Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 95
Няма ли начин да се диагностицира по някакъв начин извънматочната бременност преди спукването на тръбата.

# 16
 • София
 • Мнения: 6 442
има, с недобре нарастване на ЧХГ или високо ЧХГ но липса на бременност в матката.
Въобще не е сигурно, че ще се стигне до спукване на тръбата.
Може чхг само да падне и пак да е извънматочна.

Много биохимични може да са извънматочни.
Така или иначе докато не се види нещо със сигурност, няма как да се знае.

Общото правило е, ако ЧХГ надхвърли 1000 и плоден сак в матката не се вижда с хубав Вагинален апарат, то се предполага извънматочна (а и ако ЧХГ не се удвоява, но все пак расте). Прави се лапаро и се установява на 100%

# 17
 • Мнения: 3 023
[Мина прегледа. Бременност не вижда. Варианти остават или извънматочна или да е имало нещо и да съм го изгубила. Сега ще чакам кръвните. Каза ако почувствам силна болка да тичам в отделението.


Има вариант и да е още рано да се види нещо, ако си бременна, тъй като обикновено трябва да се изчакат поне 10 дни закъснение, т.е. поне 25 дни след овулацията. Като излезе ЧХГ-то, ако е положителен, според мен ще трябва да го повториш след 2 дни за да се види дали расте или намалява.

# 18
 • Мнения: 95
Ами ще се види. Възможните дати за забременяване са 28.12 и 01.01 дали наистина има шанс да не се види нищо

# 19
 • Мнения: 2 033
Да, възможно е за момента да не се вижда. Но не  се тревожи. Резултатите от ЧХГ-то ще покажат какво се случва....

# 20
 • Мнения: 51
Момичета откриха ми поликистоза на яйчниците и лекаря ми каза, че нямам овулация. Опитваме от 9 месеца, но нищо. Изписа ми да пия иногинол декември месец и ми каза януари да си пусна хормонални изследвания, назначи ми ги една ендокриноложка. Направих ги отидох при него, той погледна листа и каза:
Да, ами ела след три месеца.
Пореден лекар, който дори не искаше да му припомня коя съм и защо съм дошла. Самият той ми каза след това да дойда при него, за да има повече яснота по въпроса с лечението ми. Както и да и отписах го и него и продължавам да търся някой, на който му се работи. Една колежка ми препоръча д-р Иво Тодоров собственик на клиника Братя Тодорови. Преди години не успяла да забременее дълго време и посетила много лекари, които я уверявали, че и няма нищо и едва, когато си записала час при него той видял, че има преплетени тръби, през които спермотозоидите не могли да достигнат до там където трябва и чрез успешна операция сега има дете на 5 годинки. Както и да е аз също си записах час при него първият свободен беше за 20 февруари, но не работи със здравна каса. Пиша ви го, защото може и някоя от вас да се нуждае от лъч надежда за добър гиниколог като мен.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 19:26 от Тереза Рангелова

# 21
 • Мнения: 180
Момичета,здравейте,изчетох какво ли не,но не намерих твърд и точен отговор на, това което ме тормози!Възможно е въпроса да е глупав ,но в такъв случай и изучените ,които го твърдят също ще са (докторите).Предварително ще помоля без нападки достатъчно преживях и продължавам...
Може ли киста да даде положителен тест за бременност,уринен и кръвен?Също така,ако това е възможно колко време след премахването и това отчитане на тестовете е вярно?Много ще съм ви благодарна ,някой да се е сблъсквал с подобни проблеми и да даде малко яснота...Ако темата не е на място моля да бъде прехвърлена.Благодаря!

# 22
 • Мнения: 4 461
ЧХГ се отделя ако има оплодена и загнездена в матката яйцеклетка.
Няма как киста да даде положителен тест.

# 23
 • Мнения: 180
ЧХГ се отделя ако има оплодена и загнездена в матката яйцеклетка.
Няма как киста да даде положителен тест.
И аз така мисля ,нооо до последно имах положителни тестове,чхг стигна до 96.34 там където лежах казаха така,в матката няма нищо,но имаш киста, която растеше,въпреки моите убеждения ,че има Б те казаха така ,тестовете на чхг се влияели от кистата ,уринния също ,вече съм с лапароскопия ,не искаха да ме пуснат от болницата вчера реших да направя отново тест ,защото не ме убедиха в това,което казват отново е положителен ,много съм притеснена...

# 24
 • Велико Търново
 • Мнения: 99
Колко е резултата към днешна дата

# 25
 • Мнения: 297
Nadiny, не смятам, че кистата има отношение към бременността. При стойности под 1000 няма как да бъде видяно нещо в матката. Друг е въпросът дали бременността действително е в матката и дали се развива правилно, но от една единствена стойност нс чхг няма и как да се разбере. На колко дни закъснение е отчетана стойност 94?

# 26
 • Мнения: 180
Не е единствена има предистория в която се покачваше,къде се удвояваше къде не ,но се покачваше
Хронология на моите тестове  чхг:
                          Резултати

30 .12.2018г   5.90
03.01.2018г.  19.38
05.01.2018г.  38.39
12.01.2018г.  47.24
14.01.2018г.   81.47
Последното е 96.34 в деня на операцията т.е на 16.01

# 27
 • Мнения: 4 461
В начална бременност, за да се види нещо на ехограф, чхг трябва да е около 1000.

"След овулацията върху яйчника има малка раничка, която много бързо се затваря. Под влиянието на хормона LH, който е в голямо количество, много бързо се преобразува и яйчниковия фоликул. Разпуканите му стени спадат, а развиващите се по това време капиляри обилно го кръвоснябдяват. Фоликулът нараства и се превръща в истинска жлеза, наречена поради пигментирането й в жълто - жълто тяло. Жълтото тяло произвежда естрогени и голямо количество прогестерон. Нeговата роля е да подготвя лигавицата на матката за задържането и развитието на яйцето.

 

 

Възможности:

• Ако яйцеклетката бъде оплодена и започне бременност, жълтото тяло продължава да се развива в продължение на 3 месеца и отделя все повече прогестерон, за да осигури износването на плода. След този период плацентата заменя жълтото тяло...."


Те какво са очаквали да видят при чхг 94?!

И от какво са те оперирали въобще?!

# 28
 • София
 • Мнения: 6 442
При тези стойности бременност е имало 100%, но или е биохимична или извънматочна.
Няма как някой да ти каже на тези стойности, че не си бременна защото не се вижда нищо, ами нормално е да не се вижда нищо.

А това, че били положителни тестовете заради киста е пълно безумие. А кистата сигурно е била жълтото тяло!!
Дано поне лапароскопията да са я направили добре, а не също толкова безумно.
Не знам кой лекар ти в говорил тия неща, но съм повече от потресена.

Днес теста ти е положителен заради това, че имаш още чхг.
Но ще трябва да пуснеш, защото ако расте и се окаже извънматочна не е ок. Дано поне на тази лапароскопия са ти проверили тръбите. Можеш да попиташ дали са ги огледали поне!!

# 29
 • Мнения: 36
Аз мисля, Че си е бременност .  Thinking
Моята ТОЧИЦА я видяха на ехограф след ЧХГ над 500. Направих ЧХГ, Което беше 433.неко си и 10дни след това бях на ехограф и се видя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт