Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 фев. 2018, 17:58 ч.

Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 20 902
  • 198
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 512
Добре де аз какда го издокарам моя да стане като на Берьозка ?
При вас получава ли се така на вкус?

# 16
  • София
  • Мнения: 5 322
В понеделник ще изпращам гъба по Еконт, приготвила съм за 2 дами, които ми писаха, мога да правя на още 3-4 човека поне. Който иска да ми пише на лични.

# 17
  • Мнения: 2 529
Аз пък не разбрах за каква гъба иде реч.
За тибетска гъба, която прави кефир. Виж на 1 ва стр
Като кашкавал ли е това "кефир", какво е? Simple Smile Не съм яла до сега. А "тибетска гъба" е растение гъба или някакви микроорганизми за закваска??
Темата беше предложена от редактор на начална страница на форума.

# 18
  • София
  • Мнения: 9 172
Тибетската гъба е гъба и не се яде! С нея се приготвя напитката кефир.
На първа страница в темата има инфомация, снимки....

# 19
  • Мнения: 2 529
Тибетската гъба е гъба и не се яде! С нея се приготвя напитката кефир.
На първа страница в темата има инфомация, снимки....

Разгледах, уж... Това дето прилича на извара ли е гъбата? Само едно ли е предназначението на тази гъба? Като се сложи в прясно мляко се разлага ли? На какво има вкус кефирът? На айрян ли? Всъщност, пиете кефир като един вид пробиотик ли?

# 20
  • София
  • Мнения: 5 322
Гъбата (м/у карфиол и оризови зърна на вид) кваси прясното мляко. Расте в млечна среда, не се разлага, а се размножава в млякото (розичките и оризчетата се увеличават). Самото подквасено мляко е кефирът, пием го като айрян, добавяме в кексове, палачинки... Кефирът е много по-богат на пробиотици, фолиева киселина и други от киселото мляко (особено пък от купешкото, дето по цял месец не вкисва!).

# 21
  • Мнения: 286
Ако кефирът ви е станал много кисел, най-вероятно е по-топло в помещението, което го държите и става готов много по-бързо!

# 22
  • Мнения: 512
Ако кефирът ви е станал много кисел, най-вероятно е по-топло в помещението, което го държите и става готов много по-бързо!
Моят стана горчив

# 23
  • Мнения: 671
u
Цитат на: Small Simple Smile Smurfieta
[/quote
Моят стана горчив
[/b]
При горчив кефир най- добре да се изхвърли. Понякога ког гъбата е била приспана, докато почне хубаво да работи се получава лошо качество.
 Или темпер са объкали нещо ферментацията.

# 24
  • Мнения: 512
u
Цитат на: Small Simple Smile Smurfieta
[/quote
Моят стана горчив
[/b]
При горчив кефир най- добре да се изхвърли. Понякога ког гъбата е била приспана, докато почне хубаво да работи се получава лошо качество.
 Или темпер са объкали нещо ферментацията.
3 пъти я правих и е така все горчива.

# 25
  • Мнения: 671
до 5-6 пъти горчив кефир се изхвърля
Не бих го пила горчив!
Ако не се оправи, не знам, аз бих изхвърлила гъбата. Но нека и др да кажат. Нали не го обработваш с метални прибори?

# 26
  • Мнения: 2 529
А не може ли да е от прясното мляко? Какво прясно мляко ползвате?

# 27
  • Мнения: 512
до 5-6 пъти горчив кефир се изхвърля
Не бих го пила горчив!
Ако не се оправи, не знам, аз бих изхвърлила гъбата. Но нека и др да кажат. Нали не го обработваш с метални прибори?
не

Олимпс

# 28
  • Козлодуй
  • Мнения: 2 067
Аз гледам прясното мляко да е UHT за да не се развали като седи 24 часа на плота Simple Smile Млечните продукти на Бор Чвор имат този проблем кашкавала и сиренето им станаха горчиви а преди години не бяха сега може и да са ги оправили но аз вече не купувам от тях та и кефирената гъба трябва да се мие знам ли не съм се сблъсквала с този проблем Simple Smile

# 29
  • Мнения: 512
Аз гледам прясното мляко да е UHT за да не се развали като седи 24 часа на плота Simple Smile Млечните продукти на Бор Чвор имат този проблем кашкавала и сиренето им станаха горчиви а преди години не бяха сега може и да са ги оправили но аз вече не купувам от тях та и кефирената гъба трябва да се мие знам ли не съм се сблъсквала с този проблем Simple Smile
Къде го гледаш това UHT аз не съм обърнала внимание за сега

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт