BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Илиана_М в пн, 08 май 2006, 16:18Титла: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: Илиана_М в пн, 08 май 2006, 16:18
   Педито има съмнения,че дребчо може да има фекалом :shock:  Той е изключително кърмено бебе и след захранването се запече. Дните без изхождания бяха станали 10 :ooooh: и тогава педито ни прати на детски гастроентеоролог. Въпросният "специалист" каза,че не са нужни изследвания,че ще чакаме да разберем дали терапията,която ни назначава,ще е ефективна. Само дето терапията включваше разни медикаменти с безумни странични действия, които педито каза да не давам - пък и аз нямах намерение да тъпча беб с тях. Отидохме на хомеопат -все още не знам дали лечението ни е подействало,тъй като след него дребчо се изака... но лечението беше 3 дневно, на втория и третия ден дребчо се изака самичък, но не знам дали това не се дължи на бруталните манипулации,които му правиха "специалистите" (те съвпадат с ден втори от хомеопатичното лечение)...Страшно съм объркана. Педито казва,че са нужни изследвания,за да се установи дали беб не е с фекалом :? Проблемът е,че беб е ужасно наплашен от прегледи и лекарски манипулации,а аз все се надявам хомеопатията да ни е помогнала.Но ето днес отново 3 ден без изхождане...колко да чакам? Дали е възможно хомеопатичното лечение да ни е помогнало трайно и сега просто да имаме някои друг ден без аки? Какво точно представлява фекалома и какви са признаците за наличие на такъв? 
    Дребчо е весел и спокоен, не се спира, непрекъснато пълзи,закача се и се смее. Давам му предимно разхлабващи храни и захранвам много бавно и внимателно...Но явно имаме проблем. Моля, тези,които са изживяли подобни притеснения и могат да ми дадат съвет, да го направят. Благодаря!


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: Marina M в пн, 08 май 2006, 16:42
Да ти кажа, не съм имала подобен проблем, но все си мисля, че каквото и лечение да се приложи (дали лекарства или хомеопатия) при всички положения ще отнеме време да се регулира стомахчето. Не очаквай изведнъж да започне да се изхожда редовно всеки ден. Стискам палци  :pray:


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: teta в вт, 09 май 2006, 15:10
И ние минахме през период ,в който не ходеше по голяма нужда-давах какво ли не ,но само дуфалака му помагаше.Той има меко действие и не боли коремчето от него.Ако искаш пробвай-под 1 годинка се дава една трета от пакетчето.Но все пак питай лекаря.Децата се запичат и при смяната на храната-ако е включено нещо ново в менюто им.


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: teta в вт, 09 май 2006, 15:15
Също така има адаптирани млека,които разхлабват-аконе се лъжа фризолом се казваше едната.Според мен е нормално след кърменето да ти се запече-и ние бяхме така почнахме с фризолак,но като се запече го спрях и минахме на Милумил .


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: sisy в вт, 09 май 2006, 19:07
Дъщеря ми имаше такъв траен запек. Не помня точно на колко беше-може би около 2 год. Ходихме в детската гастроентерология. Около година, ако не и повече пи Дуфалак и Координакс, по определена схема. Лекарката ни каза, ако въпреки това няколко дни не се изходи-само че за съжаление не помня колко беше максимумът, да прилагаме едни глицеринови помпички. Каза, че ги има в Гърция, и действително познати ни ги донесоха от там, мисля, че даже не беше от аптека, а от нещо като супермаркет. Ако те интересува, съм запазила опаковката, може да погледна за името.


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: shammi в вт, 09 май 2006, 19:55
Слабителния чай на Блевит също е доста добре поносим


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: nandy в пн, 12 юни 2006, 11:24
Sisi, Писала си във форума за глицеринови помпички от Гърция - би ли ми написала името им, защото моето детенце е с много упорит запек.... подута е ужасно много , боли я коремчето, пръцка, но не може да се изака. Когато й направя клизма изпражненията са твърди, черни, като дордонки. Не мога да я гледам вече как се измъчва :(


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: доктор Оги в пн, 12 юни 2006, 15:50
  Педито казва,че са нужни изследвания,за да се установи дали беб не е с фекалом

Не искам да Ви плаша, но ако педиатрите или хомеопатите не помогнат, трябва да дойдете при нас в детска хирургия "Пирогов". Има някои хирургични заболявания при децата, които са свързани с нарушена дефекация и образуване на фекаломи (буквално - "лайнян камък в дебелото черво"). Вярно е, че изследванията са нелеки (брутални), но така е по целия свят.
Тоест правят се няколко клизми, след което се вкарва контрастна материя през ануса. Ако има данни за болест, се правят и други манипулации, включително и операция.

Вероятността за това е малка, но ако нещата не се установят навреме, става още по-сложно.


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: tzura в пн, 12 юни 2006, 23:24
zdr nie imame podoben problem moje li da dade6 info kak se spravqte s polojenieto pls


Титла: Re: Съмнения за фекалом :ooooh:
Публикувано от: pak.vessela в вт, 13 юни 2006, 10:33
Как сте, MammaEli, бебчо започна ли да ака?
Ние се бяхме запекли при захранването, ужасна работа! До 10 дни не сме стигали, щото го тормозех с термометър :oops: Нямаше такова нещо като "разхлабващи" храни, всичко го запичаше, сливи, круши, тиква.... Запичаше се буквално от 2-3 лъжички твърда храна.
Изводите от нашия опит:
1. Беше ни рано за захранване (бяхме на около 5 мес.), тъй като запекът трайно беше преодолян след около 3 месеца (бебо стана на 8 мес);
2. До това време помагаше единствено оставяне само на кърма и проблемът се решаваше  ;-);
3. Краят на запечените проблеми съвпадна и с даването на лъжичка зехтин сутрин на гладно, както и с увеличаването на приема на вода. Дали зехтинът е бил от полза или просто детенце си е пораснало и чревцата му са започнали да преработват твърдата храна, трудно мога да кажа. Може би имаше значение, щото подобрението дойде доста рязко и дори изненадващо. След като не акаше по няколко дни, след 2-3 дена със зехтин - започна да ака по няколко пъти на ден :hug:;
Вие сте доста по-големи от нас тогава, но всичко си е строго индивидуално. Допускам, че е възможно коремчето на Тошко още да не може да се справи с твърдата храна. Силно се надявам да нямате каквито и да е -ломи или др. органични проблеми :pray:! Стискам палци скоро да се радвате на пълни памперси! :peace:


1