Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 фев. 2018, 12:56 ч.

Графики на БТ - коментари

  • 29 682
  • 320
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 25 663
 
Hug  Добре дошли в новата тема
Пожелавам успех на всички!  Hug

  

Старата тема


       Метод на Базалната Температура /БТ/

 


Базална Температура – термин от Метода на Базалната Температура
/ Метод за определяне на О. чрез стойностите на Т. на тялото през МЦ на жената/
- това е най-ниската температура на тялото измерена рано сутрин, в покой, веднага след сън


За графиките на Овулационния Календар на Зачатие:  Как се създава лентичка с графиката в подписа?

Влизате в Профила си в Овулационния календар на Зачатие

1. За да си направите лентичка, първо се уверете, че сте маркирали в профила си, че позволявате графиките Ви да бъдат видими за другите потребители. В противен случай линкът към Вашата графика ще води до съобщение за грешка.

2.Отидете в ляво и от навигационнотo меню изберете линка "лентички". Ще ви се отвори галерията с лентички, с които разполага календара. Изберете своята лентичка, като кликнете с мишката върху нея.

3.Ще ви се зареди нова страница, на която ще е изобразена избраната от Вас лентичка, а под нея в текстово поле календара ще ви генерира код, който трябва да копирате и поставите в подписа (сигнатурата) на форумите, които посещавате. Така Вашата графика ще може да бъде разгледана от другите участници във форума




 и още календари:  
 




ПП. Моля, ограничавайте се само с коментари по темата  
 

# 1
  • Мнения: 3 464
Да кажа само, че бях на преглед, не ме гледа на УЗ, но ми каза че няма задържан със сигурност, защото естрадиола щеше да е много по-висок. Очакваме ранна овулация или от напрежение покрай предстоящата процедура е скокнал пролактина и с него ЛХ-то. Но все пак не е драстична разлика и тъй като е нямало проблем до сега, го приемаме за инцидент.

И все пак в сряда съм при личният гинеколог, ще ми взима намазки и подобни, преди процедурата, ще го помоля да надникне к'во става  Mr. Green Mr. Green

Държа ниска базална, леко ме придърпва яйчника, залагам на по-ранна овулация  Crossing Arms ooooh!

# 2
  • Мнения: 464
Записвам се в новата групичка. Благодаря Денис.
И имам питанка,http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=kamache графиката ми дали съвпада с тестовете за О.. защото 3 месец имам по два + теста два дни подред. И се чудя дали това е добре?

# 3
  • Мнения: 44
Благодаря ти Денис! Прегледа ми е сигурно записан за 07.02, когато ми е 10 ден от цикъла. Ще пиша какво е казал доктора. Още веднъж ти благодаря за отзивчивостта ти и помощта!🙂

# 4
  • София
  • Мнения: 236
Привет в новата тема! Да ни е на късмет на всички  Hug

Денис, може ли мнението ти - припомням: предния месец 30 мц, засякохме два + О. теста (16 и 21 ден), недостатъчно покачване на БТ, най-вероятно не е имало О. На 4ти ден от новия МЦ:
LH – 19.95 (2.4 – 12.6 ФФ)
FSH – 7.18 (3.5 – 12.5 ФФ)
Estradiol – 208.80 (46 – 607 ФФ), съмнение за ЗФ или киста. На 7ми ден преглед - нищо, всичко било наред, няма кисти, но и фоликули не се видяха или поне не каза АГ-то. На 10ти ден тест за 0. +, но най-вероятно LH още е падало...

Днес, 15ти ден преглед - според лекарката (друга), имам съмнение за пкя, но определено ме претупа, каза че тестовете и БТ не показват нищо и т.н., но пък реагира на завишения LH, за разлика от предишния АГ, според който стойността била нормална за 4ти ден.... Каза че единия яйчник е ок, а в другия има множество малки фоликули без доминантен. Иска да ме види след 7 дни, но едва ли не беше убедена, че вече съм с диагноза. Това, което ме притеснява е следното - моят цикъл е около 34 дни и според мен е нормално още да нямам доминантен фоликул. И друго - мога да разчета дори лаишки снимката на яйчниците (ще я кача) - от това което изчетох в нета, яйчникът ми е съвсем нормален за ФФ фаза, с под 10 фоликула (аз преброих около 7). Видях снимки на яйчници с пкя и там е доста по-различна картинката и броя на фоликулите. Чудя се другата седмица да ходя ли пак при нея, да сменям ли трети път лекаря, да не ходя ли изобщо и да не го мисля поне малко...? Права ли съм за броя на фоликулите и че за моя цикъл е рано за доминантен? Графиката ми е в подписа.....

Скрит текст:

# 5
  • Мнения: 3 464
Яйчника си изглежда кистозен както и да го погледнеш, фсх-то е високо, графиката и тя прилича на такава с поликистоза. Имаш ли проблем с теглото?

# 6
  • София
  • Мнения: 25 663
Записвам се в новата групичка. Благодаря Денис.
И имам питанка,
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=kamache
графиката ми дали съвпада с тестовете за О.. защото 3 месец имам по два + теста два дни подред. И се чудя дали това е добре?
О. ако е била на 21 ден от МЦ - съвпада с графиката, ЛФ е 13 дни - добре е.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 106
И аз се записвам с благодарности за новата тема!

# 8
  • София
  • Мнения: 236
Яйчника си изглежда кистозен както и да го погледнеш, фсх-то е високо, графиката и тя прилича на такава с поликистоза. Имаш ли проблем с теглото?

Ех, значи само се надявах...Не, никога не съм имала пкя, киста веднъж преди 2 г., оправи се с оргаметрил. Имам две бременности (едната кухо яйце), станали на 3-4 МЦ, редовна овулация (преди). Април м.г. спрях противозачатъчните, 3 месеца нормални мц, след което 34-38-36 дни, едва последния цикъл 30 дни... Явно, че е хормонално, от този МЦ  пия NAC, аргинин, изонитол, омега 3, коQ10, ВМИ, вит. Е, дано помогнат малко...
Явно дори след раждане може да се получи пкя и явно е от някакво хормонално нарушение.... Благодаря, значи пак ще ходя на преглед другата седмица и така...

# 9
  • София
  • Мнения: 25 663
Привет в новата тема! Да ни е на късмет на всички  Hug

Скрит текст:
Денис, може ли мнението ти - припомням: предния месец 30 мц, засякохме два + О. теста (16 и 21 ден), недостатъчно покачване на БТ, най-вероятно не е имало О. На 4ти ден от новия МЦ:
LH – 19.95 (2.4 – 12.6 ФФ)
FSH – 7.18 (3.5 – 12.5 ФФ)
Estradiol – 208.80 (46 – 607 ФФ), съмнение за ЗФ или киста. На 7ми ден преглед - нищо, всичко било наред, няма кисти, но и фоликули не се видяха или поне не каза АГ-то. На 10ти ден тест за 0. +, но най-вероятно LH още е падало...

Днес, 15ти ден преглед - според лекарката (друга), имам съмнение за пкя, но определено ме претупа, каза че тестовете и БТ не показват нищо и т.н., но пък реагира на завишения LH, за разлика от предишния АГ, според който стойността била нормална за 4ти ден.... Каза че единия яйчник е ок, а в другия има множество малки фоликули без доминантен. Иска да ме види след 7 дни, но едва ли не беше убедена, че вече съм с диагноза. Това, което ме притеснява е следното - моят цикъл е около 34 дни и според мен е нормално още да нямам доминантен фоликул. И друго - мога да разчета дори лаишки снимката на яйчниците (ще я кача) - от това което изчетох в нета, яйчникът ми е съвсем нормален за ФФ фаза, с под 10 фоликула (аз преброих около 7). Видях снимки на яйчници с пкя и там е доста по-различна картинката и броя на фоликулите. Чудя се другата седмица да ходя ли пак при нея, да сменям ли трети път лекаря, да не ходя ли изобщо и да не го мисля поне малко...? Права ли съм за броя на фоликулите и че за моя цикъл е рано за доминантен? Графиката ми е в подписа.....

Скрит текст:
Да, имаш ПКЯ и при този случай, може да има О., може и да няма.
Не бъркай антрални фоликули / на 2-3 ден от МЦ/ с ПКЯ, при която фоликулите са много по-големи.
Дали ще ти поставят диагноза или не,  не е толкова важно при очевидните факти. По-добре търси причината за тази ПКЯ - трябва да се изследват всички хормони и да се открие първопричината... и да се лекува. А това повлиява положително функцията на яйчниците и ПКистозата.
Отиди още веднъж при тази лекарка и ако не ти назначи изследвания, а директно терапия - ОК. или Прогестин, по-добре я смени.

ПКЯ не е пречка за зачеване - просто при нея, О. може да настъпва пред 3-6-9 МЦ, например

# 10
  • София
  • Мнения: 236
Привет в новата тема! Да ни е на късмет на всички  Hug

Скрит текст:
Денис, може ли мнението ти - припомням: предния месец 30 мц, засякохме два + О. теста (16 и 21 ден), недостатъчно покачване на БТ, най-вероятно не е имало О. На 4ти ден от новия МЦ:
LH – 19.95 (2.4 – 12.6 ФФ)
FSH – 7.18 (3.5 – 12.5 ФФ)
Estradiol – 208.80 (46 – 607 ФФ), съмнение за ЗФ или киста. На 7ми ден преглед - нищо, всичко било наред, няма кисти, но и фоликули не се видяха или поне не каза АГ-то. На 10ти ден тест за 0. +, но най-вероятно LH още е падало...

Днес, 15ти ден преглед - според лекарката (друга), имам съмнение за пкя, но определено ме претупа, каза че тестовете и БТ не показват нищо и т.н., но пък реагира на завишения LH, за разлика от предишния АГ, според който стойността била нормална за 4ти ден.... Каза че единия яйчник е ок, а в другия има множество малки фоликули без доминантен. Иска да ме види след 7 дни, но едва ли не беше убедена, че вече съм с диагноза. Това, което ме притеснява е следното - моят цикъл е около 34 дни и според мен е нормално още да нямам доминантен фоликул. И друго - мога да разчета дори лаишки снимката на яйчниците (ще я кача) - от това което изчетох в нета, яйчникът ми е съвсем нормален за ФФ фаза, с под 10 фоликула (аз преброих около 7). Видях снимки на яйчници с пкя и там е доста по-различна картинката и броя на фоликулите. Чудя се другата седмица да ходя ли пак при нея, да сменям ли трети път лекаря, да не ходя ли изобщо и да не го мисля поне малко...? Права ли съм за броя на фоликулите и че за моя цикъл е рано за доминантен? Графиката ми е в подписа.....

Скрит текст:
Да, имаш ПКЯ и при този случай, може да има О., може и да няма.
Не бъркай антрални фоликули / на 2-3 ден от МЦ/ с ПКЯ, при която фоликулите са много по-големи.
Дали ще ти поставят диагноза или не,  не е толкова важно при очевидните факти. По-добре търси причината за тази ПКЯ - трябва да се изследват всички хормони и да се открие първопричината... и да се лекува. А това повлиява положително функцията на яйчниците и ПКистозата.
Отиди още веднъж при тази лекарка и ако не ти назначи изследвания, а директно терапия - ОК. или Прогестин, по-добре я смени.

ПКЯ не е пречка за зачеване - просто при нея, О. може да настъпва пред 3-6-9 МЦ, например

Много ти благодаря, Денис!

# 11
  • Мнения: 3 464
И аз имах такива 1-2 цикъла......бях се изтървала да ям каквото сваря/вкл най-големите боклуци/, спрях да тренирам и само работа и нерви.......и яйчниците цъфнаха..........какво да ти кажа, в днешно време да се опази ендокринната система да работи е много трудно и става с много воля. Храната ние  боклук, живота ни е пълен с нерви и предизвикателства и те така....

Най-лесният начин да се "оправи" ПКЯ е със спорт и мнго здравословен режим, който изключва рафинирани храни и полуфабрикати.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 16:01 от bubanka

# 12
  • София
  • Мнения: 236
И аз имах такива 1-2 цикъла......бях се изтървала да ям каквото сваря/вкл най-големите боклуци/, спрях да тренирам и само работа и нерви.......и яйчниците цъфнаха..........какво да ти кажа, в днешно време да се опази ендокринната система да работи е много трудно и става с много воля. Храната ние  боклук, живота ни е пълен с нерви и предизвикателства и те така....

Най-лесният начин да се "оправи" ПКЯ е със спорт и мнго здравословен режим, който изключва рафинирани храни и полуфабрикати.

Според мен си абсолютно права и допускам, че и при мен е така...от миналата година досега имах много стресови ситуации, спрях спорта, ям боклуци, сменихме и двамата с мм работата, оженихме се Simple Smile и т.н. Ще се стегна малко, пък дано е само това....

# 13
  • в пРикаЗкитЕ
  • Мнения: 982
Денис, благодаря за новата тема Heart
Аз попитах нещо в края на миналата, но виждам, че сме публикували с теб по едно и също време и може би не си видяла.
Ще попитам пак Blush Има ли изобщо някакво съмнение за О в тая моята графика или да го отписвам този Ц? Sad

# 14
  • София
  • Мнения: 25 663
Денис, благодаря за новата тема Heart
Аз попитах нещо в края на миналата, но виждам, че сме публикували с теб по едно и също време и може би не си видяла.
Ще попитам пак Blush Има ли изобщо някакво съмнение за О в тая моята графика или да го отписвам този Ц? Sad
Ако БТ се задържи висока, може да е имало О. на 12 ден от МЦ Peace
Не го отписвай - докато няма М. и БТ е висока, шанс да е станало винаги има.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт