exercising in their leisure time. It is a time-effective solution if you want to be physically active, but lead a busy everyday life, the researchers say."
Един вид ходенето с колело до работа 5дни в седмицата е толкова добро за отслабване, колкото и посвещаването на джима 5 дни в седмицата. Преимуществото е, че пестиш време.
За отслабването не мога да кажа, но за пестене на време съм с две ръце. Не само не губя време в джима, но и в трафика и се чувствам супер.
От известно време така се запалих, а и благодарение на това, че вече нямам малки деца, уикендите излизам с групи да карам колело на по-дълги дистанции. Съчетавам спорт със социализация :)
Ето и цялата статия на английски:
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/11/171101102839.htm


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: The Baroness в пн, 06 ное 2017, 15:05
Аз ходя пеша на работа - 4 км. и половина в едната посока. С колело ще стигна за нула време, а пеша е около 50 мин. бърз ход. Пристигам вир вода в офиса, преобличам се. Като застудее много и падне сняг или вали не става и липсата на това движение ми се отразява веднага. Иначе мога да ходя на фитнес в обедната почивка и като не става за ходене пеша гледам с това да компенсирам. Уикенда задължително силови във фитнеса до нас, по обед, на гладно.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в чт, 09 ное 2017, 11:26
Мила_91Smile определено има значение как и къде тренираш. Има моменти в които ми се тренира във фитнес, има дни в които ми се тренира, но не ми се излиза - тогава вкъщи, има моменти в които ми се тренира, нямам проблем да изляза, но нямам идея какво да правя, просто искам да си отпусна ума - тогава ходя на групови занимания в един център на 5 мин. от дома. Тази седмица например ми се тренира, но не ми се излиза, затова си правя упражнения вкъщи. Имам си мини фитнес от сглобяеми дъмбели, ластик, 2 пудовки, колело за корем и постелка, та ги използвам с удоволствие.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: No_frame bitch в чт, 09 ное 2017, 17:06
Мила_91Smile определено има значение как и къде тренираш. Има моменти в които ми се тренира във фитнес, има дни в които ми се тренира, но не ми се излиза - тогава вкъщи, има моменти в които ми се тренира, нямам проблем да изляза, но нямам идея какво да правя, просто искам да си отпусна ума - тогава ходя на групови занимания в един център на 5 мин. от дома. Тази седмица например ми се тренира, но не ми се излиза, затова си правя упражнения вкъщи. Имам си мини фитнес от сглобяеми дъмбели, ластик, 2 пудовки, колело за корем и постелка, та ги използвам с удоволствие.

Много точно! Същата съм!


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: pumpit в пн, 13 ное 2017, 23:54
Старая се сутрин, но напоследък все по-рядко се случва - да редувам степер, велоергометър или лятото велосипед. Имам гири 2х1 кг , въже, пружина разтегателна, тази пролет си взех и кангоо джъмпс. Всичко това освен велосипеда (който е паркиран на работа) е събрано и се случва в моята стая. Горките съседи, степера скърца, с кангоото подскачам на паркет, добре, че съм на 1 етаж. Имам и кънки (не ролери) но тази година така и не стигнах до тях. При кънките проблема е, че всяко камъче и клонче и листо те спъва (иначе са с хубави, меки колелета и бързи лагери). Имаме си велоалея в града, която за съжаление освен със спортуващи, е пълна и с баби, бързащи за кауфланд, и други препятствия). Така че за кънките само си мечтая да намеря подходяща зала с големи размери и хубав паркет и вентилация, за да им се насладя със скорост. Ех, мечти, засега неизпълними.... Останалите уреди редувам с не особено голям ентусиазъм напоследък. Нямам все още деца, но пък имам други възрастни "деца". Които натоварват и психически. Та редовно лягам около полунощ и след това, сутрин трудно ставам в 6:50-7, и тогава някъде търся желанието да се събудя с някой от гореспоменатите уреди. В последно време МНОГО нередовно, и се чувствам виновна и виждам резултата и в огледалото, и на кантара. Например миналата седмица имам, ако правилно си спомням, веднъж 20 мин степер с малко гири и друг ден 20 мин велоергометър. Срамота, но нямам енергия за повече. С хипофункция на щитовидната, допреди няколко месеца и с анемия вследствие миоми... Сигурна съм, че това повлия на общия ми тонус, и хормонално и физиологично и на килограмите. За работа тръгвам в 9, но времето 7-9 е изпълнено с много дружи ангажименти по старците, организиране на (старая се-здравословен обяд), пране или прибиране на пране, гладене, тоалет... От работа се прибирам около 19 и тогава пак съм заета със старците, готвене и няма вечер, в която да седнем за вечеря преди 20 ч. И от масата - в леглото. Да, може да се намери време за разходка в интервала - 21-22 например. Но желанието е победено от мързела тогава :(


