Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 24 358
Развод без деца- трябва само да си свиркаш. Е, малко е удар по егото, малко разтурване на живота, но общо взето нищо особено.

Най-важното е да не се държиш "като разведена", като главно избягваш да мрънкаш на другите каква огромна драма, сътресение и обида са ти се случили. На мен ми беше много интересно да видя, че някои жени без деца са били като гръмнати и супер-потресени от развод и сега се чудя какво пък толкова. Един мъж толкова да ти осмисля живота, айде бе. Та така, не си разправяй много драмите, действа дистанциращо на хората.

Та така, минава си делото, движите си документите, а през това време животът си продължава.

# 16
 • София
 • Мнения: 16 019
Ако си още млада, нямаш деца, сравнително образована и амбициозна защо не помислиш да си потърсиш работа някъде извън страната? От това по-голяма промяна здраве му кажи. Пък после не се знае кое накъде.

Това предложение винаги ме е изумявало- защо да бягаш от страната, като от себе си няма как да избягаш?
Да си захвърлиш целия свят заради един мъж е глупаво. Peace

# 17
 • Мнения: X
Няма да избягам в друга държава или друг град, тук е всичко, което обичам. Наясно съм, че най-тежкото предстои - събирането на багажа от "семейното" жилище. Със самия развод няма да бързам, ще стане. Сега искам да подредя мислите си, да намеря място, което да нарека "дом" и да си стъпя на краката лека полека.

# 18
 • Мнения: 7 322
Съгласна съм със Сирен, много е забавно как всички очакват от теб да си тъжен, съсипан и да демонстрираш тежко страдание от загубата на този така ценен субект, който очевидно не те заслужава.. Peace

# 19
 • Мнения: 5 360
Единствения начин да продължиш напред е да не гледаш назад.

# 20
 • Мнения: 24 358
И багажът никаква драма не е. Събира се за ден, хем ще си направиш едно прочистване като по TLC. Аз едно време си изхвърлих половината неща още с изнасянето.

# 21
 • Мнения: 13 654
Аз не го виждам като бягство, а като ново начало.

И да, абсолютно съм съгласна с бг татко - никакви опити да си "останете приятели".

# 22
 • Мнения: 7 322
О, да - прочистването е много важно О зареждащо.
Аз изхвърлих почти всичко.
И сега е такъв кеф да купувам и правя всичко наново.
Установих, че много съм израстнала - във вкус, във “визия” и е много зареждащо да подредиш нов дом - красив и като за теб само.

# 23
 • Мнения: X
Аз не го виждам като бягство, а като ново начало.

И да, абсолютно съм съгласна с бг татко - никакви опити да си "останете приятели".
Е, той си направи устата да останем приятели. На този етап няма никакъв шанс това да се случи. Не искам да го виждам дори. Майка му ми се обади днес, утре щяла да дойде да ме види. (Тя много ме харесваше). Сигурно ще ми говори да се събираме.

# 24
 • Мнения: 13 654
О, не се притеснявай, и той скоро ще започне да вдява, че те е харесвал (разбирай, че си му била супер удобна). Репертоарът е един и същ.

# 25
 • Мнения: X
О, не се притеснявай, и той скоро ще започне да вдява, че те е харесвал (разбирай, че си му била супер удобна). Репертоарът е един и същ.
Удобна за какво?
HighSpeed, подозирам, че имаш подобна съдба. Каква ли е твоята история? Ще се радвам да споделиш на лично.

# 26
 • Мнения: 1 720
Какво има да те вижда майка му и да те придумва да не се разделяте. То синът ѝ го е взел това решение.

# 27
 • Мнения: 1 479
Това, което на мен ми направи впечатление, е използването на изрази като 'отговаря на изискванията' или 'критериите' - нещо такова беше, т.е. този мъж е гледал по списък определени неща у теб. Намерил ги е, но в момента в който нещо мъъъничко му е липсвало и край. Това не е любов.

Голямата черта още сега. Всичко лошо остави в старата година. Няма смисъл да се виждаш с майка му. Ако не можеш да откажеш среща с нея, просто като дойде тя кажи, че имаш само 30 мин, или някой да ти звънне за нещо 'спешно' по телефона. Няма как родителите да залепят нещо счупено между децата им.

За да се отърсиш по-бързо от този стрес има различни варианти: задълбаване в работа; срещи с приятелки, роднини, но без да повдигате темата за развода, съсредоточи се към неща, които искаш да постигнеш, твои мечти, желания; шопинг и разнообразяване на гардероба; запиши се на някакъв спорт - танци, тае-бо, йога или каквото ти харесва.

Млада си още, животът е пред теб. Горе главата!

# 28
 • София
 • Мнения: 3 816
Бих си спестила срещата с майка му. Какъвто ще да е, той винаги ще е неин син и тя ще го защитава, дори и подсъзнателно.
Единственият изход е ампутацията - режеш и бягаш, без да се обръщаш.

# 29
 • Мнения: 651
Аз в предната тема бях на страната на авторката. Все още "не съм на другата".
Но след вкл. на другия участник в историята, въпреки правописните грешки/на к. не отдадох значение/, за сетен път се уверих, че монетата винаги има 2 страни. И всеки представя своята. Кой крив, кой прав, ние няма как да знаем.

А пряко по темата, съм съгласна с посл. пост - късаш и бягаш. ... И не гледаш назад.

Общи условия

Активация на акаунт