Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 май 2006, 21:29 ч.

Проблеми със слуха-бебе

 • 941
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 321
Племенникът ми е на три месеца. Тези дни са му са вгледали, че не реагира на звуци от дрънкалки и подобни. Но реагира, ако му говориш-поне според майка ми. Завели са го на лекар-лекарката е пляскала с ръце, дрънкала с дрънкалки, но бебчо не си е обръщал главата. В петък ще го водят отново на преглед-на някакъв апарат. Не разбрах съвсем, пък и брат ми не ми обясни достатъчно.
Моля, кажете - нормално ли е или не на тази възраст бебето да не си обръща главата в посоката на различни звуци и, ако се окаже, че има проблем-какво ни чака?
За съжаление повече подробности за състоянието на детето не зная.

# 1
 • Мнения: 1 710
Нека първо прегледат бебчо и дано всичко е наред. Тук има мами с повече опит и предполагам, че скоро ще се включат. Но за сега мисля, че е важно да се видят резултатите - ще се  Praynig всичко да е наред.

# 2
 • Мнения: 2 543
Преди всичко - не изпадайте в паника!
Много е трудно да се установи от не-специалист дали едно толкова малко бебе чува. Възможно е бебето да чува и въпреки това да не се обръща по посоката на звука. Наистина, прекалено малко е, за да се разбере с такъв тест. Затова, задължително е да се направи специално слухово изследване. Не мога да предполагам какво точно ще е то, защото има няколко вида тествания на слуха, но при всички положения - колкото по-рано се направи - толкова по-добре. По-нататък бебето става по-осъзнато и се налага да се тества под упойка, така че - сега е моментът. А къде ще бъде изследването?
Искрено се надявам да нямате повод за притеснение. Пиши ни отново, когато изследването мине. Ако има някакъв проблем - чак тогава ще говорим. Засега ви желая успех и ще чакаме новини!  bouquet

# 3
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
Това, че не реагира на дрънкалки и подобни на 3 месеца, не е гаранция, че бебчето не чува. Ако пък майка ти е права и има реакция на глас, значи слуха си му е добре. Хубаво е, че родителите са се задействали и ще проведат изследване, специалистите, ще установят дали има проблем. Затова не се стряскайте предварително, а се въоръжете с още малко търпение. Ако има проблеми със слуха, тогава ще даваме съвети, засега стискам палци да не се налага и всичко да е наред!

# 4
 • Мнения: 1 321
Благодаря ви за отговорите.
В петък са завели бебчо на изследване. Не мога да кажа точно какво са му правили-слагали са му някакви жици /три на брой/ по главата и са го гледали на монитор. Апаратът е начертал диаграма на пет точки, които според лекаря били добре и бебето няма проблем със слуха. Показали са им проблемни диаграми и те нямали нищо общо с тяхната. Така описа брат ми процедурата. Та според лекарят всичко било наред, бебето чува и няма място за притеснение. Не успях да убедя брат ми да го заведат при още един лекар, въпреки добрия резултат. Според него и според лекарите на тази възраст трудно се установяват проблеми, евентуално такъв може да се "хване" едва, когато бебето навърши шест месеца, а до тогава те сами ще го наблюдават. Вероятно ще му направят ново изследване при навършването на тази възраст. Ами-това е.
Благодаря ви още веднъж!

# 5
 • Мнения: 2 543
Браво! Чудесни новини!  Hug

Това изследване, което са правили на бебето най-вероятно е Слухови Евокирани Потенциали. Щом не е показало някакво отклонение от нормата, няма за какво да се тревожите. Дано и занапред нма проблеми с бебчето! Всичко добро!  bouquet

# 6
 • Мнения: 997
 Много се радвам, че всичко с бебенцето е наред. Мисля, че на този етап, мнението на един специалист може би е достатъчно. Въпреки стреса, който са изживяли родителите, добре е ча са потърсили съдействие навреме и се радвам, че тяхната лекарка е положила усилия да провери.

# 7
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
Радвам се, че резултатите са добри!

Общи условия

Активация на акаунт