Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 980
Здравейте.

Много съм притеснена за сина ми, който е на 3години. Миналата година на 30.10 му премахнахме третата сливица. Консултирали сме се с 3 УНГ в Пловдив. Всички казваха, че сливиците му са огромни и решихме да извадим третата с надеждата, че другите две ще се свият. Да но вече трети месец няма никаква промяна при тях. Още повече-детето целият декември беше болно. Разболя се, водих го на лекар, казаха, че е просто червено гърло и ще мине без антибиотици, но не стана. След 2 седмици лечение, образува налепи по сливиците и започнахме антибиотик. Оздравя, пуснах го на градина, ходи 1 седмица и пак червено гърло. Пак на лекар и уж пак нищо сериозно, но започна много да кашля пак го заведох на лекар и казаха-гърлото е по-зле не се оправя и пак антибиотик. Същата вечер детето каза, че го боли ухо. УНГ смени антибиотика заради отита. Излекувахме го и докторът изписа някакви хочеопатични капки уж за свиване на сливиците, но от неделя малкият пак е болен и пак гърло и зачервени уши и пак антибиотик.

Изобщо не виждам как ще се свият тези сливици след като детето е постоянно болно. Докторът, който извади третата сливица миналата година каза, че ако до 6 месеца не се свият другите две ще трябва да извадим и тях. Вече донякъде ме е яд, че не ги извадихме наведнъж, та сега сигурно ще трябва пак да го оперират.

Кажете ми има ли майки на толкова малки деца, на които са извадили и трите сливици? Има ли някакъв друг начин да се спрат непрестанните боледувания и най-вече отитите?

# 1
  • Мнения: 611
Има. Спрете го за малко от градина, моята щерка като ходи е вечно болна, спре ли нищо и няма.  Имунотрофина ползвали ли сте ?

# 2
  • Мнения: 1 980
От 20.12 не е ходил на градина, но пак се разболя. Само Имунотрофин не сме ползвали, защото никой лекар не ни го е изписвал. Утре сме на консултация с пореден УНГ и ще питам дали мога да давам. Друго, което ми казаха за сливици е Грануфорин. Ще питам и за негои другия път като се разболее направо ще го почвам, защото сме се видели в чудо.

# 3
  • Мнения: 296
Не му вадете сливиците, при тръгване на ДГ всяко дете боледува известен период.  Ще се оправят нещата. Слизиците са орган, който си има своята функция. Щом природата го е създала, така трябва и да бъде.

# 4
  • Мнения: 1 980
Знам, че не е добре да се махат без нужда, но с тези непрекъснати ангини и антибиотици не знам до кога ще можем да продължаваме. Всеки път като е с гърло трябва да приема антибиотик. При вашето дете свиха ли се сливиците? Моето дори не може да си затвори устата и става още по-зле. Всички инфекции му се лепят. Заради това не могат и да се свият. Какво лечение сте прилагали вие?

# 5
  • Мнения: 2 875
Диди, гледам че и друга мама е пуснала същата тема. Ако искаш да се обедините за инфо...? http://m.bg-mamma.com/?topic=1016516

А, на набора да пожелая бързо оздравяване! (И ние сме с кашлици от декември... Всичко идва от г(р)адината...)

# 6
  • Мнения: 1 980
Мерси. Ясно ми е че всичко идва от градината, но искам да знам и дали изобщо някога ще има край този ад, защото както е тръгнало...

# 7
  • Мнения: 296
Този ад ще приключи в един момент и ще стане здраво дете, както когато е било  бебе и не е ходило на градина. Дайте му още малко време, и не му правете още един огромен стрес, какъвто е ваденето на сливици. Това е правилното според мен. Купете инхалатор, полезна вещ, когато всички са болни. Има и детски на пазара.

# 8
  • Мнения: 611
Разбира се, че ще има. То погледнете какво болно време- ту много топло, ту много студено, на всичкото отгоре грип. Ще порасне и ще го израсте. Ние сме ходили на ясла близо година и половина. Там не боледувахме толкова често и си мислех че сега като е на градина ще е пушка...да бе да, не спират тези сополи. Сега горе долу съм я позакрепила, да чукам на дърво, май уцелих правилната схема- Инфлуцид 3х1; Омега три мастни киселини 3х1 и винатмин ц. Като я усетя, че става по- зле увеличавам приема на инфлуцид. Но пък тази хрема....
Преди и ние бяхме много често на АБ и мисля че не правилно ни ги изписваха и тя стана резистентна към някои. Преди да ви изпишат АБ винаги искайте антибиограма, защото за грип примерно АБ не помага, напротив и от там нещата се влошават, като не се лекуват правилно.

# 9
  • Мнения: 1 980
Бела, мерси за съветите. Ще опитаме и с твоята схема. Всеки път като идем на лекар и кажат гърло чакаме до последно и взимаме антибиотик само при налепи на сливиците или влошаване на състоянието. Никога не започваме направо с антибиотици. Ще правим и антибоограми вече.

Общи условия

Активация на акаунт