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: misiq_tynyk_badjak в вт, 14 ное 2017, 08:09
Старая се сутрин, но напоследък все по-рядко се случва - да редувам степер, велоергометър или лятото велосипед. Имам гири 2х1 кг , въже, пружина разтегателна, тази пролет си взех и кангоо джъмпс. Всичко това освен велосипеда (който е паркиран на работа) е събрано и се случва в моята стая. Горките съседи, степера скърца, с кангоото подскачам на паркет, добре, че съм на 1 етаж. Имам и кънки (не ролери) но тази година така и не стигнах до тях. При кънките проблема е, че всяко камъче и клонче и листо те спъва (иначе са с хубави, меки колелета и бързи лагери). Имаме си велоалея в града, която за съжаление освен със спортуващи, е пълна и с баби, бързащи за кауфланд, и други препятствия). Така че за кънките само си мечтая да намеря подходяща зала с големи размери и хубав паркет и вентилация, за да им се насладя със скорост. Ех, мечти, засега неизпълними.... Останалите уреди редувам с не особено голям ентусиазъм напоследък. Нямам все още деца, но пък имам други възрастни "деца". Които натоварват и психически. Та редовно лягам около полунощ и след това, сутрин трудно ставам в 6:50-7, и тогава някъде търся желанието да се събудя с някой от гореспоменатите уреди. В последно време МНОГО нередовно, и се чувствам виновна и виждам резултата и в огледалото, и на кантара. Например миналата седмица имам, ако правилно си спомням, веднъж 20 мин степер с малко гири и друг ден 20 мин велоергометър. Срамота, но нямам енергия за повече. С хипофункция на щитовидната, допреди няколко месеца и с анемия вследствие миоми... Сигурна съм, че това повлия на общия ми тонус, и хормонално и физиологично и на килограмите. За работа тръгвам в 9, но времето 7-9 е изпълнено с много дружи ангажименти по старците, организиране на (старая се-здравословен обяд), пране или прибиране на пране, гладене, тоалет... От работа се прибирам около 19 и тогава пак съм заета със старците, готвене и няма вечер, в която да седнем за вечеря преди 20 ч. И от масата - в леглото. Да, може да се намери време за разходка в интервала - 21-22 например. Но желанието е победено от мързела тогава :(

Да ти кажа инвестирай в един хубав и здрав сън, ако можеш. Аз през цялото следване никога не спях повече от 6-7 часа на нощ, все с нещо си измислях извинения и винаги бях труп сутрин без да го осъзнавам. Това беше така, понеже и аз свършвах работа и учене към 22 часа и после ми трябваше малко време да отпусна и после хайде на хорото в 6-6,30. След като започнах да спя по 8 часа на нощ, а през уикенда и по 9-10 даже понякога, имам страшно много мотивация и увеличих тренировките. Хипофункцията на щетовидната се влияе от висок кортизол, който пък понякога има основна причина в неспането. Само казвам! Моят кортизол беше в небесата. На мен ми се махнаха сенките под очите за първи път едва като почнах да спя, чувствам се нов човек!!!Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в вт, 14 ное 2017, 21:29
Pumpit, разбирам те напълно. Аз затова гледам да се подготвя малко всяка неделя. Планирам какво ще готвя и кога, пазарувам всичко което ще ми трябва, каквото мога да сготвя предварителни го правя + режа всичко което търпи и може и го прибирам в хладилника. Така пестя време през седмицата.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: *dreamer* в ср, 15 ное 2017, 11:49
Аз съм от трениращите всеки ден, в къщи, по около 40 мин., без загрявката. От както си набавих дъмбели, лост и тежести, ставам в 5.40 (от утре ще си направя алармата за в 5.30), събота и неделя в 6.00. Вечер лягам след 11, което е добре (лятото преди 12).. Много ми е малко съня, но ако спя добре, горе долу ми стига. Гледката в огледалото започва да ми харесва, чувствам се добре. Ежедневието ми не позволява време за мен, освен това за спорт и го правя, защото това е моето лично време. Чувството е като след фризьор, маникюр.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: SilverDream в чт, 16 ное 2017, 10:23
*dreamer* поздравления за отдадеността. Аз винаги правя каквото мога за да отделя време за себе си, защото все пак живота си е мой и ако не живея и за себе си - защо изобщо живея. Вчера след работа едва държах очите си отворени, в автобуса заспивах, но все пак реших, че ще ида на тренировка, която много добре ми подейства психически. Огледалото казва, че се смалявам мъничко по мъничко. Тук - там някои панталони започват да шуптят в талията. Доволна съм. Само се чудя дали да не добавя отделно един ден в седмицата за тренировка на седалището към всичко останало.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Po3u в пт, 22 юни 2018, 10:26
Аз предимно карам колело и ходя на народни танци. През пролетта/есента тичам след работа или в обедната почивка, ако съм вкъщи. Лятото не мога, много ми е топло. Затова , когато съм на работа от вкъщи, по някое време правя един спринт нагоре-надолу по стълбите (на 8 етаж живеем).
За съжаление покрай връщането на работа и пускането на малката на градина, почнах да карам много кола. :( Преди ходех пеша на работа или с колелото.
Иначе до танците ходя с колело, отделно всяка сутрин след ставане правя упражнения - по дневната програма на Фитнес у дома, готини са. Два пъти седмично, когато съм в офиса, ходя на йога в обедната почивка.
И уикендите разходки и колоездене, а в офиса не ползвам асансьора.Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: sisoni_ в пн, 25 юни 2018, 18:11
Аз спортувам, докато спят децата....


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: princess_des в нд, 09 сеп 2018, 22:04
Аз спортувам вече 6 месеца . Воля и желание се иска , за да станат нещата. Имам месечен график в който отбелязвам дните за тренировка , гледам да са по 4-5 пъти седмично . Работният ми график е 2/2 по 12 часа , веднъж в месеца имам 5 дни с 8 часови смени . Тренирам преди работа основно , сутрин , на гладно . Ставам в 07:30 ч в 8:15 съм в залата , тренирам максимум до 09:30 ч и слизам на работа . Залата ми е в сградата в която работя, което е предимство и то голямоооооо .
  Понякога умората си казва думата и като не мога да се надигна за залата , ходя като почивам , гледам да ми се случва рядко .


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Plamkata359 в вт, 25 сеп 2018, 22:20
Вкъщи не ми е много мотивиращо да тренирам. Вкъщи е по-скоро за почивка :)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: peppermint в ср, 03 окт 2018, 23:57
да се включа и аз :) преди гледах да тренирам колкото се може по-рано, но напоследак съм точно обратно (в края на деня) Последно време не бях тренирала от месеци и сега имам зверска мускулна :)


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Tedi_Veleva2 в пт, 02 ное 2018, 16:43
Спортувам само сутрин,  някакси имам доста енергия и по-лесно правя упражнения, след 12часа съм като заспала.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: princess_des в пт, 02 ное 2018, 20:32
Минавам на отчет - днес кардио 20 крос, 20 вело и 10 пътека с наклон!


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Alexa71 в вт, 13 ное 2018, 23:50
Благодаря за темата момичета :smile: Да се включа и аз.  Старая се да спазвам режим през ден, днес правих 30 минути силово и 30 минути кардио :sweat_smile:


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: s18a27 в нд, 25 ное 2018, 01:39
Аз тренирам в 20часа, директно от работа на тренировка.Бих искала да тренирам сутрин, но все не ми се получава- винаги има нещо за вършене у дома 💁


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Maroonka в нд, 25 ное 2018, 11:26
Момичета, много ви се радвам като гледам как успявате да наместите спорта в ангажираното ежедневие!  :bouquet:

За мен се оказа огромен проблем не да намеря време или място, ами липсата на енергия :(
Не знам какво ми става, но това е в последните месеци просто нямам сили да се раздвижа, дори йогата ме уморява, а ако отида в зала после съм по-скапана от преди.
За щастие не напълнях от спирането му, защото успявам да балансирам с храненето. 
Искам да си направя някакви изследвания, за да установя на какво се дължи.
Какви бихте ми препоръчали?

Преди ставах рано и ходех на групови високоинтензивни тренировки в едно студио до нас, но установих че сутринта не е моето време за спорт - спи ми се, нямам сили и после се чуствам изморена през деня, т.к работя до късно.
По принцип съм с плаващо работно време, мога да спортувам по всяко едно време на деня стига да си отделя 1-1.5ч за това, имам фитнес в офиса, имам фитнес и йога студио до нас, вкъщи имам дъмбели, пудовка, парк наблизо където тичах лятото - въобще имам всички условия за да го правя, без най-важното - енергия :(
А много ми липсва спорта, чуствах се много по-добре физически, не е като да нямам желание...Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Deziderata в нд, 25 ное 2018, 11:46
Maroonka, по колко часа спиш? Храниш ли се редовно и достатъчно? Пусни си кръвни тестове, може би ти липсват витамини и минерали.
Оправи съня и храната и всичко ще си дойде ня мястото.

На мен понякога ми се струва, че съм твърде изморена да тренирам, но го правя. И изведнъж ми се отварят някакви скрити депа, не само че тренирам качествено, но и след това съм ободрена и си върша останалите задължения.
Главата лъже. Имаме някакви скрити резерви, може би е механизъм за оцеляване. Сега обаче няма да ме гони тигър, но тялото не знае това.

Яж, спи, тренирай, и нещата ще се наместят. А, и не забравяй дни за регенерация с нещо по-леко- релаксираща йога (не Аштанга ), кросче, нещо за настроение, въже...Каквото ти е приятно.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Agent Provocateur в нд, 25 ное 2018, 15:31
Анемия?


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: Maroonka в нд, 25 ное 2018, 20:43
Да, имам анемия от години и пия епизодично желязо, защото така и не ми установиха причината за нея.

Напоследък спя поне 7-8ч на ден, храненето е достатъчно си мисля ... по-скоро искам да установя имам ли дефицит на минерали/витамини, хормони да проверя?

Другия вариант е да пробвам 'насила'- имам сили или не да тренирам, може пък движението да ми вдигне повече енергията.


Титла: Re: Кога спортувате?
Публикувано от: The Baroness в вт, 27 ное 2018, 21:26
Пусни си вит Д, Б12, желязо и феритин  :peace: Може и щитовидните хормони, даже трябва  :peace:


1