Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 ноем. 2017, 12:52 ч.

Домашни пюрета

  • 599
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 556
Здравейте, дъщеря ми е на 5+ месеца и имам огромно желание да и приготвям сама пюретата, но ме притеснява факта, че много от зеленчуците и плодовете не са в сезон в момента, а вкъщи имам единствено домашни картофи, грах и зелен фасул като за грахта и фасула ми се струва малка.

Утре мисля да и приготвя пюре от батат, но той пак е купен от магазина не е домашен и се чудя дали да го правя или не, като предварително мисля час-два да го изкисна във вода, друго нужно ли е да правя?

Също ако може да ми кажете за авокадото, понеже искам да го въведа как се разбира че е добре узряло и кск се приготвя и пак ли така се изкисва?

# 1
  • Мнения: 1 696
Здравей!Изкисването във вода е добър метод-можеш да добавиш и капка-две ябълков оцет към водата,ако искаш.Авокадото не се изкисва.Като го натиснеш леко с пръст,трябва малко да хлътне-тогава е добре узряло-направо можеш с лъжица да си го остържеш.
Друг вариант за захранване в сезона е тиквата-възползвай се!За бобови е малко бебето...Можеш да дадеш и пащърнак-също е сезонно!:)

# 2
  • Мнения: 556
Здравей!Изкисването във вода е добър метод-можеш да добавиш и капка-две ябълков оцет към водата,ако искаш.Авокадото не се изкисва.Като го натиснеш леко с пръст,трябва малко да хлътне-тогава е добре узряло-направо можеш с лъжица да си го остържеш.
Друг вариант за захранване в сезона е тиквата-възползвай се!За бобови е малко бебето...Можеш да дадеш и пащърнак-също е сезонно!:)

Благодаря, всъщност ние вече сме захранени, аз просто искам да и разнообразя менюто и да и приготвяям домашни пюрета защото избора на пазара не е голям.
А отностно авокадото как го приготвяте?

# 3
  • Мнения: 705
Авокадото не търпи термична обработка. Добавя се намачкано към съответния плод или зеленчук.

# 4
  • Мнения: 1 696
Можеш да намачкаш авокадото заедно с банан- става вкусно. Ксто въведеш и жълтък- става и с него:)Общо взето, то е неутрален на вкус- използвай въображение и във всичко става:)

# 5
  • Мнения: 556
Благодаря ви  Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт