Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 фев. 2018, 14:05 ч.

Грешки

  • 2 793
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 579
Ситуацията е следната.
Започнах нова работа,която ми харесва,но както и друг път,аз започвам като друг път да си мисля,ще се проваля,ще объркам нещо, и ето че то се случва,ии аз се въртя в порочен кръг.
Честно казано ме хващ страх. От 1 седмица съм на работа и ме е страх,че с тези грешки няма да ме държат.
Моля да ми дадете съвети,как да не мисля лоши неща,че по този начин,аз самата се депресирам и положението става по-зле.

# 1
  • София
  • Мнения: 508
Здравейте,
Както и сама сте забелязали, към всяка работа прилагате един и същи механизъм и поведение. Кото прилагате едно и също, резултата също ще е един и същ - разочарование и търсене на  нова работа.
Според мен проблемите ви идват от непознаване на себе си и неадекватно ниско самочувствие, както и от невъзможността ви да се себе отстоявате.
Добро начало в тази работа върху себе си може да е следното: Напишете на един лист предимствата и недостатъците на работата ви в момента, като конкретни, поведенчески придобивки или ограничения. На друг лист - кои според вас са вашите предимства и недостатъци като личност и работник. След това се опитайте към недостатъците от първия списък да приложете някой от нещата, написани във втория. Ще видите, че някъде на "въоръжение" и в помощ ще бъдат положителни, а на някой места и отрицателните ваши черти. Опитайте се да планирате конкретни действия и стъпка по-стъпка. Помнете, че ако предприемете нещо, дори да се провалите, ще сте направили нещо различно, от обичайното ви поведение.
Ако съществуват някакви междуличностови конфликти на роботното ви място, възможен начин за техния анализ е да се опитате да видите в каква емоционална роля влизате вие и вашия опонент. От ролята ли реагирате или от самата себе си? За да бъда по-ефективна в тази област, трябва да ми дадете по-голяма конкретика.

# 2
  • Мнения: 579
За конфликт за сега нямаме,обаче в последните 2 дни мисля че изнервям жената която ме обучава има едно напрежение. Но това се дължи на грешките който правя.

# 3
  • София
  • Мнения: 508
Здравейте,
Опитайте се да разберете, по кои душевни "мазоли" ви настъпва жената, която ви обучава. За целта поразмишлявайте върху въпросът тя във в ролята на кой близък ваш близък може да е влязла по време на обучението? Ако се касае за авторитет дали това е баща ви или някой друг важен за вас човек? В момента, в който подсъзнателно вкарате обучаващата в роля, вие също заемате съответната роля и започвате да се държите спрямо нея. Така започват притесненията и грешките.. ако вие излезете от ролята и обучаващата ще спре да се държи спрямо нейната. Взаимоотношенията ви със сигурност ще станат по-ефективни.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт