Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 окт. 2017, 10:34 ч.

Насилие м/у деца

 • 4 225
 • 49
 •   1
Отговори
 • Мнения: 13
Здравейте, пиша ви с молба за съвети как да постъпя в следната ситуация. Дъщеря ми е на 5г и ходи на ДГ, в групата й е също едно момче ( на наши "приятели"), което е изкл агресивно, лигаво и невъзпитано дете. Лично пред мен, той е обиждал детето ми, бутал я е, случвало се да я удари дори, като по-малки, при което аз веднага се намесвам и я махам от мястото, където играят, докато от страната на моите "приятели", реакцията е нула. Така се случи, че сега попаднаха и в една и съща група, не нарочно. Но дъщеря ми споделя, че продължавал да я обижда и да се държи зле. И сега мн се чудя какво точно да направя по случая? Да не говорим, че имаше една случка, когато ни бяха на гости, и те си играеха в нейната стая..., когато отивам да ги видякакво правят бяха без гащи и това "изродче" се буташе към детето ми. Естествено го ошамарих и гоизгоних от стаята при родителите му. После детето ми сподели, че това същество си бутало "..." към устата й, после тя като го избутала решил да се бута от др страна. Впоследствие, родителите му си признаха, че бил гледал xxl, по случайност и оттам ги бил научил тези неща?!!! Имам намерение да взема мерки с/у тях, и приемам съвети какво мога да направя.
Благодаря

# 1
 • Мнения: 7 114
На първо място разкарай родителите от приятелският си кръг.
Имах досег с неприятно, невъзпитано и манипулативно дете миналата година. Майката ми допадаше и аз на нея до момента в който не казах стоп на простотиите на дъщеря и. Децата ни също са 5-6 годишни и ходеха в един клас. Тази година са в съседни. Набих в главата на моето да страни от това дете. Миналият ден му казала в парка след молба да играят заведно - Не мога, мама ти е много ядосана и не ми разрешава. - изобщо не ме интересува как изглежда това в очите на другата майка.
Нея също я отстраних. Не желая подобни персони около мен. Такова познанство е отровно за детето ми  и натоварващо за мен. Не бих превърнала детето си в жертва за да си спокойна тя и да е щастливо нейното. Откакто ги разкарах, нещата са много по-спокойни.

# 2
 • Мнения: 13
Да, аз съм преустановила всякакви контакти с тях, от последната случка, когато ни бяха на гости. Но това в градината, искам да го преустановя, ако трябва съм решила и с адвокат да говоря и да вземам законови мерки.

# 3
 • Мнения: 7 114
Аз споделих с учителката, че моето има проблем с дете от класа ( без да споменавам имена ) и помолих да обърне внимание за да няма конфликти. Тя пък ми обясни, че знае и гледа да ги държи разделени. Можеш да пробваш. Адвокат не мисля, че може да ти помогне.

# 4
 • София
 • Мнения: 733
Ужас!  Shocked
Ако не можеш да я преместиш в друга група, вариантът е да ги държат разделени в градината.
Получава се. Процедирала съм и в градината, и в училище по този начин. С тази разлика, че при нас не ставаше въпрос за подобни перверзии.

# 5
 • София
 • Мнения: 10 324
Ужас наистина!  Shocked Shocked Shocked

Съветът ми е първо да говорите с директорката насаме и да я помолите да преместят детето ви в друга група. Ако няма възможност за извикате и да говорите и с госпожите, ако могат да разделят децата, т.е. през деня да нямат много контакт.

Задължително се дистанцирайте от въпросните хора. Те как реагираха на случката в проследствие?

# 6
 • Някъде на Север
 • Мнения: 4 084
Това е абсолютен шок и за мен Shocked

Аз пък мисля, че трябва да смените детската градина Peace

# 7
 • Варна
 • Мнения: 11 279
И аз бих действала в посока преместване в друга група, паралелно и разговор с учителките, ако се преместите наистина. Защото като са вътре са в различни помещения и са разделени групите, но на двора се смесват и тогава учителките и от двете групи трябва да са наясно с проблема. Плюс сериозен инструктаж на детето ви да страни усърдно от това дете. За отсвирването на родителите вече ви го казаха.

# 8
 • Мнения: 13
Благодаря за отговорите. Ние тъкмо я преместихме в тази градина, защото сменихме квартала. Не ми се ще определено да я местя постоянно. Говоря и всеки ден да стои далече от него и да не комуникира с него. Ще говоря и с госпожите и ще поискам съдействие да го държат далече от нея. За мен това дете има проблеми, които идват от семейството. Родителите му ги смятам за невменяеми и поне мога да пусна една жалба с/у тях във връзка с неадекватното поведение на малолетното им дете.
Директорката засега няма да я търся, ще пробвам с г-жите.
А неговите родители се правят на малоумни и дори смея да кажа, че едва ли не му се радват?! То това дете ще свърши доста зле ако продължава така, но това си е тяхна работа. Аз съм длъжна да осигуря на моето спокойно време в градината.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 11 279
Ако наистина положението е такова, недей жертва спокойствието на детето си и психичното му здраве с мотива "не ща да я местя постоянно". Няма ли наистина вариант поне за друга група в същата градина?

Пусни сигнал до социалните, ако родителите са наистина толкоз зле. Няма гаранция, че ще направят нещо ама може поне да ги постреснат малко.

# 10
 • Мнения: 13
Тя от един месец е в тази група. Тъкмо свикна с тези деца... Ще говоря с г-жите, и с адвокат и ще пусна жалби, където мога. Чудех се дали да информирам родителите му, че ако не вземат мерки, ще взема аз или е безмислено?

# 11
 • Мнения: 7 114
При положение, че родителите не виждат нищо лошо в поведението на детето за мен лично няма смисъл да се разправяш с тях. Отдавна разбрах, че има родители - загубена кауза. Проучи какво точно можеш да направиш ( законово ) и действай. Едва ли ще се стреснат, но поне ще ти остане удовлетворението, че си защитила детето си.
Използвай случая да обясниш на детето си, че никой няма право да го докосва и да прави с него това, което  момчето е правило. Обясни му, че е трябвало да крещи, да блъсне, да ритне, а не само да бутне насилника. Няма да разбере какво означава сексуално насилие все още, но използвай момента да му обясниш как да реагира за в бъдеще.
Успех.

# 12
 • Мнения: 13
Да. Обяснили сме и, да вика, да крещи ако нещо подобно ( да не дава Господ) има. Да тича при г-жите и т.н. Но те спели в различни понещения, ни казва тя. Може би и това да го спомена на г-жите да имат едно наум?

# 13
 • Някъде на Север
 • Мнения: 4 084
Както са ти писали- дори в различна група на двора са заедно, не си играй с психиката на детето. Сподели и говори с учителките. Да пази Господ от такива "възпитани" деца. Направо не мога да повярвам какво се случва с децата в БГ. Дете на 5г......нямам думи. Пазете си детенцето и направо я местете в друга градина. Тя споделя ли сега как минава ежедневието й там. Тормози ли я това момче? Как е минал този месец?

# 14
 • Мнения: 13
Това, което казва, че той си играе повече с момчетата и рядко се занимава с нея, но посл и бил казал, че е "грозна". Но може би не помни всичко да ми го каже... Като цяло, реагира добре на новата група, ако я виждах, че нещо наистина я тормози, нямаше да се чудя мн мн какво да правя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт