BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Сънчо в ср, 10 май 2006, 19:20Титла: Безапетитие, злоядство или какво?
Публикувано от: Сънчо в ср, 10 май 2006, 19:20
Брей, в чудо съм се видяла поне от 2 седмици. Яде все по-малко и по-малко. Като види лъжицата и извръща глава, аз я гоня из цялата къща (нещо, което не одобрявам), но като знам, че не е яла какво да правя. Постигам успехи само в оцветяването на къщата. Нарочно никога не съм настоявала да си изяде всичката манджа - колкото иска толкова, а то какво стана!
Днес например последно изяде към 100 гр. месно пюре и хляб, който явно обожава в 14 часа, от тогава сука в пет (и то за приспиване), спа 2 часа и сега не ще. Единствено мога да и набутам в устата някоя и друга бисквита. Имам чувството, че имам куче, а не бебе. Добре, че поне суче, но едва ли изяжда много.

Джипката и пусна и кръв и урина, всичко е наред. Естествено си мислим, че може да е от зъбите - двата долни избиха на 17-ти април, онзи ден видях, че се е показал един отгоре. Но колко време ще е така. Клечото ми тежеше 7220 преди 2 седмици, не беше и пораснала последния месец и беше наддала само 70 грама. Досега до 200-300 го докарваше на месец.

Ще съм ви благодарна за отговорите и съветите. Хич не знам какво да правя.Титла: Re: Безапетитие, злоядство или какво?
Публикувано от: svetlana79 в ср, 10 май 2006, 22:00
Според мен си е период това неядене и си мисля,че си е от зъбките.Едва ли,ако е гладна ще се остави така.И не си мисли,че количеството кърма,не я засища.Наистина не е редно да я мъчиш,а я остави,когато прояви желание за ядене,тогава.Предлагай,когато и дойде време за ядене и ще видиш,че малко по малко пак ще си яде както преди.


Титла: Re: Безапетитие, злоядство или какво?
Публикувано от: 3ори в ср, 10 май 2006, 22:41
Доста често около никненето на зъбите съм забелязала че има такива периоди на безапетитие. не я насилвай, защото сама виждаш, че не се получава, най-много да и остане траен навик да обръща глава при вида на лъжицата. Все пак има неща, които приема, съсредоточи се върху тях и не настоявай на всяка цена да достигнете някакво количество, ами я остави да си прецени колко и се яде. Ако не показваш пред нея колко много те впечатлява факта, че не се храни добре на този етап, може да реши да похапне за твоя изненада  :). И при нас е имало такива моменти, да видиш после какво разяждане започва, няма търпение да и стопля даже  :lol:.


Титла: Re: Безапетитие, злоядство или какво?
Публикувано от: микки в ср, 10 май 2006, 22:43
Аз имах подобни притеснения, но всичко отшумя след седмица. Дори не беше зъб,  просто... и аз не знам какво беше.


Титла: Re: Безапетитие, злоядство или какво?
Публикувано от: silvi_mar в ср, 10 май 2006, 23:19
И при нас имаше подобен период.  Даже доста дълго продължи - около 3 месеца не качваше на кг. От зъбите е най-вероятно. Не настоявай с количествата. Аз упорито не давах друго ако ми откаже ядене. Оставях го да огладнее до следващото хранене. Не съм сигурна дали е правилно, но така щях съвсем да му изпусна края. Гледах да го изморя, да излезем навън на по дълга разходка, да изразходи енаргия малко.
Бъди спокойна, всичко ще се оправи.


1