Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4
Имам малък проблем, който ме тормози от седмица насам и спрях да се храня, имам постоянно гадене и повръщане от вида на храна и не мога да сложа хапка в устата си, тежа 37 килограма и не мога да си позволя да отслабна повече. Ходих на психитър, изписаха ми Лехотан преди хранене 30 мин, и отделно антидепресант Золофт+1/2мг два пъти дневно Медориспер. Много съм отпаднала и едва пиша, бихте ли ми дали някакъв съвет?

# 1
 • София
 • Мнения: 499
Здравейте,
Това тегло на какъв ръст ? Какви са кръвните ви показатели също е много важно. Консултирате се  отново с лекар. Първо да се погрижете за тялото!!!  То е ваша ОТГОВОРНОСТ.Заслужава ли си "малкият проблем" мъките и страданията? Дали ще се разреши с вашата смърт? Явно той е само поводът, а не причината за нещата, през които минавате.  Особено ако не спазвате назначената ви лекарствена терапия или не виждате ефекта от нея. Обикновено трябва да минат поне две седмици за да почувствате благотворния ефект от лекарствата.  След като се постабилизирате  е препоръчително да започнете и психотерапия.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 2
 • Мнения: 4
Висока съм 157 см, просто всяка негативна ситуация ми влияе зле на стомаха - започва гаденето от храна и позиви за повръщане като я погледна и докато се храня. Нисък хемоглобин и левкоцити.

# 3
 • София
 • Мнения: 499
Здравейте,
От това, което пишете си мисля, че храненето за вас отдавна е дълбоко обвързано и контролирано от  емоциите. Явно е инструмент за даване и получаване на удоволствие и способ за грижа за житейските проблеми. Знам, че не е нещо, което правите нарочно или го искате. За да се справите ви е необходима психотерапия. За това няма да давам тук практически съвети, защото е безотговорно към здравето ви. Настоятелно ви съветвам да си запишете час за психотерапия  и да пробвате. Изчакайте да минат няколко сесии и тогава решете дали ви помага или не и дали това е вашият терапевт.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 4
 • Мнения: 4
Благодаря. Искам да ви попитам за медикамента Xanax - той лекува ли такива състояния или се ползва само за временно успокоение.

# 5
 • София
 • Мнения: 499
Здравейте,
Ксанакс е най-грубо казано успокоително, както и сама сте написали. Няма лекарство, което да може да излекува начините ви на отношение и взаимодействие с храненето и тялото, а това е в основата на страданието ви. Тоест лекарствата, особено ако предписани от компетентен лекар ще облекчат състоянието ви, но за да решите трайно тези неефективни взаимоотношения и взаимозависимости ще трябва да работите с психотерапевт.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 6
 • Мнения: 4
Благодаря ви за отговорите, задължително ще се насоча към психотерапия. Интересува ме в моят случай Лексотан или Ксананкс е по-подходящ? Защото в момента пия Лексотан.

# 7
 • София
 • Мнения: 499
Здравейте,
Не знам кой от двата медикамента е по-подходящ за вас,тъй като не ви познавам. За това трябва да питате психиатъра, който ви ги предписва. Смело питайте, той или тя са за това там. Така се изгражда и доверие.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт