Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 ян. 2018, 20:54 ч.

Препоръка за педиатър в Русе

 • 1 431
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 114
Здравейте,
моля за препоръка за педиатър в Русе. Терминът ми е този месец, така че ми е на дневен ред този избор.
За момента вариантите ми са д-р Татяна Итова, д-р Валентина Неделчева и д-р Шарлота Айзнер.
Лични впечатления имам само от първата, останалите са ми препоръчани. Едно от важните неща при избора ми, освен разбира се професионалната компетентност, е да мога да разчитам, че педиатърът  ще отговори на телефонно позвънява дори в извън работно време при необходимост, както и да прави домашни посещения. Трябва да избера педиатър по НЗОК, но нямам против и на платен прием, когато е необходимо, стига да мога да разчитам на него.
Открих, че има вече подобни теми, но информацията в тях е от преди няколко години, а ми е необходима актуална такава.
Благодаря на всички отзовали се!

# 1
 • Мнения: 3 579
Здравей.
Единственият педиатър в Русе, за когото знам, че прави домашни посещения и е на разположение е доц. Досев, но мненията, които съм чувала за него са противоречиви. Работи в детско отделение и на частно в извънработно време.
Можете да запишете детето при всеки един ЛЛ и да вземате направления за педиатър, те не са ограничени и никой ЛЛ не отказва.
Дъщеря си първо записах при моята ЛЛ, а за сина си избрах тази, която ми е най-близо. И двамата съм ги водила пли д-р Итова, но от няколко години предпочитам при необходимост да ги водя при педиатрите от детско - дават дежурства срещу Механото и работят с направления.

# 2
 • Мнения: 106
Това "срешу механото" къде точно е ?В болницата или отделно някъде?

# 3
 • Мнения: 3 579
Точно срещу спирката на Механотехникума има едни кабинети, май се води "Медик консулт". Минава се отстрани, покрай аптека в дъното на коридора е детския кабинет. Всеки ден има дежурни педиатри от детско отделение по график. Не ходя само при един определен, когато съм с направление, а който се случи в момента на дежурство. Ако ни викат за контролен преглед вече се съобразявам кой лекува детето. Но аз ги лекувам изключително при ЛЛ, и само в ледки случаи ги водя при педиатър. За моите деца този вариант с педиатрите от детско се оказа най-удачен - чуват и виждат това, което другите пропускат, не предписват лекарства от рекламите, а такива, които наистина действат. Това са най-добрите и опитни педиатри в Русе, за това ги препоръчвам. ЛЛ - вашия или който ви е най-близо - той да си провежда мерки и теглилки, а при боледуване - дава направление за педиатър и си водите детенце при някой от тях. Няма опашки и смесване на болни, няма безкрайно чакане, спорове за ред и подобни.

# 4
 • Мнения: 114
Ако избера ЛЛ само,а не педиатър, кой ще направи първото посещение в дома след изписването от Родилното? Мислех, че е задължително да е педиатър 🤔

# 5
 • Мнения: 3 579
За това не мога дажа. Емо беше на 4м, а кака му на 3,4г (осиновени). Може би ЛЛ издава направление за педиатър и така викате някой. Защо не попиташ твоя ЛЛ записва ли бебета и как се случва първото посещение у дома?

# 6
 • Мнения: 114
Благодаря! Ще го направя.

# 7
 • Мнения: 14 054
Ако избера ЛЛ само,а не педиатър, кой ще направи първото посещение в дома след изписването от Родилното? Мислех, че е задължително да е педиатър 🤔
Личният лекар прави първото посещение сред изписването от АГ-то.
Праща при педиатър при съмнение за проблем.
Ако искате, викнете след това и детски лекар на частно, за да сте по спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт