Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ян. 2018, 21:25 ч.

Пирог "Жираф"

  • 6 842
  • 40
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 259
Здравейте! Наскоро попаднах на тази рецепта и реших да опитам да я приготвя. Стори ми се интересна, а и е по-различна. Направих я и като за първи опит се получи повече от добре (беше одобрен от всички). Реших да споделя с вас рецептата.

Необходимите продукти за тестото са:

200 г масло
175 г захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.л. хлебна сода
2 с.л. какао

За плънката:

200 г извара
300 г заквасена сметана
1 пакетче ванилена захар
175 г захар
2 бр. яйца
3 с.л. нишесте

Мекото масло се разбива със захарта. Добавя се яйцето, а след това и брашното, смесено и пресято със содата и какаото. Омесва се и се прибира в хладилника за 30 минути.
С тел се разбиват всички продукти за плънката.  
Тестото се разделя на 2 неравни части. По-голямата се разточва и се облепва по дъното и целия борд на разглобяема форма за торта с диаметър 22 см, като на дъното й е сложена хартия за печене. Върху тестото се изсипва плънката. От останалото тесто се оформят топчета и се пускат в плънката в произволен ред.  

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 1 час.



Изважда се от формата, след като е напълно изстинал.



източник: edimdoma.ru

# 1
  • София
  • Мнения: 1 878
Това ще се пробва!

# 2
  • София
  • Мнения: 1 259
Ще се радвам, ако има някой, който е направил сладкиша! Оказа се по-лесен отколкото предполагах, а е и чудесен начин да подлъжете децата си с извара. Успех!

# 3
  • Nitra, Slovakia
  • Мнения: 879
Интересна рецепта, ще я пробвам уикенда Simple Smile

# 4
  • Мнения: 4 537
И на мен ми харесва рецептата и ще я пробвам.
НО, имам питане 2 1/2 ч.ч. Брашно, колко грама да е? Все пак чаените чаши за различни. Благодаря предварително за отговора.

# 5
  • Мнения: 4 995
И мен ме заинтригува рецептата. Има нещо общо с чийзкейк.

Не знам само дали няма да му е малко множко 1 час при 180 градуса.

Ще я изпробвам!

# 6
  • Сливен
  • Мнения: 275
Аз съм правила по тази рецепта - http://passionscooking.blogspot.bg/2010/12/blog-post_5835.html, но като я сравних е същата, така че мога и аз да кажа че сладкиша е мноого сполучлив. Препоръчвам ако харесвате печен чийзкейк.

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 175
този сладкиш е много популярен в Германия покрай руснаците, които живеят тук.
има го даже като готова смеска.

по принцип парченцата тесто остават отгоре. може това тесто да се разточи внимателно и да се изрежат фигурки и да се декорира сладкиша.

ползва се течна сметана. ако се разбие течната сметана и се прибави внимателно към изварата с яйцата и сладкишът става уникално пухкав.
изварата е много гладка, почти като цедено кисело мляко.

като видях рецептата и ми се дояде, ходих да взимам извара  Joy

# 8
  • Мнения: 4 537
Алана, благодаря ти за линка. Тук количеството брашно е дадено в грамаж.

# 9
  • Мнения: 5 216
Благодаря за рецептата. Ще я пробвам при първа възможност.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 883
Прекрасно изглежда! Благодаря за рецептата! И аз май ще го пробвам. Детето е злоядо, но ние с бабата - не сме. Grin Ще пробвам парченцата тесто в пълнежа да ги сложа под някакви форми - дано й стане интересно на дребосъчка и да похапне.

# 11
  • След завоя в дясно
  • Мнения: 947
А дали може изварата да се замени например с маскапоне?

# 12
  • София
  • Мнения: 41 216
Благодарности за споделената рецепта - ще се пробва Simple Smile
Хахаха правя кекс зебра, сега и чийзкейк жираф Simple Smile Други животноподобни рецепти за сладкиши някой да знае Simple Smile

# 13
  • Мнения: 7 178
Изглежда страхотно. Тъкмо си мислех какво да забъркам утре та да има за училище детето в петък. За жалост извара нямаме. Може ли да се замести с нещо?

# 14
  • Мнения: 5 216
А дали може изварата да се замени например с маскапоне?
+1
или рикота?

Общи условия

Активация на акаунт