Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 дек. 2017, 19:31 ч.

Синът ми тормози всички

  • 2 399
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 72
Здравейте,в безизходица съм,моля за помощ!Синът ми е 14 годишен в момента.Имам по малка дъщеря на 7,която той непрекъснато обижда и заплашва.Удря я без причина,обижда я без причина.Прави неща и се държи нетипично за неговите години.Мен и мъжа ми също не ни зачита за нищо.Обижда ни,не го интересува нашето мнение и съвети да престане с това поведение.Неконтролируем е,незнам към коя институция да се обърна за помощ.

# 1
  • София
  • Мнения: 509
Със сигурност това негово поведение си има история и е послание към всички околни. Все още синът ви е зависим от вас, тоест вие сте отговорни, за това, което се случва с него. Баща му как отреагира в ситуациите, свързани с прояви на насилие? Питам, защото обикновено мъжете знаят как да се наложат в подобни нееднозначни ситуации. За да тръгнат нещата в някаква посока, първо синът ви трябва да разбере, че това поведение няма по никакъв начин да се толерира. Трябва да сте абсолютно категорични. След това да осъзнае, че носи отговорност и освен права има и задължения. Едва след това може да го заведете на психотерапевт, тъй като е необходимо неговото съдействие. За да се проследи от къде и как се оформило това вярване, че той винаги е сам и единственият начин да успее е чрез агресия.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 2
  • Мнения: 72
Мъжът ми е много мил и грижовен с него.Той не е истинския му баща,нито на дъщеря ми.И с двете деца се държи като със свои,учи ги да са добри.Той самият е отгледан от друг човек не от баща си.Но синът ми се държи отвратително с него.В отглеждането на децата са ми помагали моите родители.Но те винаги са били пристрастни към сина ми и дори да е вършил лоши неща са обвинявали мен не него.Можи би от там идва целият проблем според мен.

# 3
  • София
  • Мнения: 509
Здравейте,
Явно и сама се досещате какъв е проблема.
След като мъжът до вас се грижи за децата той също има права. Авторитет ли е за синът ви и той би ли го послушал?
За синът ви явно има луфт във властта и той се възползва от това да се наложи и да започне да господарува. Все още е малък и няма социалният опит за да бъде добър или справедлив господар. Явно не е много ясно кой е отговорен за него и кой е властен по-отношение на него - вие? мъжът до вас? двамата заедно? Неговите баба и дядо? Верният отговор е че вие носите отговорност, както за него така и за сестра му.  Колкото и да си голям, какъвто и опит да имаш след властта следват отговорностите, направете така, че да понесе отговорностите за своето агресивно поведение. В училище държи ли се по този начин? Ако е да и не овладее поведението си, там последствията може да са за цял живот.
 Даниела Тахирова

Общи условия

Активация на акаунт