Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: X
Какво Ви помогна да преодолеете развода, раздялата... разкажете Вашите истории...някъде, някой чете това, не се осмелява да пише, а единственото, от което има нужда са няколко силни думи, разбиране и малко подкрепа....

Последна редакция: пн, 01 яну 2018, 22:49 от Анонимен

# 1
# 2
 • Мнения: 852
Времето помага. Ако си запазиш достойнството и не му се молиш, обясняваш, търсиш или правиш секс с него също ще помогне да го преживееш.
В търсачката ако цъкнеш има много подобни теми, които могат да ти помогнат.
http://www.bg-mamma.com/?topic=874563
http://www.bg-mamma.com/?topic=514001
http://www.bg-mamma.com/?topic=457346

# 3
 • Варна
 • Мнения: 13 680
Ами, стискаш зъби, пренареждаш ежедневието, позатрупваш се с работа и извънработни занимания, че да не ти остава много време за мислене и самосъжаление и така. Нещата постепенно идват на място. Ако си още млада, нямаш деца, сравнително образована и амбициозна защо не помислиш да си потърсиш работа някъде извън страната? От това по-голяма промяна здраве му кажи. Пък после не се знае кое накъде.

# 4
 • Мнения: 7 325
Най-трудната ми част е да не му вдигам телефона или ако го направя - да запазя спокойствие..
Иначе - изпълнено ежедневие на макс, много работа и срещи с истински приятели.

# 5
 • Алпите
 • Мнения: 10 413
Голямо разстояние и много ангажименти. Нова любов също много помага, но пък това не зависи от теб. Трябва да е любов, а не флиртове и кратки авантюри- те само влошават ситуацията.
Аз осъзнах истинския смисъл на думата любов и това да те обичат, едва след развода . Така че се оптай да гледаш оптимистично.

# 6
 • Мнения: 7 325
Аз пък мисля, че изобщо не трябва да се хвърляш през глава в нова любов.
Да флиртуваш или се забавляваш - да.
Но да се влюбваш толкова бързо след голяма болка - може да ти изиграе само лоша шега.

# 7
 • Мнения: 608
Ameliah , окончателно ли се разделихте с твоя съпруг ? Нали беше пуснала тема , в която още го обмисляше .

# 8
 • Мнения: X
Ameliah , окончателно ли се разделихте с твоя съпруг ? Нали беше пуснала тема , в която още го обмисляше .
Sunshine_00 не съм го обмисляла. Той реши какво иска - да не бъде с мен. С лека ръка захвърли всичко, което сме градили заедно. Аз си взех сакчетата и си тръгнах. Сега ми пише, че съм му липсвала...

# 9
 • Варна
 • Мнения: 13 680
И ти да не би да му вярваш?

# 10
 • Мнения: 7 325
О, не се подхлъзвай на този стар номер..

# 11
 • Мнения: X
И ти да не би да му вярваш?
HighSpeed, земята трябва да изрине и света да обърне, за да ме накара да му повярвам отново

# 12
 • Варна
 • Мнения: 13 680
А ти къде си сега? С родителите какво стана?

# 13
 • Мнения: X
А ти къде си сега? С родителите какво стана?
В роднини съм, търся квартира. Родителите ми много тежко го приеха, но са с мен. На мен ще ми трябва още доста време да изляза от "дупката", но не преставам да си повтарям, че всичко е за добро.

# 14
 • Мнения: 1 818
Не мисля, че има универсално решение човек да се справи с подобно нещо - всеки човек чувства и преживява нещата по различен начин, обстоятелствата също са различни.

Не съм преживявал развод, но не мисля, че при липса на деца е драматично по-различно от прекратяване на дълга връзка. В този смисъл бих посъветвал да финализирате максимално бързо развода, да си върнете името, ако сте си го сменяли и да изключите напълно този човек от живота си. Имам наблюдения от приятели, които се опитват да запазват някакви приятелски отношения с бившите си съпрузи/съпруги и впечатлението ми е, че не действа никак добре това. Така че колкото по-скоро се сложи окончателно край на административната страна и стане възможно да изключите човека напълно от живота си, толкова по-лесно ще продължите напред на чисто.

Между другото се извинявам за офтопика, но видях в другата тема, че човекът също е писал и имах коментар, но нямах възможност да се включа, защото беше заключена. По мое мнение този човек Ви е много под нивото - стряскащо неграмотен, даващ обяснения от типа на "Съжалявам,че по време на празниците я сюрпрезирах...но просто така се случи(съжалявам)", което освен неграмотно, написано в стилистиката на 14 годишно хлапе е и малоумно като обяснение - как просто така се случва подобно нещо? Да не е авария на Топлофикация, че "просто да се случи", не го ли взима той това решение? Или не знае как точно го е взел, няма контрол над устата си? Какво да кажа... След 5 години връзка човек дължи малко повече от това. Аргументите за раздялата също звучаха несериозно и неискрено.

Не Ви трябва подобен червен питбул-плейбой в живота, намерете си нормален партньор, който да може да носи отговорност в една сериозна връзка и да не му се върти вселената около онази работа. С въпросния финализирайте максимално бързо всичко, напомнете му за публичното обещание, че "ще и наплатя една сума от наши купени общи неща", защото сигурно ще забрави, и ако сумата, която "наплати" е с по-малко от 4 нули, му кажете, че напълно се излага като кифладжия пред всички.

Не се поддавайте на номера да сте си приятели - това ще е едностранна връзка, в която той ще Ви използва за кошче за душевни отпадъци и чат-пат ще си прави устата за "приятелски секс" като едно време. И ще ви размотава с кухи клишета като това, че Ви бил сюрпрЕзирал, защото "просто така се е случило". Продължавайте напред, мислете за себе си, за кариерата си, за развитието си, излизайте с приятелки, скоро ще се появят нови възможности и по-подходящ мъж, с когото да преследвате мечтите си и да изградите истинско семейство! Ако е някакво успокоение това за Вас - той губи много повече от раздялата отколкото Вие и ще го осъзнае рано или късно, но няма да има вече връщане назад.

Горе главата и успех! Ако съм имал някакви съмнения, че и във Вас може да има някаква вина, след включването му в другата тема вече нямах никакви.

Общи условия

Активация на акаунт