Дъждец, тази година се връщам частично в градината с чери домати (лук, чесън, грах, овошки не ги броя, те си вървят като култури, за които Господ се е грижил). Имам малко семе от много сладки черита с жълт цвят. Сладки са даже още на етап зелено-жълти. Понеже тази година си възстановявам стари семена ще искам да използвам всичко налично. Обаче, ако не ти е късно за догодина, живот и здраве, ще ти изпратя, като отделя семена това лято.
Мама Гали, тази пилешка трева (врабчовите чревца, де) италианците я ползват в ограничени количества в супи, вместо магданоз, ако нямат. Важно е да е в ограничени количества, защото имат сапонини. Сега зимата всичко зелено е много ценно като източник на магнезий, иначе ще се оплакваме от крампи, Магне бе, Магне рич и други неща, които може да се избегнат.
Детка-Петка, Кипра, радвам се, че се занимавате с нови практики и въвеждане на нова естетика, произтичаща от био-земеделието. Публикувайте снимки с вашите експерименти. Това е много ценно. Може веднага да няма реакция, но ще видите, че години наред вашите експерименти ще се коментират, копират, подобряват. Публикуването тук и за вас ще е от полза, когато след години се върнете към тези въпроси.
Хубаво е да се знае в кой край на страната ти е градината Детка-Петка. Силно се опасявам, че за климат като варненския високите лехи бързо ще пресъхват, но са много подходящи за влажен климат.