Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3
      Здравейте, скъпи мами, чета ви отдавна, как ви тревожи поведението, развитието на вашите деца, притеснението Ви дали са започнали да пушат, дали взимат наркотици, че имат слаби оценки в училище... всъщност винаги съм ви завиждала. Иска ми се и аз да бях минала през същите неща, моето дете да беше минало през този път, но моята история е много по-различна, много по-страшна.
      Детенцето ми е на 10 години. От много години забелязвам, че има проблем при ученето и запаметяването – трудно запомня подредбата на цифрите от 1 до 10, бърка словореда на думите, голяма трудност му е да запомни дори 2 куплета от някоя лесна детска песничка. Никога не съм му се карала за оценки, винаги съм го поощрявала да продължава да опитва. Забелязвам също, че има проблем с това как да организира дейността си в ежедневието – било то за писане на домашни, или за игра. Като казах игра, трябва да вметна и че много трудно създава някакви контакти с останалите си съученици. Така е още от детската градина. Изпитва затруднение при запомнянето на повече от 2 имена наведнъж.
      Със съпруга ми сме ходили по доста специалисти, но никой не ни дава точен отговор на въпроса ни дали детето ни няма нужда от специални образователни потребности? Преди 2 години, съпругът ми вдигна ръце от всичко това и остави тежестта върху мен, на моите плещи. Продължих да водя детето ми на консултации, но без резултат (адекватен отговор). Редно е да спомена, че от страна на съпруга ми, неговата баба е страдала от умствена изостаналост и се притеснявам, че това може да е нещо генетично. Моля Ви, споделете ми вашето мнение или опит, ако имате такъв. Не знам какво да направя, как да постъпя. Сърцето ми се къса, но често казано се замислям да оставя детето си в специален дом. Не издържам вече. Не знам колко още мога да живея така. Моля ви, кажете вашите мнения и съвети. Ще се радвам и да чуя мнението на някой, който има опит с това. Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 22:34 от bubanka

# 1
 • Мнения: 116
Говорили ли сте с логопед или психолог?

# 2
 • Мнения: 9 229
В кой град живеете? Изненадата ми е голяма, че толкова специалисти нямат отговор на въпросите ви. Явно не ви е лесно, но за да оставите дете в дом не е ли нужна диагноза?

# 3
 • Мнения: 116
В София ли живеете или в друг град?

# 4
 • Мнения: 9 229
Е, как в София да не откривате специалисти? Не е сериозно това

# 5
 • Мнения: 116
Говорили ли сте с логопед отхвърлена ли е евентуално дислексия?Случило ли се е нещо, като малък,което да го е уплашило силно?

# 6
 • Мнения: 225
При какви специалисти е водено детето? Как така няма да има диагноза, ако са толкова "зле" нещата? Ако е на 10 години, предполага се, че е в 4 клас. Какво казват учителите, ползва ли ресурсно подпомагане?
Това за дома ще го подмина, подозирам, че сте в депресия и ви минават всякакви шантави идеи. Миналата година по това време ми идваше да скоча от 8мия етаж, защото детето ми се държеше като "зеленчук", днес споделих на баща му, че го виждам да стане душата на компанията като порасне, уникален напредък има.
Търсете професионалисти, за диагностика и за терапия, вие сте опората на детето си!

# 7
 • София
 • Мнения: 773
При какви точно специалисти сте водили детето си? Какво все пак са ви казвали тези специалисти? Обучителни трудности не означава непременно умствено изоставане. Едно от местата, където бихте могли да получите точна диагноза е Детска психиатрична клиника Св. Никола. Не се плашете от "психиатрична" в наименованието.  Там се прави подробно обследване с цел да се разбере откъде идват проблемите на детето ви. Разбирам, че ви е трудно и се чувствате безпомощна, но начинът, по който започвате въпроса си, а и подхвърлянето, че се замисляте да оставите детето си в дом са меко казано неуместни, особено в този раздел.  Тук пишат много родители на деца с тежки диагнози с много сериозни проблеми, които се борят за тях от първия им дъх и никога няма да се откажат. Бихме могли да помогнем със съвети за специалисти, но дайте малко повече информация.

# 8
 • Мнения: 3
Водила съм го при най-добрите специалисти, от Пловдив сме... Искат да го диагноцират със СОП, но аз отказвам, не мога да приема, че детето ми е с аномално развитие, не можело нищо повече да се направи, освен консултации с психолог. Продължавам да го водя при добър специалист, но не издържам повече, в момента е на домашно обучение, беше подложено на изтезание от съучениците си. Не издържам повече, разберете ме, понякога си мисля, какво съм направила, за да ме накаже Бог по този начин.

# 9
 • Мнения: 116
Детето усеща вашето състояние ,усеща вашата емоция ,пред него вие трябва да сте силни ,бих Ви препоръчала да се консултирате с добър детски психолог.

# 10
 • Мнения: 116
И да ви попитам кога детето е било подложено на изтезание от другите деца и от кога състоянието му е така?

# 11
 • София
 • Мнения: 773
Какво означава най-добри специалисти? Имена? Няма диагноза СОП.  Това е събирателно понятие, зад което могат да стоят куп тотално различни проблеми. Дете със СОП означава дете, което има определени трудности в обучението, които могат да се дължат на хиляди разнородни причини. За детето ви е най-важно да има подкрепата на родителите си. То по никакъв начин не е виновно за проблемите си.  Най-добре би било вие самата да се консултирате с детски психолог, който да помогне и на вас, и на детето. Мога да ви препоръчам Жулиета Темникова или Петя Атанасова за София.

# 12
 • Мнения: 116
Съгласна с предишния коментар добър детски психолог за детето и Вас.Трябва да се успокоите,защото както Ви казах децата усещат всичко.Причините може да са много ,но вярвам ,че всичко ще се оправи.Мислете положително ,подкрепяйте детенце.

# 13
 • Мнения: 156
Аз съм ресурсен учител на деца и ученици със СОП.Бих ви посъветвала да поискате за детето ви допълнителна подкрепа,нека бъде обследван, да се направи оценка на потребностите му.Това не е клеймо, не е чума.Когато се установят нуждите му и екипът работи с него, ще има резултат.Ако се диагностицира с умствена изостаналост или дислексия ще олесните живота му като различите наистина важните за него неща,а именно развитие на социални учения и успешна интеграция,а не таблично умножение и т.н.Насочете се към специалист, може детето да няма заболяване,а просто специфично разстройство на училищните умения,когато среща затруднения това го отдалечава от съучениците му

# 14
 • Мнения: 998
Майката продължава да не казва при какъв специалист, много добър го води. И защо я е страх от психолог, както са и казали, не разбирам. И майката има нужда от психолог. Не са страшни. С най- добри чувства го казвам. И аз съм ходила

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 09:01 от laurentin

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт