Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11
Здравейте.

   Бих искал да получа някаква информация относно опита ви с изброените (или други) болници в Турция. Става дума за поставена диагноза Лимфом. Всяка информация би ми била от полза - консултации, пътуване, престой, цени, специалисти, лечение и др.

Благодаря предварително.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 782
Здравей,

имаме опит с Анадолу Медицински център.
Голямото момче (14г.) на мъжа ми е с хемангиом от бебе, опериран тук и после проследяван там.

Първият контакт може да е директно с болницата или през представителствата им тук в България, в Пловдив и София. И в болницата и тук говорят български и езикова бариера няма, това не бива да е притеснение. Преводаческата услуга не се плаща. Включена е явно в цените.
Обикновено първо искат да видят (получат) документи за да преценят могат ли да помогнат. Могат да се пратят до офис тук в Бг и така да стигнат до болницата в Турция. 

При пътуване със самолет или автобус, болницата организира трансфер (не знам дали се плаща).
Ако пътуването е с кола, организират от страна на представителите тук "кервани" - група коли и ги води човек от екипа. В нашия случай името е Мехмедов, керваните бяха всяка неделя от Капитан Андреево. От Варна отнема около 6-7 часа, все пак зависи от престоя на границата.

Мъжът ми е доволен много. Отношение на персонала - перфектно, оборудване и компетенции на световно ниво. Часовете за преглед и резервация се правят по телефона, съвсем лесно.
Първичен и контролен преглед са около 250 турски лири.
Престой в хотела в двора на болницата - около 50 - 60 долара на човек на ден.
Мога да извадя цени от фактурите ако искаш.

# 2
  • Мнения: 11
Искрено Ви благодаря. Става дума за 55 годишен мъж с диагноза лимфом. На кръстопът сме дали да останем в България и да се лекува в УСБАЛО в ж.к Дървеница, онкологичната болница на Acibadem City Clinic на Цариградско шосе или направо в Турция. Ще съм благодарен на още информация относно цени и стъпките, които  ни предстоят.
Отново благодаря

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 782
Привет, малко неудобно ми стана - аз на ти, вие на вие ...
Ето цифри от 2015г.:
Хотел:
Двойна стая, 2 нощувки - 340 турски лири (110 Евро, по техния курс за деня тогава, фактурата е в две валути)
ЯМР 390Евро с оцветяване; в репорта пише (в сравнение с предната година еди какво си)
Консулт 100Евро

Погледнах сайта им, забелязах, че искат преведена да е медицинската документация, на английски. Не видях цени на първо четене из нета, но от приятели с други езици знам, че това е по-скъпа услуга, защото е и отговорно и специфично. В представителствата със сигурност ще могат да кажат преводачески агенции, ако не са им партньори, поне им минават през ръцете и се виждат логата.

Аз бих започнала така - с превод на документация, след като се оглеждате за лечение навън.

С поздрав
Мира

# 4
  • Мнения: 11
На Вие, на Ти - не е никакъв проблем, разбира се Simple Smile

Благодаря за информацията.

А някой има ли информация за УСБАЛО и Онкологията на City Clinic - дали лечението е същото, като терапия и медикаменти, или и тук има разлика от Турция ?

# 5
  • Мнения: 2
Здравейте, с голямо закъснение мога да дам полезна информация за Сити Клиник. Лечението е т.н. златен стандарт и не се отличава никъде по света. Различията са за сметка на оборудването за диагностика и лечение. Разбира се, в Турция то е на различно ниво и това е причина за по-добрите резултати, не само в онкологията, но и в други направления. Нивото на обслужване,диагностика и лечение в Сити Клиник е също на добро за условията ни ниво. За мен, при избора на лечебно заведение, е важно да има няколко мнения на базата на различия в диагностичните методики. Ако някой се нуждае от информация за лечение в болници Аджъбадем в Истанбул, може да ми пише на nevennedyalkov@yahoo.com

# 6
  • Мнения: 2
Личния ми опит показа че ако нямаш 10х.евро в джоба даже не трябва да се тръгва натам.
Това го научих чак, като са наложи да се плаща а това се случва преди каквото и да е действие там!
Лечение на онкологично заболяване струва между 50 и 150 хил. евро имайте го в предвид ако сте по спешност.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт