Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 195
 • София
 • Мнения: 6 608
Изчакай си резултатите от новите изследвания и си проведи нелечнието.
Дори и след това да се наложи биопсия, нищо съществено няма да се е променило след 3 месеца.

# 196
 • Мнения: 604
MeMyselfI,
Биопсията ще покаже най -вероятно Cin 1, няма за къде да бързаш Simple Smile
Змия е права, лекувай се

# 197
 • София
 • Мнения: 713
Mymyselfl според мен се успокой и изчакай. И аз така като теб веднага се шашнах и исках директно абразио да ми правят преди 2 дни, но после се успокоих и се лекувам. Стискам палци и при теб и при мен да се окаже инфекция Simple Smile
Левскарката каква беше причината при цитонамазка 2 група и ектопия да ти правят конизция? Не се ли изгаря или само наблюдава?
Според мен е нормално да имаш течение с кръв. В началото след операцията слагат кръвоспиращ тампон, който след това се резорбира и за това започваш да кървиш малко по-късно. Стискам палци за хубави резултати при биопсията.
За абразио на цервикалния канал хоспитализират ли или правят амбулаторно процедурата. Болезнено ли е и колко време се възстановихте?

# 198
 • Мнения: 1 330
 Тампона не се резорбира,а се изважда. Поне моят представляваше голямо парче марля,което извадиха преди да ме изпишат.
Абразио ми правиха заедно с летз под пълна упойка с 3 дневен престой в болницата. Няколко дни имах болки като при цикъл и след това се чувствах добре. Дадоха ми обаче дълъг болничен.


# 199
 • Мнения: 524
Май месец на колпоскоп излезе атипична зона на трансформация с йоднегативен участък, от микробиологията - кандида и 2-ра група цито, без препоръки за лечение, освен гъбите. Есента реших да взема мерки за раната (бяло течение и парене), посетих проф. Чакалова. Тя направи ново цито -  отново 2-ра гр., но каза, че раната не и харесва, освен това прокърви при взимане на цитонамазката. Каза, че кървяща рана е несериозно да се лекува, не е спешно, но препоръчва leep.
 Аз реших да и се доверя.
Сега треперя, да няма нещо сериозно, което двете цитонамазки са пропуснали, макар да са четени от един и същи патоанатом.
Чакам хистологията.
 

# 200
 • Пловдив
 • Мнения: 4 018
Веси, на мен ми правиха абразио на цервикалния канал преди около 20 години. Оказа се, че съм с алергия към пълната упойка, която искаха да ми сложат и в крайна сметка не ме припспаха, а ми вливаха нещо венозно. Процедурата приключи сравнително бързо и в късния след обед ме пуснаха да си ходя. Тогава бях с полип на цервикалния канал. Да чукна на дърво, мина и замина.
Нямам спомен да съм имала някакви проблеми след това.

# 201
 • Мнения: 51
Момичета, малко стана хипохондрично, но не съм от хората, дето за всичко звънят на лекаря, та да питам тук.
Днес е пети ден след конизацията, досега имах само жълтеникаво течение. Но сега започва кървенисто, като преди цикъл (по принцип ден преди идване на цикъла започва при мен леко течение).
Въпросът ми е, тъй като закъсняхме с конизацията (по принцип се прави след цикъл -4-5 чисти дни), чаках цикъла към 10-ти, а днес е 7-ми, може ли да е подранил и това течение да е от него?
Здравей и сз бях така, отидох да си взема епикризата и питах лекаря. Показах му , моята кръв даже беше черна. Исписа ми дуфастон за седем дни докато ми дойде цикъла. Каза ми че му приличало на цикъл и че не трябва да го има. Може би е по преценка всеки лекар . Успех ти желая!

# 202
 • Мнения: 133
Момичета, сигурно въпросът ми ще е глупав, но защо е несериозно кървяща при допир раничка да се лекува и защо е толкова опасно да си стои така? Аз съм с голяма, кървяща при допир раничка. Последната ми цито беше октомври - 2гр и микробиология чиста. И всички предишни цито са 2 гр. Последно д-р Димитров от Щерев нищо не ми каза за раничката, само отбеляза че имам, каза само преглед след година. А сега като чета ..... ох, вече така съм уморена от притеснения, мисли, прегледи..... в последните две години имам чувството че живота ми е спрял и са минали без да ги усетя, ей така само от такива мисли и притеснения Sad

# 203
 • Мнения: 23

Абсолютно в същата ситуация съм.
Доволна ли си от д-р Димитров, чудя се дали да не отида на контролен преглед при него
[/quote]
Веси, д-р Димитров вдъхва изключително много професионализъм и спокойствие. Той не препоръчва абразио в моя случай. Каза , че при наличие на ХПВ, това всъщност влошава нещата. Аз съм на лечение с Полижинакс и към края на месеца нова цитонамазка. Докторът каза, че ако е както преди 2С няма да има нужда от повече лечения. И контрола цм след година. Много се надявам този път да е по-добре

# 204
 • Мнения: 23
Всъщност аз и не знам дали имам хпв вирус. И Димитров не ми каза да се изследвам.

# 205
 • Мнения: 23
Абразио ми правиха преди 2 г заради 3а гр. Цитонаназка. Беше с пълна упойка. Нищо не се усеща и след процедурата няма дискомфорт. Тогава изследваха и материала , който взеха от абразиото. Но както казах според Димитров, е било излишно и даже непрепоръчително

# 206
 • Мнения: 604
Може би,аброзио не се препоръчва, защото има опасност механично да се вкара навътре вирусът?!?

# 207
 • Мнения: 83
Каква все пак е причината да не е препоръчал абразио при наличие на вируса?
Когато на мен ми взе биопсия, моят доктор, на място по преценка направи абразио и на канала (с локална упойка бях и ми обясни, че ще го направи). Как всъщност при наличието на сериозна дисплазия, без абразио може да се провери дали няма нещо и в канала?
Пък и този вирус все пак е локален и пораженията, именно, са в изменените участъци.
За канала, обаче, без абразио може само да се гадае, независимо дали преди това е взет материал от там за цитонамазка.

# 208
 • София
 • Мнения: 598
Може би зависи от групата и е по преценка кое е по-малкото зло така да се каже. Ако групата е 2 от порцио и от канал може би е по-добре да не се прави абразио. Ако групата е 3А на канала и тази група се запазва след лечение примерно 1 г., абразиото е препоръчително да кажем. Не знам - разсъждавам си.

# 209
 • Мнения: 83
Зависи от случая вероятно. Аз бях с 2-ра група и ка ин ситу.
И предполагам абразиото е било с цел допълнителна информация.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт