Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 дек. 2017, 13:02 ч.

Трапеза за Нова година

  • 29 036
  • 72
  •   2
Отговори
# 30
  • On the sea
  • Мнения: 1 488
Ние също си бяхме у дома семейно. Салатите  бяха "Снежанка" и "Капрезе". Тази година решихме да сме на морска храна - скариди и калмари. Направихме си също и малко плато от плодове, ядки. Десертът беше крем от тиква. Също и баницата с късмети.  Всичко се изяде за мое щастие.  ☺

# 31
  • София
  • Мнения: 1 248
Ето няколко снимки от мен:




# 32
  • Мнения: 14 688
Ние бяхме на ресторант, Гранд Хотел Приморец!
Менюто беше.....съжалих че не снимах ястията!
1. Реджо ди Калабрия / домати, патладжан, хрупкави салатки, червен пресен пипер, царевица, каперси, хрупкави скарди и дресинг/
2. Студено предястие - Терин от гъши дроб с конфи от стафиди и червен лук
3. Топло предястие - Филе от сьомга терияки, т.е филе от сьомга, мирин, саке, уакаме, соев сос и захар Shocked
4. Основоно ястие - Телшко Бон филе Блек ангъс от щата Небраска , бейби картофи , аспержи и сос кастелани
5. Букет от сирена и селекция подбрани мезета
6. Шоколадова екзотика - бадемово брашно, белгийски шоколад и микс от маракуя и манго
6. Феерия от сезонни плодове
7. Хрупкави ядки
8. Домашно приготвена баница с късмети
Отворен бар с алкохолни напитки

# 33
  • Мнения: 2 469
Честита Нова Година! Ето малко отчет със снимки от мен

Това беше нещо по-интересно от Коледа.
Сега от НГ:

Домашно точена баница със сирене и късмети. Цветната украса също е мое дело.Ето още няколко такива правени за подаръци от мен.



Сега софрата за НГ. Някои снимки не са с добро качество, но толкоз си мога!!!





Последната елхичка е дело на снаха ми. Капамата е в каления съд, но не съм я снимала, че не е фотогенична!!!:yum:
А това е тяхната маса за Бъдни вечер




# 34
  • Мнения: 379
Уау, просто се нарича талант. Страхотно подредени маси и украса

# 35
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 784
Огладнях направо! Браво!

# 36
  • Мнения: 19
Смятам да сготвя една голяма печена пуйка - като на thanksgiving day... Ще я напълня със зеленчуци и сос..Ммм нямам търпение..
Междудругото някоя мама ако има рецепта интересно ми е да я чуя.

# 37
  • София
  • Мнения: 1 248
Смятам да сготвя една голяма печена пуйка - като на thanksgiving day... Ще я напълня със зеленчуци и сос..Ммм нямам търпение..
Междудругото някоя мама ако има рецепта интересно ми е да я чуя.

Ето така пълня пуйката аз: Пълнена пуйка, гарнирана с кестени

# 38
  • Мнения: 190
Страхотна тема,ще ви следя,още нямам идея за трапезата

# 39
  • Мнения: 660
Руска салата  Laughing

Сега по сериозно, ние сме традиционалисти пържоли, сърми, суджуци  и мезета, туршия, руска салата, пресни салати,а тази година май ще имам и пуйка, която нямам идея как да приготвя

Пуйката на ниска температура за няколко 4аса, по час на кило горе долу, само накрая намазваш с масло и за 10 минути на грил-функция или горен реотан на пълни обороти- става мека вътре и хрупкава кожа. Ако искаш, казваш и ти обяснящам как става номера най- подробно. Все така правя големите хвъркати....

# 40
  • Мнения: 21
Интересна тема ,ще черпя идеи

# 41
  • Мнения: 379
Нека да продължи и тази година Simple Smile

# 42
  • Мнения: 110
И аз се включвам. Чудя се за идеи за Коледа и НГ. Ние сме предпочитаме традиционна маса, но пък ми омръзна почти всяка година едно и също. За Коледа може да напълня пилета или пуйка (не ям пуешко Sad )

# 43
  • Мнения: 660
И аз се включвам. Чудя се за идеи за Коледа и НГ. Ние сме предпочитаме традиционна маса, но пък ми омръзна почти всяка година едно и също. За Коледа може да напълня пилета или пуйка (не ям пуешко Sad )

Пробвала ли си с гъска? На Мен това ми е любимото хвъркато. Пуешкото като месо на парче ми идва също на последно място, но коледната пуйка, поради плънката и  начина на печене , някак си за мен  не е просто "пуешко" месо, a деликатес. Всичко е до начин на приготвяне. Иначе първата ми пуйка преди много години (около 12) беше подметкоподобна, да си призная честно. Май тогава пуйката си бях аз-поне по отношение на готвенето на голяма птица! SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 44
  • Мнения: 110
Скрит текст:
И аз се включвам. Чудя се за идеи за Коледа и НГ. Ние сме предпочитаме традиционна маса, но пък ми омръзна почти всяка година едно и също. За Коледа може да напълня пилета или пуйка (не ям пуешко Sad )

Пробвала ли си с гъска? На Мен това ми е любимото хвъркато. Пуешкото като месо на парче ми идва също на последно място, но коледната пуйка, поради плънката и  начина на печене , някак си за мен  не е просто "пуешко" месо, a деликатес. Всичко е до начин на приготвяне. Иначе първата ми пуйка преди много години (около 12) беше подметкоподобна, да си призная честно. Май тогава пуйката си бях аз-поне по отношение на готвенето на голяма птица! SatisfiedSatisfiedSatisfied
Ами пуйка не съм приготвяла, понеже определението се отнася и за мен по отношение на готвене (само десертите ми се отдават).Баба ми гледаше всякакви животни и е правила как ли не пуешкото, не ми допада. Свекърва ми прави преди две години пълнена, пак не ми хареса. И на ресторант съм опитвала, ям, но не ми е вкусна. Гъска не съм пълнила (месо съм яла, но и то не ми е сред любимите), не знам и дали ще успея да я приготвя. Пилета съм пълнила много пъти и се получават, затова се чудя дали да не заложа на сигурно.
Все пак съм отворена за предложения, ще обсъдим с ММ, той поне готви доста добре, ако може да дадеш идея с какво да се напълни. Задължително трябва да гарнирам с печени картофи, дъщеря ми е страшно злояда и искам да има нещо от което да яде.

Общи условия

Активация на акаунт