Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 ян. 2018, 13:58 ч.

Развод

  • 3 141
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 356
Здравейте,

Взех решение да се разведа със съпруга ми, заради негова паралелна връзка с друга жена. Всичко тръгна от там, че той един ден ми каза, че иска да се разделим. Причината - няма да описвам с подробности ситуацията, когато разбрах какво се случва зад гърба ми,беше изключително драматично изживяване и момент, в който ясно ми беше заявено, че вече не му пука за мен. Към днешна дата не живеем заедно, преди няколко месеца му събрах нещата и го изгоних.
След раздялата обаче,настъпи обрат в отношението му към мен, и особено към децата.Стана най-загрижения баща на света. Всеки ден ми пише ми съобщения, че му липсвам, че ме обича и т.н., но....продължава паралелната връзка. Също така обърна плочата и сега ми пише, че АЗ съм искала да се разделим, не той. Адски неискрено и фалшиво, дори да има доза истина, в това което ми казва - аз и грам не му вярвам вече.

Вече съм решила окончателно да се разведа с него и ми предстои разговор по темата на четири очи.Това негово поведение обаче ме обърква. Как е правилно да  действам в случая, как да реагирам на театрите, които разиграва, и да проведа разговора за развода спокойно?

# 1
  • София
  • Мнения: 508
Здравейте,
Нещата които ще ви напиша, са преживени лично от мен и поради тази причина, ги смятам за факти.
Поддържането на паралелна връзка е единствения открит   начин, да не се вдълбочаваш и да имаш независимост от основната си връзка. Ако мъжът смяташе вашата връзка за изчерпана, първо щеше да се раздели с вас и после да търси друга връзка. Замисляли ли сте се защо нещата не са случили по този начин? Голямата истина е, че подобни хора ги устройства едновременно да имат удобството и уюта на брака си и тръпката, екстремизма, пламъкът на паралелната връзка. Винаги заедно! Естествено, че като загуби едно от двете, ще предприеме действия да се "върне в релсите". Паралелната връзка също върви към задълбочаване, това е естествен процес и тогава там обикновено се прекратяват отношенията и се търси нова. В моята практика няма любовница, която да е станала съпруга в рамките на една и съща връзка Simple Smile . Съпругата също по този начин е изключително объркана, често има вина, за това, какво не е дала за да се случи връзката и отделно всички материални предикативи, които не са за подценяване. Както се казваше в един стар виц : Един мъж да бъде заедно с две жени не може, но може и двете да ги лъже.
За мен мъжът ви трябва много да се промени, със сигурност сам да прекрати паралелната си връзка и от там на татък да опитате да изградите нови взаимоотношения, за да има шанс за заедност.
Вторият капан са децата и това, "те да си имат баща". Имайте предвид, че децата не престават да имат баща след като прекратите сексуалната си връзка. Ако и двамата сте достатъчно гъвкави, ще уговорите споделено попечителство или така ще направите нещата, че децата да не са лишени от това общуване. Ако децата са му толкова важни, защо и как се е стигнало до паралелната връзка, как се обичат деца, без да се обича и уважава майка им?
Вие само може да вземете най-правилното решение, само не се съобразявайте с двете точки, по които писах, защото те са вход за манипулации и объркване. Вземете предвид всички обстоятелства, без тези две.
Лично за мен важи правилото, че е много по-добре да отгледам дете, макар и като самотна майка, отколкото да се грижа и подкрепям патологиите на някакъв мъж. Веднъж изчистени нещата от лъжи и фалш животът лека полека се затъркаля напред. Пък  и удоволствие започва да  носи.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 2
  • Мнения: 356

Поддържането на паралелна връзка е единствения открит   начин, да не се вдълбочаваш и да имаш независимост от основната си връзка. Ако мъжът смяташе вашата връзка за изчерпана, първо щеше да се раздели с вас и после да търси друга връзка. Замисляли ли сте се защо нещата не са случили по този начин?  ....

.... Ако децата са му толкова важни, защо и как се е стигнало до паралелната връзка, как се обичат деца, без да се обича и уважава майка им?

Лично за мен важи правилото, че е много по-добре да отгледам дете, макар и като самотна майка, отколкото да се грижа и подкрепям патологиите на някакъв мъж. Веднъж изчистени нещата от лъжи и фалш животът лека полека се затъркаля напред. Пък  и удоволствие започва да  носи.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Здравейте отново,


Подозирам,че под силното влияние на другата жена,вероятно доста го е натиснала, е събрал смелост да ми каже,че иска да се разделим. С доводите, че връзката ни е изчерпана, нямало какво да си кажем вече и прочее. Само че, той в онзи момент е смятал, че вече си е "постлал" добре с любовницата, тъй като отношенията им са били от около 2 години преди аз да разбера. Всичко това на фона на много добър интимен живот, който сме имали, и на фона на новоизградено почти семейство с другата.......Дали тя се е отдръпнала в някаква степен и това да е породило у него желание да се съберем отново, ми е трудно да кажа.Факт е,че още се движат заедно.

Отново под влияние на емоциите извън семейството,по отношение на децата, особено през последната година, беше се променил много.Никакво,ама никакво внимание, все го дразнят, все се заяжда.Изведнъж сега се сети,че има деца.Купува им скъпи подаръци,на ресторанти ги води,разходки извън града и така. Опитва се да си изчисти съвестта чрез тях, или ? За осъзнаване,не мисля че се е осъзнал.

Категорична съм за развода.Ако искаше отново да сме истинско семейство, щеше да прекрати отношенията си с другата, а това не се случи. На моменти дори се замислям, че нещо не е наред с психиката този човек.Да води двойнствен живот толкова време,как се постига такова майсторство в лицемерие и лъжи просто не мога да си обясня.

Сега имам нужда от душевно спокойствие, за да мога да застана срещу него и да проведа финалния разговор без да се нервирам от сценките, които разиграва.

# 3
  • София
  • Мнения: 508
Мда,
Гледайте на нещата, които споделям като на "котви", тоест това са базови механизми и правила, които да прилагате към вашите взаимоотношения, така че да се подредите и структурирате. Това е най-трудното - човек да мине отвъд колебанието, съмнението, неразбирането, да разбере какво точно иска и да действа.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт